Last news in Fakti

23 Април, 2024 09:44 1 610 42

Илиана Кирилова: Изтичане на снимки нарушава следствената тайна, но прокуратурата няма задача да омаскарява хората

  • градски прокурор-
  • осемте джуджета-
  • еврото

Свидетелите често си променят показанията в съда. Това пречи на прокуратурата да си поддържа обвинителния акт, обясни градският прокурор на София липсата на напредък по делото "Осемте джуджета"

Илиана Кирилова: Изтичане на снимки нарушава следствената тайна, но прокуратурата няма задача да омаскарява хората - 1

Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина. Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова пред Мария Цънцарова в студиото на bTV.

„Познавам Петър Петров от 1995-1996 г. тогава той беше прокурор. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, при който се срещнах с него след дълго прекъсване“, поясни тя.

Според нея Петър Петров-Еврото няма как да ѝ влияе. „Това, което зная, е, че той е имал намерение да ме залива с киселина. Доколкото зная, излезе един разпит на Любена Павлов – оттам научих“, поясни прокурор Кирилова.

Тя не се чувства заплашена и никога не се е чувствала заплашена, но това с киселината било новина и за нея самата.

„Свидетелите често си променят показанията в съда. Това пречи на прокуратурата да си поддържа обвинителния акт. Има две дела, които все още не са приключили. Аз съм разпитвана и по двете дела“, каза тя на въпрос за честите ѝ посещение в „Осемте джуджета“.

Ролята на Николина Ангелкова

„Ролята на Николина Ангелкова предстои да се изясни. Тя няма спомен да за това нещо. Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето – дали на снимката е тя или не. Тя не се разпознава“, каза прокурорът и допълни, че очаква Ангелкова сама и доброволно да разкаже за снимката в колата, на която Коцев си показва часовника.

„Ако експертизата потвърди, че на снимката е тя, се притеснявам, че тя може да има проблеми с паметта. Не мога да кажа“, поясни още тя.

Снимките с пудела и пачките

„Има забрана по отношение на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред. Мястото, където трябва да бъдат представени, е в съда“, каза прокурор Кирилова по повод скандалните снимки с пудела и пачките с пари, които изтекоха в медиите.

Тя коментира и кой е пуснал в публичното пространство въпросните снимки и свидетелските показания. „Това е въпрос, който доста време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по едно дело минават през много хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда с него имат право да се запознаят адвокатите и е твърде неприятно, особено за прокуратурата, защото се наблюдава тенденция за „омаскаряване“ на тези хора, както се изразяват медиите“, поясни тя.

Според нея самото изтичане на тези снимки нарушава следствената тайна, но тя е категорична, че „прокуратурата няма такава задача – да омаскарява хората“. Прокуратурата на този етап не се е самосезирала, стана ясно още от думите ѝ.

„Разказът, който сам може да си изгради по тези снимки, е съобразно собственото му възприятие. Дали това е възможно или не? Дали тези лица на снимките имат необходимия морал или това е действие на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на възприятие“, обясни още прокурор Кирилова.

Обвиненията срещу Живко Коцев

Според нея „ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си“. Тя е категорична, че ролята на бившия главен секретар на МВР в тази организирана престъпна група предстои да се изясни, ако наистина има такава връзка.

„Повдигнато му обвинение е за участие в организирана престъпна група. Разпитани са 50 човека, но по това дело предстоят още разпити, които трябва да дадат по-голяма конкретика по евентуалната роля на бившия главен секретар на МВР“, каза още тя.

Прокурор Кирилова поясни, че познава Живко Коцев от 1994 г. Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива г-н Коцев да научава за това от медиите“, посочи още тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 4 Отговор
    Те хората достатъчно са се омаскарили сами.За мен що не вадят снимки?А ДАНС ме следят и подслушват от 2020 г.

    Коментиран от #7

  • 2 Абе

    32 0 Отговор
    как изтекли снимки пък не знаят откъде тече?!
  • 3 Пич

    35 2 Отговор
    Че вие само това правите бе нашата - омаскарявате хората !!! После съдът ги оправдава , но вие сте си прибрали , за каквото ви е платено !!!

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    36 1 Отговор
    Тази прокурорка е толкова "НЕЗАВИСИМА", ЧЕ КЪНТИ ОТ ВСЯКЪДЕ !
  • 5 коалиция разграден бостан

    29 2 Отговор
    Подайте си оставките, щом не сте опазили следствена тайна!
  • 6 Последния Софиянец

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Народният съд няма да ги оправдае.
  • 7 пфф

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кво ти пука, нали нищо не си направил?

    Коментиран от #10

  • 8 име

    11 4 Отговор
    Точно ПП-ДБ предлагаха да се разкриват следствени данни. Разбираемо е, заради работата на гешефтурата. Но сега с тяхните камъни по тяхната глава! Заслужават си го като се хващат с мафиоти да "делкат" партийните хранилки.
  • 9 Трол

    2 6 Отговор
    На всички политици и чиновници системно им се нарушават правата.
  • 10 Последния Софиянец

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "пфф":

    Заплашваха семейството ми.

    Коментиран от #13

  • 11 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Латино бандите и кланове репа да ядът пред тия Палавници ей!
  • 12 Вярвайте

    13 1 Отговор
    ѝ на другарката !
  • 13 хе хе

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Мен ме заплашват по форумите, но това няма да ме спре. Другарите казаха, че "хората си мълчали", затова сега ще получат каквото си пожелаха!
  • 14 РЕалисто

    12 0 Отговор
    човек на дуета, бацо-шиши, личи и че изпълнява заповедите им .....
  • 15 Оффф ,

    15 1 Отговор
    Николина , чийто баща направи стотици милиони от пътно строителство с обществени поръчки , нямала била спомен за снимката ѝ и демонстративното показване на часовника от Живко Коцев ?
  • 16 Хасковски каунь

    11 0 Отговор
    Слушах я. Тази жена е уплашена и нищо не каза.
    Май отново ще ударим греда от дуспа.
  • 17 Унбитх

    13 0 Отговор
    Това е мафията, а точното определение за мафия е срастването на престъпните босове /Пеевски и Борисов/с политическата и съдебната власт, което в България отдавна се е случило за съжаление! Като е слушах тази госпожа как мънкаше и защитава мафията в държавата ми стана жал за България. Но всички трябва да знаем че ние сме виновни те да ликвидират България и децата ни!

    Коментиран от #23

  • 18 Деси флашката

    9 0 Отговор
    Ще ударим греда, ако гласуваме за мафията или въобще не гласуваме!
  • 19 Деси флашката

    9 0 Отговор
    Ще ударим греда, ако гласуваме за мафията или въобще не гласуваме!
  • 20 Дани

    8 4 Отговор
    Кога ще бъде разпитан Бойко Рашков, и ще му бъде повдигната обвинение??? На снимките в дома му той празнува с контрабандисти, пудели, пачки...???? Или той е "свещенна крава"??? От 30 години следствие и прокуратура го прикриват. Направиха го преподавател в СУ и министър на вътрешните работи, а ПП/ДБ го обявиха за лице на антикорупцията, след като от 90-те години се знае за връзките му с мафиоти и убийци...До кога????
  • 21 Малее, тази с физиономия

    9 1 Отговор
    На пианица явно много е прихваната от Пепи еврото и е готова на всичко. Само не си дава сметка външните служби какво са събрали за нея, нищо че искът й е в ДАНС .
    Представяте ли си какви хора работят в Прокуратурата и службите????
  • 22 Хххххххх

    10 2 Отговор
    Защо няма една снимка на която пудела , порода Той да е сниман заедно с Коцев, Рашков и пачките?Защото такава снимка няма и никога не е имало, всички пудели от тази порода си приличат, а е факт че Коцев, или Рашков притежават такъв и имат множество снимки с него и за да ги компрометират на ДАНС и мафията им трябва снимка със същата порода и пачки, за да очернят тези които са срещу тях. Това всичко ще падне въобще няма да стигне до съд, но ние ще платим сметката.

    Коментиран от #26

  • 23 Днес

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Унбитх":

    Убитак, Пеевски и Борисов ли са снимани в собствените им домове, в компанията на контрабандисти, пудели, пачки и картини??? Хайде, стига лъжи. Мантрата "за всичко са виновни Борисов и Пеевски" вече не върви. Когато фактите/ снимки, СРС-та и свидетелски показания/ говорят - дори от ПП/ДБ и мисирките на прокопиев трябва да замълчат...ама не, грачите и лъжете.

    Коментиран от #32

  • 24 Йофчо

    5 0 Отговор
    Тази трябва да е председател на писателите-фантасти.
  • 25 Пачавра леке не хваща

    4 0 Отговор
    Много неща не трябва да "изтичат" в публичното пространство ,ама на ,какво не прави човек от "честност" , даже доказателства "втечнява". Има един сигурен начин да не попаднете "под прожектора" - не трябва да се дъните. Вижте американците - цял свят въртят на пръста си ,от всички крадат ,даже някои неща най-нагло ги обявяват предварително тържествено , и въпреки това излизат сухи от водата. Тръмп, от милиардер ,го направиха кандидат-клошар ,но човекът е борбен - американски герой ,символ. Айде , и умната .
  • 26 Срам

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Хххххххх":

    Ти наистина ли??? Разгледай снимките и прочети показанията... Лъжата, че това не е вярно - няма да мине, и доказателствата няма да паднат в съда. Търси си нова работа.

    Коментиран от #31

  • 27 Герен

    7 1 Отговор
    НАГЛА БЕЗ ГРАМ СЪВЕСТ МОРАЛ. ПО ЗЛЕ И ОТ СОЦА. ЧОВЕК БЕЗ АКЪЛ И КАТО ГОВОРИ СЕ ПРЕВЗЕМА И ЛИГАВИ. САМО СТОИ НА АМБРАЗУРАТА И ЗАЩИТАВА ШИШИ И ТУПЛУПИ.
  • 28 Слушалки

    3 0 Отговор
    И моя тел се слуша
  • 29 българка

    6 0 Отговор
    Каквото и да говори госпожата, не вярваме!
  • 30 Хххххххх

    4 0 Отговор
    Бойко и Пеевски много обичат да ползват жени да им вадят горещите кестени и да им бършат кафявите неща от зад ни ците и след това да ги изхвърлят на бунището/Фидосова , П К , Менделеев и т н. Защото жените са НУРС те изпълняват без да мислят,но това е жалко, както и тази жалка госпожа.
  • 31 Хххххххх

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Срам":

    Какво ще правя аз си е моя работа. Но такива като теб ще платят ли стотици хиляди евра, дори милиони с които е осъдена българската прокуратура в Страсбург за точно такива скалъпени дела за омаскаряване?! Ако ти ги плащаш добре, но в момента ги плащам аз и целия български народ чрез данъците си! Когато започнеш ти да ги плащаш, или прокурора който изпълнява тези глупости лично от неговия джоб, тогава повдигайте колкото искате.
  • 32 А какво

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Днес":

    Ще кажеш за снимките на Борисов с пачките и кюлчетата?Какво стана?
  • 33 Българи

    2 0 Отговор
    Грози ни прокурорски терор и се превръщаме в държава от латиноамерикански тип. Тая лъже маже и с киселина ще я заливат, прави се на герой, ходела в осемте джуджета, но не си спомня,
    пълен отврат, правят ни на идиоти.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове