17 Май, 2024 16:05 1 925 51

Прокуратурата е назначила експертизи за катастрофата с Кирил Петков

  • катастрофа-
  • кирил петков-
  • нсо

При инцидента на място загина мъжът, карал лекия автомобил, а жена, пътувала на задната седалка на същия автомобил, е откарана в МБАЛ „Св. Анна-Варна" в тежко състояние

Прокуратурата е назначила експертизи за катастрофата с Кирил Петков - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Прокуратурата е назначила експертизи и разпитала свидетели за катастрофата, в която участва съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков. Това съобщиха от държавното обвинение.

По случая работи Военно-окръжна прокуратура-Сливен.

На местопроизшествието е извършен оглед от военен следовател в присъствието на военен прокурор и с участие на автоексперти. Огледът е приключил в 22:55 часа. Иззети са двата автомобила, участвали в произшествието - джип „Фолксваген“, модел „Туарег“, и лек автомобил „Ауди“, модел А4, както и веществени доказателства от значение за изясняване на фактическата обстановка.

При катастрофата на място загина мъжът, карал лекия автомобил, а жена, пътувала на задната седалка на същия автомобил, е откарана в МБАЛ „Св. Анна-Варна" в тежко състояние.

Със съдействието на органите на МВР военен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица - двама цивилни и двама служители на службата за охрана. Те са разпитани в късните часове снощи, след което са освободени.

С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване на непосредствената причина за смъртта на водача на лекия автомобил „Ауди“, както и експертиза за установяване на уврежданията на пострадалата в катастрофата жена.

Изискана е документацията от извършените медицински прегледи на водача на джипа на НСО - старши сержант с инициали А.М.

Изпратени са писма до полицията и общината в Аксаково с искане да се издирят, изземат и предоставят записи от намиращите се в района на инцидента охранителни камери.

Изпратено е писмо до Специализирано звено „Областно пътно управление-Варна“ при Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с оглед установяване на движението на двата автомобила, участвали в пътнотранспортно произшествие, за времето от 00:00 часа на 16.05.2024 г. до момента на настъпване на сблъсъка. Изискани са и други справки, свързани с условията на пътя, и с подадените сигнали на тел.112.

Предстоят още разпити с оглед на пълното и всестранно изясняване на обстоятелствата, включително назначаване на комплексна автотехническа експертиза за установяване на скоростта на автомобилите и механизма на причиняване на катастрофата.

Според служебния вътрешен министър Калин Стоянов безспорно е установено, че автомобилът с марка "Ауди" реално е отнел предимството на НСО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 променкажиите

    51 2 Отговор
    Тези дето искат да намалят скоростта по магистралите на 130км/ч, фучат с черни жипове с над 160км/ч?!
  • 2 Стига

    5 22 Отговор
    с тази катастрофа вече !

    Коментиран от #6

  • 3 честен ционист

    22 9 Отговор
    Да не е Кирчо бил зад волана?

    Коментиран от #7

  • 4 Защо не са?

    33 3 Отговор
    Тия НСО автомобили имат противогази, а оборудвани ли са с авторегистратори за установяване на скоростта и всички останали обстоятелства?
  • 5 Мда

    11 49 Отговор
    Най-долното е как разни отрепки, в жалката си злоба се опитват да прехвърлят вината за трагедията на Кирил Петков.
  • 6 „Няма”

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Стига":

    Така ще е до ДЕВЕТИЯ юний
  • 7 Чалгарев

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Еййй, как не се сетих! Веднага ще добавя 14-та точка у фейса.
  • 8 Град Козлодуй

    43 7 Отговор
    ще Заметат Всичко ще изкарат починалия Човек виновен
    Бог да го Прости Дано Жената Оцелее
    а Кирил Петков е Патологичен лъжец Лицемер Изпра Борисов
    излъга за Гражданството

    Коментиран от #9

  • 9 честен ционист

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Град Козлодуй":

    Жената е с положителен PCR
  • 10 Уви !

    38 4 Отговор
    Абе , както обикновено - виновен за всичко ще е сиромаха с кола за 1000 лева , а след като е и умрял /Бог да го прости/ - съмнения вече няма ! Нито НСО джигита , карал с 200 при ограничение 50 км. , нито Кирил Петков , който непрекъснато е повтарял "По бързо , по бързо , че имам предизборен тур във Варна с Асен и Лорер" ще понесат последствията за убийството .

    Коментиран от #14, #15

  • 11 И така парапета с фалшиво гражданство и

    33 5 Отговор
    фалшива диплома с крадена държавна кола убива човек и има съочасник който си прави селфита а другия държи брифинг вместо да даде показания.
    Колко живота затри с оръжието за Украйна киртак???
  • 12 апи ма за

    6 3 Отговор
    аз мислех , че ще изчакат още една седмица...да има кво да драскат журналята не за друго.....
  • 13 Марко

    33 2 Отговор
    Малка задачка за тукашните автоексперти:
    Ако един съвременен автомобил, движещ се със 100 км/ч спира до 0 за някъде между 32-36 метра след задействане на спирачната система, с каква скорост се е движил джипът на Простокиро, та да спре със странично удареното на кръстовището Ауди с тегло около 1,5 тона близо 40 метра по диагонал в канавката на насрещното, до знака "Аксаково"?
    Хайде, дайте оценките си, хора!

    Коментиран от #16

  • 14 Град Козлодуй

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Уви !":

    Вярно е
    но Има Видов Ден и Съдба Карма
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 кална вена

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "Марко":

    160-200 в момента на удара 80-100

    Коментиран от #25

  • 17 сигнализатор

    7 4 Отговор
    кики фадромата щял да взима другия път....та кът се засили и право у парламенто
  • 18 Кокорчо

    4 8 Отговор
    Да спасим Киро !
  • 19 Анонимен

    18 2 Отговор
    Мъжът е бил професионален шофьор с дългогодишен стаж и нито едно нарушение.
  • 20 пенсионер

    18 2 Отговор
    лека му пръст на човека а иначе делото ще се протака с години и виновенх ще е починалия така е в маика БЪЛГАРИЯ преди 5 или 6 години се движех от сливен за бургас по гл път 1-6 и срещу мен 3 автомобила на НСО с включени лампи караха един до друг правяха си шоу това е деиствителноста
  • 21 Ели

    14 2 Отговор
    И колко метра джипът с Киро е влачил този нещастник за да го убие моментално?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РЕАЛИСТ

    8 2 Отговор
    Имах подобен случай. Карах по път с предимство. Изскочи ми кола, която не спря на Стоп. Гледаше ме дори в очите серсема. Заковах спирачки и въртях десен. Ударих го в гумата, а не във вратата. Спасих му живота, но си потроших колата. Този от НСО , колко бързо е карал, че въобще не в реагирал и директно във вратата и шофьора в ударил.
  • 24 Хехехе

    6 14 Отговор
    Вестникарите се опитват по всякакъв начин да манипулирст хората. Петков е пътувал с колата, той не е шофьора на НСО автомобила !
    Стига с манипулациите и глупостите ..
  • 25 Марко

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "кална вена":

    Малък проблем: на снимките, любезно предоставени от г-н Тицин, няма следи от спирачен път...
    При това положение, как да обясним снижението на скоростта от 160 на 80 в момента на удара? Можем ли да предположим намесата на небесни сили? Байдън? Си? / За Путин на ми се мисли, ама защо не съпругата на г-н Макрон?/
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 123456

    12 2 Отговор
    Недейте да се морите - всички знаем - джипа на Киро е бързал , но се е движил с 58км/ч при ограничение 60 . Ония с трошката да му мислят - хем за погребение , хем за купуване на нов джип на НСО. Убийство по закон !
  • 29 Нямаме Закон за чуждестранни агенти

    9 4 Отговор
    „Шофьорите на парламента, както и тези на НСО, са изключително стриктни и отговорни хора. Те са отлично подготвени водачи и винаги карат абсолютно изрядно. Имат право обаче да нарушават правилата на движение, тъй като колите им са със специален режим на движение. Това става само в два случая - когато има заплаха за хората в колата или когато се закъснява за важно събитие. В първият случай това е решение на шофьора, във втория - на возения от шофьора.

    Нека да го кажа напълно ясно - колата на НСО е карала с превишена скорост, защото така е наредил Кирил Петков. Явно много е бързал. Това е причината, защото другото обстоятелство, заплаха за живота на пътниците в колата, не е било налице. Всеки, който е ползвал парламентарни коли или такива на НСО знае, че при нормална ситуация шофьорите карат бързо само ако им се нареди от този, когото возят! Редно е Петков да поеме отговорността за взетото от него решение и да се оттегли от предизборната надпревара...“

    Коментиран от #43

  • 30 Град Симитли

    1 0 Отговор
    През 2088г. дали ще е готова, не, че някой бърза?!
  • 31 Варианти

    7 1 Отговор
    На кръстовището от ул.Добруджа видимостта към главния път до завоя му, е приблизително 200метра, които с със скорост от 90км/ч (т.е. 25метра за секунда), се изминават само за 8 секунди. А при по-голяма скорост, пострадалият не е имал никакъв шанс.

    Коментиран от #44

  • 32 Руя

    10 2 Отговор
    Сега ще прехвърлят цялата вина на загиналия шофьор.Киро тариката пак ще се измъкне.Дано Господ да го накаже .
  • 33 свидетел

    15 1 Отговор
    може ли да се нарече "отнемане на предимство", когато започваш маневра без да се вижда отсрещния автомобил и той изведнъж изскача с превишена и несъобразена скорост !!??

    Коментиран от #37, #49

  • 34 А+,

    15 1 Отговор
    Хора не вярвайте на обясненията коиътодават различни МВР пазванти и измислени соециалисти. В правилника ясно е казанори знак опасен завой наляво или надясно има ограничение на скоростта( 60,50,40) а при знак за вторстепенен път(разклон зкоростта задължително е ограничена на 60 км/час. Съзейки по степента на поражение на колата от НСО скоростта е била не по малка от 120 км/час или не по мал;ка от 33м/сек А ако е била 160 е 44м/сек. Тоест вузрастния човек със сигурност се е огледал че няма кола и е излязъл на главния път откъдето едолетял снаряда кола на НСО и го е блъснал. Ако шофьора от НСО е реагирал късно удара е бил неизбежен. При скорост на този автомобил60 км/час той би спрялза по малко от 25 метра спирачен път. Калин Соянов се опитва да излъже за отнетото предимство и трябва да бъде свален от поста а всички специалисти които сега се изцепват с мнение да покрият случая да будат уволнени и да се явят на проверочен изпит. Вината за загиналия човечец е изцяло на съвестта на Кирил Петков който по най грозен начин се прави PR на гърба на загиналия .Срам ме е че имаме такива политици. ГНУСОТИЯ
  • 35 Руя

    7 0 Отговор
    Сега ще прехвърлят цялата вина на загиналия шофьор.Киро тариката пак ще се измъкне.Дано Господ да го накаже .

    Коментиран от #46

  • 36 яяя

    9 0 Отговор
    Ами аз ако съм на шофьора на НСО ще кажа истината - Петков ме накара да карам бързо да не закъснее за срещата и малко от малко да си разтоваря вината.
  • 37 МОЖЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "свидетел":

    Въпроса е риторичен - не може, но за ВИП може да се изготви подходяща автотехническа експертиза. Само с видеорегистратор има шанс да се оспорва нагаждането.
  • 38 Сури

    13 0 Отговор
    На всички трябва да е ясно че ще покрият случая и ще оневинят Киро и шофьора от НСО.Обикновения човек не струва за тезиполитически примати и една стотинка.Колата на НСО е летяла с над 150 км/час и при тази кривина на завоя е нямало как възрастния човек да я види че ще го налети. НСО е без спирачен път съдейки по пораженията на колата на НСО и снимките на Найо Тицин. Бе тоз Найо да не е тъпкача на Киро? Хора пак ще ни излъжат за истината.Бог да прости на бедния човечец.Итоде си мърцина и КИро ще се скрие в миша дупка без да има угризения на съвестта.Той няма такава
  • 39 Панини

    13 1 Отговор
    Чичото на Киро е казал, че той обича да кара бързо и съответно - да се вози бързо. 100 % е давал зор на шофьора да натисне газта. А той ккаво да прави - слуша, щото ще го уволнят, така е у нас! Пишлемето станало политик, взело са насериозно за господ-бог. Дъщерята на загиниалия твърди, че колата на НСО е хвърчала с 150 км. Има и свидетели. Но, по традиция у нас всичко ще бъде заметено под килима...Загиналият е професионален шофьор с дълъг стаж, не вярвам да не е спазил правилата!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Киру надзаконовия

    7 0 Отговор
    Пича не зачита конституцията а вие искате някакви си закончета второстепенни да спазва.
  • 42 октопод

    4 0 Отговор
    покриване ,прикривани,изпаряване,абра кадабра всичко е чисто.....
  • 43 Умник

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нямаме Закон за чуждестранни агенти":

    Стига хвали шофьорите от НСО. Повечето са там защото могат безнаказано да си карат както си искат. Същото е и с полицаите - стават полицаи за да не спазват правилата.

    Коментиран от #47

  • 44 такава

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Варианти":

    маневра, като предприетата от пострадалият, нормално се извършва за около 3,6 до 5 секунди, има методика, изчисления и т.н. ама има слухове, кичо е бил зад волана на автомобила на нсо?, а както казват дребните латини, "не винаги греши мълвата.."
  • 45 Прането

    0 0 Отговор
    Е пуснато драги зрители
  • 46 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Руя":

    Господ... Някой просто да го удари
  • 47 Има, има

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Умник":

    купища, луй дьо финес у нас толкова са смешни , та чак са за оплакване, ама пишат, пишат актове, защото никой не им показва и указва, колко са гламави....ул. "Ханко Брат", запис в акт за закононарушение, примерно от 130 м ВИЖДА, че не си спрял на ЗНАК СТОП, като наблюдава, без техническо средство през стояща пред погледа МУ храстовидна растителност, друг случай, спря на стопа, ама недостатъчно дълго, като по този начин не ни показа полагащото ни се уважение, защото ние сме на 20 м, след знака...
  • 48 Наркос

    1 0 Отговор
    НСО счупиха над 100 коли за няма и 3 години, все невинни излизат. Как пък един път поне не бяха виновни
  • 49 Може

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "свидетел":

    Ако летящата кола е на НСО и на задната седалка е карал Киро Белото Петков
  • 50 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Попов":

    Майсторе, кола без каско и без технически преглед има ли право са е на пътя?!
    Тия закони само за бедните ли са?
  • 51 Мандо

    0 0 Отговор
    безспорно е установено, че автомобилът с марка "Ауди" реално е отнел предимството на НСО.

    Отнето предимство , да но безспорно ???? Да при условие , че колата на нсо се е движила със скорост отговаряща на ограничението , но те са се движили с привишена скорост , как тогава е безспорно отнемането на предимството ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове