Last news in Fakti

20 Май, 2024 21:24 2 189 38

Експерт: Шофьорите в НСО не са над закона

  • нсо-
  • катастрофа-
  • кирил петков-
  • мерки

Шофьорът не трябва да изпълнява заповедта, но ако не я изпълни, на другия ден на неговото място идва друг човек, посочи акад. Румен Ралчев

Експерт: Шофьорите в НСО не са над закона - 1
Снимка: Фейсбук

Бившият служител в НСО акад. Румен Ралчев заяви, че трябва да се изчака експертизата за скоростта, но несъмнено има извършено нарушение от загиналия шофьор при катастрофата с колата на НСО.

"Шофьорите в НСО не са над закона. Трябва да има пилотна кола, и то не една. Кортежът има предупредителен характер, за да се избегнат такъв тип случаи на "загледал се, много бързал". Този нещастен случай показва две-три неща: нарушението на господина е безспорно; доколко тази скорост, ако е била по-висока, дали е била хрумване на шофьора или е била наредена. Шофьорът не трябва да изпълнява заповедта, но ако не я изпълни, на другия ден на неговото място идва друг човек", коментира той в "Денят ON AIR".

Акад. Ралчев отбеляза, че предоставеното на Кирил Петков от НСО е форма на охрана - въоръжен и обучен шофьор, който да гарантира максимално неговата цялост и безаварийното му пространство.

"Като бивш премиер, ако има заплахи, а те се констатират от компетентните органи, има тричленка, която взима финално решение и се преценява каква да е степента на охрана. Дадена му е най-ниската степен на охрана. Има голям морален проблем, когато има жертва, независимо дали е тя виновна или не", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

Според него е изключено автомобилът на НСО да е бил неизправен. В НСО се извършва изключително стриктен контрол, а изправността на автомобилите е непрекъсната, увери акад. Ралчев и добави, че шофьорът трябва да бъде неупотребил алкохол и отпочинал.

"Като дойде един голям началник, той си води и шофьора. Подлага се на тестове и ако отговаря, прибавят го в списъка на НСО. Заплащането в НСО в последните 5 години изостана и това доведе до голямо текучество и оттегляне на кадри, включително шофьори. Търсят се 15 места, явяват се 10 души. Някъде нещата не са изчистени докрай. Раждат се изключителни кадри, но задържането им става невъзможно", алармира той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 1 Отговор
    Експертчетето да Обясни от Кога на Територията има ЗАКОНИ за политяги и прилежащите им престъпници, които ги обгрижват де! Да припомня ли как Местан Уби Дете във Катастрофа и Как Нищо не Стана по темичката, или ни е късичка паметта нещо.
  • 2 Къде го чукаш.

    30 0 Отговор
    Къде се пука...

    Коментиран от #5

  • 3 РЕАЛИСТ

    46 2 Отговор
    Откъде накъде ще има пилотираща кола и кортеж. Някакъв прост Киро с купена тапия ще се прави на важен. Гьостерицата по задните части и да върви откъде е дошъл.

    Коментиран от #22

  • 4 Гръч

    38 2 Отговор
    Простото е виновен,защото посолството е наело колата на нсо да се вози простото,че от канадски клошар стана големата работа
  • 5 Не само че не са

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Къде го чукаш.":

    Ами и НЕ СА
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    35 0 Отговор
    Видях един супер мен....от нсо...само чакам да разбера кога ще сметнете за необходимо да съобщите,че съпругата е поела по пътя на съпруга си....виновен е убитият...- шофьор на аудито...ако му бяхте казали щеше да си стои на вилата...Съобщавайте да знам да не карам колата ,когато супермените от нсо са на пътя!!!
  • 7 име

    31 0 Отговор
    Ако беше обикновен човек, КАТаджиите щяха да натряскат и на двамата водачи актове - единия отнел предимство, другия карал с несъобразена скорост. Даже съм сигурен, че ще кажат че има ограничение 60, ама някой е краднал знака или го е бутнал при предишно ПТП. Обаче щом е шофьор на НСО, ще потулят нещата.
  • 8 Сталин

    35 2 Отговор
    Киро Тъпото е съучастник в убийство защото е пришпорвал шофьора да кара с 150 за да не закъснее за среща в американския военноморски щаб във Варна
  • 9 Град Козлодуй

    21 1 Отговор
    НСО убийци
  • 10 Един "спец " го каза:

    27 2 Отговор
    Шофьорите са обучени да удрят колата откъм шофьорска врата. Освен това могат да карат и над разрешената скорост. Шофьорът е действал по инструкциите. Само дето не каза най-същественото: Какво е налагало да кара с доста над разрешената и защо е решил, че трябва да удари аудито точно по инструкциите. Да не би да са го преследвали, че се е опитвал да избяга. И линейка да беше, пак щеше да я нахака, щото така са му казали. Отделно, че навлиза в населено място с бясна скорост и щеше да има много прегазени.
  • 11 Уви !

    41 1 Отговор
    От колкото и кладенци да се извади вода - факта е , че НСО джипа /два тона и половина/ е карал , като на пистата Монца , а не - в Аксаково . Смазах един човечец в колица за 1000 лв. , жена му - и тя май ще го последва и защо ?! Защото Кики не искал да закъснее за среща в "Американският военноморски клуб" , където го чакали Коки и Лорерчето ! Това е причината за една смърт и очаквана втора . За да не изстине кафето на Кицата в клуба на господарите му . Дали е било нужно толкова да се бърза , как мислите ?

    Коментиран от #16

  • 12 Милен

    35 0 Отговор
    Абе какво се правят на улави тия, никой не може да ме убеди, че в автомобилите на НСО няма монтирано устройство което да покаже с каква скорост се е движел автомобила. Защо ни замаяват, че чакали някаква си псевдо експертиза.
  • 13 Лост

    13 0 Отговор
    Колко големи началници има и колко шофьора?Те началниците да не се разхождат с шофьора на каишка като 🐶.
  • 14 РЕАЛИСТ

    27 0 Отговор
    Експертът казва, че шофьорът от НСО не може да се възпротиви, ако Киро му нареди да кара бързо, но в същото време Киро може да нареди на шофьора, да намали скоростта, ако сметне , че е над разрешената, нъл тъй.

    Коментиран от #30

  • 15 Сократ

    20 0 Отговор
    Правилно. Щом вози подлога на посолството, няма проблем да трепе по пътищата.
  • 16 Град Козлодуй

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Уви !":

    загина Човек Бог да го Прости а Крил Петков е Лицемер лъжец
  • 17 Абе срама нямате ли

    25 0 Отговор
    Пътните знаци важат за всички, ограничението на скоростта също. Тука от 9 кладенеца вода се вади, всички участници в движението спазват закона за движение по пътищата. На пътя нсо са участници в движението, останалото е от лукавия. Стига вече дрънканици на кухи лейки, заемали при това висши длъжности.

    Коментиран от #28, #29

  • 18 защо

    12 5 Отговор
    На вниманието на правачите на експертизата!!

    несъмнено има извършено нарушение от загиналия шофьор

    Академик Ралчев ви го казва!!!
  • 19 По каква наука е академик господина??

    15 0 Отговор
    Трябва да има много написани Трудове! Явно има!
  • 20 Всяка вечер когато не вали

    13 0 Отговор
    в участъка на Цариградско шосе и южната дъга Герман и Лозен се провеждат гонки. И те вече се провеждат по нов начин автомобилите се пускат по един въртят на кръговите и използват правата отсечка на южната дъга до детелината на Цариградско като времето им се засича поотделно. Кръговете се използват за да покажат не само скорост по права отсечка А и кой може да дрифти най-добре като част от времето естествено. Необходими са мерки от страна на СДВР и кат и да не се правят че не знаят.
  • 21 А50

    15 0 Отговор
    Няма ли да дадете информация за състоянието на пострадалата жена, не ме интересуват кадровите проблеми на келешите в НСО
  • 22 Към Канада

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Абсолютно сте прав(а)!
  • 23 Без предимство

    13 0 Отговор
    Обявиха вече, че ТОЛ камерите преди проблемното кръстовище точно тогава не са работили. (за да измъкнат НСО)
    Монтираната пътна табела 2м/4м започва от повърхността и пречи на видимостта на второстепенния път като сграда и уж се прави и одобрява компетентен проект за нея. За тези недостатъци никой не поема вина, освен потърпевшия, който до края си е без предимство.

    Коментиран от #26

  • 24 Да, ама

    3 0 Отговор
    явно са.
  • 25 Сатана Z

    15 0 Отговор
    Шофьорите на НСО може да не са над закона ,но Кирчо е над закона.Те само изпълняват желанията на такива партийни функционери като лицето на промяната Кирил Петков Петков
  • 26 Храст

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "Без предимство":

    И даже вече изрязаха храстите по банкета, та при повторна проверка на място да обявят: Ето потърпевшият е имал и достатъчна видимост към главния път.
  • 27 Емил Пенев

    15 0 Отговор
    Ударът е станал в лентата за насрещудвижещите се,тоест в лентата на движение на лекия автомобил!!! Същата схема с Лютфи Местан....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 разбирам

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе срама нямате ли":

    но, НСО плюс бивш Премиер (макар и за 3 месеца..) равно на бедните да го д...... Кирото е виновно
  • 30 Да, ама

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Киро каза, че през цялото време е бил на задната седалка и във видео връзка с не запомних кой и не е следят нито движението, нито скоростта. Кой лъже? И двамата!
  • 31 Някой

    7 0 Отговор
    Знае ли дали колите на НСО са освободени от Гражданска отговорност. Защото този автомобил в публичния регистър пише, че НЯМА ЗАСТРАХОВКА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ. Да не говорим, че изписването за налична винетка, май е дописано сега по начин различен от това на всички простосмъртни и мирише от всякъде. Само ние плебеите ли плащаме задълженията си и глобите?

    Коментиран от #35

  • 32 Дика

    8 0 Отговор
    Академик Ралчев...? Тия титли почнаха в баничарниците да ги раздават.
  • 33 Няма такава държава

    6 0 Отговор
    Познавам мой приятел,който работи там. Казва, че карат винаги с висока скорост и принуждават другите ( участници в движението) в канавките! Закон не ги лови.

    Коментиран от #36

  • 34 8001

    5 0 Отговор
    Тоя Румен Ралчев го помня от гимназията. Пишеха му тройки по милост за да не повтаря клас.
    Сега, пред името му академик. Как стават тия работи? и по каква специалност е академик. Ако някой знае нещо моля да сподели.
  • 35 Монте

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    За съжаление в нашата държава е така приятел. Едни са над закона и не отговарят за нищо. Други опъват каиша за всичко.
  • 36 Допълнение

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Няма такава държава":

    Живота е интересно нещо . Когато видиш дългогодишен приятел от младини , как след 30 години станал депутат. Та неговата жена , разказваше преди , най -кошмарното си преживяване в автомобил на НСО . Безуспешни били всички молби и увещания от нейна страна , просто да намали скоростта , и не бързат за никъде. На което отговора бил -Госпожо ние така трябва да караме , вие сте в сигурни ръце , и нищо не трябва да ви притеснява. Повече не повторихме да се качим в такъв автомобил.
  • 37 Ха ха а така

    1 0 Отговор
    Долнопробни наредени и подставени експертчета разни , да вземат първо да обяснят , защо НСО са ударили другия автомобил в насрещното движение . От всички снимки си личи ,че удара е в насрещното , а другия автомобил вече се е бил изнесъл от лентата на НСО.
  • 38 незнайко

    0 0 Отговор
    ( но несъмнено има извършено нарушение от загиналия шофьор при катастрофата с колата на НСО.)
    БРАВО БЕ ! Сега ще изкарат убития виновен за да не съдят шофьора от НСО ! Колко време им трябва да пресметнат или да ни излъжат каква е била скороста при удара ? Затова ли плащаме на тези експерти да се МОТАТ с дни ? Асфалтираха настилката за да скрият следите и вижте кое е асфалтираното платно - ЛЯВОТО по посока Варна ! Какво е правил автомобила на НСО в тази лента ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове