Last news in Fakti

22 Май, 2024 17:17 889 27

Корнелия Нинова: Само БСП не се прегърнахме със задкулисието и не си предадохме хората

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • европейски парламент

Нашите представители в ЕП ще се борят за мирна,  сигурна, стабилна и социална Европа

Корнелия Нинова: Само  БСП не се прегърнахме със задкулисието и не си предадохме хората - 1
Снимка: БСП

Нашата европейска листа е съчетание от младост и опитност. Впечатляващи са тяхната компетентност, образование, подготовка и знания на езици. Не се съмнявам в това, че те достойно ще защитават България в ЕС.

Искам да ги поздравя и да им пожелая да имат характер, защото се нуждаем от българи с характер в Европа, които да поставят българския интерес над всичко.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на представянето на кандидатите за евродепутати на „БСП за България” в София.

„Днес едни наши политически опоненти са си присвоили етиката евроатлантизъм. Всъщност, с действията и решенията си, те са възможно най-големите антиевропейци. С това, което правят, рушат доверието в ЕС . Послушанието им на чужда воля увеличава евроскептицизма у българския народ”, посочи Нинова.

Според нея българските социалисти имат предимството, че това, което говорят днес за Европа, го говорят от много години.

„Нашите представители в ЕП ще се борят за мирна, сигурна, стабилна и социална Европа”, каза Нинова.

Тя припомни, че БСП за пръв път през 2018 г. е заявила, че европейската мигрантската политика е сбъркана. Тогава г- жа Меркел канеше мигранти, а Борисов я развеждаше по Моста на въздишките в София. А сега, през 2024 г., Европа разбра грешките си и преосмисля мигрантската политика. Е кой е бил прав," попита Нинова.

„Когато ние стояхме зад ядрената енергетика, ни се казваше, че тя няма бъдеще. Сега ядрената енергетика е обявена за зелена. Франция открива нови ядрени централи. Е, кой е бил прав? Виждате ли колко фалшиво е това, което говорят българските уж „евроатлантици", спрямо това, което правят? И колко истинско – хем европейско, хем българско е поведението на БСП през тези години”, обърна внимание Корнелия Нинова.

По думите ѝ 99% от българската политика е обвързана с това, което се случва в Европейския съюз и е грешка двете да се разделят.

„В Европа определят субсидиите за земеделските производители и техните са по-високи от нашите. И там нашите евродепутати трябва да се борят да ги изравнят. Там ще трябва да се борят да се спре безмитният внос на земеделски продукти от Украйна, които убиват българското и европейското производство. Там се решава какво ще се случи с въглищните централи и Зеления преход. Но ние тук, в България, ще трябва да забраним земеделска земя да се ползва за фотоволтаици.

Ще трябва да намалим субсидията на зърнопроизводителите и да я прехвърлим към производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо, за да ядем българска храна. Те ще се борят за социална реформа, но ние, тук, в българския парламент, ще трябва да приемем младежката гаранция и младежкия културен чек. Затова нашите представители в Европейския парламент и тези в българския парламент трябва да се неразривно и ежедневно свързани”, даде за пример Нинова.

Според нея БСП има две достойнства пред другите партии и кандидати.

„Ние доказахме в управление, че всичко това, което обещаваме – изпълняваме. В управлението, в което участвахме, ние стабилизирахме държавния сектор. Ние изведохме икономиката на първо място в ЕС. Ние доказахме, че парите, които влизат от индустрията, могат да се разпределят справедливо – 22 млрд. лв. за социална политика, безплатни ясли и детски градини, безплатни учебници, намалени данъци за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени пенсии. Ние има с какво да застанем и тук, пред българите, и пред нашите колеги в Европа и да кажем: БСП е доказала своя социален характер”, каза още лидерът на българските социалисти.

Другото предимство, по думите на Нинова, е това, че БСП, на каквото и да е била подлагана, не се е предавала, не е отстъпила от принципите и идеологията си и не е излъгала своите избиратели.

„Не си предаваме хората, за да си уредим живота. Всички минаха през прегръдката с мафията и приключиха. За съжаление, мафията се възроди. Затова пред нас е и това предизвикателство – да победим този модел в България, да намерим съюзници в Европа, да се използва съдебната реформа наистина за справедливост, да се задейства Европейската прокуратура и най-накрая този, който е ограбил българския народ, да си получи заслуженото – присъда и затвор”, подчерта Нинова.

И заключи: „Ние, българските социалисти, сме за достойна България в мирна, социална, стабилна и сигурна Европа.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е

    15 17 Отговор
    за ВЪЗРАЖДАНЕ !
  • 2 Но и Не

    22 3 Отговор
    Но и Не Предприехте никакви ответни Действия ! Което е Равностоъно на Съдействие !
  • 3 да де

    25 5 Отговор
    Както върви Ниновица ще сложи надгробната плоча на столетницата.
  • 4 Избирателите

    11 6 Отговор
    12 !
  • 5 Бойко ГЕРБ Победа

    12 11 Отговор
    БСП върна хартиената бюлетина и купения вот.
  • 6 ТаУмВзе

    27 3 Отговор
    Корни подкара на Вицове а! БУХАХАХХ Таа не ми е известно със кои Продажници не се е Гушкала, за да ги Крепи.
  • 7 Който

    16 0 Отговор
    се хвали , не пали !
  • 8 Възраждане

    25 7 Отговор
    Лъже. Само Възраждане не е. Другите бяха в коалиция. ИТН. БСП. ПП. ГЕРБ. ДПС.

    Когато пращаха оръжие за Зеленски пак лъжеше, че не праща.
  • 9 Хикс

    19 2 Отговор
    Корнелия Нинова имаше шанс да направи нещо, но заради надменност ГЕРБ я прекараха с "патриотите" на Волен, Каракачанов и Симеонов... Бита карта със синчето е Кравария и мъжлето в Лукойл
  • 10 Майора

    18 6 Отговор
    Ало Нинче преди да се хвалиш , погледни реално нещата! Лакме си се сродила с мутри и олигарси след като участва в платените от тях протести , свалили Борисов! И за какви успехи в икономиката говориш , след като нищо не се е променило? А какво да кажем за участието ви в безпринципната четворна коалиция , отворила дупка в бюджета на НОИ от 10 млд лв! Стига лъжи , госпожо Лъжа!
  • 11 Корнела и Тулупа

    18 0 Отговор
    Само лични интереси , но не и физически ласки.
  • 12 Бойко ГЕРБ Победа

    9 6 Отговор
    ГЕРБ е пртията на БСП-Милиардерите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Путин

    4 6 Отговор
    Не може да изневерявате на Решетников и да прегръщате други
  • 15 нашия

    16 1 Отговор
    верно ли...????!!!само слеоите не виздат и глухит не зная ,че сте базата върху която е изградено задкулисието...Боко и харвардци ви дръпнаха килимчето и не можете да го преживеете ,че едни ментраджии ви извтртяха по елементарен начин....някой спомня ли си кой гласува за това ДПС да бъдат признати за партия....
  • 16 Ха ха ха

    9 3 Отговор
    Тая започвам да я мразя яко пуууууу..... едно си знае бабичката едно си бае
  • 17 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    13 4 Отговор
    Ха ха ха, Краднелия иска да се прегърне със нея си. А ма дърта и лъжлива крадло, та вие сте задкулисието с кръстника на червената мафия Дон Луканов който ви раздаде куфар-четата с народната пара, и фалира държавата. И вие бяхте с Крадеф "кеша" и се целувахте с хидроинженера с порциите, прегърнахте се и със шарлатанията на Крадеф, гушках те се и с ДС доносниците от ДАЙ България на Мавъра, само Възраждане и Герб не можахте да прелъстите. Затова ревеш, че Бойко те ритна миналия път...

    Коментиран от #19

  • 18 нашия

    6 1 Отговор
    вашите хора в ЕП/ако имате такива/ пак ли ще гласъват за Истамбул конвенцията ,и да нръшават решенията българския конституционен съд....гаранциите ви не важат....
  • 19 нашия

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Боко я ритна Корнела защото му поиска много и Боко си намери други ортаци.....
  • 20 Много се

    7 1 Отговор
    напъвахте за коалиция с ГЕРБ , ама много! Народа помни как гуцанов от трибуната на парламента хленчеше че не са се случили нещата!
  • 21 Това повече

    5 0 Отговор
    ми прилича на оплакване, отколкото на хвалба.
  • 22 Красимир Петров

    6 0 Отговор
    КУрнело,не сме забравили тройната коалиция с участието на БСП
  • 23 И сега кво

    3 0 Отговор
    И сега е рад на БСП, так ли
  • 24 Пенчо

    2 0 Отговор
    Мани, щом и задкулисието не ви иска ... Лошава ще да е тая тая рябота
  • 25 еокиасз

    6 0 Отговор
    Кури, освен че вече 34 г. само пърдите в парламента и само се оправдавате че някои друг е виновен друго голямо постижение нямате от БСП милионери за България. Защо трябва да ви подкрепя някои? Няма голяма полза от вашите оправдания, че друг е виновен. Да бяхте го вкарали в затвора поне. Ама така ви е добре да си пърдите в парламента и българите да ви хранят. Няма да гласувам за вас, мИрси.
  • 26 Българин

    3 0 Отговор
    Май забравиха когато се прегръщаха и целуваха с Местан, на публично място.
  • 27 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз реших този път да гласувам за Светльо Витков само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, палячовци 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове