Last news in Fakti

22 Май, 2024 18:03 1 560 22

Прокуратурата проверява защо е преасфалтиран пътят край Аксаково

  • аксаково-
  • асфалт-
  • катастрофа-
  • кирил петков

От Агенция “ Пътна инфраструктура” отказаха коментар

Прокуратурата проверява защо е преасфалтиран пътят край Аксаково - 1
Снимка: Фейсбук

Окръжна прокуратура - Варна е назначила проверка, която трябва да установи умишлено ли е направен ремонт на пътния участък край Аксаково.

От Агенция “ Пътна инфраструктура” отказаха коментар.

Това е станало дни след катастрофата с кола на НСО, при която загина възрастен мъж, а съпругата му е в тежко състояние.

От фирмата-изпълнител заявиха пред БНТ, че преасфалтирането на пътния участък е направено по график, съгласуван с Областното пътно управление във Варна още в началото на месеца. Според експерти, обаче, преасфалтирането на участъка е променило следите след катастрофата.

Заради неочаквания ремонт премиерът Димитър Главчев поиска спешна проврека, а министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова уволни директора на пътното управление във Варна Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в Севдалина Казълова.

Фирмата, която има договор за поддръжка на пътя Варна-Добрич, е получила задание за ремонт от Областното пътно управление.

"Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер е от 2 май, но с оглед на празниците започнахме действия от 8 май. Направен е график по дни и по дати, заяви инж. Методи Иванов, представител на фирмата изпълнител.

Малко е странно, че точно след инцидента. Не знам кога са им нарядите, но се асфалтира където е станала катастрофата", коментира Ивайло Желязков от Европейски център за транспортни политики.

От фирмата твърдят, че не са получили информация за това, че на въпросния участък все още текат следствени действия.

"При нас в съдружението не е получавана информация, изрично указание от ОПУ- Варна - да спираме или да прекратяваме дейностите по възлагането за съответния месец", категоричен е инж. Методи Иванов, представител на фирмата изпълнител.

Според експерти преасфалтирането на участъка е променило следите след катастрофата. А това означавна, че данните, събрани от повторните огледи, могат да бъдат оспорени в съда.

Шофьори, които минават често по тази отсечка, казват, че асфалтът там е в добро състояние и не е имало нужда от ремонт.

"Когато получим възлагане от ОПУ Варна, представител на фирмата и на ОПУ минават по съответния път и се обозначават компрометирани участъци. Ние изцяло зависим от възлагането на ОПУ-Варна и техните решения", обяснява инж. Методи Иванов,представител на фирмата изпълнител.

Според пътни експерти, участъкът е опасен и създава предпоставки за други катастрофи. "Техническото състояние на пострадалия автомобил – бил е със стари гуми. Няма видимост, защото храстите пречат. Автомобилът на НСО се е движил с много висока скорост. Това са причините за катастрофата", смята Ивайло Желязков от Европейски център за транспортни политики.

Според експертите трябва да се подобри видимостта в района и да се ограничи скоростта, в противен случай ще има още опасни инциденти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 41 Отговор
    Врътката Хвани се Сам ли ПАК! ХАХАХАХАХ Киренцето и мутрите, които го пазят УБУХА ЧОВЕК БРЕ! Дуднем си, че сме си Роби Овце и тва си е. Интересно е, тва ако се случи у Кравария колко ще го отнесе не само шофъра а Всичките.
  • 2 Последния Софиянец

    32 41 Отговор
    Защото имаше следи от гуми само в насрещното.
  • 3 За да скрият всичко

    31 1 Отговор
    как защо. Ако можеха и да съживят и убитият човек…
  • 4 нашия

    43 0 Отговор
    прокуратурата се правят на шушумиги.....това е заличаване на следи от мястото на престъплението....умишлено неумишлено е НАКАЗУЕМО....
  • 5 обективен

    36 1 Отговор
    Мафията е във всички сфери , в управлението на територията !! Нико не носи отговорност за нищо ,и един политик или шеф на високо ниво не е съден и вкаран в затвора !!!
  • 6 Без коментар

    41 0 Отговор
    Добре дошли в България , страната на корупцията , абсурдите и безаконието.
  • 7 Канада

    30 2 Отговор
    За да влязат Кокоркировците пак във властта.И да лаят лъжа,след лъжа.Ще си пълнят сметките.а избирателите им ще ръкопляскат на лъжите им.
  • 8 да де

    32 2 Отговор
    Големи каръци сме как не се случи загиналия да е там с камиона па НСО да се натресе в него и народа да яде пие, че канадеца е дал фира.
  • 9 6644

    32 6 Отговор
    Не случихме и с "Промяната". По-лоши са от лошите! Където и да пипнеш при тях все мърсотия!
  • 10 хххх

    10 10 Отговор
    Военна полиция няма ли и тя да се намеси? Всички силови структури на пътя край Аксаково!
  • 11 пешо

    23 3 Отговор
    смешна работа експертизата на спирачният път не се ли прави веднага след катастрофата сега пътните строители са виновни

    Коментиран от #14

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 11 Отговор
    Пост номер 2 ви каза всичко.Който разбрал-разбрал.ще добавя,че това би трябвало да е утежняващо обстоятелство пред съда.Иде реч,за прикриване на следи!Но в бг,няма съд и правосъдие да осъди....майка си -държавата!
  • 13 Шарлатани ООД

    14 10 Отговор
    За да се оспорят първите експертизи и да се попречи на бъдещи такива, ко не е ясно!
    Шарлатаните така правят, кирчовизъм в действие!

    Коментиран от #16

  • 14 Ха сега де...

    13 10 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    А точно сега ли трябваше да се асфалтират само две петна по няколко квадрата и то точно преди стопа и точно на мястото на катастрофата, където е трябвало да има следи от спирачен път, ако е имало спирачки? Някой много е бързал и не се е интересувал от съгласуване на действията си с останалите институции.
  • 15 Кирчо

    13 10 Отговор
    МВР е ОПГ а прокуратурата и съда са продължение на ръката на МВР.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 0 Отговор
    От записите на камерите пуснати по медиите става ясно че джипът се е движил със седемдесет метра в секунда
  • 18 ха ха

    2 0 Отговор
    всичко е по закон , а ?
  • 19 Ппп

    4 0 Отговор
    Че сме про.ст народ е видно и доказано. Но все пак да кажат защо участъкът е имал нужда от асфалтиране. От снимките след катастрофата се вижда, че пътното платно няма проблем. Има участъци през които шофирайки ще се сбогуваш с бъбреците си и там нищо не се прави. От всякъде се вижда бързането на всички да компрометират мястото. Единствената утеха и надежда на нормалните хора е Господ да отреди справедливост, защото нямаме институции, съд, прокуратура. Имаме един нахилен наглец, който ще се измъкне прехвърляйки цялата вина на починалия човек и НСО шофьора.
  • 20 Дякон Унуфрий Араллампиев

    5 1 Отговор
    Лицето Кирил Петков основен виновник за инцидента и последствията от него Да се разследва кой и защо замете следите от престъплението
  • 21 Ти си

    1 0 Отговор
    Аз си мислех че на местопроизшествието се обезппасява идват експерти и са направени снимки , замервания скици , проби от пътното платно и събиране на веществени доказателства и след след това се освобождава от прокурора.
    Ако нещата не са направени по тоя ред и пътя е преасвалтиран вече е налична презумпция за унищожаване на доказателства а това е подсъдно .....
  • 22 Горски

    4 0 Отговор
    Целта на преасфалтирането е да се прикрие високата скорост на автомобила убиец на НСО - така виновен за смъртта ще е убитият. Пито платено - това са ни убийците управляващи и властимащи, но властта им се дава от тези, които ги убиват. Те не искат да отидат да гласуват и по този начин си заслужават убийците. За всички свързани с асфалтирането трябва да има съд, който да ги прати зад решетките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове