Last news in Fakti

22 Май, 2024 20:42 1 011 23

Венко Сабрутев: Служебният кабинет трябва да отговори за руския петрол и цената на тока

  • венко сабрутев-
  • ток-
  • цената на тока-
  • електроенергия-
  • руски петрол

Не искам да говоря за Бойко Борисов, обяви политикът

Ще внесем искане за извънредно заседание в нормално пленарно време на парламента, за да се обсъди всичко това, което провокира КЕВР да приеме увеличение на цената на електроенергията. Искаме да чуем кой и защо поиска увеличение на цената на тока, защото реално аргументи за това увеличение няма.

Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев.

Служебният кабинет трябва ясно да отговори и дали има пренос на руски петрол, който е под санкции на Европейския съюз, добави той.

Благодарение на приетото вчера решение от парламента се гарантира, че пенсионерите ще получат увеличение на пенсиите с 11%, а не с 10%, както се опитаха да направят ГЕРБ и ДПС, отбеляза кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според данните на Евростат за последните 2 г. и три бюджета на Асен Василев България зае първо и второ в класациите по ръст на доходите, за миналата година ръстът на износа ни е петият най-голям в Европейския съюз, а ръстът на икономиката ни е вторият най-голям в Европейския съюз след Германия, посочи Венко Сабрутев.

Попитан дали след изборите ще бъде възможно изграждане на мост за разговори за евентуално управляващо мнозинство, той заяви: "За нас единственият мост са интересите на българските граждани. Според нашата социология 80% искат промяна, искат нормална европейска държава. Затова усилията ни са в тази посока – ръст на доходите, качествено здравеопазване, нормално европейско образование. Това са нещата, които трябва да събират политиците".

Не искам да говоря за Бойко Борисов. Имахме възможност да говорим с него преди ротацията по списък с реформи, за които поискахме конкретни дати. От ГЕРБ видяхме, че нямат желание за тези реформи, подчерта Сабрутев.

Кандидатът за депутат коментира и разпространения нов запис с участието на ръководните фигури на "Продължаваме промяната".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спрете да давате трибуна

    33 4 Отговор
    на тези пропаднали хора от ПП и ДБ? Лъжеца и крадеца, е дъно в едно общество! Нямат място такива по медиите!
  • 2 Ха ха а така

    29 2 Отговор
    Вие изкупихте най много руски петрол ,пребоядисан както на вас ви беше угодно ...... псевдодемократи и жълтопаветни непотребници такива .
  • 3 нашия

    21 1 Отговор
    нали знаеш как само чакат хората по улиците да ти падне депутатския имунитет за могат да те ритат срещу по-малко наказание като редови гражданин....или не знаеш...????!!!!
  • 4 Червената шапчица

    11 2 Отговор
    Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
  • 5 алоУУУУУ

    23 2 Отговор
    Отвратително нагъл ментърджия .
  • 6 Венко, ти що си пак

    17 2 Отговор
    в листите?
    Да не би да останА некоя учинайка неуредена?
  • 7 До сега

    17 2 Отговор
    чул ли си адекватен и ясен отговор от тях ? Едва ли ! Един читав няма , грозна и срамна работа , струваща само пари и много ценно време за страната и народа ни !
  • 8 Трайчо

    12 0 Отговор
    Работата на служебното правителство е да организира изборите. Другите неща ще ги прави следващото редовно правителство.
  • 9 ха ха

    3 2 Отговор
    Няма контрабанда с руски петрол при служебното правителство. Трябвало да се съгласува с Раиси, а нямало кандидати за делегацията.
  • 10 ХАХА

    16 2 Отговор
    Я кажи остана ли роднина без работа, боклук
  • 11 нннн

    18 2 Отговор
    Промяна искаме, но не и вашата. Вашата вече я видяхме. Веднъж предатели - цял живот предатели. На ППДБ и на половин дума не вярвам вече.
  • 12 еокалв

    9 3 Отговор
    Абе ПП и ДБ отпадък, не ви ли идва на ум да се скриете някъде. Нахалници безпардонни само се излагате от ден на ден все повече. Гушкахте се разбойниците от ГЕРБ и грухтяхте заедно на копанята, на издръжка на гърба на българите, и сега не можем да разберем кой е по голям негодник. ГЕРБ викат че вие сте негодници, а вие викате че те са негодници. А истината е че сте едно и също негодно и бездарно сборище от бок луци. Искате да ви хранят българите с по 20 хиляди на месец а вие само да пърдите и да грабите кои колкото може. Трябва да ви изгонят всичките сглобкаджии и да чукате камъни докато ви окапят ушите. Идват Величие, Възраждане и Меч.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дякон Унуфрий Араллампиев

    2 1 Отговор
    Българският народ няма нужда от промяна Аман от тези промени Евтин газ ток бензин и основни храни Другото си идва от самосебе
  • 15 Милен

    2 1 Отговор
    "Служебният кабинет трябва ясно да отговори и дали има пренос на руски петрол, който е под санкции на Европейския съюз, добави той." Е па естествено,че има, санкциите и забраните обикновено водят до ръст на контрабандата, не е нужно да си много умен за да го знаеш това.
  • 16 видял

    9 0 Отговор
    Танкерите от Новоросийск не са спирали да товарят за всички държави от ЕС , включително и за България !! Всичко е пари на този свят !!
  • 17 хммм

    3 0 Отговор
    Защо от ПП/ДБ не се интересувате какво става във Външно и Вътрешно? Назначихте Калин Стоянов, но не го уволнихте, а той почна да беснее и колко хора си заминава заради неговата пословична некадърност?
  • 18 Народа

    10 0 Отговор
    Спрете да ни натрапвате тези инфантили,пудели и т.н.Този като вряка по телевизиите си мисли,че казва кой знае какво.Нали тези бок..ци сядаха по скутовете на Пеевски и пълзяха на вратата на Борисов.Колко време управляваха?Само кражби,нищо не се строй,инфлация и т.н.Оня ококорения казва,че дигнал пенсиите,заплатите,а спестяванията на хората които изяде с над 40 процента инфлация.Покупателната способност е по-ниска отколкото преди да се появят тези гейове.Колкото по-бързо се отървем от тези измамници толкова по-добре за всички
  • 19 Файърфлай

    8 1 Отговор
    Тоя очилатия,хипотетично,ако му повериш да пасе две крави,до вечерта ги е изгубил...
  • 20 Българин

    0 0 Отговор
    Енергетика тука е на Русия! Това е аксиома в геостратегията! Така че, тука горива, тока и парното се определят само и единствено, според руските интереси! Това е единственият начин да съществуваме!
  • 21 Опа

    5 0 Отговор
    Значи, беше смешно, човекът просто живее в неговия си свят. Но днес вече нещата стават трагични. От сутринта този индивид се опитва да ни убеждава колко сме надминали?
    Германия благодарение на асен Василев а сега пък се захвана с руският нефт и служебното правителство. Само че правителството не трябваше ли да осигури изборите? Този Венко, не знае ли че има места с ограничен достъп и много силно се е засилил към тях.
  • 22 ЕВРОВИЗИЯ

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ СА ПО ЗЛЕ И ОТ ТИКВАТА. А КОНКРЕТНО НА ТОЗИ ДЕЦАТА МУ ОТ НЕГО ЛИ СА ИЛИ ОТ КИРО?
  • 23 Димо

    0 0 Отговор
    На този фон на всеобщо повишение на доходи, износ на някакви неща и невиждан ръст на икономиката, защо се противиха на нищожните коледни и великденски пенсионерски 50 лв и мижавия 1% към пенсиите от 1 юли
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове