Last news in Fakti

23 Май, 2024 13:12 689 14

В 60 държави ще има секции за изборите за 9 юни

  • мвнр-
  • избори-
  • чужбина-
  • иван кондов-
  • парламент-
  • европейски парламент

Трите държави, в които няма да има избори за Европейски парламент, са Нова Зеландия, Сингапур и Исландия

В 60 държави ще има секции за изборите за 9 юни - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 769 секции в 60 държави ще бъдат разкрити за изборите „две в едно“ на 9 юни.

Това заместник-министърът на външните работи Иван Кондов. Той даде брифинг, посветен на организацията на изборите в чужбина.

До момента всички срокове, които имаме по Изборния кодекс, са били спазени, успокои дипломатът.

Трите държави, в които няма да има избори за Европейски парламент, са Нова Зеландия, Сингапур и Исландия. Това са държави, в които ние нямаме дипломатически и консулски представителства.

Най-много секции има в Турция – 166, в четири от тях ще има избори „две в едно“. В общо 245 секции в чужбина ще има машинно гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 60 държави

    7 1 Отговор
    И тук ще берем наследството на Славуца. Аз съм в чужбина и няма да гласувам. Но армията неграмотни в съседката под строй с маанета ще отиде. Понеже местния бащица им дава надник за него ден. Нищо че българския им е ЙОК.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Град Козлодуй

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "60 държави":

    Вярно купуват се гласове за по две кебапчета хляб чопак бира и 50 100 лева на калпак
    така е в Бг
  • 3 да да

    2 1 Отговор
    Менте,менте 2вота на между пръстите....Кой ще го поеми....
  • 4 Любопитен

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "60 държави":

    "Понеже местния бащица им дава надник за него ден"

    Какво имаш предвид?
  • 5 Българските турци

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "60 държави":

    Абе що за абсурдна параноя развивате там !... На кой , защо в Турция да му пука , кой ще управлява и краде народа на България ?!...Откога върли атеисти от бивши ДС агенти и доносчици ги превърнахте в ислямисти или ги направихте контингент на "сивите вълци" ??!...В какви огледала гледате и се оглеждате и какви въображаеми велики българи виждате там ?... Световната политика е поставила опорната си точка в центъра на България ли си мислите ?...Един свестен избор не можете да спретнете , та сте тръгнали да си въобразявате , че турците в Турция са НЕГРАМОТНИЦИ , че ви смятат за НЕЩО и са тръгнали да гласуват за предатели като ДПС , че чак да харчат милиарди за това !... ЗАЩО ?!...Какво и къде е ОБЛАГАТА ИМ ???...Вие първо се научете да гласувате свястно на свестни избори , за свестни БЪЛГАРИ и след това плюйте по "неграмотните" турци с двойно гражданство в Турция !!😍😂😊🤷‍♀️🤷‍♂️

    Коментиран от #11

  • 6 Шаран БГ

    1 4 Отговор
    769 е;изборни секции по света !? И там ще гласуват хора, които работят за други държави, при други политически, икономически и социални условия. Властниците не ги интересува колко пари се пилеят, буквално –пилеят, за тази противоконституционна дейност !! Важно е да се гласува за тях!
    Два въпроса задавам постоянно и никой не отговаря .
    1/ В чл 26 ал 1 от Конституцията гласи ,че българските граждани , където и да се намират имат всички права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция. За правата съм съгласен . Може ли някой да ми обясни, какви им са задълженията и как ги изпълняват ???
    2/ Защо "бедна и тъпа" Швеция не подволява такова неморално деяние, като гласуване от чужбина ???

    Коментиран от #9

  • 7 ????

    2 2 Отговор
    Както казва един ветеренарен лекар, то в Бг е най хубаво да си депутат. Най добре е на нивата, а западни българи от умора, едва ли им е дори не знаят, кой им е министър председателя. След 1944 до днес сте навсякъде, нямахте коли а колите ви струват над 50,100 хиляди в провинции с далавери с труд гърбав, но не и кола скъпа да имате честни хора. Правата не се спазват корупцията е на високо ниви. Много българи с честен труд, тракийци, имат имоти в провинции, София, образовани, си взеха родители осиновители, родиха им се дечица 3 и не искат да чуят за България, зная, че не ве интересува, но са с бели манти напуснали България и са по света, САЩ Брюксел, Германия, Англия, Италия, Испания, а в провинции само рекитьори и изнудвачи, без труд ограбват народа, напуснали бг не по тяхно желание.
    За кои хора да си дадат гласа. За никого, от костов до днес ли
  • 8 Истини

    1 1 Отговор
    Турците обикновени не ги бъркайте с престъпници. Те се разбират стари и млади. Работят и след работа са на полето, заедно с децата си, завършили западни университети и върнали се в България, семейни с две деца, три. Карат лукс коли, но с труда си. Продават продукцията си, те си знаят къде, до тях е млад бизнесмен, до бизнесмена е на първият братовчед, с децата завършили западни университети, а третият с три западни коли, но дворовете им са образци, от работа, а не говорене, а българина гледа да ти направи нещо, я да ти откраде животинчета, я да ти отрови агънцето, я да ви набеди, за нещо, което не си откраднал, и ако си чувствителен се поболявате от някои зли хора, и дано като измрат се уважават българите, но няма да им е лесно с поmazите, турчина е добър, но питай турците идвайки от турция да си видят заключените жилища в провинцията какво казват за тях, много са лоши комшю, с бг беше рахат до 1989. Къде са ничовешкитеправаугробищата
  • 9 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    Не бери грижа , всички българи и небългари , граждани на Република България си знаят и правата , и задълженията си към документите които носят със себе си когато са извън страната !.. Ти си бери гъбите на изборите в България и после плюй по тях , че ТЕ определят политиката и политиците които те управляват !..😊.

    Коментиран от #12

  • 10 Гост

    0 1 Отговор
    Че то, толкова са общините в България?! Къде се решава съдбата на българите, във или извън страната им?
  • 11 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    На неграм0тните т0рци не им пука въобще за нещата в България, но баш те са идеален инструмент за постигане целите на хитрите т0рци по върховете. А хитрите т0рци си искат вилаета. Докато си го върнат, искат поне да го използват за каквото и както им е угодно. А за целта им трябват повече места у ш0пски0т диван, а тези места се осигуряват с повече проценти на изб0рите. Те, затова и секциите в чужбината.
  • 12 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    Няма за какво да се плюе по българските граждани извън България. Проблемът е в онези граждани, които нагласят условията за гласуване така, че да им стане на тяхната. Над 60 опартии и коалиции в държава с под 7 млн народ, говорят само за едно: разделях гласовете и владей стад0т0.
  • 13 Веселяка

    1 1 Отговор
    Аз реших този път да гласувам за Светльо Витков пак само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 9 "Българските турци"
    Най -малко от всичко на този свят ще обидя или "наплюя" несретник, прокуден от родната си страна от РОДНИТЕ си управници по политически или икономически причини !!!
    Все пак, ако на мен ми взема българската демократична власт малко по-вече от 30% от дохода и аз все пак произвеждам нещо полезно за тази държава, НЕ РАЗБРАХ : КАКВИ СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на бългаарски гражданин към родната страна, който живее и работи някъде по света !??
    Нима ЗАДЪЛЖАНИЯТА на децата ми,/кой в Германия, кой в Канада/ се свеждат само и единствено ПО ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ ДО ПОДДЪРЖАНЕТО НА ИЗРЯДНИ ПАСПОРТИ И ДОКУМЕНТИ ??.
    Ами прочетете Я, тази Конституция !! И глава ПЪРВА , и се спрете на глава ВТОРА. Помислете над чл.57 ал.2 - нима няма злоупотреба на права в ущърб на моите права !!!?Помислете и над чл.60 ал. 1 ...........
    И опонирайте с факти и конституционни рапоредби!! Не със законови- много от законите ни са противоконституционни !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове