Last news in Fakti

26 Май, 2024 10:30 1 250 22

Коритарова за катастрофата край Аксаково: Важното е да се разбере истината

  • виолета коритарова-
  • мррб-
  • катастрофа-
  • аксаково

Никой не би укрил нищо по случая, смята регионалният министър

Коритарова за катастрофата край Аксаково: Важното е да се разбере истината - 1
Снимка: БНТ

Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата - всички пътуваме, шофираме по тях. С една дума състоянието е незадоволително.

Това коментира пред БНТ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

На среща с ръководството на АПИ и с областните пътни управления в страната тя е възложила да бъде изготвен анализ в рамките на една седмица, за да се знае къде трябва да се планират належащите ремонти.

Едни от основните действия, които ще бъдат предприети е осигуряване на безопасност на критичните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и храсти, възстановяване на пътната маркировка и липсващите пътни знаци, премахване на елементите, които пречат на видимостта на кръстовищата, поясни Коритарова.

"Състоянието е критично навсякъде. Социалните мрежи изобилстват със снимки, които фокусират нередности по пътищата. Затова нашата цел е да можем максимално бързо да предприемем най-неотложните действия. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за кратък период от време, но трябва да се започне тяхното поддържане", добави регионалният министър.

По думите ѝ, пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този период няма действащи договори за текущо поддържане на пътищата.

"Извършвани са само аварийни ремонти, но за съжаление и там финансовият ресурс вече е изчерпан. Затова първото нещо, което съвсем отговорно реших беше възстановяването на работата за избор на изпълнители", каза още Виолета Коритарова.

МРРБ трябва да плати 200 милиона лева на строителни фирми за извършени дейности по договори за пътно поддържане, а лихвите по тях са още почти толкова, уточни Коритарова.

Регионалният министър каза още, че автомагистрала "Тракия" има нужда да се ремонтира в участъци в областите Сливен и Ямбол, но това ще стане след края на активния туристически сезон, за да не се създават тапи по пътищата и да няма задръствания през лятото.

Коритарова коментира и преасфалтирането на пътния участък, където стана тежката катастрофа с кола на НСО край Аксаково, при която загина човек. Тя посочи, че има пропуски в работата и затова директорът на Областното пътно управление във Варна е отстранен от работа, но ремонтът е бил възложен още на 13 май.

"Действително в участъка на пътя Варна - Добрич на територията на област Варна са предвидени през май да бъдат извършени ремонтни дейности. Възлагането е още на 13 май, т.е. далеч преди случилото се ПТП. Мисля, че никой не би укрил нищо по този случай. Важното е да се разбере обективната истина за този трагичен инцидент. И ние, и прокуратурата ще свършим отговорно своята работа, за да разберем причините за поставянето на асфалта", поясни тя.

В края на юни започва основен ремонт на "Дунав мост" край Русе. Според регионалния министър, съоръжението не е ремонтирано 70 години, а движението ще става само в една лента, което вероятно ще доведе до затруднения в трафика.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    23 3 Отговор
    Тя истината е знаем ама няма кой да ги наказва политическия боклук
  • 2 Пешо

    16 2 Отговор
    Къде е проекта за ремонта .
    Парите знаем къде ще отидат .
  • 3 Леле

    23 1 Отговор
    Тя истината е ясна, НСО се движат като метеорити. Ако не те уцелят, ще живееш. Въпроса е дали ще има наказани. Отговора е че няма да има наказани. Тая лелка живее в някаква паралелна вселена.

    Коментиран от #15

  • 4 Ура,,ура

    16 3 Отговор
    Защо тулупа непрекъснато се хвали, че бил направил пътища, а тази женица се осмелява да казва, че състоянието им е критично навсякъде. Явно не я е страх, както е състоянието на всички гербаджии.

    Коментиран от #8

  • 5 Стрийт вю

    13 2 Отговор
    Много бързо се опитаха да заметат следите от катастрофата, само да не се случат разни инциденти със свидетелите и очевидците.
  • 6 Боро

    21 1 Отговор
    Как никой нищо не е укрил? Няколко часа след катастрофата, пътният знак за ограничение на скоростта 60 беше подменен с 90. И от КАТ твърдяха, че винаги е била разрешена скорост 90. Но преди 2 месеца имам глоба за превишена скорост точно в този участък. В НП пише "водачът се е движил с 71 км/ч при ограничение на скоростта 60". Непременно ще обжалвам в съда. И призовавам всички, които са глобени там да го направят. Незабавно. Там всеки ден санкционират десетки водачи.
  • 7 ШАРЛАТАНИ !!!

    10 8 Отговор
    Ндаа .. ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ /благодарим ти Радев за Кики и Коко/ пътища в България НЕ СА РЕМОНТИРАНИ , даже няма пари и за аварийни ремонти !!!!!!! Кокорчо измъкна де-що пара имаше в бюджета за пътно строителство и ремонти и я ОТКРАДНА !!! Поради тази причина ние се изтрепваме по пътищата , а КАТ все установяват , че причината била НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ !!! Кое е СЪОБРАЗЕНАТА скорост по тая изтрита пътна настилка , осеяна с дупки и ровове , без маркировка щото отдавна се е изтрила , без видими знаци и указателни табели и с ръждиви и изтърбушени манители ???!!! 100 км/час , 50 км/час , 5 км/час ???!!! ШАРЛАТАНИ !!!

    Коментиран от #11, #20

  • 8 до пепейското мамулче

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ура,,ура":

    Д-р Исльо - ти прочете ли статията ? Не си , нали ! Жената в прав текст казва ,че " в последните три години няма пари нито за ремонти на пътища , нито за нищо друго " . В ... последните ТРИ години ! Кой бе , Д-р Ишльо беше на власт в последните ТРИ години ?

    Коментиран от #12

  • 9 плюс минус

    12 1 Отговор
    Гледах интервюто с госпожа Коритарова, която се държеше малко нещо неадекватно по доста от зададените й въпроси, дори за катастрофата с Кирил Петков
    А нима тя дори не знае, че Дунав мост е строен 2 години и половина и е открит м. юни 1954 година, а сега ще се ремонтира САМО две години?
  • 10 Разбирач

    11 3 Отговор
    Тази гербава труженичка заяви в национален афир, че ремонтите на тунелите на "Хемус" ще приключат в края на летния отоплителен сезон!!! Гербавите чупят тъпомерите.
  • 11 Българка

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    На какви хапчета си? Та питам КОЙ изнасяше чувалите с милиони от магистралите? КОЙ е отговорен за пътищата -убийци? Министърката наистина каза, че навсякъде пътищата са в лошо състояние. Но за кражбите на строителните обръчи фирми са виновни ГЕРБ-ДПС. Но ти типично по гербодепесарски прехвърляш отговорността от болната на здравата глава
  • 12 Разбирач

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "до пепейското мамулче":

    Няма защото тиквата ги изнесе с чували, заблуден гербераст.
  • 13 дядото

    5 0 Отговор
    ще се разбере и наказани ще има.колкото всичките останали мърсотии сътворени от управляващите.пфу
  • 14 факуса

    6 2 Отговор
    никой не би укрил нещо,кой сложи това нещо там,кога у нас се разкрило нещо свързано с власта,ало ваньо минавам ги 200,барселона с мис гащи и гвоздеят с кюлчетата,джуджета ктбета и още и още
  • 15 факуса

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Леле":

    лошото е,че не е само тя
  • 16 Иван Грозни

    8 1 Отговор
    Истината е, че някои са по екраните, а други по некролозите.
  • 17 Перо

    7 3 Отговор
    На мястото на катастрофата асфалта е бил в отлично състояние! Поради двойно превишената скорост от шофьора на НСО, по настояване на Киро-тъпиро за нарушения график и влошената видимост от страна на убития шофьор, не е бил в състояние да предвиди опасността!

    Коментиран от #22

  • 18 демократ

    6 2 Отговор
    всичко е ясно експертизата е написана ичякат благословията на кирцата всичко ще се замете под килима и виновен ще бъде починалия лека му пръс на човечеца така е В маика БЪЛГАРИЯ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Защо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Се слагат минуси на пълната истина
  • 21 Деций

    0 0 Отговор
    Какво има нужда да се разбира,то е ясно!НСО за прехода изтрепаха сума ти и народ!Нагли,с арогантно и агресивно поведение на пътя!Имам случай с тях.Карат в моето платно и ми светкат с фарове да се дръпна!Побеснях,бях с Ауди А 6,и ако бях с S класа щях да ги торпилирам челно,без значение ,че ще си загубя живота. Такава злоба се надигна в мен за секунда!Тази организация трябва да се научи да спазва,и задължително трябва да и бъде отнет специалният статут и режим на движение! Единствено линейка,пожарна и от части МВР,никой друг!Ще чакат в задръстването както всички,не ме интересува дали е президент,премиер или председател на НС.Да провеждат такава политика,че гражданите когато ги забележат да им отстъпят предимство,но само ако желаят!Сега ,ако ме застигат ще им направя място,но да влизат в моята лента срещу мен не.Добре ,че пътя беше достатъчен за три коли.Аз вървя със 160,те идват с 200 може и повече и ми излизат на не повече от 350/400 метра,и как да стане тя,само наближих банкета и така се разминахме на сантиметри!
  • 22 Емо Пенев

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Перо":

    Автомобила на НСО не е трябвало да напуска платното за движение и да навлиза в насрещното платно!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове