Last news in Fakti

28 Май, 2024 10:41 824 24

Синя България: Държавата да осигури истинска грижа на нуждаещите се, а не да финансира привилегии за малцинства

  • синя българия-
  • социална политика-
  • социални помощи

Разхитителната лява социална политика на разпределяне на директни социални плащания “на калпак”

Синя България: Държавата да осигури истинска грижа на нуждаещите се, а не да финансира привилегии за малцинства - 1
Снимка: Синя България

Просперитетът на нацията и на всеки индивид са резултат на усилията на всички нейни граждани, а не от действията на държавата. Синя България ще работи за налагане на нов консервативен социален модел, който ще осигурява справедливо разпределение на данъчните тежести, базова социална солидарност и условия за развитие на личната креативност и инициатива, в условията на конкуренция. Просперитетът на нацията и на всеки индивид са резултат на усилията на всички нейни граждани, а не от действията на държавата.

Държавата не може да фаворизира отделни групи, малцинства или сдружения със специални права и социални привилегии за сметка на равнопоставеността на всички.

Разхитителната лява социална политика на разпределяне на директни социални плащания “на калпак” не само не успява да бъде адекватна помощ и да доведе до повишаване на благосъстоянието, на истински нуждаещите се, но води до допълнително на маргинализираните на големи групи (предимно в големите ромски гета) , като ги държи извън пазара на труда и от процеса на създаване на блага. Оставени от държавата без препитание и доходи те биват включени в много вериги, които захранват голямата политическа корупция и тежката организирана престъпност за милиарди.

Синя България, ще прекъсне този порочен кръг чрез истинска, дясна социална политика с истинска грижа за нуждаещите се.

Ще спрем директните социални плащания “на калпак”. Всички социални помощи за здрави работоспособни хора се заменят със заплащане за положен труд чрез субсидирана заетост. Отказът от полагане на труд от трудоспособни хора не трябва да се стимулира чрез социални плащания от нашите данъци.

Ще създадем програми за социално подпомагане на хората, които наистина се нуждаят от подкрепа - хората с трайна невъзможност да работят поради заболяване или възраст.

За тези хора ще има достатъчно средства, за да се гарантира достоен социален живот, за тях и за семействата им.

Децата са богатството и бъдещето на България и тяхното благосъстояние трябва да стои в центъра на всички политики. Семейството е естествената форма за отглеждане и възпитание на децата, а едно богато и проспериращо общество може да съществува само тогава, когато има здрави и грижовни семейства. Затова ние поставяме подкрепата на семействата и децата в основата на социалната политика на държавата. Основните цели, към които ще бъде насочена семейната политика са икономическа стабилност на семействата, съвместимост между семеен и професионален живот и добър живот за децата и инвестиции в тяхното развитие.

Гласувайте с N3 за Синя България.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТДАВНА И МНОГО ИЗТЪРКАНО

    18 2 Отговор
    КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН..............
  • 2 Добро утро!

    14 0 Отговор
    "Машината за избори" е изобретена отдавна. Докато още спяхте ...
  • 3 Ура,,ура

    15 2 Отговор
    На тия им е ясно, че няма да има парламент за тях, обаче по важно е да разсеят вота и да гушнат субсидията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Моля Това Пиар пи е

    Коментиран от #8

  • 6 Мъдрият

    14 5 Отговор
    Абе вие сте същите като герп, дпс и подмяната! За какво да гласуваме за вас? - да се оядете и вие?!

    НЕ, НЯМА ДА СТАНЕ!

    Ще гласуваме само за партии които са за силна, независима и неутрална България, и за излизане от ЕС и НАТО!
    Тоест са ПРОТИВ евро-атлантическата позиция!

    Коментиран от #9

  • 7 Град Козлодуй

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "за смях сте":

    Моля ВИ престанете с Вашите Лицемерия и Подигравки

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Преминаващ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Логично Мъдрецо👌
  • 10 Цицоманов

    8 1 Отговор
    Държавата раздава един куп пари и на НПО-та като вас !!!
  • 11 за смях сте

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Град Козлодуй":

    ЗА 35 ГОДИНИ ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ВМЕСТО ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДОБРОТО НА НАРОДА ВЗЕХА ВСИЧКИТЕ ПАРИ ПРОДАДОХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И КОЙ ОТКЪДЕ Е - А ТИ ХОДИШ ПЕШ АМА КАКВО ГИ ИНТЕРЕСУВА ТЕ СА СЕ УРЕДИЛИ БЕ! КРАЖБА, КРАЖБА, КРАЖБА - Е ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ, ЗА КОЙ? ВСИЧКОТО Е ОТПАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ ДОШЪЛ ТАМ ДА КРАДЕ

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "007 /агент/":

    вГрад Козлодуй Хора с това Име Няма Всичко Добро
  • 14 Цицоманов

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "за смях сте":

    И като имаме предвид , че 80 % от всичко това е построено с помоща на СССР, разбирай Русия ...
  • 15 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "за смях сте":

    имате разум Преценете си Вие за Кои да гласувате господине
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 едийад

    7 4 Отговор
    Не мога да разбера вие в ред ли сте бре българи??? Как ще отидеш да лушаш лакърдиите на тези измамници? Синьо, червено беше преди 30 г. филма и пак отивате същите мутри дето ви лъгаха тогава на ново да ви подкарат. Къде са ви мозъците бре? Величие - 25 или Възраждане-12 е време да вдигнат вълната за да се изхвърли мръсотията и да се тръгне напред.
  • 18 Кибарев

    4 1 Отговор
    Корумпирани политици създадоха мангализираната паплач за едно гласуване. И да ощетяват България, и да крадат по Европа , да се впише на всеки етноса в паспорта. А не да преиграват по Европа, освен за помощи и за гласуването друго не стават ???
  • 19 Даниел

    6 0 Отговор
    Трябва незабавно да спре плащането на държавни пари към частни болници и училища!
  • 20 Лили Вилков

    2 0 Отговор
    Нали държавата била лош стопанин - от къде тя да има пари?

    Коментиран от #21

  • 21 Умен по цялата глава

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Лили Вилков":

    Прочети книгата на Вили Лилков " Стопанските абсурди на българския комунизъм " и ще разбереш...
  • 22 Пловдив

    4 0 Отговор
    Защо се сещате за хората само преди избори?След изборите всички обещания се забравят и не се изпълняват.Всички партии лъжете за да ви изберат.Кокала да заспите,в парламента да сте, келепир има там.
  • 23 Абе,

    2 0 Отговор
    като гледаш изцъкленият поглед на Москов, и си правиш извод за "синя" България...
  • 24 Десното Синьо Соте

    1 0 Отговор
    Той, Вили Лилков, най-добре ги разбира привилегиите за малцинствата, защото е продукт на тези привилегии: по майка - евреин, по баща - циг@нин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове