28 Май, 2024 18:12 1 814 30

Пеевски: Петко Николов да опази от умишлен фалит “Ел Би Булгарикум"

  • “ел би булгарикум-
  • делян пеевски

Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари, напомня Пеевски

Пеевски: Петко Николов да опази от умишлен фалит “Ел Би Булгарикум" - 1

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни и решителни действия за опазване от ликвидация и фалит на единственото държавно предприятие - производител на млечни продукти и закваски - "Ел Би Булгарикум" и активен диалог с протестиращите работници от производствената база във Видин.

Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари, напомня Пеевски.

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната “калинка” на ПП, директорът Ивайло Лилов - партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество, алармира председателят на ДПС.

В диалог със синдикатите държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база, призова Делян Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този тулуп за да се откупи

    40 1 Отговор
    от американците за Магнитски е готов да ни вкара в беля с Русия.
  • 2 Син на майка си

    52 1 Отговор
    Пеевски като купи Булгартабак какво се случи?
  • 3 Изход от цял екран

    47 0 Отговор
    . . . каза Шиши - майсторът на приватизацията и изкуствените фалити.
  • 4 Владимир

    4 48 Отговор
    г-н Пеевски е най-българския държавник! Целия народ е с него! А това че соросоидите се опитват да унищожат дори българското кисело мляко е показателно!
    Народа е с Вас, г-н Пеевски!
  • 5 ДНЕС Е ПАРАДА

    40 1 Отговор
    НА ГНУСНИТЕ ПРАСЕТА. ЕЙ ТОЗИ ШОПАР Е ЗНАМЕНОСЕЦА ИМ.
  • 6 Джаба Депесянина

    24 2 Отговор
    Ще апна и "Ел Би Булгарикум", ам ам Шошо гладен!
  • 7 Мда

    29 2 Отговор
    Свинете изкараха всичките си бухалки преди изборите, ама така само все повече им лъсват задните части.
  • 8 Последния Софиянец

    2 25 Отговор
    Крият жертвите на Гара София.Десетки убити и ранени.

    Коментиран от #11

  • 9 отзад

    36 1 Отговор
    А тази свинчуга унищожи Булгартабак без да му мигне окото ,и фалира КТБ , и вместо да е осъден на сто год. оправя държавата но
  • 10 Единствената прогресивна мисъл

    5 11 Отговор
    Единствената прогресивна мисъл от това лице!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Прасчо как сте я подкарали България към

    34 1 Отговор
    пропаста,няма да ти остане време да харчиш краденото.
  • 13 комунистче

    17 2 Отговор
    точно ти ли момчето, ще даваш мнение и насоки, когато става въпрос за корпоративно управление
  • 14 Питащ

    18 3 Отговор
    В какво качество се изказва тоз, та му се отдава толкова значение? Освен капацитет по кражби и фалити, по какво друго е компетентен?
  • 15 Васил

    14 2 Отговор
    Алоооооооооо Пеевски като си се загрижил за това предприятие кихни им някой милион от твоите сметки.
  • 16 Катинара

    17 1 Отговор
    Този да говори за умишлени фалити-звучи перверзно! Превърнахте държавата във ЛАФКА.
  • 17 Град Симитли

    13 0 Отговор
    Тютюнеца, тютюнеца фалира тоЪ тип.....
    Една от последните утехи на сиромасите!
  • 18 тато

    10 2 Отговор
    тоя дето е вкарал у фалит ....и после цап царап на свои...ДА НЕ СЕ ОБАЖДА, ЧЕ ИДВА И НЕГОВИЯ ДЕН ЗА РАЗПЛАТА!
  • 19 Историята помни

    9 8 Отговор
    Пеевски спасява Булгартабак. Да припомня:
    3500 човека бяха изхвърлени на улицата от РУСКИЯ СОБСТВЕНИК на "Булгартабак холдинг".
    Да уточня - 79.83% от холдинга е собственост на Внешторгбанк - банката на Путин и ФСБ.
    Целият холдинг беше буквално харизан от Борисов на Пеевски още в първия му мандат за смешните 50 милиона.
    Заводи, складови бази и складова наличност, търговски представителства, транспорт, търговски марки и пазар, почивни станции.
    Само едно от горните пера струва повече.
    Само толкова струва пазарната оценка на марката Виктори.
    Преди време западните ВАТ и Филип Морис предлагаха за холдинга близо 1 милиард.
    Какво направиха руснаците ли?!
    Веднага започнаха дива контрабанда към Турция и Близкия изток.
    Използвайки каналите на бившата ни Държавна сигурност по линия на ПКК.
    След това русначците сринаха завода в София, машините и съоръженията изнесоха в съседна Сърбия, а работниците изхвърлиха на улицата.
    Да сте чули профсъюзите да мъцнат ?!
    Да сте чули Бойко да си иска обезщетенията за нарушения приватизационен договор?!
    Вместо това депутати на ГЕРБ внесоха в парламента закон, с който искаха опрощаване на неустойките за Булгартабак.
    Това е същността на Борисов и ГЕРБ.
    Това е и същността на всички останали съветски мекерета в парламента.
    Едно от първите неща на първото му правителство беше да даде на концесия единствения ни петролен терминал на Лукойл на пристанище Росенец, барабар с цялото пристонище.
    На цената на концесията на един
  • 20 Дааа ...

    6 4 Отговор
    Сред парламентарните репортери се разказва една история. Пеевски гълчи по Копейката и фончо в пленарната зала. Нинова се намесва и му прави забележка. А Пеевски й отвърнал “Аз съм им платил да са тук, ще им викам колкото си поискам”.
  • 21 Гергин

    10 2 Отговор
    Петко ще опази елбито така както ти опази булгартабак, всички сте за у панделата
  • 22 комунистче

    11 1 Отговор
    държавата е ЛАФКА, но някои са с абонаментни карти, ВИП голд, и си взимат каквото искат, когато поискат, без да плащат, тоест, държавата ни е частна, на някой си, който не го знаеш кой е, пример хотела на Кумчо Вълчо, на язовир Искър, събориха му към 20 керемиди от ръба на една от постройките, и спряха, Капитан Андеево, ловните стопанства, дърводобива, пътното изграждане и поддържане, и така нататък, може да изреждаме до безкрай
  • 23 Илиева

    5 3 Отговор
    Пеевски дали нарочно се е объркал или не знае съществен факт,а той е,че ИД на “Елби”не е кадър на ПП,а на БСП.Приближен на Нинова на длъжност организатор на “Позитано”за Враца и не само…Член на БСП и до ден днешен навярно,ако не се е изметнал…Не,че нещо ще се промени но съм загрижена за Пеевски защо е в грешка.Случайно или нарочно отклонява атаките към Нинова?
  • 24 Дебеланко

    7 0 Отговор
    Каквото е пипнал - не е оцеляло...
  • 25 Край

    1 3 Отговор
    Братя българи. В момента в който допуснете това нещо да стане премиер ще съм на Терминал 2, Калотина, Кулата, Гюешево или Връшка чука.
  • 26 ДПС

    2 0 Отговор
    защо липсват предизборни плакати в населените места с етнически турци?! Просто искате да заблудите и объркате избирателите си и да гласуват неподозиращи, че гласуват за домус бей !!
  • 27 Прасе

    3 1 Отговор
    Е Няма такава дебела и гнусна свиня
  • 28 Егати наглоста

    4 1 Отговор
    Нали Петко Николов е твой министър. Кой разреши приватизацията на БТК и Булгаратабак - Петко Николов като председател на КЗК всички знаятят тази връзка. Не е ли сложен Петко Николов ченгето с съмнително минало - председател на приватизациятал Да приватизира Ел Би и Арсенал в ползва на г-н Пеевски. Защо го пазите ей..... Това е сделката този професиноласт дза всеки пост Петко Николов да е министър?!?!? Народе!!!!
  • 29 Ах какъв си

    2 2 Отговор
    Само да припомним за хората с по слаба памет : фирмата Българско сирене кой го фалира!?!? Фирмата бе ситуирана в Хасково и Харманли седалище София!!!!
  • 30 Ппп

    1 0 Отговор
    Не случайно хората са казали-про.ст народ слаба държава. Как изглежда Пеевски е божа работа. Съсела с очилцата се смята за красив но всъщност е жалък и комичен. Пеевски повдига тема, която е тревожна не само за работещите там но и за потребителите. Когато пепейския министър започна да убива предприятието се подхилкваше по телевизията като хиена. Е успява за сега. А вие сте се юрнали да плещите как изглежда Пеевски и какво бил направил той. Ами хайде да оставим и всички следващи да рушат безнаказано. Ние не искаме това да спре, а да позволявсме на всеки следващ заради предишния. Сложно стана за разбиране от такива гладки мозъци, нали. Дерзайте по същия начин и се огледайте в огледалото колко сте снажни и хубави, но много глу.пави. Важното е да сте отричащи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове