28 Май, 2024 20:00 2 881 60

Денков: Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи за ПП

  • николай денков-
  • пп-
  • избори-
  • герб

Първата е, че не сме успели да свършим нищо, а втората е, че ние сме като тях

Денков: Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи за ПП - 1

Съпредседателите на "Продължаваме промяната " Кирил Петков, Асен Василев и бившият премиер Николай Денков провеждат открит разговор с граждани в Хасково, съобщи novini.bg.

Темата на разговора е "Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?".

Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи. Първата е, че не сме успели да свършим нищо, а втората е, че ние сме като тях. Ако бяхме като тях, още щеше да има правителство, да сме си разпределили регулаторите и да превъртим играта - всичко да започне отначало. Но ние не сме затова тук, тук сме, за да направим България различна. Ще се борим да направим България прекрасна страна за живеене, страна, която е добре управлявана, заяви Николай Денков.

Няма сектор, в който да не сме постигнали поне по 2-3 неща, които променят живота на хората, отбеляза той.

Това, което постигнахме, нямаше да се случи, ако не си бяхме върнало доверието на Европа, че работим за развитието на европейското пространство. Преди 12 г. Борисов направи едно прословуто изказване, че трябва да измажем една стена и влизаме в Шенген. Толкова години не стана точно защото нямаше доверие какво прави правителството, защо няма нито един осъден за корупция. Ние успяхме да върнем обратно това доверие, посочи бившият министър-председател.

По думите му по време на управлението на кабинета "Денков" България е влязла в топ 5 на държавите в Европейския съюз по темпове на развитие. С този ръст на икономиката днес нашата инфлация е по-ниска от средноевропейските. Всички приказки как ще изгърми бюджетът, се оказаха лъжи с цел да се плашат хората. Всичко стана както го предвиждаше бившият министър на финансите Асен Василев, коментира Николай Денков.

Той посочи, че миналата година в страната ни има инвестиции каквито не сме имали от 2008 г., в размер на 7 млрд. лева, както и сериозен ръст на доходите.

Като други успехи на оглавяваното от него правителство Денков открои увеличаването на парите за здравеопазване, образование, както и на социалните плащания. Той обаче отбеляза, че за да работят по-успешно тези сектори, трябва да има реформи, както и в много други сфери.

Асен Василев представи данни за нарастването на доходите по времето на двете управления на ПП в последните 3 г.

Брутният вътрешен продукт на глава от населението показва колко сме богати като държава в сравнение със средноевропейското ниво. През 2009 г. той е бил 44%, като до 2020 г. сме пълзели с по 1% нагоре до 54%. С това темпо ще стигнем средноевропейското ниво през 2066 г. А за последните 3 г. достигаме 64% - с това темпо ще стигнем средноевропейско ниво до 10-12 години. Това е разликата в това как се управлява икономиката на страната, посочи Василев.

През 2009 г. средната пенсия беше 288 лева, като до 2020 г. се покачи до 382 лева. През 2021 г. заварихме над 1 млн. хора под линията на бедност, затова едно от първите неща, които направихме, беше да ги качим поне на линията на бедност. В момента средната пенсия е 788 лева и от 1 юли ще стане 883 лева. Не че пенсионерите са забогатели, но поне не се чудят как ще изкарат месеца. Не е много, но ако беше започнало да се случва по-рано, щяхме да сме на съвсем друго ниво, подчерта бившият финансов министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    52 31 Отговор
    Я се скрий моля
  • 2 Град Козлодуй

    52 32 Отговор
    А вие Кой Бяхте Моля

    Коментиран от #6, #49

  • 3 Това е ГЕРБ

    40 32 Отговор
    Лъжи, лъжи и пак лъжи.

    Коментиран от #10, #43

  • 4 Пуфи

    50 25 Отговор
    Многострадалната Гиновева пак се изходи
  • 5 ГРАЖДАНИН

    38 23 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ КРАДЦИ И МАСКАРИ , И НЕ РАБОТИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ,А САМО ЗА СЕБЕ СИ !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    58 27 Отговор
    Как такъв мишок е станал министър преЦедател , на е чудно ! Но как такъв глупак е станал академик , е много чудно !!!
  • 8 Мунчо

    48 22 Отговор
    Е що да са лъжи бе Денков? На мене ми звучат като факти.
  • 9 Помнещ

    20 31 Отговор
    ГЕРБ и ППДБ спонсорите на окраинските фашисти които 2015 година обстрлваха бесарабските българи в Болградския район.
  • 10 Град Козлодуй

    24 13 Отговор

    До коментар #3 от "Това е ГЕРБ":

    Пиар по Денков ски
  • 11 ПП измама

    38 20 Отговор
    "Първата е, че не сме успели да свършим нищо, а втората е, че ние сме като тях"
    И кое не е вярно от горното????
  • 12 Ами

    25 12 Отговор
    това са им възможностите ! Последни издихания !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Червената шапчица

    5 31 Отговор
    Най-добре, както за ПП/ДБ, така и за ГЕРБ-СДС е да се слеят в една партия и на изборите да се явят заедно като голяма сила срещу ИТН. Така сглобката ще е легална и законна. Имат шансове, така обединени, за второ място след Възраждане, но преди БСП...
  • 16 марчо

    32 19 Отговор
    това мекотело защо се прави на мъж, не вижда ли че стана за смях и никои не го взема на сериозно
  • 17 Охо Бохо

    30 13 Отговор
    Разбрахме отдавна, че в тяхната партия мъжество няма.
  • 18 Сатана Z

    32 20 Отговор
    Кой си ти бе,никому неизвестен човечец ,който Бойко и Делян направиха премиер за да се отврати цяла България от ППДБ,защото ти си събирателен образ на тия мошеници
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нннн

    26 15 Отговор
    ППДБ толкова много лъгаха, че две лъжи повече или по- малко са капка в морето.
  • 21 айде айде

    9 11 Отговор
    колко месеца се гушкахте и отпивахте мазно кафенце с банкянският циганин..... и крадохте заедно...
  • 22 смях в залата

    16 10 Отговор
    Парвата лъжа не е лъжа, а факт. Всъщност Вие направихте много глупости и нищо разумно.
    Причината е, че с лъжи не става.
    Относно корупцията. Заметохте я под килима. Пардон Надежда Йорданова вкара делата в архива и по чисто комунистически заяви че вече няма дела, няма корупция. Така не става.
    Президента, трябва да говори от името на народа. Народа иска да знае какво стана с Приватизацията. Къде отидоха народните активи. Той обаче се занимава с часпром. През 2016 не успя да направи преврат. До 2022 избиваше комплекси от Бойко Борисов, сега се е покрил и бичи часпром.
    Втората лъжа е наистина много несправедлива. Докато ГЕРБ гради България, ПП разгражда. Те са диаметрално противоположни и не бива ПП да злоупотребява и да заблуждава хората че са като ГЕРБ.
  • 23 12"12

    18 13 Отговор
    Защо ДАНС не е започнал разледване на Денкофф ???
  • 24 Еврокомуняги

    7 7 Отговор
    Готвещи най-глобалната Национализация на депозити в долари, франкове, лири. В България Референдумите са Забранени. Не трябва да допускаме радикални еврокомуняги да управляват България. Унищожиха енергетика, образование, здравеопазване, история, дипломация, икономика, държава, граници, народ.
  • 25 Е кои

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "ДЕНКОВ Е":

    :D ДОБРЕ! ТАКА ЛИ ЩЕ ПИШЕМ ПОСЛЕ - ЯСНО И ДОСТОЙНО?! АМА МОЖЕ ДА НЕ ИСКАМЕ, МОЖЕ ДА СМЕ НЯМАЛИ НУЖДА! МОЖЕ ПЪК ДА ЗАДЪЛЖАВАТЕ ПРЕКАЛЕНО ХОРАТА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПОЛИТИКА! ОТ ВАС СЪЩО! ОТ МНЕНИЕТО ВИ СЪЩО! ОТ ПРЕЦЕНКИТЕ И ЖИВОТИТЕ ВИ СЪЩО! ОТ БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВИ ДРАМИ СЪЩО! НЕ БОЙТЕ СЕ - ВРЕМЕТО Е ВАШЕ! ПО-МРАД НИКОЙ НЕ Е СТАНАЛ! ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ВСЕ НЯКОЙ ДЕН И ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СТЕ БИЛИ НАЙ-ПРЕКРАСНИ, ТРУДОЛЮБИВИ, БЕЗГРЕШНИ, ТИХИ, КРОТКИ! КАТО НА ХЕЛУИН ВСЕКИ ДЕН, АМА ТО ПЪК НЕЩО НОВО, РАЗЛИЧНО, ПРЕКРАСНО, СКРОМНО, МОДЕРНО, КРАСИВО, ОРИГИНАЛНО!
  • 26 Сталин

    5 8 Отговор
    Представете си какво ще бъде написано след време в учебниците по история на България,за така наречения демократичен период,децата ще научат че това е било период на упадък,икономически, социален,индустриален , повсеместна корупция и морална и нравствена деградация на населението,което е довело до смъртта на 3 000 000 българи,най големия геноцид в историята на България,представете си срама ,шока и ужаса у децата когато прочетат и научат че от Посолството са правили сглобки от Тикви, Прасета и Простокирчовци да управляват Държавата и също че техните родители са гласували за партии които са им обещавали евтини банани,защото за българина Банана е символ на "свободата" и " демокрацията .

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 само приказки

    13 3 Отговор
    В Лондон храната е по-евтина. Какво му е социалното на това правителство?
    Лъжи, лъжи и пак лъжи като в позабравеното комунистическо минало.
    Просто внуците на старите комунисти си направиха правителство като се възползваха от 30 години обработка на съзнанието на населението от Слави /имаше навремето един ментор дето замести друг от ДС - Тошко Колев/.
  • 29 хххх

    8 7 Отговор
    Борисов е известен лъжец! Осъден от Съда за лъжа за 10 000лв.
  • 30 Е кои

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сталин":

    Няма да стане така! Това са режийните пищялки! Някой се объркват, други - не. Ще свърши и този цирк. Те пък да не са малоумни следващите, че да пишат всяка глупост. Вие в кои учебници сте чели дума по дума, ден по ден, час по час кой какво казва, какво пише, къде ял, къде блял?! То 1 тон учебник ще е. Кой ти ще го пише или чете. Направо сме смешни тези, които си губим времето тук. То това им е другата идея. Който издържи, издържи, т.е. кой обръща внимание, така се доказваме и като лимонада се реализираме на някакъв пазар.
  • 31 Червената шапчица

    13 3 Отговор
    ВЪПРОС ЗА ПЪРВОЛАЦИ: Не сме ли произвели първия в света академик с отрицателно IQ

    Коментиран от #50

  • 32 Само някой глупак

    5 3 Отговор
    би разговарял с пропаднали хора! Нормалните ги е гнус от такива лъжци!
  • 33 Хари

    6 1 Отговор
    Този пък за какъв се помисли, че тръгна да дава съвети. .Не му ли е ясно, че скоро ще дойде време да се оспори че е академик, когато е бил министър на образованието?
  • 34 Крумов

    2 0 Отговор
    Ако не друго - подадохте ни ръка - ГЕРБ ни обиждаха - тези, които сме давали силите си за добруването на останалите българи, тоест - подиграха се с тружениците - аз не съм мутра - нямам как да отвърна.

    Малко е нужно да се случи нещо - просто е въпрос на желание, то при ГЕРБ бяха едни подигравки - едно никакво време, само се декларираше нещо, уж че се работи, вика - "Ходи пеш, бре".

    На Запад - политиците са скромни като "мравки", поне външно не дразнят.

    Коментиран от #39

  • 35 едокал

    4 2 Отговор
    Денко фашиста много ни е хубаво да ви гледаме изправени лъжец срещу лъжец. Трябва да се разберете вие ПП и ДБ ли лъжете повече или ГЕРБ негодниците лъжат повече от вас. Простия пожарникар до сега носеше купата, но Ристю демокрацията и Киро Парапетков също могат да вземат купата за най опашата лъжа. Ами айде да се разберете бре, със ел. Няма да гласуваме за вас ПП и ДБ, ГЕРБ, ДПС и ИТН доказано сте негодници.
  • 36 Кой беше този,

    5 5 Отговор
    че не си спомням нищо за него?
  • 37 Доктор

    4 5 Отговор
    Нещастен боклук.
  • 38 чугунени кратуни

    3 2 Отговор
    Те толкова си могат.
  • 39 мдаа

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Крумов":

    На Запад комунизъм не е имало.
    Нашите са ги събирали с негативна селекция.🤭
  • 40 Хаха

    7 5 Отговор
    Денкофф най- жалкия министър председател който България е имала.
    Хем жалък, хем продажен, хем лъжлив.
    Сарафов от съм дълбок се събуди!

    Коментиран от #47

  • 41 Погнусен

    6 4 Отговор
    Безсрамници! Денков, вярно е че не сте като тях. Лошото е че сте още по-зле. А. Асен да каже някоя и друга дума за външния дълг. Да, ама не!

    Коментиран от #51

  • 42 Всъщност

    6 2 Отговор
    Първо:Вие наистина НИЩО НЕ СВЪРШИХТЕ.
    Второ: Сте по- зле и от тях, лъжци, крадци и вече и убийци.
    Направо ги надминахте с простотията си.
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това е ГЕРБ":

    ...бандити, мошеници и лъжци не строят и не изграждат.

    Коментиран от #52

  • 44 И така

    3 1 Отговор
    Чухме и 5 -я запис на борците за" нулева корупция и нов морал".Ама вие като не видели как да злоупотребите с власта съвсем по болшевишки.Да се ползват службите за компромати,за това най много държи онова генералче от "нестатуквото",как пъпътата да си крадат,и никой да не им държи сметка и цялата администрация да живее в страх.Никой да не смее да се оплаче и всичко да се прикрива,докато разберем ,че сме фалирали. И дестабилизация без развитие!
  • 45 сноу

    2 3 Отговор
    Това да си недовършен,недоправен или накратко полуфабрикат си е определено мъка ..но да си такова жалко стенещо и мрънкащо подобие на измислен учен или там ,не смея да произнеса това академик, че ме свива под лъжичката..
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 неее

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хаха":

    Биби 3хОставка е абсолютен рекордьор.
    Срещу него да тичат, няма да го стигнат.
  • 48 Име

    2 0 Отговор
    Посмали манко! Войната погълна всичкото оръжие и горива! Оттам са парите.
  • 49 ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Онези, дето пак ще ви турят в изолация.
  • 50 Я пак?

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Червената шапчица":

    За доц.Боце ли говориш? Той не е академик.
  • 51 Тулупи,

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Погнусен":

    Първо разкажете нещо за бюджетните излишъци и инженеринга на магистралите!
  • 52 ммм

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За себе си ли говориш?
  • 53 Хасковлия

    3 1 Отговор
    Дрън,дрън,никъде не си влязал.Денков що за самовлюбен човек си?Не знам какъв учен си ,но си скапан политик,нагаждаш се .Колко се молеше на ГЕРБ,да съставят правителство,ние не сме забравили.След изборите пак ще припкаш при тях и ще кажеш,че го правиш за България.Жалка история,!
  • 54 те всички БКП са с титли

    2 1 Отговор
    Този по какво е академик? Спомням си 1995 г пирамидите имаше някакъв академик дето обясняваше, ама и на него не му беше ясно.
  • 55 Ха ха а така

    2 1 Отговор
    Жалко мрънкащо идивидче , дори и не си струва шамара .
  • 56 бай село

    1 1 Отговор
    Хей селяндури Бойко е номер едно ,тоя сапунен плъх с купена диплома за2000 лв. както циганите си купуват книшки.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАК МОЖЕ СТ. АДЖЕНТ ЕЛКА БОР. -КОНТРОЛЕРА НА АГЕНТЕТАТА -ЛИРИК П УТКОВ И АЗИС ФАСУЛЕВ -- ДА ДОПУСНЕ ТАКАВА ТЪПОТИЯ --- ПОЛУФАБРИКАТЪТ ДЕНКОВ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН В НОВАТА КАМПАНИЯ ЗА "ПуПу Дай Бе " ВЪВ ВЛАСТТА !?!?!?!?!?!?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Молямоля

    0 0 Отговор
    Николай Денков е в топ 2% на учените от целия свят. Най-важното за нас обаче е това, че е умен, отговорен и решителен. Смел е и това най-много дразни приспособяващите се в симбиоза с всякаквите паразити :))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове