Last news in Fakti

29 Май, 2024 20:30 942 13

БСП в Малко Търново: Нужно е феноменът „работещи бедни“ да бъде преодолян

  • бсп-
  • малко търново-
  • работещи бедни

Кандидатите за народни представители посочиха и какво трябва да се направи за  работещите. Според тях минимална работна заплата за 2025 г. трябва да бъде в размер на 1100 лева, а дневното обезщетение за безработица да бъде увеличено

БСП в Малко Търново: Нужно е феноменът „работещи бедни“ да бъде преодолян - 1
Снимка: БСП

Среща с жители на Малко Търново проведоха кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“ за 2 МИР Бургас за предстоящите избори, съобщават от пресцентъра на партията. По време на нея с хората разговаряха водачът на листата инж. Петър Кънев, общинският председател на БСП-Бургас инж. Паруш Парушев, който е на трета позиция, Дора Петкова, двадесет и първа, Георги Бъклев, двадесет и трети и областният координатор на социалистите в Бургас инж. Живко Господинов, който заема двадесет и пето място.

Избирателите имаха възможност да се запознаят с акценти от предизборната платформа на коалицията. Представителите на БСП посочиха дългосрочните цели, които социалистите считат за приоритетни: осъществяване на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие, защита на конституционния ред, отстояване на принципите на прогресивно развиваща се правова държава в мирен свят, повишаване на благосъстоянието на българския народ и защита на обществения интерес.

Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии е предложението, което те правят, за да бъдат разрешени поне отчасти финансовите проблеми на възрастните хора. Законово уреждане на задължително изплащане на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд и осигуряване на безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст са сред другите важни мерки, които по думите им е нужно да бъдат въведени.

Кандидатите за народни представители посочиха и какво трябва да се направи за работещите. Според тях минимална работна заплата за 2025 г. трябва да бъде в размер на 1100 лева, а дневното обезщетение за безработица да бъде увеличено. Нужно е и повишаването на безопасността на работното място и преодоляване на феномена „работещи бедни“, за да бъдат гарантирани достойни доходи.

Откроени бяха и първостепенните политики за постигане на ръст на доходите и покупателната способност на гражданите чрез укротяване на инфлацията, определяне на необлагаем минимум и реформа на данъчната система при гарантиране на фискална стабилност, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания.

Водачът на листата инж. Петър Кънев благодари на присъстващите за доверието, което демонстрират и ги призоваха за активност и за подкрепа с бюлетина номер 24 в изборния ден.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    8 0 Отговор
    Оправете митницата към Турция ,защото такова чудо няма и в африканските държави !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оксиморон

    8 0 Отговор
    Зор да строим капитализЪма, зор да има милионери и капиталисти, като г-жа Импексова и сега да няма работещи-бедни?!?!
    Нещо като бел негър, дървено желязо, суха вода......
  • 4 7те козякливи джуджета:

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ще се Управим Когато БСП,Възраждане":

    Веднага след Вас, мадам!
  • 5 Валдес

    11 2 Отговор
    СЛЕД 1990 Година България започна да Затъва разруха грабежи масова приватизация мутри групировки съсипана и още я до съсипват на България
  • 6 Парадокс

    6 0 Отговор
    А децата и внуците на тези комунисти работят в на държавни службички в Община Малко Търново - някои са в полицията, други в Бюро по труда , трети в Агенция социално подпомагане и са доволни от ниските заплати, Важното е ,че лицемерието е пълно и си въобрзяват ,че са на престижна служба.
  • 7 Да,бе

    3 0 Отговор
    Това са го измислили французите преди повече от два века.Гилотина се казва,по името на създателя Гилотен...И той я е пробвал.Работи,яко работи...
  • 8 Проблема е в крадците работодатели

    8 0 Отговор
    а не в работещи или неработещи бедни ! Народа бойкотира подигравателното заплащане и условията на труд затова отива на Запад .Най-голямото богатство на страната е народа , комунистическите приватезатори не го разбират .Те са учени на тотализъм , арогантност и да мразят капитализма . И какво се получава имате фирми а нямате персонал ? Това показва простотия и невежество . Най-малко БКП-БСП да дава съвети защото са 100% криминални .Това показва крадците на прехода се разбиват сами с ниските заплати и пенсии .
  • 9 Стамболов

    6 2 Отговор
    Гнусна комунистическа сган. През комунизма 90% от българите бяха работещи бедни. Сега са се сетили червените кхмери, че имало в България работещи бедни. Гласувайте за БСП(комунисти) и отново в България ще има 90% работещи бедни.
  • 10 АГАТа Кристи

    4 0 Отговор
    Членската маса на БСП /к/ се състои от стопяващо се количество "работещи бедни"
    /не че забогатяват , а биология.../ и огромно количество нищоправещи и мързелуващи богаташи, сдобили се с богатствата си на гърба на работещите бедни.
    Типичен пример - мамалигарката !
  • 11 Марда

    0 0 Отговор
    Така е заложено. Да сме им безплатни и лесно манипулирани за голи обещания. Демокрацията е за тези които очакват приходи, не разходи. Малко сме в излишък или лесно замени с пришълци. Но и те ще се светнат. После какво? Френска или руска революция!? Цикличността е повторение защото от управлението се допускат едни и същи грешки. Управлението е слабо, не образовано и егоистично. Мисли си, че ще надживее митичния шотландец на над 300 години по Холивуд тренд!
  • 12 Ха ха

    0 0 Отговор
    Ша са оправим, щом нинова с токче от 800 евро, 1600 лева, набор 1969 или 1959
  • 13 Алоуууу, нинова

    0 0 Отговор
    Като беше вице, що имаше работещи бедни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол