Last news in Fakti

30 Май, 2024 11:49 618 17

Радан Кънев: Европа трябва да излезе от състоянието на стратегическа безпомощност

  • радан кънев-
  • европа-
  • стратегическа безпомощност

"Като говорим за Зелената сделка трябва да знаем за какво говорим. Болезненото ми усещане от тази кампания, че много кандидати за евродепутати, не могат да назоват дори един закон от тридесетте, които бяха приети в рамките на последния мандат на европейските институции", заяви евродепутатът

Радан Кънев: Европа трябва да излезе от състоянието на стратегическа безпомощност - 1
Снимка: БГНЕС

Европа да излезе от състоянието на стратегическа безпомощност, в което се намира, и в което представителите на руската пета колона се опитват да я поддържат. Това заяви европейският депутат и кандидат за нов мандат от ПП-ДБ Радан Кънев при участието си в "Референдум на БНТ", съобщават от пресцентъра на формацията.

Премиерите на Гърция и на Полша - Мицотакис и Туск, изключително силни национални лидери, предложиха общ европейски противовъздушен щит. Румъния много отдавна защитава тази позиция. А в момента това, което кънти много мощно, е мълчанието на България по този въпрос. А ние имаме пълния интерес категорично да подкрепим тази инициатива. И ето ви реалните политически измерения на това, какво означава обща европейска отбрана.

Когато лудият човек в Кремъл, който казва "дребните европейски държави да му мислят, защото са гъсто населени", започне отново с този рекет, да има един много ясен, общоевропейски отговор, на свободните страни от континента.

Обща политика за отбранителната индустрия е много изгодно за България и нашата отбранителна индустрия. Тя е една от най-силните като процент от БВП в Европа и това ще ѝ даде шанс, както за реализацията на продукцията ѝ на големия европейски пазар, така и за инвестиции за нейното развитие и модернизация.

"Като говорим за Зелената сделка трябва да знаем за какво говорим. Болезненото ми усещане от тази кампания, че много кандидати за евродепутати, не могат да назоват дори един закон от тридесетте, които бяха приети в рамките на последния мандат на европейските институции", заяви евродепутатът, който е сред водещите законодатели по темата в ЕП.

Без съмнение ревизия в няколко елемента от това законодателство е необходима. Голямата въпросителна в момента е дали Европейската комисия ще предложи такива промени, защото евродепутатите нямат право на такава инициатива. Така че моментът на сформиране на ЕК и залагането на нейните приоритети е ключов.

"На второ място голямата тема е индустрията. Защото от 30 закона по зелената сделка, противно на внушенията, които се правят от някои кандидати, само един се отнася до земеделието, но останалите засягат индустрията. Над 900 водещи европейски предприятия, голяма част със свои представители и работници в България, заявиха, че е нужно Зелената сделка не да бъде отменена, а да бъде надградена с индустриална сделка за Европа. Индустриалната сделка започна с моя доклад по директивата за индустриалните емисии. Първият закон по Зелената сделка всеобщо приет от европейските и, подчертавам, българските обединени индустрии." Това каза Радан Кънев, обяснявайки какво представлява законодателният процес в ЕС.

Радан Кънев отново повтори убеждението си, че няма повод, заради който България да е безгласна буква в европейските институции. И в Европейския парламент, и в Съвета тежестта на гласа на държавата ни зависи от активността на нашите представители.

Българската делегация в Европейския парламент има много добър опит по това да работи заедно по всякакви, не по един или два, а по десетки общи национални въпроси. "Сигурен съм, че ние ще продължим по този начин. Големият въпрос за мен дали това ще е възможно с партии като Възраждане. Защото от тях зависи дали ще защитават българските национални интереси или, както Алтернатива за Германия, руските."

България може да бъде силна в Обединена Европа. А колкото по Обединена Европа, толкова по-силна България. А силата ни идва от компетентността, от познаването на проблемите, работата и активността на представителите ни в Европейските институции. В бюлетината - номер 14, преференция 105


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 2 Отговор
    Европа се е превърнала в пълноправен васал на щатите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    20 1 Отговор
    Некой да му Нарисува на соросоидчето Клекнало, че бишва Европа е Халифат! ХАХАХХАХАХ
  • 4 уйнтгж

    22 0 Отговор
    Рада, кои отиде за тая муцуна да гласува? Акъл има те ли бре? Питаха го тоя мърльо, за 5 г. какво си направил конкретно дето пърдя в Европа, и тоя каза че бил работел по законопроекти. Викат му кажи поне 1 нещо дето си направил за 5 г. и това простото нищо не можа да се сети. Ама и ние не се сещаме какво са направили паразитите в Евро парламента. Само се знае че са вземали по 25 хиляди евро на месец. Как ще гласуваш за тоя гнусен мърльо и ще чакаш да ти стане добре? Как бе българи?
  • 5 този клекналия къде се обажда

    19 0 Отговор
    иска още да лапа ,някой да ми каже какво е направил там за страната ни ?като другия слабаков някой да е чул и той какво е постигнал за България в този така наречен парламент ?да си закачи още няколко значки на украйна и да бега на фронта зимислен герой с съмнителна сексулана ореинтация
  • 6 Лорда

    8 0 Отговор
    Този го шлайфам през вечер.Рада наистина е дълбока.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тъпо соросоидче

    6 1 Отговор
    Радка я искам на Евровизия догодина...
  • 9 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Моля
  • 10 Тази

    1 0 Отговор
    дума,,ТРЯБВА" принадлежи само на един човек,който знае и разбира от всичко -н.в-во великият ни президент.Даже аз вече му казвам г-н ТЯБВА.Ти какво,да не си намислил да му заемеш мястото?
  • 11 Отрепка

    7 0 Отговор
    Свикнали да яде народни пари, а от всички тях изпратени от България нито един не е допринесъл нещо добро за българите.
    Хантуковци на издръжка от бедната ни родина и ги чуваме само преди изборите. Тъпи и нагли малоумници, като си отворят устите само лъжи, заучени фрази и празни приказки. Не си давам гласа за нито един от тях.
  • 12 безсрамник и безпомощник ,

    5 0 Отговор
    слугите на европа : паси , радан , москов , плевелиев , кеца , лизажки напомпаха инфлацията по турски . сега сме по турска икономика . няма какво да предложат за изборите . събраха много пари за харчене . бойчо от срама се крие днес . ще удрят арсенала скоро . с мините по москва фсс ще ни разкрие . Да .
  • 13 Абе,

    4 0 Отговор
    Рада дълбоката, няма ли да излиза в пенсия вече?!
  • 14 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ЛИ - РОДЕНИТЕ ОТ СЪСЕДНИЯ ОТВОР- ПОЛЮТИЦИ - СЛЕД ИЗБОРИТЕ !?!?!?!?!?!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ризова

    0 0 Отговор
    Раданее, аби виждате ли се с Бай Ху
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол