Last news in Fakti

3 Юни, 2024 14:44 3 207 54

Ще има ли повече дебели полицаи: Калин Стоянов поиска в МВР да приемат и мъже със "затлъстяване от първа степен"

  • мвр-
  • затлъстяване-
  • полицаи

Специалисти предупреждават, че тези габарити са нездравословни и е почти невъзможно да се покрият нормативите за полицията

Ще има ли повече дебели полицаи: Калин Стоянов поиска в МВР да приемат и мъже със "затлъстяване от първа степен" - 1

В полицията да могат да работят мъже със завишени телесни мазнини. Това предложение за обществено обсъждане подписа вътрешният министър Калин Стоянов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Описаните величини отговарят на "затлъстяване от първа степен". Специалисти предупреждават, че тези габарити са нездравословни и е почти невъзможно да се покрият нормативите за полицията. МВР предлага максималният праг на телесни мазнини да бъде вдигнат с 5 единици.

"Под нормата се води индекс 18,5. Това се води много леки. Между 18,5 и 24,9 – това се води нормални килограми за ръста ви. Между 25 и 29,9 това вече е наднормено тегло. В Академията се приемат хора до 29,9, което вече е наднормено тегло. Вече между 30 и 34,9, това се води затлъстяване от първа степен. Тук вече можем да говорим за сериозни проблеми. Всеки момент може да бъде развито преддиабетно състояние", заяви треньорът Станислав Чакъров.

Предложенията, подписани от вътрешния министър Калин Стоянов, все още са само под обсъждане и не са приети. В случай, че бъдат разписани - нивото на Академията няма да падне, уверява нейният ректор.

"Допускането на един кандидат с по-различен индекс на телесна маса няма да доведе до намаляване на изискването за неговата физическа годност", допълни ректорът на Академията Иван Видолов.

Приемът в Академията на МВР минава през медицински и психологически тестове. Кандидатства се и с оценки - от дипломата и от матурата по литература. Полагат се и физически тестове.

"С оглед на технологично развиващото се общество като цяло кандидатите, които се явяват, спрямо предишните 10 години, са малко по-неподготвени, но покриват общите рамки за изискванията и нуждите на МВР", коментира старши преподавателят Ивайло Любомиров.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою

    71 2 Отговор
    със затлъстяване коя степен е ?

    Коментиран от #20

  • 2 ОБЕКТИВЕН

    83 3 Отговор
    Щом може да има прасета в парламента ,защо да няма и в МВР !!
  • 3 Сила

    79 4 Отговор
    ЧЕ ТО ОСВЕН ДЕБЕЛАЦИ И ШИШКАВИ ТЪРБУСИ ДРУГИ ПОЛИЦАЙ ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ...

    АЗ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ..... физическия изпит се цака, психото също..... ДА ЗНАЯТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!!
  • 4 Оператор на права лопата

    42 4 Отговор
    Като гледам какви г€йчета излизат от Академията на МВР, по-добре затлъстели хиени, отколкото хиени, които като ги попиташ "що ме спря", ти отговаря "уф, нищо, няма значение", докато си намества дамското бельо и те гледа гладно.
  • 5 България - Умря!,

    81 1 Отговор
    Дебелаци, татуирани и с бради, като талибани. Това е жалкото МВР! Да не пропуснем и кифлац ите, дошли от публични домове(бардаци).С нокти 20 см. разпасани гриви и те с татуси и грим за фестивал!

    Коментиран от #34, #50

  • 6 Риболовеца

    4 38 Отговор
    В София отдавна не са дебели полицаите.

    Коментиран от #53

  • 7 Нео

    38 0 Отговор
    Бою е с последна степен.
  • 8 Шишибойко брос

    52 2 Отговор
    Целта е да се овладеят структурите, като се вкарат нови верни попълнения свободно отглеждани през годините в свинарниците на братя Шишибойко!
  • 9 Тоя

    58 2 Отговор
    на горната снимка , с търбух един метър пред него , прав не може да стои , а се подпира с две ръце , такива хрантутници каква работа могат да свършат ? Точно никаква !
  • 10 Боклуците на Боклука

    66 1 Отговор
    Голяма Пародия сме в тази държава. Обиколил съм цяла Европа и не съм видял такива курбанджии и шкембелии от българските полицаи. Каквито са полицаите, такава е и държавата. Пълен смях....
  • 11 А жени

    33 0 Отговор
    с каква степен затлъстяване ? Като Фидоска ?!
  • 12 кална вена

    30 0 Отговор
    че тоя на снимката да не е позирал само за фотото бе, смятай щом до сега е имало забрана, сега се очаква мвр да се напълни с обездвижени шкембалийййй и кои че гони бандитите с тия шкембета бе, ахахахах смях в залата, стани ТАТО да видиш що за МВР сътвориха тия чушкопеци! А тия извън нормените в отделни поделения ли ще са или ще ги месите със слабите, че на тия тиуфлеци кой ще им върши работата само ще пречат на читавите момчета!?
  • 13 Лост

    13 1 Отговор
    Ех, Любомиров, Любомиров,сега направете и тестове с десет сгрешени отговора.После , за да не се сърдят им ги признайте на всички и готово.Няма да има толкова скъсани и оценките ще се повишат.
  • 14 Незабавно

    25 2 Отговор
    им вдигнете пак заплатата, само че със задна дата от 1991 г. Също и задължителна пенсия + заплата , незаменими са

    Коментиран от #45

  • 15 Защо не ...

    27 3 Отговор
    След шишкавите, може и с жълтите книжки, и хора с неопределен пол да ги направим полицаи .... просто не трябва да има ограничение, щом ще става някой полиц....

    Коментиран от #17

  • 16 глас

    29 0 Отговор
    в парламента мафиоти,в полицията тюфлеци.И тези тюфлеци ще гонят крадци,тц тц боже опази ни да не ни се налага да ни пазят полицаите.

    Коментиран от #22, #35

  • 17 Сила

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Защо не ...":

    Не бъди расист
    .
    .. ВСЕКИ ЦИГАНИН ПОЛИЦАЙ!!!!! нулева престъпност, а...
    ??? Хитро....!
  • 18 е щом им дават да дослужват до 61 г

    12 1 Отговор
    20-30 процента вземат пенсия и заплата . Над 40 се променя физиката . На снимката е индивида нагледен пример за българия . В армията , в болниците , в университетите има такива . И мъже и жени . охка, пъшка, лапа и се поти . В КАР имаше много точно такива . Махнаха ги за корупция . От 3900 , сега са 1100 . ахахахахахаха Ако тоя седне на главата на Таки ще го разбие . Бил взел 100 х.д. от Ружа ама несвършил работа . Това са басни . В кола 5 такива немогат да се съберат . 5х 145 кг са 724 кг . В агитките имат такива дебелаци . Е това е 3 степен затлъстяване . Тип тираджия . ахахахахахахахаха
  • 19 Не ви ли е срам бе

    17 1 Отговор
    А кога ще дойде на обществено обсъждане проблемът с употребата на упойващи вещества, фентанил, друга дрога и алкохол от непълнолетни в дискотеките, балони с райски газ и Бог знае още какво? Хайде дебели и слаби, къде сте, да затворите отговорните и да спрете това кощунство, което се случва пред очите ни?! Днес погребаха едно 15 годишно момиченце...къде бяхте - да взимате комисион от дилърите ли?
  • 20 Михал

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бою":

    Същата като на Манол Пейков
  • 21 реформа

    23 0 Отговор
    бат Калине ако може е и без задължително изкаран 3ти клас.И без това там акъл не трябва.
  • 22 бей

    29 0 Отговор

    До коментар #16 от "глас":

    Тези полицай не служат на народа, те служат на управляващите и това се вижда без да ги познаваш
  • 23 Реалист

    16 0 Отговор
    Този "блюстител" на реда и сигурността на гражданите,трябва за 24-часа да хвърли униформата и да си намери подходяща работа за неговите 135-140 кг. В една арабска държава,на президента й,му направило впечатление, че по улиците вървят някакви тулупи с полицейска униформа.Разбира се,издал заповед,който от тулупите е извън стандартите,на другия ден,вече е бивш служител.
  • 24 АБЕ ФАКТИ, СТАТИИ ЗА ФЕНТАНИЛ ИМАТЕ ЛИ?

    11 1 Отговор
    Ако политик и политика са мръсни думи, не знам за медиите вече какво да се каже...защо не направите малко информационни статии на тема дрога и непълнолетни - за "детските дискотеки" и какво се случва в тях? Или ще ми изтриете коментара и ще се направите на разсеяни, докато пишете някой материал за някоя силиконова измет, понеже си мислите, че народът само това го вълнува...?
  • 25 от бизнес средите венци на славия

    7 1 Отговор
    се е докарал така . сумистите всички са така . И след пенсия . Важна е физиката . войниците ги одебеляват до 130 кг да могат да мъкнат раница 15-20 кг . Хората , също много са такива . Заема тротоара , ходи бавно . Половината полиция е охранителна . С мускули . Вейки нямат . Не са и като пилоти и стюардеси . На майдана в киев ги видяхме жандармите там . срещу снайпер неможеха нищо да направят . Много се правят на божанеца . слаби , без кореми . Но какво от това . малко бой , или патрон и отиде коня у реката . Не стават държеливи .
  • 26 Aлфа Bълкът

    10 2 Отговор
    Само това остава, някой мазен тюфлек да ми се прави много на ербап, ще му изтърся един без да се замисля.
  • 27 реализация след бала

    17 0 Отговор
    Какво да избера да стана.Полицай,политик или мафиот?Щото не ми се бачка а ми трябват пари.
  • 28 Град Козлодуй

    9 1 Отговор
    Реорганизация на Мвр
  • 29 Няма лошо

    10 0 Отговор
    Да ги приемат, но след три обиколки на стадиона(3х400м), ако не са в ленейката са в мвр.
  • 30 погнусен

    24 1 Отговор
    Е, след като напълниха МВР с неграмотници, сега идва ред на затлъстели... Целта е нито мисъл, нито движение.
  • 31 Ролан

    8 0 Отговор
    Ще има още храндутници)))
  • 32 Факт

    15 0 Отговор
    трябва да се забранят всякакви татуировки във МВР та да отпаднат парцалите със изкуствени усти отишли там за пари и пенсиики
  • 33 Теоритик

    16 0 Отговор
    Сега да почнат да приемат на хранилката и от новите небинарни жени. У нас при население 6 милиона куките са 60 000 а в Нидерландия при население 12 милиона 10 000.А Работата им лъщи навсякъде, няма престъпление без участието на бивш или настоящ служител. А бюджета е 2.5 милиарда....
  • 34 Ей комунист

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "България - Умря!,":

    Виж портретите на революционерите на България какви бради са имали и то на млади години. Брадата си е естествено нещо за мъжете.

    Коментиран от #40, #47, #49

  • 35 Пропусна още едно

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "глас":

    И в народа овце 90%. Е това е истината
  • 36 Рибата се вмирисва от главата!

    9 0 Отговор
    Двете прасета Мутрата и Шиши са сложени отпред на държавата за да може зад тях да се крие алкохолика Бай Ахмед Доган-хитреца.

    МВР е същата огледална картинка.

    Шуробаджанащина от горе до долу...
  • 37 Джандар БГ

    9 0 Отговор
    Те тия тулупи на държавна хранилка, нищо не става от тях... 95% са там за облаги, и ползи, не да свършат някаква работа...
  • 38 Смешно мевере министърче си имаме

    11 0 Отговор
    Тия вместо да намерят начин да мотивират и назначат млади хора
    намират начин да назначават роднини които не са във физическите норми
    Правете сметка че ако толуп 140 килограма трябва да стои цял ден на работа на крак в тия жеги на другия ден може и да не е жив
  • 39 урко

    5 0 Отговор
    Нали си имаме един бивш премиер, който сега пак се точи да става премиер, който със своите 120 кила живо тегло го раздава футболист, голмайстор и пр. Е, значи и полицаи би трябвало да могат да тичат 100м. за под 10 секунди.. Или пък не?!
  • 40 Бегай

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ей комунист":

    Да! Ако, живееш по шубраците 😂 И Левски и Раковски са били "ходжи" 😂
  • 41 Уса

    6 1 Отговор
    Направете българската полиция копие на американската 1 към 1 по американските правила и закони ама не ви стиска може да опукат някой ваш роднина бандит.Нали сте се оцъклили в Америка хайде изкопирайте нещо полезно за хората а не само лошото и просташкото,като здравеопазване и кожодерие
  • 42 Сталин

    5 0 Отговор
    Тулупи и Тюфлеци,като идола си
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Действителност

    3 1 Отговор
    Така е в страната на Гуци-Буци и зеленЧорап ...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сюреализъм

    5 3 Отговор
    Не вярвам това да е снимка на български полицай, по-скоро ми прилича на американски полицай, Изглежда твърде нереалистично .
  • 47 007 /агент/

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ей комунист":

    Има салфетки за да си бършеш ръцете !
    А и брадатите по лесно прихващат онези бабалюги от женския триъгълник.
    Чешат си брадата и си спомнят за триъгълника, подсещани от бабалюгите ...
  • 48 Гай Турий

    8 0 Отговор
    Калин орелът??! Абе виждали ли сте орел с шкембе?! Що за безобразия. А кой ще гони престъпниците, баба и дядо ли?

    Коментиран от #51

  • 49 Бай Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ей комунист":

    А бе ей умник, ти бъди патриот като Българските революционери пък тогаз си пускай брада да колена!
  • 50 Бай Митко

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "България - Умря!,":

    Същата стока е и в НС и в БА!
  • 51 да де

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Гай Турий":

    никой няма да ги гони те си имат служебни автомобили и охрана от нсо , трябва им " незаобиколим фактор " в налагането на още по крадливи закони
  • 52 Бай Митко

    10 0 Отговор
    Браво на тоя уникален министър! Улеснява работата на приемателните комисии за кандидатстване за работа в МВР-то и то много. Вместо психо изпити, физическа и други ненужни, сега изпитващите ще имат само един кантар - кандидата се качва и има ли нужните 140 кила става полицай, а който може да покрие 160 кила става офицер! Критериите са еднакви както за мъже така и за жени! Хайде да ни е честита новата партида дебелаци!
  • 53 Ти в коя

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Риболовеца":

    София живееш. На ъгъла на Тинтява и Никола Габровски кога Боко и компания са в ресторант 101 са все наднормени. Стигнах до извода, че ги подбират специално за да му вдигат самочувствието.
  • 54 Новинар

    0 0 Отговор
    Много манипулативно заглавие, а за снимката - да не говорим! Не със затлъстяване, а с наднормено тегло и индекс на телесна маса до 30. Всеки сам да се провери по калкулатора на ИТМ и после да се титулува "затлъстял".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове