Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 16:12 1 009 0

Борисов: Случилото се вчера в парламента е абсолютен театър

  • борисов-
  • случилото се-
  • парламента-
  • театър

Ако ГЕРБ не е първа политическа сила на евроизборите веднага ще има предсрочни избори

Случилото се вчера в парламента е абсолютен театър. Това заяви в Ямбол на среща със структурите на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. „Прекрасно знаете, че ДПС агитират от 20 години на турски език. Въобще това не им е важно. Не става въпрос за английски, френски или немски език”, допълни той. По думите му не е случайно, че председателят на парламента Михаил Миков е подкрепил предложението за агитация на майчин език, тъй като то е съвпаднало по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в Пловдивския съд. „Този депутат щял да се бори за национална свобода. Ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода искат повече? Те управляват всичко. Да ни сменят имената– само това е останало да направят. Само това не са направили ДПС”, каза Борисов и определи случилото се като много хитър сценарий.

„Вчера в Пловдив и в София беше разигран един сценарий, едновременно, много добре изигран, със съответните медийни участници. Знаете, че кметовете имат право само да съгласуват митинги, те не могат да ги забранят. Следобед отива главният секретар да обяснява как кметът трябвало да забрани. Г-н главен секретар, проблемите не станаха пред съда, проблемите станаха в другия край на града, пред джамията“, заяви Борисов и допълни-„Цензурираната партия” всеки ден стои пред моята къща, но кметът не може да ги изгони, както главният секретар, станал четиризвезден генерал за един ден. Това го няма никъде по света – за една нощ да получиш четирите най-големи звезди - главният секретар на МВР. Не една, не две, не три – четири звезди накуп е получил. Който иска да изкара кмета на Пловдив виновен. В същото време полицията – аз съм благодарен на всички медии, снощи в новините гледах много внимателно – полицията умишлено се беше дръпнала, за да атакуват джамията. Полицията позволи да се атакува джамията, не обикновеният полицай , а техните началници.

Бойко Борисов попита защо в Пловдив кметът да е виновен, а в Пазарджик да не е ? „За да видите, че е сценарий. И те не счупиха съда вчера, те отидоха и счупиха джамията, а самите хора от джамията обясниха, че полицията им го е позволила. И това се вижда и на камерите. Неслучайно ГЕРБ беше първата партия, която излезе и каза, че ние сме против каквито и да е подобни действия, свързани с религиозни храмове - дали са църкви, джамии, синагоги-това не се прави. Митинги - да, протести – да, битка в парламента – да, но камъни, запалителни – това не се прави“, заяви Борисов. Той припомни, че подобен сценарии направиха „Атака” миналата година пред джамията в София. „Така че няма изобщо никакъв шанс тази клика от тези три партии да сдаде властта. Те ще си карат така, докато източат всичките пари от държавата и тогава ще я хвърлят на ГЕРБ да се оправят – така, както беше предишната Тройна коалиция”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов в парламента в момента нищо градивно не се случва. Ежедневно няма кворум, ходи се на работа, но всъщност с това е едно стоене на столовете, отчете той . По думите му за 8 месеца дори по Избирателния кодекс Мая Манолова е свършила нула работа. „Освен крупния гаф, който се опитват да замажат и той стои на сайта на Венецианската комисия. 2014 година избори 3 в 1 , значи някой ги е планират всички тези работи“, каза още председателят на ГЕРБ.

„Знам със сигурност, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила веднага ще има предсрочни избори. Виждате как се гърчат социолозите като обясняват как почти сме се изравнили, ама било статистическа грешка. Истината е, че ГЕРБ водят с 3-4 % и те прекрасно го знаят. ГЕРБ расте, докато БСП се разпада, и това е видно. Под натиска на ДПС, на АБВ и на тези крайно леви, защото те се опитват да се наричат десни, но то са крайно леви формации, които говорят за национализация“, коментира Борисов. Според него подобни леви формации вземат всички от електората на БСП. За това считам, че целувката на „Орлов мост” между Местан и Станишев ще доведе до разпад в структурите на БСП. Аз си се грижа за моята партия, какво става в другите не ме интересува”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

В Ямбол Бойко Борисов се срещна с членове и симпатизанти на партията в Ямболска област. На срещата присъстваха и ямболските депутати от ГЕРБ Димитър Иванов и Иван Чолаков, кметът на града Георги Славов, членове и симпатизанти на партията.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове