Last news in Fakti

5 Юни, 2024 10:19 777 25

Синя България: Европейската ни принадлежност е единствен гарант за външната ни сигурност и за икономически просперитет

  • синя българия-
  • европейска принадлежност-
  • сигурност-
  • икономически просперитет

Синя България настоява за обща съюзна политика, ясен отбранителен консенсус на европейските страни от Източна Европа. Западът предаде Украйна. Ако не искаме България да е следващият плацдарм, ако не искаме да сме следващата разменна монета на следващата Ялта, трябва да обединим целия съюзен ресурс, който има Европа

Синя България: Европейската ни принадлежност е единствен гарант за външната ни сигурност и за икономически просперитет - 1
Снимка: Синя България

Целта на новото дясно обединение Синя България е богата и просперираща държава и доволни българи в рамките на стабилен ЕС, способен да гарантира сигурността на всички свои граждани и неприкосновеността на националните граници на държавите членки.
Свидетели сме на развитието на голям геополитически конфликт. На границата ни се води война. Европейската принадлежност на България е единствен гарант за външната ни сигурност.
България не може да бъде ничия земя, политиката на Радев и на левите е погрешна политика. За всеки български политик националната ни сигурност и обичта към България трябва да стои над симпатиите към други държави. Ние трябва да застанем категорично на страната на демократичните и свободни държави.

За съжаление управлението на ГЕРБ и ПП/ДБ се провали в това. Вместо това те използваха евроатлантизма като индулгенция за безпринципното си управление и доведоха обществото ни до по-голямо разделение от всякога.
Синя България предлага решения за сигурността ни, които да ни обединят като нация. И това трябва да е наша обща българска и европейска отговорност и задача. Претенцията на Русия за нова геополитическа подялба води до дестабилизацията на нашия регион.

Синя България настоява за обща съюзна политика, ясен отбранителен консенсус на европейските страни от Източна Европа. Западът предаде Украйна. Ако не искаме България да е следващият плацдарм, ако не искаме да сме следващата разменна монета на следващата Ялта, трябва да обединим целия съюзен ресурс, който има Европа. Да се разчита приоритетно на САЩ за отбраната и сигурността е лоша политика, Украйна го видя.

Решението за гарантиране на външната ни сигурност, минава единствено през формиране на силен съюзен отбранителен капацитет на Европа. В този процес България трябва да излезе от ролята на неохотен изпълнител и наблюдател на чужди решения. България трябва да е инициатор за формиране на европейски отбранителен консенсус. България трябва да се превърне от страна консуматор на сигурност, в страна генерираща решения за сигурност за себе си и за региона. В ЕС ние не сме малка държава и ролята на “малък безгласен” член е по-скоро удобна позиция за българските политици, която са си избрали, за да избягат от отговорността за важни решения. Тази позиция обаче е точно толкова вредна за европейската идентичност на България, колкото и евразийското поклонничество. Европейският съюз е алианс от силни държави, обединени от общия интерес към просперитет и сигурност. България е равноправен член на ЕС и ние разполагаме с всички нужни инструменти да защитим своята позиция в Брюксел. Синя България ще се бори България да има водещ глас във формирането на всички общи европейски политики. България е външна граница на ЕС и трябва да е сред основните държави, които определят миграционната политика на Европа, спрямо възможностите и.
Гласувайте с N3 за Синя България, за да разкъсаме порочния кръг на безнадеждност и сглобки в следващия парламент.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    24 4 Отговор
    Егати просперитета затова ли копаме дъното щото едва ли не ЕС са ни гарант.

    Коментиран от #3

  • 2 Селянин

    29 8 Отговор
    Още от 1991 година ни обещават да станем Швейцария на Балканите, а станахме първата Африканска държава на Балканите. Ударихме дъното.

    Време е за Възраждане!

    Коментиран от #11

  • 3 Вуте

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Копаме дъното щото начело на държавата стоеше Бойко Борисов, и се гласи да се върне на бял кон.
  • 4 Чочо

    17 4 Отговор
    Нищо не е сигурно, докато не стане най лошото и се убедим,пение ще сме пушечното месо на унията между конфликта.
    Всичко е интерес,а не приятелство.
  • 5 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    19 4 Отговор
    ЗА КАКЪВ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОСПИРИТЕТ СТАВА ВЪПРОС КАТО ПОТЪВАМЕ УПОРИТО КЪМ ДЪНОТО ОСВЕН ЗА НЯКОЙ С КЮЛЧЕТА И ПАЧКИ

    Коментиран от #13

  • 6 честен ционист

    19 4 Отговор
    Що за посредственост лъха от тия.
  • 7 Баце

    19 4 Отговор
    Единственото сигурно е че просперитет няма
  • 8 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    15 3 Отговор
    ДО ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ ОБИКАЛЯТ ЕЛЕКТОРАТА КАТО ПРОСЯЦИ А СЕД КАТО ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ЖИКАТ СЕГА ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕМ ИГРАТА
  • 9 Софийски

    5 15 Отговор
    Московската патерица, остава да бъдете подкрепени от монарха-русофил и новия патриарх … руССки с ролекса.
  • 10 инж. Ганчо Илков

    7 2 Отговор
    Не се Противопоставайте, а търсете допирни точки по които може да се работи съвместно. На Времето, Внедрените от ДС Агенти и Псевдо Дисиденти подхлъзнаха Общественоста като я Отклониха от Желанието и за Демокрация. Сега се Самоизяждате обвинявайки се едни други. И всичко това в Полза на Лидери, които Комерсиално Работят единствено за Себе си. Създавайте Мостове, а на Вражди.
  • 11 То е ясно че ти....

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Отдавна си ударил дъното.....
  • 12 ха ха

    13 3 Отговор
    Много са смешни с тези общи приказки.
    1. В отбора на Урсула ли сте? Щото цяла европа потъва заради кликата глобалисти дърпаща конците на Урсула.
    2. В отбора на клинтъновите ли сте? Цялата клинтънова клика е в алианс с отбора на урсула.
    3. С консервативните европейски сили ли сте?
    4. Каква енергойна политика ще следвате? Европа зеленясва за сметка на изкопаемите горива. Бяга от зависимостта от Русия, но при зелените технологии се хвърля в обятията на Китай. Китай държи на 80% от пазара там. Това независимост ли е? Какво ще стане, ако Китай нападне тайван и спре перките и панелките? Знаете ли, че Европа е на път да произвежда 66% от електричеството си от перки и панелки през 2030. Това е далеч повече от 44-те процента за 2023-та. За щастие по-малко от планираните 72%. Как ще изглежда енергийната ни независимост при условие, че всичко се произвежда в Китай? След колко време и на каква цена бихме произвеждали перки и панелки в Европа, ако не дай Боже, нещо се случи? Колко време е необходимо за да отворим въглищни централи, примерно, след като веднъж сме ги унищожили?
    Прави същите грешки, за които американците ни казваха преди 15-20 години по относение на енергетиката - жертваме свобода за сигурност и пак ще изгубим и двете. Зелените шайки пак ни оставят в лапите на диктатори за да се обогатяват. Благодарим на ЕНП, Урсула, Сатаниш, Борисов и холядите знайни и незнайни герои паднали за зелената самоделка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кой ги финансира?!

    8 3 Отговор
    Под "сините" им дънки прозират червените им препълнени памперси?!

    Коментиран от #16

  • 15 Град Козлодуй

    6 2 Отговор
    Това Виц ли е

    Коментиран от #19

  • 16 честен ционист

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Кой ги финансира?!":

    Тези са резервния план на Посолството след разпада на ПП/ДБ. Поредните грантоеди.
  • 17 Пантагрюел

    8 1 Отговор
    Някои разбират ,,европейската принадлежност"като заеми до дупка,докато започнем да принадлежим на европейски и други собственици .
  • 18 Верно ли

    6 1 Отговор
    Значи са се разбрали с ДиПиСиту и Баци да отпуснат някое гласче и Пепи Белото пак ще натиска копчета у НСто!
  • 19 😜......

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Град Козлодуй":

    Войната е кървав бизнес нали? 😂.
  • 20 Сандо

    6 0 Отговор
    Лозунгът си е лозунг,но реалността е точно противоположна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хехе

    5 0 Отговор
    Айде бегом в Атлантическия и само към дивия запад...! Крадливи шушумиги.
  • 23 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Външната ни сигурност ми се струва, че виси на паяжина и не зависи от нас самите. !?
    А преуспяване, напредък, благоденствие, че и просперитет, търпим вече 34 години.Българско производство на НЕЩО може и да има, но на пазара и по магазините българска стока със следово полицейско куче да търсиш, трудно ще намериш.Важните за народонаселението отрасли от икономиката на страната са дадени на концесии. По избори и в Парламеента едни и същи партийни избраници доказват своята некадърност !! И те същите я доказват чрез Изборния кодекс и нарушението на Конституцията по всичките му членове и алинеи. Без мандатност, за висшите държавни служители, липса на избирателен образователен ценз, и абсолюятни недомислия, с единствената цел – отново НИЕ да сме на власт, като покупката на избирателен вот и гласуването от "чужденците,
    ,ПРОСПЕЕРИТЕТ някакъв .....на куково лято ! Да !! Очертава се бюджетна чиновническа каста с пълни джобове , а българчето юначно ще се влачи със скъсани гащи още години наред !!!
  • 24 Мухаа ха!

    1 0 Отговор
    Един виц; Преди 10 ноември.Асанчо бачка на строежа.Тежък,отговорен строеж.Общо събрание,на което парт.секретар ги омайва,как да се повиши производителността на труда,и съкратят сроковете.Дава думатата на бачкаторите..Асанчо се изправя и започва..Добре другарю партиен.Ама с едно не съм съгласен! Когато да работим извънредно,в почивните дни..Хайде Асане,на теб разчитаме.Когато питам за премиални..Бав,та в си ганина! Та и измислените сини( римейк на седсесарските въжделения от 90- те) , ще ни кажат същото,след изборите.
  • 25 СИНЯ БЪЛГАРИЯ СА СИНИ КОМУНИСТИ И КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    КАТО ВИЛИ ЛИЛКОВ КОЙТО И СИН КОЛКОТО И САМОКОВСКАТА КРАДЛА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол