Last news in Fakti

6 Юни, 2024 22:12 981 33

Милошев: Българските туристи са най-голям процент по родното Черноморие

  • евтим милошев-
  • чистота-
  • вода-
  • море

Трима министри инспектираха качеството на морската водата

Милошев: Българските туристи са най-голям процент по родното Черноморие - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

На 6 юни министърът на туризма Евтим Милошев осъществи проверка за чистотата на морските води в началото на летния сезон, заедно с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Министър Милошев посочи, че датата за инициираната проверка не е случайна - точно на 6 юни преди година, когато беше разрушен язовирът „Нова Каховка“ в Украйна, се разрази кампания от фалшиви новини, неоснователни опасения от замърсяване по нашето Черноморие и спекулации относно качеството и чистотата на морската вода, които нанесоха сериозни щети на българския туризъм и предизвикаха сериозен отлив най-вече на чуждестранни туристи за миналия летен сезон.

„Това уплаши много чуждестранни туристи. Нито тогава, нито сега има такава опасност. Призовавам всички да пазим туризма”, коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” министърът на туризма Евтим Милошев.

По негови думи проблемът с работната ръка е голям. „От разговорите ми преди два дни с външното министерство, се предприемат мерки за издаването на визи на работниците от трети страни”, увери Милошев.

Според него тази година по Черноморието се очакват най-много туристи от Румъния, Полша, Чехия, но посочи, че статистиките показват най-голяма посещаемост от български туристи. „Не смятам, че хората, които ходят на море в Гърция, компрометират родното Черноморие. То е райско кътче, и това е друг вид преживяване”, каза Милошев.

Министърът обясни, че след пандемията от Ковид-19, възстановяването на нивата, не върви според очакваните темпове. „Вярваме, че тази година ще има ръст от над 10%. България стои зад своя туристически продукт”, увери Евтим Милошев.

Той коментира и застрояването по морето. „Да, има застрояване, но това не означава, че е ситуацията е катастрофална. Усилията на инвеститорите в сферата, са много големи”, добави Милошев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    20 3 Отговор
    Няма да е все така, в Неа Перемос цените са по-ниски а плажа по-хубав.
  • 2 ЖЕКО

    31 3 Отговор
    МИЛОШЕВ МИЛОШЕВ ТОВА НЕ СА ПОЧИВАЩИ ТОВА СА БЕДНИ БЪЛГАРИ КОИТО РАБОТЯТ НА ЛАИНОМОРИЕТО
  • 3 Ели

    8 2 Отговор
    Браво! НАЙ-ПОСЛЕ екскурзии свързани с изучавания материал! Жалко за спа процедурите на дасклиците!
  • 4 Калпазанин

    20 2 Отговор
    Верваме ви
  • 5 ТОНИ

    18 0 Отговор
    ИНТЕРВЮ В НАИ ПРОПАДНАЛАТА БЪЛГАРОАМЕРИКАНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ КАК ДА МУ ВЯРВАМ
  • 6 нещастници

    19 5 Отговор
    абе къде са руснаците? сещате ли се за тях? хотелиерите с умиление ще се сещат, но за каквото гласуваш, това ще получиш, родния туризъм го чака десетки години на упадък и разруха, сиреч мизери! пък нека обикаят световните пазари и да е молят за 2 чартъра на месец......

    Коментиран от #8, #31

  • 7 Мхм

    22 2 Отговор
    Този не беше ли от Слави дружинката, която винаги е подкрепяла герб? Като Алгафари, Дилов и пр.?
  • 8 ГОГИ

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "нещастници":

    РУСНАЦИТЕ СА ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ ПРОДАВА ЖИЛИЩАТА НА ЧЕРНОМОРИЕТО СКОРО ВСИЧКО ЩЯЛО ДА БЪДЕ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ, И РУСНАЦИТЕ ОТНОВО ЩЕЛИ ДА КОМАНДВАТ В БЪЛГАРИЯ
  • 9 Сатана Z

    9 3 Отговор
    Всеки хотелиер предлага евтини жени и пиячка ,ама иска парите напред също като Зеления нацист.
  • 10 Гориил

    11 2 Отговор
    Несъмнено най-алчните и скъперници ще посетят България.
  • 11 Турист

    28 2 Отговор
    Допреди пандемията българите по морето ги имаха за втора категория хора и по този начин ги изгониха в Гърция ,Турция , Кипър или Хърватия,като туристическите босове разчитаха на туристите от Русия ,които оставиха купища пари в курортите.Сега ще си ближат мдете защото капачката свърши.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Бай Митко

    20 2 Отговор
    Ама разбира се бе г-н министър ситуацията въобще не е катастрофална, щото катастрофата в туризма е отдавна! Интересното е как сте инспектирали морската вода? Под сянката на някой капан с наливна бира и морски дарове! Морската вода е като боза, а бетоновото презастрояване е такова, че не можеш да стигнеш до морето! Та г-н министър както и да я усукваш, както и да изопачаваш истината ние си знаем какъв туризъм предлагаме - ниско квалитетен!
  • 13 Гориил

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "Турист":

    Руснаците обичаха България. Полски и чешки безразлични и студени.
  • 14 Фончо

    19 0 Отговор
    А бе тоя за некое друго море ли говори?
  • 15 Ми,да

    24 3 Отговор
    Прав е Милошев.На слънчака е пълно с българи от ромски произход.
  • 16 как изгониха туристите

    19 1 Отговор
    Ман.галите от Германия с парите от социала са новите вип на лай,номорието

    Коментиран от #30

  • 17 Бай Митко

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Турист":

    Е сега вместо руски туристи имаме 00краински туристи, за които правителството на главчев отпуска 9.3 млн. лв. Честито! Сигурна работа, без туристи няма да останем! Дори министъра вярва за 10% ръст! Чета думите на министъра и се смея! Погледна го на снимката и пак се смея! Смехът е здраве! Благодаря Ви г-н министър!
  • 18 тоа спестява истината

    12 1 Отговор
    най много туристи са от УА
  • 19 Циклон Б

    13 2 Отговор
    Който веднъж дойде е Република ЦИГАНИСТАН КЕНЕФИСТАН,повече никога не стъпва тук отново.
  • 20 РЕАЛИСТ

    13 1 Отговор
    Бях някакъв мазохист. Обичах си нашето Черноморие, въпреки всички недъзи. Преди 2 години сметнах, че по-евтино ми излиза Канарските острови и отидох там. Очарован бях , разбрах , че има и нормална почивка. Тази година пак търсих и в България скъпотия. На Майорка ми излезе по-евтино all inclusive и си го букнах. Що толкова скъпо в България, бе? Синът ми работи с английски студенти в университет. Закара ги до България на почивка и са отвратени от храната. И това са студенти, дето не придирят много.

    Коментиран от #28

  • 21 Най тъпите и измислените ..!?!?

    7 0 Отговор
    Фактори…И несъществени фактори са споменати / личи кой не ходи по Черноморието / явно и независимата журналистка 😂👋
  • 22 Мда

    16 1 Отговор
    Сложил си е очила, за да изглежда по-Ентелегентен. Пионката на герб...
  • 23 Падение

    6 1 Отговор
    Невероятно, но българите са преобладаващи и желани? Някакво преосмисляне? Или санкциите прецакаха България и тази година? Вече не идват????
  • 24 хххх

    5 0 Отговор
    Това значи че няма чужденци! То ест ти и вашего правителство нищо не сте направили за БГ.
  • 25 С една дума по веригата има само !?.

    5 0 Отговор
    Синоними/ Хрантутници ,Некадърници и Лаладжий е подразбира се кяраджий …
  • 26 Леля Гошо

    5 0 Отговор
    Уж всичко е 6, а децата на втория ден се продрискват
  • 27 Гост

    3 1 Отговор
    Не съм стъпвал на Черно море имам слънчева алергия и не ходя на море , и така спестявам мъките с пътуване и харчене за една почивка ,почвам в къщи.
  • 28 🤟🤟🤟🤟🤟🤟

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    А имали канарчета на канарските острови или само кучета . И на какъв език говорят там на канарски . Хахахаха. . аз пък обиколих Карибите . Хахахаха сами се базингам. Обиколих целия свят .
  • 29 Мич

    4 1 Отговор
    Българските ама друг път.Румънските туристи са най много
  • 30 Чудно

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "как изгониха туристите":

    В Гърция къде ли си изхвърлят отпадните води
  • 31 Къв упадък бе

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "нещастници":

    Хотелите по морето никнат като гъби. И без НАХАЛНИТЕ руснаци сезона си върви

    Коментиран от #32

  • 32 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Къв упадък бе":

    Добро утро драги коментатори!
    Наистина никнат, но с какви пари се строят и интересното е, че си остават празни! С хотели и без хотели, с туристи и без туристи, с милошев и без милошев сезоните си вървят и сменят! ПРОЛЕТ - ЛЯТО - ЕСЕН - ЗИМА и пак отново! Трагедията ни е пълна, иначе смехът е голям! Само наежени плямпаджии и накрая 00 !!!
    Хубав ден на всички!
  • 33 Жоаро

    4 0 Отговор
    Евтиме, с тези Мутри завладели хотелиерския и ресторантьорски бизнес, скоро ще изгоните и българите от Черноморието. Това дето ще идват поляци , чехи и германци са локуми дето ги пишеш в сценариите. Плажуващ, щом дойде веднъж повече няма да повтори. С това крадливо обслужване и тенденцията да се взима от хората без да се дава , дори и чужденците ще предпочетат ДРУГО МЯСТО. Защо не проверявате отпадните води и дали хотелите и ресторантите имат пречистване на водите или те се "изливат" директно върху плажуващите. Защо целият плаж е пълен със скъпи шезлонги и чадъри, докато по закон трябва да са 50% от плажа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове