Last news in Fakti

9 Юни, 2024 17:11 1 010 27

Владимир Зарев: Българската политическа класа превърна политиката в най-доходоносния бизнес

  • избори-
  • политическа класа-
  • ес

В ЕС ми се ще да се върне идеята, че той се състои от независими държави - да не бъде командван от група чиновници, каза писателят

Българската политическа класа е длъжна да намери някаква форма на извинение – нещо, което да обедини хората в обща идея и да носи бъдещност - да не разделя, а да обединява. Това заяви пред БНР писателят Владимир Зарев.

"Културата е едно от нещата, които обединяват. Тази спасителна идея трябва да бъде всеобща. Независимо дали една пратия е в управление, или в опозиция, трябва да спазва вече поетите ангажименти към тази идея".

Първото поколение политици - романтичното – беше от хора, които имаха морал и идеи, искаха да променят нещо, след това българската политическа класа превърна политиката в най-доходоносния бизнес, заяви той.

"Не рискуваш нищо. Преразпределяш и преразпределяш".

Зарев вече е гласувал.

"Иска ми се България да бъде независима страна, която отстоява собствените си интереси и всички се чувстваме достойни хора.

В ЕС ми се ще да се върне идеята, че той се състои от независими държави - да не бъде командван от група чиновници, които са се самозабравили и са подвластни единствено на личните си интереси".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    Партиите са ОПГ

    Коментиран от #9

  • 2 Анонимен

    13 4 Отговор
    Не трябва да се гласува.Тиха революция...с 10% избирателна активност.Да видим как ще реагират политическите бандити.

    Коментиран от #4

  • 3 Българин

    13 0 Отговор
    "Българската политическа класа е длъжна да намери някаква форма на извинение – нещо, което да обедини хората в обща идея и да носи бъдещност - да не разделя, а да обединява. Това заяви пред БНР писателят Владимир Зарев. "Културата е едно от нещата, които обединяват." Господин Зарев, това е невъзможно да се случи. Няма как хора, които са се самозабравили, от тридесет и пет години ограбват държавата, развалят изкуството и културата, насаждат простащината като правило и се подиграват с умните и мъдри хора, воюват срещу образованието, унищожават красивата ни природа за пари, служат на чужда страна, считат хора като мутрите за велики личности, погребват вековни традиции, присмиват се на истинската човешка красота, погребват историческата памет и всички ценности - няма как такива хора да обединяват българския народ.

    Коментиран от #7

  • 4 Член

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Има логика,защото като гласуваме всъщност легитимираме партиите и политическата система.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Отвратен

    14 2 Отговор
    Не виждам за кой да гласувам.Вдички са отврат.

    Коментиран от #8

  • 7 Българка

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Напълно подкрепям коментара ти
  • 8 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отвратен":

    Недей така. Ще те чуе някой вярващ в българските "политици" и ще те заклейми като гъбар. И с други глупави названия ще бъдеш обсипан.

    Коментиран от #11

  • 9 Моряк

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че нали за това създават партийни организации по места ! Кирчо и Кокорчо мислят че може и без организация и затова ще паднат от борда!:)
  • 10 Гого

    4 0 Отговор
    Е ПА ТОЕА ГО ЗНАЯТ И ПТИЧКИТЕ В ГОРАТА НИЩО НОВО ДРОГАРЮ ЗАРЕВ
  • 11 Отвратен

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    По добре да съм гъбар,отколкото гъба
  • 12 Анонимен

    10 0 Отговор
    Аз се боря за 10% избирателна активност.Само това ще ги стресне тия хрантутници.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сполайти

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Много е 10%! Трябва като сръбските общини в Косово ! Под 1% ! Ама , тогава ще те управлява служебно правителство! Докато си жив!:)
  • 15 Точно в 10ката

    9 0 Отговор
    Много точно казано и само да допълним че този бизнес е или на ръба на закона или откровено престъпен.
  • 16 куку

    3 0 Отговор
    напротив , бизнеса е законен и ако успееш да забаламосаш овците , за 2 мандата ставаш милионер

    Коментиран от #19

  • 17 Енгелс

    3 0 Отговор
    Капитализъм е! При капитализма е така.
  • 18 безпартиен

    3 1 Отговор
    Когато гласуваме узаконяваме изборът на лица в листи на партии,направен от някой друг много преди това!!!!И как ще бъде равен гласът на хора образовани,работещи,плащащи данъци и осигуровки с гласът на НЕГРАМОТНИ БЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА,БЕЗ ТРУДОВИ НАВИЦИ,НЕПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ И ЧАКАЩИ НА "ПОМОЩИ И ДЕТСКИ"???????А като изберем някого А ТОЙ НЕ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА СИ КАК ДА ГО МАХНЕМ,КАК ДА ГО ОТСТРАНИМ СЛЕД КАТО НИ Е ВЪВЕЛ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ Т.Е. ИЗМАМИЛ НИ Е С ЦЕЛ МАТЕРИАЛНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ?????За това АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО БИХА ГИ ЗАБРАНИЛИ!!!

    Коментиран от #20, #23

  • 19 Максимилиан Робеспиер

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "куку":

    Един Доктор на подчинение на Конвента, много съвестно изпълняваше задълженията си и ефективно лекуваше всички народни лъжци, тарикати и прочие далаверажии.
  • 20 Мдаа

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    Последното го е казал Чърчил.

    Коментиран от #27

  • 21 куку

    1 0 Отговор
    окрилен от успеха, почваш да даваш мъдри съвети и морал , дори и в момента се случва
  • 22 И рекетира народа

    1 0 Отговор
    Полит рекет.
  • 23 Тогава защо

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    Плащат за гласове? Нали нямат знамение изборите. Говорите наизуст грешни приказки.
  • 24 Перо

    4 1 Отговор
    Нужно е ново държавно устройство с демократична политическа система, а не изградени закони и Конституция, правени през 90-те от хора, чиито целия жизнен път, образование и опит са преминали изцяло в друга обществено-икономическа система, от 3 поколения и си нямат понятие от демократично устройство! Също имаха криминален начин на мислене! Сега БГ е някаква уродива, криминална политическа структура, със случайници, която ни доведе до това дередже! Процентът на гласувалите е показателен! Какви промени се очакват от същите депутати, партии, цели и обещания с които ни направиха най-умиращата нация в света! Сега същите са пак в листите на няколко места за които няма никакви критерии и ред, отново да ни “оправят”!
  • 25 Виц от Факти

    4 0 Отговор
    Интервю с кандидат депутат:
    - Защо се кандидатирахте?
    - Как защо? Не виждате ли какво става! Кражби, корупция, разврат.....
    - Вие какво мислете да предприемете?
    - Как какво? Ще участвувам пълноценно!
  • 26 Пейтриът

    1 0 Отговор
    Всъщност,като се замисля,резултатите от изборите са добри-натовските партии пак ще се скарат за кокала,антинатовските са силно разпокъсани и повечето не влизат.Което ще рече,че едните взаимно си избиват зъбите,на другите още не са им уврели главите.
  • 27 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мдаа":

    Заглавие на книга от бивш кмет на Лондон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове