Last news in Fakti

10 Юни, 2024 21:06 2 737 59

Димитър Недков: На следващите избори ще е още по-трагично

  • избори-
  • изборна активност

Все по-малко положителни герои остават в политическия сюжет на България, каза писателят

Димитър Недков: На следващите избори ще е още по-трагично - 1

Пишем един исторически роман покрай изборите, но ми се струва, че този роман отива към своя край, не с отворен финал, а трагичен. От роман се превръща в телевизионен сапунен сериал на политическата действителност. Този сериал е нискобюджетен, защото героите са едни и същи. Все по-малко положителни герои остават в политическия сюжет на България.

Това каза писателят Димитър Недков в студиото на "Bulgaria ON AIR'.

По думите му задкулисието е изгонило положителните герои.

"Да погледнем избирателната активност - най-ниската. Ако се направи една справка колко хора в петък вечерта напуснаха България, отивайки на море най-вече в южната ни съседка, може да се каже, че сме автори на нов феномен, или т.нар. предизборна миграция. В последната половин година все по-трудно намирах хора, с които да си говоря за изборите, да се интересуват от вота. Хората са отвратени от това, което ни се предлага като продукция", допълни Недков.

Той е на мнение, че "съдбата българска" не е в ръцете на българите, всичко е външно.

"Защо се изненадваме, че във възход са подобен род политически, крайнодесни, сепаративни формации. Може да се каже, че на тези избори европеецът въстана срещу начина, по който се ликвидира европейската цивилизация. Нотр Дам изгоря, може би като резултат от това, което се случи като резултат на изборите. Нима са изненадани? Вкараха Европа в глобален конфликт на т.нар. "велики сили", подчерта писателят.

Недков припомни, че масово младите не гласуват.

"Това е бунтът им. На следващите избори ще е още по-трагично. Изборният ден е извън контекста на демократическите ценности, но не само у нас. Спасението, което вече е факт, е тотален бойкот на сегашните европейски политически елити. Защо престанахме да се интересуваме в чий ръце е съдбата на децата ни? Днес са деца, но утре са народ. Отдавна и републиката не ни е парламентарна, нито пък е република", коментира още той.

Според писателя в политиката или си някой, или си на някого.

"Отдавна сме загубили всички видове суверенитети. Но най-страшна е загубата на суверенитет върху образователната ни система. Другите държави се усетиха. А ние сме готови да продадем бъдещето на поколението и на неродените още срещу грантове и срещу това някой да ни спонсорира някой учебник", подчерта Димитър Недков.

Той прогнозира бунтове в Европа.

"Предполагам, че Франция я очакват събитията от 1968 година. Макрон разпуска парламента, а не си дава сметка за собствената вина. Защо не насрочи и президентски избори? Макрон никога не е бил французин като президент на Франция, той е от сектата на катастрофиралата либерална концепция", добави писателят.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    49 4 Отговор
    Нали знаете приказката за бардака докато предлагат едни и същи стари к..ви ще е така
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И на

    26 10 Отговор
    следващите съм "гъбар".
    Бачкам, изкарвам колкото ми е необходимо, не храня чантаджии !
    Надяващите се на милостиня - да гласуват, все ще ги преЕ....
    А " копуването и продаването на гласове е....." /спечелване на избори !
  • 4 Дааа

    31 30 Отговор
    Щом 70 процента от българите не гласуват, това е добре дошло за ГЕРБ - ДПС.... Докато не се появи истинска алтернатива ( примерно партия на Радев) няма как вече да се вдигне избирателната активност! Всички мои познати, приятели, съседи и колеги не гласуваха, всеки чака партия на Радев за да гласува....

    Коментиран от #8, #18, #24, #53

  • 5 Комуняго,

    16 20 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    От кое посолство е тази "Галя"?
    Името е руско...

    Коментиран от #10

  • 6 Милен

    11 18 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    В никаква катастрофа не сме, българите никога не сме били стадо и всеки се оправя самостоятелно за разлика от от така наречения развит запад.

    Коментиран от #17

  • 7 Перо

    34 7 Отговор
    Човекът е прав!
  • 8 Перо

    19 26 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    Радев ни натресе джендърията във властта!
  • 9 Хе хе

    11 6 Отговор
    Това не е ли оня дето се пишеше за масон.
  • 10 Глупак

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Комуняго,":

    Значи имате диверсант в кравефермата, а?

    Коментиран от #20

  • 11 Беловеца

    5 11 Отговор
    Ти глей кво става.Дори при такава нищожна активност на изборите,все ще се намерят хора да гласуват и за такава партия......Партия Величие..Така започва текста на политическата им програма...

    Политическа партия „Величие“ е създадена по естествен път от хора съмишленици, които действат и със собствени средства и усилия създават блага. Хора, които за собствена сметка променят България. За разлика от всички други партии, ние не влизаме в политиката, за да оправим държавата. Налага ни се да влезем в политиката, за да защитим това, което сме променили, а не за да вземем или да управляваме държавни или общински средства.


    Койта не вярва да влезе в сайта им и да провери.

    Коментиран от #16, #19, #23, #32

  • 12 Никой вече

    12 5 Отговор
    Не вярва на кухите уверения, че решения и важи закони се вземат в София. В крайна сметка вместо е може би добре да спрем да се преструваме и да си играем на демокрация, а чуждестранните началници да си изберат една постоянно действаща администрация за територията на област България и готово.
  • 13 много бързо забравихте юмрука

    9 9 Отговор
    от там тръгна всичко
    Спомняте ли си канка рачева
    Ако няма протести ще ги измислим

    4 пропиляни години
    от умнокрасивитета

    Коментиран от #54

  • 14 1111

    10 6 Отговор
    Ееее, не можеше да минем без интервю и от сценаристите! В „Откровение на Йоан“ пишеше, че когато дойдат Последните времена грешниците ще бъдат наказани жестоко, но няма да се покаят, а ще похулят Бога. Прилича ми на цинизма на комунистите, които са готови и от света да се откажат, но от комунизма никога. Трябват ли ви други доказателства чии ученици са?

    Коментиран от #39

  • 15 Ентусиаст

    18 5 Отговор
    Недков е готин! Кефи ме този човек!

    Коментиран от #28, #33

  • 16 оФчара

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Беловеца":

    Ние не влизаме в политиката за да оправим държавата.Тва много яко звучи.
  • 17 АГАТа Кристи

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Прав си !
    В така нареченият "развит запад", все още е в сила член ПЪРВИ на комунистическата ни конституция !
    Да ги оплачеш за немотията им.

    Коментиран от #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Милен

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Беловеца":

    Е па че какво лошо има в това, предпочитам да гласувам за партия от индивидуалисти отколкото за партия която декларира, че ще спазва сектанктски лозунги лозунги наложени ни от вън.
  • 20 Глу....

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Глупак":

    ПАко, сам си слагаш "+"...
  • 21 истина ти казвам

    4 5 Отговор
    И тоа го апе кучето ама,яко!!!
  • 22 Може и да си прав

    11 1 Отговор
    Френската революция, наричана също Велика френска революция, протича във Франция през 1789 и 1799 г.
    Има като резултат мащабни политически и социални промени, сред които са премахване на абсолютната монархия, промяна на ролята на Църквата в държавата и отмяна на феодалните, аристократически и църковни привилегии. Старите идеи за традиция и йерархия – свързани с монархията, аристокрацията и религиозните власти – са заменени с идеалите на Просвещението: равенство, гражданство и неотменими, естествени права на хората.
  • 23 до Беловеца

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Беловеца":

    Защо да не ти вярваме? Нали вече сме го прочели преди да гласуваме за тях? Хайде щом се интересуваш сега прочети още и гледай някоя от срещите им с избирателите.
  • 24 хе хе

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    Има как да се вдигне и няма да струва скъпо.
    Ще платите на всички гласували по 100 лв.!
  • 25 Тъй бе Недков... тъй...

    10 14 Отговор
    Трагично ще положението, направо за рев ще е, без майтап, като се натикат в следващият парламент всички спасители на България освен старите спасители ветерани, Възраждане, Разграждане, Величие, Падение, Меч, Сабя и Сатър, Идиоти за Путинска България, Граждани против НАТО, Селяни за България на три морета, и тия дето гледат сеир от страни да се спасяват на някъде по най бързият начин. Ех Недков... Недков... имала българска глава да пати. 😜

    Коментиран от #52

  • 26 Малко инфо

    15 3 Отговор
    Димитър Недков е говорител на "Мултигруп" в най-силните години на корпорацията до смъртта на нейния бос Илия Павлов. Свидетел е на убийството му. Той организира погребението и го изпраща до последния му дом.

    Коментиран от #43, #45

  • 27 Типитипи

    10 3 Отговор
    Ако изчистят избирателните списъци от мъртвите души и намалят броя на депутатите според последното преброяване на населението, дали пък нещата няма да се наместят?

    Коментиран от #37

  • 28 Спиро

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ентусиаст":

    Какво е написал и кой го чете?Или са като томовете на Стефан Цанев.И изобщо как се издава в днешно време книга?То да не е Джон Гришам.Как е възможно днес ,в България да се издържа писател?

    Коментиран от #58

  • 29 Милен

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "АГАТа Кристи":

    Ами на там вървят нещата, сегашният Евросъюз е тръгнал с уверени стъпки към бившият СССР .

    Коментиран от #34

  • 30 Читател

    13 2 Отговор
    Гледал съм много негови интервюта най вече при Керев който нещо или откачи или има нещо което не казва.Та Нетков е противоречива фигура но е прав за повечето неща около 90 процента.Поздрави разбира се.
  • 31 хахаха

    7 0 Отговор
    Мутри, вън!
  • 32 АГАТа Кристи

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Беловеца":

    Като все още не сте в политиката, какво сте променили, за да го
    защитавате ???
    Или по силов път сте над закона, за да го променяте, пък после да го защитавате....
    Що ми мязате на онези от през 1918 г с крайцера "Аврора" ???

    Коментиран от #35

  • 33 мдаа

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Ентусиаст":

    Само "хубави" неща говори, вземете си го в Русия да ви пророкува!
  • 34 Да ти шушна :

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Милен":

    Бъркаш !
    Путлер не е начело на ЕС !

    Коментиран от #36, #41

  • 35 Милен

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "АГАТа Кристи":

    По силов път налагат закони от сектата на урсулианците. Тия от "величие" още нищо не са ни наложили тъй, че за какво да ги плюем?

    Коментиран от #40

  • 36 Милен

    3 8 Отговор

    До коментар #34 от "Да ти шушна :":

    Е па Урсула, путлер каква е разликата? Все мания за величие ги гони.
  • 37 нее

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Типитипи":

    Броят на депутатите не трябва да се намалява! Това е абсолютна грешка, ако искате да имате независим парламент.
  • 38 граф Монте Кристо

    2 5 Отговор
    Все пак да не губим кураж за следващия тираж,може пък и опозицията да се обедини,след като и дойде умът от разгромния резултат на обединената мафия.Еволюцията в мисленето внезапно ще прерасне в революционен скок в резултат от общоевропейските главоломни промени,които се очертават.И дето всички турци,там и гол Хасан,и тук ще играе мечката.
  • 39 Комунизма е зло

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "1111":

    Няма по-голямо зло на света от комунизма!

    Коментиран от #49

  • 40 Онзи

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Милен":

    Ти чакай да те опи. к. аят хууубаво, пък чак тогава се оближи.
    Явно ще ти се услади, за разлика от всички останали.
    Чакай, може пък и да те за бре ме нят....
  • 41 КАК ..КААК ДА НЕ Е...☝

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да ти шушна :":

    ТА ТОЙ(..🚮..)САМО ОТ БЪЛГАРИЯ
    ВЕЧЕ ИМА ТРИМА...ЕВРОДЕПУТАТИ !!!
    А ОТ СЛОВАКИЯ...УНГАРИЯ...А А А..???
  • 42 Трак

    6 0 Отговор
    Изключително точен коментар! ОСОБЕННО последното изречение
  • 43 🤔.....

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "Малко инфо":

    Погребален агент ли е?, на мен ми прилича на светият дух!

    Коментиран от #44

  • 44 Малко инфо

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "🤔.....":

    Бил е говорител на мафията.
  • 45 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Малко инфо":

    хич да не ти пука след толкова сакатлъци в новата история на България всички са изпрани до бай Тошо ...

    Коментиран от #46, #48

  • 46 Малко инфо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "бай Даньо":

    Съгласен съм.
  • 47 Бацо Гацов

    11 0 Отговор
    щЕ ТРАГИЧНО ДО МОМЕНТА, В КОЙТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ С ТОЯГИТЕ НА УЛИЦАТА.. А ТОЗИ МОМЕНТ Е МНОГО БЛИЗО..
  • 48 да ти кажа ...

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "бай Даньо":

    Абе изпрани са само тия, дето са при бай Тошо. за другите нищо не е сигурно...
  • 49 Мнение

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "Комунизма е зло":

    Къде е имало комунизъм бре неразумни юроде? Да,той предстои,но по еволюционен път, когато му дойде времето!
  • 50 Крумов

    3 1 Отговор
    Насила не им се гласува, то няма и избор - все едни и същи "муцуни", не разбирам как може да ти е симпатичен някой.

    Говорят - едно - общо - като че ли някой друг ще върши работа.

    Поне футболът ни е на ниво, дано да имаме успех на това първенство.
  • 51 ВСИЧКО Е ВЪНШНО И КРАВАРСКО

    7 0 Отговор
    Може да се каже, че на тези избори европеецът въстана срещу начина, по който се ликвидира европейската цивилизация! РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ РОЗОВИ ПИНГВИНИ ОТ ДБ... НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ХОДИ В СИБИР, А НОРМАЛНОСТ , СУВЕРЕНИТЕТ , СОЦИАЛНА ПОЛИИКА И Т НТ.. А НЕ ЕДНО ГЛОБАЛНО ГЕТО ОТ 0ТРЕПКИ, БЕЗ СРЕДНА КЛАСА И ТУК-ТАМЕ ПО НЕКОЙ ТЕРИКАТ ИЛИ МУТРАФОН;
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Неее

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    А,моите приятели като чуят за пъпеша почват да псуват!
  • 54 хе хе

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "много бързо забравихте юмрука":

    Статуквото не се предава, но и ние не се предаваме. Освен това сме повече и не сме от клуба на пенсионера като тях.😜
  • 55 И нито дума

    2 4 Отговор
    за зловредната роля на Путлеристан.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Една жена каза

    3 0 Отговор
    След като предварително знаем какъв ще е резултата,защо да се разкарваме в жегата.
  • 58 Коста

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Спиро":

    Ти барем Винету да беше прочел бе
  • 59 Ха ха ха а така

    2 0 Отговор
    Е кое да е по лошо. Няма изненада , в България всеки смешник може да си направи партийка - за справка питайте Славчо цигуларчето ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове