11 Юни, 2024 09:34 8 772 42

Алгафари: Ако БСП продължава така, на следващ вот ще се бори да прекрачи 4% бариера. Трябва мощна оставка

  • нидал алгафари-
  • бсп-
  • оставка-
  • следващ вот-
  • 4 процента

Ако ИТН влязат в управление с ГЕРБ и ДПС ще последват съдбата на ПП-ДБ, прогнозира Петър Чолаков

Алгафари: Ако БСП продължава така, на следващ вот ще се бори да прекрачи 4% бариера. Трябва мощна оставка - 1
Снимка: БНТ

ПП-ДБ са загубили между 40-50% от избирателите си и оставките са естествени. Това каза пред БНТ политическият коментатор доц. Петър Чолаков. Според него трябват още оставки, цитиран от novini.bg.
Коалицията ПП-ДБ трябва да остане заедно, по мнението му. Според него ПП-ДБ не са си направили изводите. Трагедията в БСП не е голяма, най-голямата загуба е при ПП-ДБ, каза Чолаков. Ако ИТН влязат в управление с ГЕРБ и ДПС ще последват съдбата на ПП-ДБ, прогнозира той. Едва ли ИТН ще влязат в този вариант, според него.

Чолаков още посочи, че е нормално "Величие" да не влязат в управление с ГЕРБ и ДПС. Трети вариант за кабинет е възкресяване на сглобката, допълни той. ГЕРБ ще се опитат да бъдат максимално конструктивни, прогнозира Чолаков. По-скоро ще се върви към нови предсрочни парламентарни избори, изтъкна той. За него "Величие" са фойерверк.

Юрий Асланов смята, че ако първият проучвателен мандат се провали, вторият и третият са обречени. Кабинет може да има само с мандат на ГЕРБ. Не беше логично сглобката да се счупи, според Асланов. Вотът в неделя е бил срещу олигархичния модел на управление. Обществото е заплашено от тенденция към авторитарна власт, изтъкна той. Политиците трябва да се споразумеят за нещо поне временно, за изход от кризата, по думите му.

"Социолозите у нас и този път не познаха съвсем нещата за изборите 2 в 1. За мен голямата изненада беше, че "Продължаваме промяната-Демократична България" са трети, а не пети например. Докато за повечето хора голямата изненада беше партия "Величие", каза пък Нидал Алгафари.

Според него тази партия "Величие не е енигма. Полковник Марков има разпознаваемост. По-скоро хората около него не са толкова разпознаваеми.
"Помня как преди време социолозите не познаха и за партия "Атака", даваха прогноза да имат 1 процент, а те имаха 10 процента на избори", добави той.

По-скоро тези, като БСП би трябвало да са тежко недоволни заради исторически ниския им резултат. И другите, които трябва да са много доволни, са от партия „Величие“, смята още той.
"Трябва да има много голяма и мощна оставка в БСП, съветва Алгафари. Ако левицата продължава така, на следващ вот ще се бори да прекрачи 4% бариера. Идеалният вариант е правителство на малцинството, по думите му. ГЕРБ трябва да излязат с концепция", настоява Алгафари


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арменеца

    22 14 Отговор
    Арменците като тоя изкачат от всеки ъгъл. Завладя ли са ни арменците.

    Коментиран от #10, #27, #32, #42

  • 2 Гаглей

    38 7 Отговор
    Съвсем нормален край. Не казвам, че са некадърници, но партия, която се води наследница на БКП няма как да процъфти в днешно време

    Коментиран от #6

  • 3 Абе , тоя независим гербаджия

    26 13 Отговор
    Стана и независим коментатор.
  • 4 ФАКТИ

    24 6 Отговор
    Още два пъти избори и столетницата остава в миналото.

    Коментиран от #5, #16

  • 5 да де

    35 10 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТИ":

    ГЕРБ засега ги крепи тиквата замине ли си и те ще последват пътя на столетницата.
  • 6 Трол

    19 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    ППДБ са новото БСП.
  • 7 Бай Ламби

    36 6 Отговор
    Шът бре! Ква оставка те гони!Още малко и остана на Корнелия да затрие партията ти за оставки говориш.Нека си довърши започнатото момата!
  • 8 гражданин

    20 9 Отговор
    ти си приключил с БСП-то, вчера те гледам пак даваш акъли, какви били тези дето не гласували, и какво мислели, що не вземеш да отидеш да оправяш родната страна на баща ти, а българския обществен живот да го оставиш на мира, ние нямаме нужда от дълбокоумните ти коментари, или по точно казано, имаме точно толкова нужда от тях, колкото от съветите за секса на Кобилкина
  • 9 Мислител

    22 9 Отговор
    Абе на тоя синът му стана ли пак депутат от ГЕРБ
  • 10 Робин Хорсфол

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "Арменеца":

    Само за протокола тоя не е арменец...по лошо е.

    Коментиран от #14

  • 11 СигурациЯ

    18 8 Отговор
    тоаи е един много объркан човек, нищо няма в кратуната .........
  • 12 Гоце

    20 4 Отговор
    При комунистите оставките са с кръв
  • 13 Куцар

    25 4 Отговор
    Нинова да подаде оставка?Това и във фейлетон на Чудомир го няма.
  • 14 Националист

    15 13 Отговор

    До коментар #10 от "Робин Хорсфол":

    Сириец е, но не е по лошо.поне е по мъдър
  • 15 Пипи

    23 10 Отговор
    Мани мани! А сино ти олигави панталоньете на Боко! Нали герберско депутатче! Пак ще има лапачка!
  • 16 Гриша

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТИ":

    Ще остане пощенската кутия и Нинова ще си получава месечната субсидия.Като Татяна Дончева-век 21.Около 20хил.лв.на месец!Е,на това му се вика закон.
  • 17 Стамболов

    24 9 Отговор
    Не пипайте Корнелия Нинова! БСП, наследницата на престъпната БКП, се движи в правилната посока.
  • 18 Баба КОРНИ

    13 1 Отговор
    Не дава .
  • 19 Наглецо

    16 8 Отговор
    Тоя що не дава акъли на Асад? Щото ще увисне на некой стълб 🤪
  • 20 хмм

    12 4 Отговор
    Тези заклинания ги слушаме от 3 години и все не познавате. Вие се борите да овладеете партията и не можете. Хората не ви искат, приемете го!
  • 21 е добре е 7 процента

    5 5 Отговор
    Гласувах за тях и ето ги в парламента . 7 партии . Хората се раждат в бащина къща . Строена от тате и дядо. Излезла 4500 лева . Живеят и умират . Примерно 70 години . Сега я продават 30 000 еуро ако е голяма . Слагаш дограма 4600 , боя отвън спестяваш , боя отвътре , някой и друг ремонт - 3000 , соларни панели - 5000, котел на пелети - 2000 , боя ограда и сот , някоя камера - 300 лв , почистваш двора - спестяваш . Българския наследник на комунист никога не е ремонтирал . Е сега пердета , килими , някой стол и маса . Но кое е 20-30 000 евро в старите призрачни постройки - Запустели , запуснати , саниране или еднакви фасади - кметовете къде са . пране пари.
  • 22 Нико

    22 9 Отговор
    Най-добре БСП въобще да не е в Парламента. Нямаме нужда от комунизъм, остаряла и ненужна идеология няма място в наше време.
  • 23 Ти проскубаняк

    15 18 Отговор
    Не бери грижа за БСП. Отвай си в Армения да подкрепяш укро- фашистите!
    Всеки акъл дава. Оставете ни ние да си решаваме въпросите!
  • 24 Червен кхмер

    21 5 Отговор
    Аз искам кака Курнела да остане и да довърши БКП-бсп.
  • 25 Гай Турий

    14 3 Отговор
    Обкръжението около Корнелия в БСП очевидно е запознато с нейната подмолна задача, да разбие БСП, да я ликвидира като парламентарна сила и те са съучастници. Само като им видиш физиономиите и то им е изписано там. По книга на специалните служби, тя е маршрутирана от козите и прозападни сили от типа "пета колона" от деец на СДС в деец на БСП. И успяха да я издигнат на ръководен пост. Толкова проста за разгадаване цел и все още разумните хора в БСП да не могат да я елиминират?! Ами нека почакат още малко да си свърши мръсната работа и цялото лява ще стане на пух и прах... После ЦРУ в историята на своите специални задачи, ще опише тази тайна операция като успех в погребването на България.
  • 26 Русофил

    11 11 Отговор
    Само може да сме благодарни на Нинова! Успя:) Сега ни чака пак толкова години разпад на ГРОБ

    Коментиран от #29

  • 27 Хаберий

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Арменеца":

    Ал Гафар си е вероятно сириец по баща и българин по майка... Като запознат с древната история на българите, че сирийците са наши древни братя, не семитите сирийци, а белите, то той си е чист българин по потекло както от древността, така и от днес. Айде със здраве.
  • 28 Прикачени слуги на "водещите" политическ

    2 3 Отговор
    Прикачени слуги на "водещите" политически Сили!
  • 29 Надеждата е хубаво нещо!....

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Русофил":

    Надеждата е хубаво нещо!.... Но къде е резултата! Освен защита на конюнктурата ! Не се вижда нищо Друго! А конституцията и дава права които никоя общност извън парламента няма! - в чл 150 от Конституцията са цитирани онези които при Желание могат да бъдат Коректив на Държавата! Но за сега не се вижда нито един от тях! Ни Президент! Ни Омбудсман! Ни Висш адвокатски съвет! За Съда и Прокуратурата е абсурдно да говорим!
  • 30 има или няма гласуващи алгафари ,

    5 0 Отговор
    социолози , политолози , коментатори , теораджии , пресметулници , псевдоВанги се множат лавинообразно . грешни прогнози , омрази , облъчващи теми . подмяна на важни с маловажни неща на фокуса ни .
  • 31 Носна кърпа

    9 1 Отговор
    Лявото в Европа от десетилетия е колаборант и носна кърпа на волунтаристични либерали и зелени талибани и затова се свива като шагренова кожа. Ако БСП опитат рестарт то намаляващите избиратели ще отидат при Възраждане или няма да гласуват. Ново ляво означава либерастен зеленизъм и поприкрият жендъриьъм.
  • 32 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Арменеца":

    Заврадяли са ни "уж" едни мноооооого нагли... Как мълчат и вървят, за да мине за добро поведение... Да питам аз - ракийката от обяд ли се започва, за да изглеждаме претрудени?! Хайде по-полека със "смирението"!
  • 33 Хххххф

    2 1 Отговор
    Хич нищо не са завладяли те! Да не си мислят, че всичко приключва така!
  • 34 Хххх

    4 0 Отговор
    Направи на такива услуга и гледай проблеми!!! Извод - никакво помагане на "другарчета"! Минава време, проблеми ще имате! Ще се изпъчи толкова, че място няма да остане! Срам нямате никакъв!
  • 35 #идиоти вън

    5 1 Отговор
    Ей, ама тоя е много умен бе!!!

    Коментиран от #39

  • 36 Цуца

    9 2 Отговор
    Какво БСП, какви 5 лв?! СИЧКОТО БКП стана ГЕРБ!
  • 37 Е, та кой друг ако

    7 3 Отговор
    Гербаджията Алгафари няма да се изкаже в полза на тези, които са подслонили отрочето му като " народен избраник". И как няма да изсипе "дълбокомислени размисли" по адрес на страшилището им Нинова. Нали дълбаха да подкупват и настройват нейни кадри, недоволни от нейната неотстъпчивост. Отцепиха, противопоставяха, привличаха разни подайзАдниЦи , които сега я упрекват нея за резултатите. Ха да видим сега как ще се ВЪЗВИСИ партията им, който и да я поеме. Нашенските демократи успяха да изградят нови "ценности " у новите поколения, да посеят семето на потребителските интереси, жаждата да се домогват до власт и пари, без оглед на средствата....да приличат на бойковците, пеевците, станишевците, кирчовците и подобия. От къде да дойдат гласове на честни, мъдри и достойни българи, които да застанат зад левите идеи, отстоявани от Нинова досега. Покорни да ги минават с 200, но да са оправени отвсякъде, са болшинство! Наистина следващия път и помен няма да остане от БСП. Аз съм един от тези, които няма да пуснат повече бюлетина за тази партия. Успяха мизерниците да я разсипят, обезкуражавайки един достоен лидер.

    Коментиран от #38

  • 38 Къде го виде това страшилище бе, този

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Е, та кой друг ако":

    Горния?
  • 39 Хахахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "#идиоти вън":

    ""Умен """тъпанаррррр
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин 🇧🇬

    6 1 Отговор
    Алгафари е рядко противен и отвратителен човек . Преди години величаеше бсп , а днес е на хранилката на герп .
  • 42 Българин 🇧🇬

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Арменеца":

    Този б.ок.лук няма нищо общо със арменците .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол