Last news in Fakti

13 Юни, 2024 19:13 1 924 29

Явор Сидеров: В тезата на Борисов за правителство има противоречие

  • явор сидеров-
  • правителство-
  • борисов

Според него големият проблем е, че ситуацията изисква политическа отговорност, а в тезата на Борисов няма поемане на политическа отговорност

Явор Сидеров: В тезата на Борисов за правителство има противоречие - 1

В тезата на Бойко Борисов за бъдещо правителство има противоречие, защото хем говори за експертно правителство, хем говори за политически разговори с останалите партии в 50-ия парламент и за постове за ГЕРБ, а това са политически назначения. Това мнение изказа пред БНР историкът и политически анализатор Явор Сидеров.

"Той казва, че това, което би сработило сега, е експертно правителство с първия мандат. И в същото изречение казва, че това експертно правителство трябва да бъде оглавено от експерт от ГЕРБ. Както и, че на ГЕРБ се падат две от ключовите министерства - на вътрешните работи и на отбраната. Което е много показателно, защото при други обстоятелства ГЕРБ са вземали Министерството на финансите и други, отговарящи на профила на партията и на нуждите на техните избиратели. Сега Борисов настоява за МВР и МО, което показва каква е истинската мотивация и откъде идва истинската енергия за работа на едно бъдещо правителство, а то е от външните фактори - от външната политика, от отбраната, от геополитическата обстановка", посочи Сидеров.

Според него големият проблем е, че ситуацията изисква политическа отговорност, а в тезата на Борисов няма поемане на политическа отговорност: "Той го обяснява с това, че много трудно може да се сглоби мнозинство в НС и затова решава да отиде на експертно правителство".

Борисов е победителят и той трябва да направи саможертва, смята анализаторът и коментира: "Макар и с намален резултат той е победителят в изборите. На плещите му е да вземе едно решение, което може да не се хареса на всички, но да е добро за страната. Това решение е ясно редовно правителство, а не експертно. Експертното правителство е параван".

По думите на Явор Сидеров от заявеното от Бойко Борисов на първия брифинг след изборите се е видяла "една огромна предпазливост": "Част от огромното политическо умение на Борисов е да вплете собственото си политическо оцеляване в общата картина на политиката в България".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    30 1 Отговор
    Че кога е нямало противоречие?
  • 2 Дон Тиквон

    41 3 Отговор
    Още не е счупил тъпомера, само загрява.

    Коментиран от #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бойко Мандарината

    37 3 Отговор
    Нуша, Рая и Сачето ще преговарят, а за премиер ще сложа едно послушно Магаре
  • 5 да де

    34 4 Отговор
    Баце не може да каже две смислени приказки на кръст затова е проводил трите стрини ГЕРБ да преговарят с мераклиите за правителство.

    Коментиран от #9

  • 6 германеца

    29 5 Отговор
    Самият Борисов преди години беше негативно настроен към експертно правителство. Сега бяга от политическа отговорност. Нови избори е по добре.
  • 7 ТаУмВзе

    23 5 Отговор
    Са ли се Усети, че банкянския е Шизо! ХАХАХХА
  • 8 Анализатора

    13 4 Отговор
    А що трябва да сменяме експертното правителство на Главчев с друго?
  • 9 Бойко Мандарината

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Стрини ГЕРБ ще водят преговори, а премиер ще е ПКП.
  • 10 Реалност

    29 3 Отговор
    Какъв е смисъла да се коментира Борисов преди да са минали поне 2-3 дена. През това време той казва поне 3-4 коренно различни неща.
    От времето от както мафията го инсталира за главен секретар е така.
    Сега ще му се обади кондукторката, Вучич, Пеевски, Решетников, някой сенатор ще му напомни, че са му блокирани откраднатите милиарди ... и ето ти няколко различни решения. А стадото в партията му го следва при всяка смяна на посоката, без да изблеят даже.
  • 11 Бацко

    26 5 Отговор
    Че кога Банкята е поемал отговорност пред хората...?!?
    Той само си вее увисналия член на партита вече и гледа как да оцелее. :Д
  • 12 Васил

    21 8 Отговор
    Давай Боко развей турското знаме с Пеевски!
  • 13 Аз Негодника

    7 10 Отговор
    Прислужниците на Татко Петко...
  • 14 хххх

    25 4 Отговор
    Борисов кога пък е поемал някаква отговорност, освен да храни себе си и приближените си?
  • 15 зрител

    20 4 Отговор
    ЩЕ СЕ КУПУВАТ ОРЪЖИЯ....ЩОМ ИСКА ОТБРАНАТА.....ТОВА ЩЕ СА НОВИТЕ МАГИСТРАЛИ...
  • 16 така така

    15 5 Отговор
    Борисов може само да осмуче на султана пусталите. Той за друго никога не е ставал!
  • 17 Тия

    8 3 Отговор
    щети от градушки са поличба заради изборните резултати !
  • 18 Закс

    18 3 Отговор
    Месията, спасителят с единственият верен ход ... и калинките на хранилката го зяпат и му вярват - НЯМА такъв народ останал без капка чест и достойнство !!!
  • 19 Трандафор

    9 4 Отговор
    Гешев се изока миналата година, че политиците ни са боклуци, което си е истина, но нима т.н. анализатори, коментатори, агенти на влияние, политолози и всякакви от тая камарила са различни? Същите са! Не им ли омръзна да се надат на Сретен, на Магнитски, на бай Ставри? И така повече от 20 години! От 2011 г. Андрей Райчев чака Борисов да се кандидатира за президент! Бойко е на 65 години и отдавна е взел мерки за собственото си оцеляване, Сидеров! Виж, Радев е в пъти по-,уплашен за времето след мандата! И не само той!


    P.S. От чегъртан неизчегъртан - толкова! Експертно правителство! Лъжата от 2020 година ще ни струва скъпо! Много скъпо! Ще я платим с мизерия, беднотия и невиждана човешка деградация!
  • 20 Сопола .

    15 3 Отговор
    Тиквата и Прасето трябва да са в затвора доживот. Тогава и само тогава България ще тръгне по истински европейски път на развитие...
  • 21 Тоя пак плаши гаргите.

    14 2 Отговор
    Развали ротацията, а сега плаче завалията и плаши с избори. Ти си виновник за тези избори, но резултатите не ти харесват и ще плашиш с нови избори. Мутрата си е мутра, свикнал е с рекета човека и това е

    Коментиран от #23

  • 22 ттттттт

    1 4 Отговор
    тоя не прави разлика м/у политическо и партийно назначение. но пък е от отбора на ппдб, или от загубилия отбор.
  • 23 Киро Брейка

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Тоя пак плаши гаргите.":

    Бойко си е Милиционер
  • 24 Това е истината

    2 4 Отговор
    А бе Сидеров, явно ти си в голямо противоречие със себе си!
    Ти или си глух или голям манипулатор и л.ицемер!
    Борисов не казал,че иска вътрешното министерство,а каза за външното и военното министерства!
    Засрами се бе Сидеров!
  • 25 Личната кожа или народа...

    5 1 Отговор
    Предстои голяма война, преминаване на европейската икономика на "военни релси", ББ го каза на брифинга...И е така! Б. е страхливец и няма да се нагърби с трагичната участ по ликвидирането на България. Със сигурност е готов да отстъпи властта и отговорността за въвличането ни във войната на някой друг...
  • 26 Хехе

    6 0 Отговор
    Е как само той победител нали е ГЕРБ и СДС що само той? Колко от тези 60 и кусур дупедавци във парламента са от едните и другите маскари?
  • 27 ????????

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Тиквон":

    Борисов не е ли лидер?
    Че праща на лидерските срещи,
    три кокошки да кудкудякат!

    Коментиран от #28

  • 28 оня с коня

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "????????":

    Малко не са ти ясни нещата- ЦАРЯТ трябва да се държи ДИСТАНЦИРАНО от Простолюдието защото иначе "ОЛЕКВА" и губи престиж.Затова си има спец. назначени хора изпълняващи Длъжността "Връзки с обществото", а ако някой много иска да говори ЛИЧНО с Него,следва да тръгне с 1 САК Пари Кеш!Ама кво съм ви заобяснявал,сякаш ви интересува?:)
  • 29 резервист

    2 0 Отговор
    Борисов е шмекер. Винаги е бил. Любимата му позиция е задкулисно да дърпа конците и да нарежда нещата по своему, а пред камерите да "громи" правителството. Сладоледа за мене - клечката за тебе!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове