Last news in Fakti

14 Юни, 2024 08:04 1 635 27

Христо Проданов: Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет

  • христо проданов-
  • бойко борисов-
  • кабинет-
  • герб-
  • експерти

„Когато излизаш и поставяш някакви условия, за нас това не е правилно и не знам дали ще доведе до съставяне на правителство“, уточни секретарят на Изпълнителното бюро на БСП

Христо Проданов: Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

„Това, което Борисов предлага, е правителство на ГЕРБ, не експертен кабинет. Експертен кабинет означава, като започнете от министър-председателя, минете през външния министър и всички останали министри, наистина да бъдат експерти и надпартийни хора, а не от партия ГЕРБ.“ Това заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител Христо Проданов в ефира на bTV Radio, информират от пресцентъра на левицата.

Той припомни, че позицията на социалистите е за надпартийно правителство без ярки политически фигури.

„В тази връзка, това, което предлага Бойко Борисов, не отговаря на това, което ние смятаме за правилно. В партийни сглобки не смятаме да участваме“, посочи Проданов.

Социалистът подчерта, че в сложна ситуация като сегашната предполагат водене на преговори без да се предпоставят условия.

„Когато излизаш и поставяш някакви условия, за нас това не е правилно и не знам дали ще доведе до съставяне на правителство“, уточни Христо Проданов.

Според него изходът от политическата криза не са нови избори, а разговори на широка основа, с водещи приоритети и срокове за тяхното изпълнение. По думите му водеща за БСП във вътрешен план е социалната политика - увеличение на доходите, правата на работещите и защитата на уязвимите групи, докато във външнополитически е България да не бъде въвличана във войната.

Според Проданов сред причините за лошите резултати на БСП на изборите е ниската активност, както и не добрата комуникация за постигнатото от социалистите в управлението.

„Когато участвахме в управлението, ние имахме най-силната социална програма за над 20 млрд. лв., която всеки един българин почувства по джоба си. Това е смисълът на политиката – да подобрява живота на хората. И когато една партия го е направила, когато е обещавала нещо преди избори и след това го е изпълнила – очевидно няма с какво да бъдем упрекнати“, коментира Христо Проданов.

Според него, ако Корнелия Нинова има номинации от партийните структури, тя може да участва в избора за председател на БСП. „Кой трябва да бъде лидерът на партията, го решават всички социалисти на пряк избор“, уточни Проданов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 8 Отговор
    ГЕРБ са най-големите експерти в кражбите.
  • 2 Като

    13 20 Отговор
    Спечелите изборите, тогава ще давате акъл !

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Както

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Като":

    Ги спечели вожда ти ли?

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Последния Софиянец

    20 2 Отговор
    Ако ще управлява експертен кабинет защо храним стотици партии?
  • 5 да де

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Като":

    Тиквата като ги спечели защо говори за експертен кабинет да си назначава стринки ГЕРБ за министри и да управлява.
  • 6 Сламени

    7 19 Отговор
    хорица от една кибритена партийка се надпреварват да се изказват!
  • 7 Последния Софиянец

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Както":

    В петък преди изборите ГЕРБ раздаваха кебапчета и бира на ромите в парка на Орландовци.

    Коментиран от #13

  • 8 Тото 1 и Тото 2

    27 6 Отговор
    Борисов е ПРОСТАК и един хитър бай Ганьо !
  • 9 Както

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "Както":

    И да ги е спечелил " вожда ми" , спечели ги той! По важното е, че паветните тъпаци лапаха мухите!
  • 10 дядото

    14 4 Отговор
    ново правителство със старите дебелашки мутри просто няма смисъл.по-добре нови избори,а най-добре президентска република.задължително е досегашните опротивели и самозабравили се политици да слязат от сцената,доказаха,че освен за себе си,нищо друго не желаят да направят за народа и държавата.
  • 11 ОПА

    15 4 Отговор
    Манталитетът на ГЕРБ е такъв, че не могат да управляват в коалиция, те я разбират така, че те да управляват, а другите да ги подкрепят и да се подчиняват. Ще излезе от коалиция, сглобка или експертно правителство, как-то и да го наречете, същото, как-то с предишната сглобка
  • 12 Ком

    16 3 Отговор
    На държавната маса седнаха преялите(ГЕРБ и ДПС) и сега търсят една гладно магаре да изяде боя.
  • 13 Голям смях

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Нещо си се объркал!
    Това бяха хората от ПП и израждане които раздаваха кебапчета и бира на ромите!

    Коментиран от #19

  • 14 баце на пюре

    12 3 Отговор
    Нема един хванал се на хоро с Баце да е сколасал - всичките са минати с 200, а после народът иска да ги трепе с 200..
  • 15 ЧОЧО

    5 1 Отговор
    Ако не могат да направят правителство,значи тия политици са некадърници и мислят само за личните си интереси.При следващи избори да не с кандидатирват,няма смисъл.
  • 16 БСП за България и Радев

    1 11 Отговор
    Другарю Проданов, има истина една и тя е генерал Румен Радев. Той трябва да застане на чело на партията майка
  • 17 Гай Турий

    4 2 Отговор
    Ако Корнелията беше спечелила, щеше да иска управление на БСП. Да, ама не. Всички я подпомагахте да руши и разгражда. Цялата ви подложна креатурия оставка заедно с нея.
  • 18 .......

    2 4 Отговор
    Измряха избирателите на "столетницата". А какви времена бяха само. То бяха прегръдки и целувки с отрудените хора по селата. Подаряваха се букети с цветя, концерти, и колко много кебапчета сме изяли на Бузлуджа. А сега няма нищо вече. Отиде си БКП заедно със избирателите.
  • 19 пери

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Голям смях":

    Ако бяха ПП, такъв вой щеше да се вдигне по медиите, че щяхме да оглушеем. Айде по-реалистично.
  • 20 ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТАВИ СЛЕД

    6 0 Отговор
    КАТО ПРИКЛЮЧИ ВОЕННОПОЛЕВИЯ СЪД СВИКАН ОТ РАДЕВ И ПРИ ИЗПЪЛНЕНИ ПРИСЪДИ ! НЯМА НУЖДА ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ПРАВЯТ КАБИНЕТИ ОЩЕ СУМА ТИ ВРЕМЕ ВМЕСТО ДА ХРАНЯТ ПОДЗЕМНАТА ОБЩНОСТ !

    Коментиран от #22

  • 21 АКО БОРИСОВ БЕШЕ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО

    9 0 Отговор
    ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ , СЕГА НЯМАШЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТОЯ НЕКАДЪРЕН ТЕАТЪР ОТ БЪДЕЩИ ЗАТВОРНИЦИ !

    Коментиран от #23

  • 22 РАДЕВ

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТАВИ СЛЕД":

    Абе тия двамата с Волгин защо така много си приличат, особено с тия уши като пилингатори? Да нямат роднинска връзка, или просто всички руски агенти изглеждат еднакво отблъскващо?
  • 23 Я па Тоя

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "АКО БОРИСОВ БЕШЕ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО":

    Юмрученко вместо бездарно да плете кошницата на поредния недоносен левичарски партиен проект, да тича да подава оставката си пред Конституционния съд по чл 97(1) от Конституцията на Р.България, докато е време.
  • 24 Добрееее ...!

    4 0 Отговор
    Какво Означава Правилно? Това не е Ученическа Класна стая! А сборище на политици от всякакъв Десен! Тук Просто се Демонстрира Нежелание тази Държава да стане Държава! От страна на лидера на ГЕРБ! Поради което той се явява Нелегитимно лице според Българската Конституция! С желанието си да смачка тази държава и и този Народ, и запази ресурсите и за себе си и Групата около него.
  • 25 Яяяяя

    2 0 Отговор
    Абре хора, вие сте избрани за народни представители а не знаете конститузията на България! Там няма такова животно експертно правителство. То по презумция би трябвало всяко правителство да е експертно, защото сме ви избрали да вършите работа, а не да се разхождате по света и у нас! Има коалиционно правителство. Всичко друго е ала-бала! Експертното правителство е само параван за нови далаверии простотии! Баце само гледа да се скрие зад паравана и пак да опъва конците! ППДБ не му се дадоха, но не успяха да се преборят с хитростите му и днес са губещите. Всички ги плюем, но държавата е къде, къде по добре от преди годините на Баце. Е ще го разберем но ще е късно. Днес пак сме в тулупията на Баце и Шиши!
  • 26 Рита

    0 4 Отговор
    ...Румен Радев. Той трябва да застане на чело на партията"...да,бе ...Радев забърка тази каша и той е част от тези сглобки .
  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    Борисов нарочно предлага неща,на които другите няма да се съгласят. Ако искаше да управлява щеше да направи ротацията,а не да предизвика избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол