Last news in Fakti

17 Юни, 2024 08:56 907 27

На 19 юни Румен Радев свиква първото заседание на новото Народно събрание

  • 19 юни-
  • народно събрание-
  • първо заседание-
  • румен радев

Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации при президента

На 19 юни Румен Радев свиква първото заседание на новото Народно събрание  - 1
Снимка: БГНЕС

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията, държавният глава Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава, цитирани от Нова телевизия.
Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации при президента. Това води и до връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. ГЕРБ-СДС, която ще получи мандата първи, още днес ще изпрати покани за разговори с останалите формации в новия парламент, за да се види какви са нагласите за събиране на подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Отстрани

    13 1 Отговор
    А коя дата е определил за следващите избори?!

    Коментиран от #3, #14

  • 3 ТОВА Е

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отстрани":

    По-важно !
  • 4 ИНЖ1

    4 4 Отговор
    РР е като петела - и без да кукурига ще се съмне....
  • 5 файчо

    3 3 Отговор
    Той е президент и той решава кога и какво. Депутатите ще се закълнат и не бива да мислят за чекмеджета и чували с кинтите на народа.
  • 6 Самозванци

    3 0 Отговор
    Еми 19 юни, 9 часа, мястото е ясно за поднасяне на благодарности от народа.
  • 7 Аз съм веган

    7 4 Отговор
    Мунчо пак е паднал на глава от лоста докато е правил коремното
  • 8 а до 19 ти кво ще правят

    2 1 Отговор
    ще спят? нали този каза понеделник...

    Коментиран от #19

  • 9 ще ги свика през лятнат им ваканция

    2 0 Отговор
    чакат август да дойде и да излезнат във ваканция - тази година бяха половината във ваканция тия депутати
  • 10 Роки

    3 0 Отговор
    Само в България при 0% избирателна активност, отново ще се конституира Народно събрание и 240 народни душмани за пореден път ще излъжат казвайки "Заклевам се да спазвам Конституцията и законите на страната". Особено тия с двойното гражданство ще се хилят, щото не е ясно за коя страна става въпрос.
  • 11 Това е

    4 2 Отговор
    Руми Радко-Пиратко

    Коментиран от #18

  • 12 Дупедав

    0 4 Отговор
    Браво Радев не ги бави тези търтеи.
  • 13 ОЛГА

    3 0 Отговор
    При 30% избирателна активност,80 % грешни протоколи и пак същите 240 народни изедници!
    Краденето няма да свърши скоро,поне до новите избори през тази 2024 година!
  • 14 МАЙ...МАЙ...

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отстрани":

    НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ.....
  • 15 Фатмака

    4 1 Отговор
    е предател
  • 16 Много са ни

    1 0 Отговор
    Тези 240 депутати, почти колкото имат Австрия и Белгия, повече от Дания. Даже последните десетина дни имаме двойно повече
  • 17 нерегистриран

    0 0 Отговор
    Да не се окаже и той въвлечен от 2 лева кухи фирми. Старите хора кво му има да ги изкъже той тя. Много сте наивби и затова се бият и колят в Бг, защото им вземат парите и след това ги вкарват в гроба. А кои са те, да кажат измамниците ви, подкрепяши ги. Корупцията е по целият свят, но в Бг е пълно с измамници ментата и кухи фирми, за 2 лева капитал и така си живеят без да работят, като има хайвани. Само ви напомняме, да не се поддавате на всички измамници, проверявайте, океан е фейсбук, но старуците нямат и са лъгани болни и хаир да не видят от парите на народа измамен, с разни мулета, с телефони и карти за 10 лева, а може и от Румъния и по света да са като ружа драган кирил асен и киряк
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тук крадци много!

    2 1 Отговор
    Без партии ще е най-добре!
  • 21 Дедо ви...

    2 0 Отговор
    Ама то парламент ще има ли? Депутатите от партия величие отказват да положат клетва, май ни очакват нови избори?!?!?!
  • 22 ...

    0 2 Отговор
    Ето ви пример. А дали съм прав, ми отговорете, мили хора. При гн Борисов санирането бе безплатно. Имаме близки и ни го потвърдиха. След гн Борусов Бойко, пенсиите ги вдигнаха, ок, но се започна около и под 1000, хиляда български лева в банки плати народа за саниране, на името на Иван, а иван без образование кара скъпа кола, купи едно до друго 2 апартамента, няма висше, но се хвали с кмета, др случай събират пари в тетрадки и подпис, и в двата случая няма саниране, сега запипнаха да събират пари, ок, поне джамове има нови, прозорци де, за адвокат се иска пари, за счетоводна къща пари, а вие щял радев да оправи старчето еродит над 85 годишни, ще ви оправи, като ви бръкне чрез кухи фирни димитровград и харманли, но трябва стабилен адвокат, а те ги удариха еродитите, защото не всеки лекар юрист иска да влиза в тия игри не чисто плътни
  • 23 Неутрални

    1 1 Отговор
    В една къща колкото повече вземат от касата парите, по бързо свършват. Не съм защитник на БМБ и на ДПС Доган Ахмед, но те построиха, може да са крали, но на лице има футболни игрища, улици в Бургас ни казват, за 5 мин и сне до мястото, а добре, че е БМБорисов, а преди отивах с кола за 30 минути. По добре, да бе станало в Бг гражданска война, и който останеше да живее, а не да умира народа в мъки, и по улици да падат от инфаркт преди пенсии.
  • 24 остров Хаити

    0 1 Отговор
    да правят каквото искат, да минаваме през най-лошото по-скоро ,че да тръгнем напред до към 2049
  • 25 Факт

    1 1 Отговор
    Радев да каже има ли кухи фирми в димитровград, харманли и ако има, кой стои зад тях. Нали е някой си, аз ще кажа на неговите фенове и подръжници над 70,75,85 годишните наивници. Че щял да оправи България. Те жените си не могат да оправят, та цяла България един човек би го сторил. Давай инфо, кмете димитровград, харманли, хората на дръгаря румен радев, фирмите са с идването на радев. И кой стои зад измамниците????
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    По времето на президента са внесли 2 (два) лева капитал и изкуственият интелект отговаря, не хвърляйте пари, дори и да съдите фирмата, 2020,димитровград, тя е куха.
  • 27 АТАКА

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛЕЕ ТУРАЙЙ ГО НА ШАЙКАТА С 200 ДО КАТО СЕ РАЗПАДНЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол