Last news in Fakti

19 Юни, 2024 13:06 2 058 35

Политолог: Борисов има сериозен опит с жонглиране, но има съперник в лицето на ДПС, въпросът е – кой ще изяде другия

  • правителство-
  • герб-
  • дпс

И е смешно 121 депутати да управляват. В момента е необходимо да управлява широка коалиция с ясен хоризонт и мандат, каза Атанас Радев

Политолог: Борисов има сериозен опит с жонглиране, но има съперник в лицето на ДПС, въпросът е – кой ще изяде другия - 1

Здравият разум трябва да надделее, да се постигне компромис между политическите сили в НС и да се формира широка коалиция.

Това препоръча политологът Атанас Радев пред БНР.

"Има възможност да се направи правителство, важен е какъв ще е подходът. Не може да се поставят ултиматуми –" избираме Рая Назарян за председател на НС, иначе няма да има правителство", коментира той.

А това, че Назарян не беше избрана при първото гласуване, според него е "традиционен знак в последните няколко години".

"Използват се всички хватки и парламентарни традиции, които не бяха поставяни под въпрос. Въпросът е, че се извиват отново ръце и продължава същата история, че е важен диалогът. Защото, ако имаше диалог, можеше вчера да дадат пресконференция политическите партии и да обявят, че излизат с общ кандидат за председател на НС", коментира политологът.

И допълни:

"Разчита се да се бави времето, да се протака и да блокират конституционните задължения на президента и връчването на проучвателен мандат – първи, втори и т. нат.

По отношение на "здрави разум" в НС Радев припомни, че няма как да се върне, защото е факт 30% избирателна активност.

"И е смешно 121 депутати да управляват. В момента е необходимо да управлява широка коалиция с ясен хоризонт и мандат", каза Атанас Радев.

И препоръча на политиците, че "трябва да се разбере, че политическата култура се променя в последните няколко години":

"Нямаме доминация на една партия. Най-голямата е с 68 депутати и няма как да извиваш ръце. 79% не участват в изборите и за да се променят нагласите, трябва да има политика и конкретна визия, какво ще се случи, а не да говорим, че еврозоната ни е приоритет. Ама, дайте да видим бюджета в следващите 2 години", каза Радев.

"Борисов има сериозния опит с жонглиране между либерали и консерватори. Има съперник в лицето на втората политическа сила. За мен е интересна сглобка – кой ще изяде другия. Да не пропускаме, че влиянието на тези 2 личности – Борисов и Пеевски, ще започне въпросът за доминацията. Защо е необходима трета или четвърта партия да управлява и защо широка коалиция? За да могат да бъдат намалени щетите за ГЕРБ", прогнозира Атанас Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкеръ

    38 5 Отговор
    ДПС е най-големия враг на държавата от 34 години насам

    Коментиран от #25

  • 2 Хо Хо хо

    35 1 Отговор
    началникът му шиши му бил съперник... хо хо хо
  • 3 Кабамилионеров

    29 2 Отговор
    Ами сега няма да можем да кра...дем само с ГИПИ-предприемачи от Филибето,та трябва да делим и с Д.П.С.то.....язък,по-малко милиони в личните ми сметки.....
  • 4 нафърфорий

    23 1 Отговор
    Токсичните се тебнат един друг как да се прекарат.
  • 5 На ББ и ДБ началниците

    12 5 Отговор
    им са едни и същи. Последните ще кажат кой ще кара влака. ГЕРБ ще бъдат тези, които ще бъдат похарчени накрая. След това ще дойде Годо/Румбата/ и пак задкулисието ще ви държи за топ...ките!
  • 6 Тони Минев

    20 3 Отговор
    Най-големите играчи с усвояването са ГЕПИ в Карловска община....особено от социалните фондове......
  • 7 Опит

    18 1 Отговор
    с пазаруване на гласове , договорки за огромни суми с кметове , вече мултимилионери , с всевъзможни далавери с други партии и всичко забранено от закона ! Това му е жонглирането в ущърб на народа ни и държавата и само и единствено в негова полза !
  • 8 гост

    24 1 Отговор
    На снимката са два огромни ПИТОНА, които поглъщат всичко по пътя си. В скоро време ще се захапят един друг и тогава и двамата ще се самоизядат !

    Коментиран от #26

  • 9 БОЦ - ко

    9 9 Отговор
    Един сумист,
    И каратист,
    Отново на "тепиха" ,
    А те... България затриха...
    И онези, "шарлатани" от Канада,
    На Льотчика явно му допада...
  • 10 Избирателите

    21 2 Отговор
    Избрали сме двата Толупа на снимката !
  • 11 Българина

    29 2 Отговор
    Пеевски е чистото зло ! Тези хора откраднаха всички активи на държавата , затриха предпиятията , каквото остана го направиха на объчи от фирми .Вече 34 години работят против държавата ни , налагат ни простащината , чалгата , опростачават децата ни . Веднага разтурване на ДПС ,прибиране на активите в полза на държавата , а Пеевски да ходи да се обяснява защо е в Магнитски , а не ми дерибейства от екрана .На мен това поведение не ми е приятно ,аз искам да живея достойно в родината си , а не такива екземляри като него , да ме карат да живея в Анадола . Помислете много внимателно от къде идва злото за всичките 34 години .
  • 12 Праси - президент, премиер и патриарх

    21 1 Отговор
    Прасето отдавна е изяло тиквата.
  • 13 Все тая

    9 2 Отговор
    🐖 яде 🎃
  • 14 ген.Иван Караславов

    13 3 Отговор
    За незапознатите партията ДПС е кръстена на все още невръстният тогава Делян Пеевски, като съкращението е измислено и предложено на Доган от майката на Пеевски по това време и гласи Делян Пеевски Славчев ДПС...основатели на партията са Ахмед Доган и Ирена Кръстева (майка на Делян)
  • 15 Спас

    3 23 Отговор
    Бойко е най-успешният ни премиер! Само ГЕРБ , само Бойко! При ГЕРБ до 2020 бяхме по-добре от сега!
  • 16 Буден

    5 7 Отговор
    Сънуваме Радев.
  • 17 Като искат...

    13 2 Отговор
    Избори до дупка да си ги плащат от партийните субсидии,а не от нашия джоб.С нищо не сме им задължени на партиите не го ли разбраха на последните избори.Как не ги е срам да ни се подиграват постоянно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПоКУРко

    15 2 Отговор
    Пенсионира Десито и сега шляпка на воля Райна Назарянчето! Голям Нерез ще излезе Толупа!
  • 20 каброн

    6 2 Отговор
    Защо червените конци са на различни ръце? Следващият път да са на една и съща ръка.
  • 21 Йохан

    9 4 Отговор
    Автора греши, кой кого ще изяде. Тези двамата ще изядат останалото от България.
  • 22 провинциалист

    12 3 Отговор
    Никой никого няма да изяде. Първо, и двамата са такива толупи, че нямат изяждане. Второ, и двамата са ибрик4ии на повикване, а сега са им поръчали дует...
  • 23 Ооооооооууууу

    11 1 Отговор
    Господи, смили се над БЪЛГАРИЯ!!!
    До кога ще ни грабят мутри, мошеници, далавераджии ???
    Народът НЕ заслужава това !!!
    Оцелявали сме и в по-трудни времена !!! Помогни ни, ГОСПОДИ!!!
  • 24 Мъдрият

    10 3 Отговор
    Аз пък смятам, че няма кой луд да се набута да управлява с герп и дпс!

    Ако славун все пак го направи - е ясно, че си прави политическо харакири! А и който и да е друг - също!

    Единственият вариант тия продажници герп и дпс да управляват е да отлюспят няколко депутати от подмяната, но дори да успеят с такава врътка - това ще е само временно.

    Като цяло - трябва да се готвим за нови избори!

    Коментиран от #27

  • 25 Лекар

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "банкеръ":

    Най големият враг е сивото ти вещество (мозъка) ти.
  • 26 Колт

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А дано.
  • 27 провинциалист

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Мъдрият":

    "Ако славун все пак го направи" - ако му щракнат с пръсти, ще го направи - той ибри4и ибрик4иите и е на разположение.
  • 28 РаЯт нИзеРян

    7 1 Отговор
    Най новото и красиво лице на МАФИЯТА
  • 29 ха ха

    4 3 Отговор
    като знаем че зад дпс стои турция а зад борисов никой дори от ес , задачата става за следобедна закуска , мафиотските пътища в политиката винаги водят до извити ръце , като действате срещу народа си се стига до казана с катрана
  • 30 Хорхе

    4 3 Отговор
    Чичо Кен Хаитянина гледаше много навъсено двамата лидери с обща телесна маса 300 кила. Сложна им е задачката и на двамцата. Народа е казал: никога не казвай, никога.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 6нтщ5ж

    7 1 Отговор
    ГЕРБери докога ще държите тази карикатура Борисов начело на партията си?!? Задръстил цялата ни държава и запънал се като Магаре на мост!
  • 33 Корен

    3 0 Отговор
    Гербавите пак ореваха орталъка. Сопрете се малко! Искахте простата мутра и прасето пак да ви управляват, ПП-ДБ-о ви пречеше! ГЕРБ и ДПС имат целия ресурс да направят правителство! Получавате точно каквото пожелахте! Що ревете? Тиквата си наби мощно кръглия рязан корен. Това е!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ако разбираш нещо де

    4 0 Отговор
    Бойкоо, мутро простааааа, времето ти отдавна отмина! Ни Рая, ни Мая, ни Фандъчки, никой не ти иска българина, отвратен е от вас, от злобата ви, от опюването помежду ви, от истериите ви, от заплахите ви и идиотщините ви! Обирайте си мутренските партакеши и се махайте да не задръствате България! Вие сте отпадък, затова не гласуват 70% от българите!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове