Last news in Fakti

20 Юни, 2024 05:46 2 064 45

Бойко Станкушев: Няма шанс за кабинет, можем да загубим 2/3 от парите от Европа

  • бойко станкушев-
  • правителство-
  • партии

Необходимо е политическо чудо или нова сглобка, заяви представителят на Антикорупционния фонд

Бойко Станкушев: Няма шанс за кабинет, можем да загубим 2/3 от парите от Европа  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма шанс да има кабинет. Хипотезата, че ще има, по-скоро би било някакво малко политическо чудо и ще е резултат на нов вид сглобка. Трудно мога да си представя партията на Слави Трифонов, която дойде на гребена на вълната анти ГЕРБ, да направи толкова рязко завой и да се ориентира към сътрудничество с ГЕРБ.

Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в "Денят ON AIR".

Политическите партии, влезли в НС, са длъжни да говорят и да излъчват послания, смята той.

"Бойко Борисов в момента е в затруднено положение. Влиза в собствения си капан. Виждаме как сега е на прага на тройна коалиция. Трендът на подкрепата за ГЕРБ е негативен. Ако беше по-висока избирателната активност, ГЕРБ щяха да бъдат в окаяно състояние", анализира директорът на АКФ пред Bulgaria ON AIR.

Ако няма редовно правителство, ще загубим около 2/3 от парите от европейските фондове за следващата финансова година, подчерта Станкушев.

"Никой няма да седне да преговаря с нас", добави той.

По думите му Мария Габриел е "жертва - по-голяма жертва, отколкото правителството на Николай Денков".

"Тя какво лошо е направила? Успешен политик, издигната от периферията на държавата. Много бързо Главчев започна да сменя ключови фигури на ръководни постове в специалните служби. Сменени са, за да бъде напълно върната ДАНС в предишното си агрегатно състояние на ослушване", конкретизира още Станкушев и добави, че не е невъзможно Борисов да поиска подкрепа от "Величие".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи

    11 29 Отговор
    Оня " простия" Бойко осигури 30 милиарда евро по ПВУ , а ония "знаещи "," почтени" ," умни " и т.н. не могат да ги усвоят и ще ги загубим. Парадокс някакъв виждам в цялата история.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Деций

    19 7 Отговор
    Те парите са загубени,и това е заради комфорта на Борисов, Пеевски,и котериите около тях !Условията не са изпълнени,и ако бъдат има реална опасност да влязат там където им е мястото!

    Коментиран от #5

  • 3 Евеопийци

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хи хи":

    Вместо 34 милиарда, тъпата тиква договори 28.
  • 4 Фен

    18 4 Отговор
    Соросоията, се самозастреляхте в корема. Лошото е, че и нас завлякохте към дъното.
  • 5 Хи хи

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Деций":

    Не , не е заради комфорта на Борисов, а заради неможенето на Киртак и Кукуряк . Да напишеш план и да ти го върнат защото има 400 грешки , изобщо не е свързано с Борисов . По лошото , заложил си приемане на някакви закони , който още не си ги измъдрил ,пак няма нищо общо с Борисов. Просто толкова си могат .

    Коментиран от #8

  • 6 Абе

    26 4 Отговор
    ние така или иначе сме ги загубили парите в обръчите фирми на Боко и Шиши

    Коментиран от #11

  • 7 Анонимен

    11 0 Отговор
    Кабинет по втория начин нестава
  • 8 От зайчарника и кочината

    20 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хи хи":

    Основният приоритет на прасчо и тиквунчо е как да не влязат в затвора, нито кабинети ги интересуват, нито милиарди.

    Коментиран от #10

  • 9 Иванов

    8 8 Отговор
    Кабинет ще има с третия мандат и пак ще е сглобка ГеРБ ДПС ИТН ама маскиран като експертен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оня с коня

    6 17 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    А имаш ли хабер тия Обръчи от фирми /вкл. и на БСП/ на колко работници дават хляб и при липса на Еврофондове ще последва и Съкращение?Такива като тебе сте същите които искате да се спре Субсидирането на "Алчните зърнари" без да правите сметка че ще лишите 2/3 от Българите от полагаемата им се рента!Затова и народът е казал че Злобата и Простотията вървят ръка за ръка.
  • 12 Бойко

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хи хи":

    Договорих ги, от къде мислиш са пачките и кюлчетата.
  • 13 Решение

    16 4 Отговор
    По-добре да ги загубим отколкото да ги откраднат !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха ха

    5 3 Отговор
    Хайде и този се загрижил само за парите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Банцко

    12 3 Отговор
    Трима души 30години изтормозиха народа - Тиквата Пеевски и Доган
  • 18 Някаква Шега

    13 1 Отговор
    ли е? Какви са щетите за България? Те ни заробиха със 120 милиарда лева само за Уестинг. Само лихвите по заемите не можем да изплатим, какво остава за главницата. Закриха държавна ТЕЦ, с най-ниска производствена цена след АЕЦ с ресурси за 90 години напред,70 лева мегават, крещу 360 лева за фото и перки. Но заради увеличени квоти, цената на ТЕЦ стана 200 лева, ангажименти по ПВУ. Поели са дългосрочен ангажимент за 50 милиарда лева помощи Украйна. Дадени са 5 милиарда помощи. Подарени на Украйна 2 чисто нови реактора плюс оборудване. Загубите от ПВУ са огромни, плаща ги българският народ. Не говоря за заеми 20 милиарда. Плюс заемите на Борисосов милиарди. Не говорим за 30% по-скъп газ, пак руски. Умишлено съкратиха животът на 5 блок с неподходящо ядрено гориво. Съсипаха Павец. Не говорим за 90 милиарда загуби непродаден ток от закрити реактори Кунева Пръмова, А щетите от борса ток и евро, тепърва ще ги понася народът.
  • 19 Тити

    9 0 Отговор
    Обикновеният човек нищо няма да загуби от тези пари а крадливите депутати защото си точат лигите за тях.
  • 20 Бойко Стакушев По добре е да няма

    8 2 Отговор
    Павителство на Брисов и Пеевски!! Да се отърваваме от тея мафиоти! Пари се печелят, по бедни няма на къде статанеме! Като ни дадат Пари, ние ще ги подариме на Украйна, и остсналите ще бъдат окрадени!!
  • 21 ЧОЧО

    6 2 Отговор
    Не съм превърженик на Бойко,но девет месеца кой управлява. Защо не пресвоиха парите! Другите страни ги похарчиха нашите некадърници заради егото си не могат нищо да направят.Много сме далече от Рвропа.
  • 22 Иван

    3 1 Отговор
    Те ще ги откраднат, не е ясно кой краде - но пари няма - само погледни - в каква мизерия сме - ако си някой централен град - ок - всичко е бедност и мизерия останалото.

    Е за какви пари говорим и изобщо - как навремето сме могли да се оправяме сами.

    Заплатите по държавните администрации са космически, това какво е.

    Какво си говорим - събираме капачки за кувьози, а само една снимка или видео от една държавна поликлиника - това е разруха.
  • 23 дроки

    7 5 Отговор
    Ами те всички пари дето от ГЕРБ разбойниците са "уредили" всичките са вече разпределени кои да ги "усвои". Бандата ГЕРБ, ДПС и ПП и ДБ, със подставени лица вземат парите, крадат колкото могат, строят слънчеви панели и перки, и после всеки българин, плаща от джоба си цени х 3-8 пъти повече. От такава сделка мИрси.Айде стига ни облъчвахте с тези бандити. Слава Богу, вече на българина взе да му писва от мръсни измамници, и слугите им по БТВ и НОВА, и вече има Величие, дето да удари крадците през ръцете.

    Коментиран от #28

  • 24 Промяна

    4 2 Отговор
    Тези дето са в парламента това не ги интересува а и тези дето вече 3 години рушат държавата свършиха си работата успешно и безнаказано станаха богати свободни
  • 25 !!!

    6 0 Отговор
    Смех!
    Над Корея се смеете,-тук пък е по цирк по як!
  • 26 Име

    1 2 Отговор
    Герб да първи. За тях най-добре е да си предложи председател и да представи правителство само от ГЕРБ.
  • 27 Крумов

    5 2 Отговор
    Нали ГЕРБ - мачка всички - да си направят сами Председател. Да си гласуват. Нали са първи, нали мачкат.

    Като си неприятен на другите - какво следва.
  • 28 Оооо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "дроки":

    Всичко е добре казано,само това за( величието )не е баш сигурно,,, времето ще покаже,,,
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Демократ

    6 3 Отговор
    Защо досега никой не каже очевидната истина за игрите по ДС-КГБ сценариите? Парите,властта и контрола в държавата трябва за бъдат в ръцете на комунистическата номенклатура отпреди 1989 г. и 35 г. всички измислени партии, патерици и др. се въртят в изпълнение на това. Затова нямаше лустрация, да не тръгне държавата напред,както направи Румъния. Величие е Падение, което проповядва руский мир и връщане на хубавата Живкова диктатура. Не може да има никакъв Прогрес с ретроградна политика. Хората затова са отвратени. Живковият охранител и бандит Борисов е срам и позор 23 години във властта и е незаобиколим фактор . Агентите Буда- Борисов и Сава-Ахмед Доган, наградени с ордени за заслуги от КГБ са несменяеми и всички други са брошки,прикачени към тях. Кажете истината на хората, за да се преборим най-после с тях.
  • 31 Кремена

    1 0 Отговор
    Да не би да има някаква скрита умисъл в това депутатите да не искат да съставят кабинет, всичко да е с цел,така да им е наредено.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Майора

    5 1 Отговор
    Жалко от АКФ , спонсориран от Сирос ои коалицията на провалите , част от която също получава пари от него , да казват че няма даима ксбинет! Жслки сте бивши хора от ДС , мсмини и таткови синчета и джендъри!Сз не знам как бивш от ДС е шеф на АКФ и кой му вярва?
  • 34 Станкушев. Българите си Загубиха

    7 3 Отговор
    Държавата!! Такова Правителство не ни трябва!? До кога да ни Управлява мафията, само за да си имаме Правителство????
  • 35 Системно унищожаване

    7 2 Отговор
    на всичко полезно за народа. Вода, ток. Една Унгария, Чехия, Австрия, Турция успяват да договорят изгодни условия, само българските политици не могат. Тепърва предстоят кризи с вода и ток. Не говорим за напоителни системи. Държава, която може да изхрани 80 милиона народ внася отровно зърно, и открива завод за буболечки. 35 години тотална разруха във всяка една област. Мостове и дървета убиват хора. Във вода газим, кубик стигна 5 лева в провинцията. А в някои държави студената вода е безплатна и не плащат 60% загуби в общите части. В някои държави ток до 480 киловатчаса е безплатен, в България 65 лева. И още повече ще се вдига с борса ток на ППДБ. Докато ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ, ДПС и част от БСП евроатлантиците са на власт, този народ нищо добро не го очаква. НИЩО. Един лев инвестиции не са вложени в електромрежа, само я натоварват с фото и перки, след Концесиите бягат. Един лев за тотална попврака на водна инфраструктура, всичко е кърпене. Струва за цяла България 12 милиарда лева, на фона на 120 милиарда лева заеми Уестинг са трохи. Същото е с канализациите на България. Държави с пустини са с по-евтина вода от България. Преди месец 50 лева кило череши и няма кой да спре Спекулата.
  • 36 00001

    4 2 Отговор
    Когато приеха България в ЕС критериите за влизане не са изпълнени, но има големи обещания от Българското Правителство за изпълнение на изискванията. Така Бъллгария и Румъния влизат в ЕС без да са покрили изискванията , със наблюдение от ЕС за изпълнение на тези изисквания. Това е 2004 година, България ставя редовен член на ЕС в 2007, сега е 2024 година охлюв да беше щеше да свърши работата. 20 години след вземане на решение за приемането на България. Констатациите са отразени в Редовния доклад за 2004 г. за България и Румъния.Изискванията за премахване на политическата корупция, реформиране на съдебната система, и организираната престъпност, включително трафика на хора.На Борисов са давани пари без изисквания за завършване на тези реформи. които не са извършени. Когато дадеш на крадеца ключа за банката за да я пази през ноща това е ефекта.Пари България от ЕС и от други инвеститори няма да влезат.Проблема на Българските бантити политици е да окрадът данаците на Българите, без да ги делят с другите хаидути в НС.
  • 37 До Кремена

    4 0 Отговор
    Предстои борса ток, през цялото време вдигат тихичко преки и косвени данъци, осигуровки, местни данъци. Предстои въвеждане на евро 2026 и още инфлация. С въвеждане на цифрово евро, предстои огромна безработица. Безкасови услуги. В момента за 3 г. инфлацията е над 60%, като при определени стоки мина сто процента. Един обикновен дезедорант за дете от 4.60 стана десет лева. Това е истинската инфлация за 3 години. Увеличиха заплати и пенсии с 20%, инфлацията гони сто процента, при ремонтите е страшно над 200%. Българинът е обеднял минимум с 40%. Не говорим за държавни чиновници увеличили си заплатите с 300% и депутати. Инфлацията започна от ГЕРБ с 30% и продължи при сглобката ГЕРБ, ДПС, ДБ, СДС, ПП.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Достатъчно,

    0 0 Отговор
    Председателю на Антикорупционнният фонд!Вашият фонд,какво направи за корупцията?Ама гръмко име---Антикорупционен.
  • 40 С интелектуално безпросветни индивиди

    0 0 Отговор
    С интелектуално безпросветни индивиди Прогрес Не Може да се Очаква! Така че Грай Коньо за Зелена Плява! Ще погребем откритията си за да ги открие Друг!
  • 41 Това тук с избори

    1 0 Отговор
    Няма лошо! Нищо ново. Случвало се е в Италия, а за да "стигнем" Италия ни трябват 3 (три) поколения, но тя, Италия, ако "замръзне днес"
  • 42 Шанел

    1 0 Отговор
    Тия па само за пари мислят ,То па като че ли те стигат до бедния народ , Още като дойде транша и те веднага го усвояват- всичко е само за тях ,За тях са колите ,за тях са командировките , за тях са големите заплати ,за тях е евтината храна в стола на министерския съвет, Всичко опира до парите и затова не пускат кокала а на изборите лъжат и мамят за да останат в властта че като дойдат пари от Евро съюза да ги вземат,В алчнотията си започнаха да рекетират бедния Български народ с разни такси и не се сетиха да поискат такса ,,Пръдня,,Такова продажно и алчнно правителство не сме имали, Смееха на бай Тошо но той беше на висота а тия са срам за България.....
  • 43 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    БОЧО каквоо искка,да му глласуват прецаканите от него,докараните до просешка тоягали,за да се кипри докато светува?
  • 44 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    " МУМИИ В НЕТА ..МУМИИ В НЕТА " --СЕРИЯЛ --КОМИЧНИ УЖАСИ !?!?!?!?!?
  • 45 Сигнал до Министерския съвет

    1 0 Отговор
    Уважаеми Г-н Министър Председател,

    Каква Сган сте Вие?
    Каква Сган са тези от Министерство на Здравеопазването?
    Каква Сган са тези от Министерство на труда и социалната политика?
    Каква Сган са тези от Агенцията за хората с увреждания?
    Каква Сган са тези от социалните служби в България?
    Каква Сган са тези от Министерския съвет на Република България?
    Каква Сган са тези от Народното събрание на Република България?
    Каква Сган са тези от Прокуратурата на тази страна?
    Каква Сган са тези от Министерство на правосъдието и Съдебната система?
    Каква Сган е тази която не признава Закона и Конституцията на тази страна!
    Каква Сган е тази която не може да напише един закон! Един законов Документ, Нормативен акт, Наредба или Регулаторен документ, който да не противоречи на постановеното в Основното Законодателство на тази Страна, Конституцията и Всички Ратифицирани от България Международни Конвенции , Споразумения и Съглашения по които България е страна.
    ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове