21 Юни, 2024 06:33 3 938 35

Представят модернизираните немски вагони на Централна гара

  • бдж-
  • вагони-
  • германия

На събитието ще присъстват министър Гвоздейков и немският посланик

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще присъства на представянето на модернизираните немски вагони на БДЖ, съобщиха от ведомството, предаде БТА.

Събитието ще се състои на Централна гара – София от 12:15 часа и на него ще участва и посланикът на Германия Ирене Мария Планк.

От Министерството на транспорта и съобщенията допълват, че Георги Гвоздейков ще пътува с първата композиция от пет вагона от София до Бургас в събота – 22 юни. Влакът, който заминава в 6:15 часа, трябва да пристигне в Бургас в 12:10 часа.

На 18 юни от БДЖ обявиха, че новият влак от София за Бургас ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрезина

    29 3 Отговор
    Нов внос с попревъртян километраж.
  • 2 За германците

    33 4 Отговор
    стари , за Ганьо нови ! И скъпи !
  • 3 Централна гара

    34 3 Отговор
    Е като сергия за вещи втора употреба!
    С боклуците на света ли се хвалите?
  • 4 гост

    25 3 Отговор
    Първо, както всичко за българина - втора употреба. Второ, нашите "гари" са от времето на тоталитаризма, когато не се мислеше как ще се качват във вагоните майки с колички, възрастни хора, или хора в инвалидни колички. Абсолютно всички гари трябва да се преустроят,за да могат възрастни хора,майки с колички, хора в инвалидни колички.....да могат да се качват без затруднения

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Крумов

    8 6 Отговор
    Това е непоносимо в жегите с този вагон, да е 1-2 часа - бива - ама - 5 часа - е отчаяна работа, но както и да е.

    Редно е - вагонът да има купета, да - не е приятно - с непознати, но - някак е друго.

    Нямаме пари - това е истината, но това е положението.

    Купето си е класика - примерно.

    Скъпо е сигурно купето, но при всички положения - това е за кратки разстояния.

    Коментиран от #31, #32

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Новите Вагони са направеи да работят по

    20 4 Отговор
    НЕМСКИ СТАДАРТ ЗА напрежение! Различно от Нашето U( напрежение) и сега се правят Доработки!! Доработки по ел инстаации, трансфоратори, осветителни тела и разни други! Който е сключвал договора е бил Маргинал Чиновник!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Троян

    13 3 Отговор
    На това по принцип му казват щрасебан, немците. И се изполва за междуселски пътувания. От София до Бургас ще е мъчение за всички.

    Коментиран от #26

  • 11 рфдес

    29 3 Отговор
    На българските индиянци, ще им покажат влак??? До там ни докараха разбойниците от ГЕРБ на нови 5 вагона да се "радваме". Само си помислете до къде паднахме за 34 г.
  • 12 Знач

    18 4 Отговор
    ...хората неможе да си купува стари коли, но държавата може с нашите пари..Сега държавата с намалени ли билети ще ни вози, защото със стари коли на тройни данъци е скъпо возенето..Ако беше за държавниците, най скъпите и нови, но за народа пак настаро
  • 13 ЕконтМинистър

    6 5 Отговор
    Е айде бе, тия гербавите пуснаха влак за 6 часа до Бургас, нещо което взимам с колата за 3. Ако аз бях министър, щях да пусна въздушна линия за 20 минути
  • 14 Втора употреба

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Трамваи, автобуси , автомобили... за храните също второ качество. И после ,защо сме второ качество в ЕС и защо не ни уважават ?
  • 15 Горубляне

    10 4 Отговор
    Супер са, нов внос, карани само от депото до гарата. Пазени от Мюмюн като свои
  • 16 Само в бг

    31 2 Отговор
    Само в бг
    Открива се нов участък на магистрала Струма. ЦЕЛИ 600 метра. Тъпани викове и радост до Бога.
    2024 година купуваме двайсе вагона втора ръка нам си коя година. Тъпани викове и радост до бога...
    Другата магистрала цялата нагъната, едни тунели дето се ремонтират всяка година по три пъти, една магистрала в строеж от 50 години дето от единия край режат лента за нови 10 километра а в другия 50 са в ремонт разбирай кърпене а останалите са набучкани два три знака за неравности по пътя и проблема е решен. Бойко луи шеснайсти пеевски кардинала в сянка. И двамата се пъчат ние оправихме тоя проблем ние решихме друг. Все едно от джоба си ги вадят парите и са ги дарили. А че целия организиран хаос си е от тях без коментар.

    Коментиран от #18

  • 17 Електра

    7 3 Отговор
    Браво
  • 18 Град Козлодуй

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Само в бг":

    вярно
  • 19 инж. Ганчо Илков

    6 2 Отговор
    А, за колко време се вземане Разстоянието с Експрес "Чайка"?
  • 20 Чайка експрес

    12 3 Отговор
    потегляше от Бургас в 5,00 и пристигане в София в 9.20 часа, т. е. за 4 часа и 20 минути. Спирки: Сливен, Дъбово, Казанлък, Карлово, Подуяне. София.

    Коментиран от #22, #25, #29

  • 21 Истината

    19 1 Отговор
    Урсула забрани на китайска фирма - най големия производител на влакове в света, да ни достави чисто нови тъй като офертата им била на много ниски цени и ни заповяда да приемем немските влакчета втора употреба на двойни цени. Преди това Урсула им предложила да дадат по висока оферта от тази на немската фирма, китайците се изсмели и и казали, че имат достатъчно заявки за да се занимават с нея, даже тази година имат три заявки за влакове стрела за САЩ.
  • 22 Последния Софиянец

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Чайка експрес":

    Нима искаш да кажеш, че управлението на ГЕРБ и Харвардските измекяри да увеличили пътя с почти два часа???
  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 2 Отговор
    А нещо да пишете за релсите, които се огъват от горещините? Скоро дерайлира влак!
  • 24 АЙЗЕНХАУЕР СЪЗДАТЕЛЯ НА ШАЙКАТА ГРОБ

    7 1 Отговор
    ДА СИ НАКУПИМ ТИКВИ ВТОРА РЪКА И ДА СИ ГИ МОНТИРАМЕ В ПАРЛАМЕНТА, АМА ДА СА НЕМСКИ, ЩОТО ФОН УРСУЗ НЕ ДАВА ДА СА ДРУГИ ОСВЕН НЕМСКИ.
  • 25 СМЕХОРИИ НА БАБА ЦУЦОЛАНА

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чайка експрес":

    ЗА ДА ТРЪГНА В 5 ОТ ГАРАТА ТРЯБВА ДА СТАНА В 02.30 ТА ДА БЪДА НА ГАРАТА В 04.30 . НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ КОРАБ ПО ДУНАВА КОЙТО ТРЪГВАШЕ В 04 Ч СУТРИНТА. ПОЗНАЙТЕ В КОЛКО МЕ БУДЕХА ЧЕ ДА СМЕ НА КОРАБА. МРЯЗА ДА ПЪТУВАМ С КОРАБ ОТ ТОГАВА. АМА ТЕ БАСТИСАХА И МЕТЕОРИТЕ. СЕГА ПЪТУВАМЕ С НАДУВНО КАНУ.
  • 26 Лазарова

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Троян":

    Ти качвал ли си се някога на немски влак? Това ICE (Интерсити експрес)! И не е за междуселски пътувания, а за международни такива и развиват скорости, които в България заради инфраструктурата не могат да се достигнат! Всички сте големи разбирачи и пишете пълни глупости! Може да са стари, но са в пъти по-добри от нашите! Друг е въпросът колко време ще останат ненадраскани и неизпочупени!!! Но ние сме тъпа нация и си заслужаваме съдбата!
  • 27 Хуан

    4 0 Отговор
    Само за този ли?Като дойдат останалите вагони,няма ли да ги пуснат и по други часове.Или другите ще са пак онези,ухаещите на рози...
  • 28 Донев

    7 1 Отговор
    И сега софийските хулигани чакат да ги надраскат с графити,поради нехайство по Депата там охрана си си спинка вечер
  • 29 Така беше ама по соца и таттово време

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Чайка експрес":

    Сега ликвидираха жп войски и нема кой да строи нови трасета и да поддържа! Аз летях със самолета 22 лв! Толкова струваше и билета на влака спален вагон! Ще си го спомняте това хубаво време на 26 място по жизнен стандарт в света! Сега сме аборигени на 118 място!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лазарова

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Крумов":

    Със същите тези вагони, разстоянието от Мюнхен до Хамбург, което е 615 км. се изминава за 5-6 часа. Ноооо, господин Крумов цените са между 160 и 180 евро!!!! Ние искаме всичко да ни е евтино, но и бързичко, пък и да сме самички в купето!!! Там хората са възпитани и във влаковете им е абсолютно тихо!!! Много от пътуващите работят със своите лаптопи през това време! Идете, вижте и тогава коментирайте!!!
  • 32 Лазарова

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Крумов":

    И още нещо: тези вагони съвсем не са за кратки разстояния, а точно за дълги, драги ми господине!
  • 33 ВАГОНИТЕ НЯМАТ ОТВАРЯЕМИ ПРОЗОРЦИ

    3 2 Отговор
    А КЛИМАТИКА НЯМА ДА РАБОТИ ЩОТО СА НА 100 ГОДИНИ - ЧУК ЛИ ДА СИ НОСИМ !?
  • 34 ТОВА СА НОВИТЕ УРСУЛКИ , ДВОЙНО ПО - ДЪР

    4 0 Отговор
    ТИ ОТ НЕЯ - ЕТО ЗАЩО НИ ПРИЕХА В ЕС И НАТО - ДА ИМ КУПУВАМЕ БОКЛУЦИТЕ !
  • 35 ВЪЗМУТИТЕЛНО

    1 0 Отговор
    Сигурно сме втора ръка хора за да закупуваме отремонтирани вагони. След като искаме да бъдем като Европейците трябва да бъдем със подобен стандарт на живот и да се возим в нови модерни влакове. В противен случай от Китай може да внасяме свръх скоростни влакове на по ниска цена. Дори ще ни изградят нови линии за свръх скоростни влакове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове