22 Юни, 2024 12:39 5 826 128

Петър Стоянович: Глобално погледнато в чужбина не е по-добре, отколкото в България

  • гурбетчийски живот-
  • данъци

Българинът не е склонен да плаща високите данъци в западните държави, там не може да си позволи да има две коли или да ходи четири пъти на море и два пъти на ски

Петър Стоянович: Глобално погледнато в чужбина не е по-добре, отколкото в България - 1

Ние живеем като средностатистически западноевропейци. Това каза в студиото на bTV проф. Петър Стоянович.

„Гурбетчийството – такова, каквото е известно още от Възраждането, се свързва с нещо ужасно, човек напуска дома си, за да изкарва едни грешни пари, да се мъчи. Това е мъченическа съдба – ние напускаме познато, удобно и приятно, за да отидем някъде немил, не клет и недраг. Има ли по-страшна съдба от това?“, поясни той.

Проф. Стоянович смята, че глобално погледнато в чужбина не е по-добре, отколкото в България. Той е категоричен, че „всичко мило, родно и драго е тук“, където естествено е „по-бедничко и по-никакво“, но пък е „по-топло, по-слънчево и по-вкусно“.

„Следващата голяма заблуда – заради 50-те години тоталитаризъм и невъзможността да напускаме удобното си майчино гнездо, ние трупахме впечатления като посетители в „Кореком“. Смятахме, че в КООП магазина има само пирони и тахан халва, а в „Кореком“ има дънки, маратонки, дъвки и всички останали забележителни постижения на световната демокрация“, каза още той.

Проф. Стоянович разказа и как реално изглежда животът на един човек, който е отишъл да се реализира като инженер за слаби токове в Лондон – живее в мазе, яде евтина риба, в събота и неделя ходи да се види с други българи около църквата или българското училище, връща се като „баровец“ през август, но гледа да си оправи зъбите, защото не може да го направи в Лондон.

„Ако на една българска родилка се обясни при какви условия има право да ражда в Англия, тя няма да мръдне от района на Кюстендил. Там няма избор на екип, няма упойка, няма раждане с Цезарово сечение и ред други неща“, каза още той.

Според него българинът не е склонен да плаща високите данъци в западните държави, там не може да си позволи да има две коли или да ходи четири пъти на море през лятото и поне още два пъти на ски през зимата.

„Не казвам, че онзи свят е лош, а тук е добре. Ние живеем добре съобразно средната статистика за доходи и разходи. Ние имам живот на средностатистически западноевропеец“, категоричен е професорът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    89 27 Отговор
    Тоя е idи0т ....3 милиона българи изчезнаха от страната за последните две десетилетия, било хубаво глобално погледнато.

    Коментиран от #12, #14, #124

  • 2 Фен

    25 17 Отговор
    Ами само си спомнете, как живеехте при Костов, Царя и Станишев. И какво стана, като дойде Кики, на Галя от ПосолствоТО.

    Коментиран от #86

  • 3 Някои хора !

    43 2 Отговор
    Някои хора ! На гърба нса други! Феоделно Беззаконие!
  • 4 Един

    66 17 Отговор
    Това е пропаганда,подобна на комунистическата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК 🐱

    29 40 Отговор
    камъка си тежи на мястото / навън е за хора с някакви професии-лекари , инженери..да направят кирия ,като човек пребродил света ми се е разяснило/ ако сте работливи-стойте си в БГ , и без да нямате нищо , и образование дори , с 1 мотика или тесла ще успеете да създадете семейство и да го изхраните , времената се менят щом взимаме от чужбина да ни бачкат

    Коментиран от #28, #30

  • 7 Я ПАК РАСКАЖИ КАТО СИ БИЛ ТРУДОВАК

    37 11 Отговор
    Колко лошо е било при социализма, а сега ядем банани до пръсване
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лилавото-мъжкото розово

    29 8 Отговор
    Глобално е тръгнал към парада и се отбил да се отчете.
  • 11 Софийски

    64 14 Отговор
    Заради такива комсомолци доносници сме дъното на Европа и клоним към Азия. Потомствен родоотстъпник с мания да се пришие към силния на деня. Цял живот комунизъм с петолъчка на челото, днес пръв монархист. Жалка пИдалска картинка.

    Коментиран от #18

  • 12 стоян

    19 34 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    До 1 ком - явно не си разбрал от бързане да пишеш - човека казва че живота на българите е като на средно ниво европеец - а това че някои искат да са още по богати бягат да печелят на запад - не на ИЗТОК при путин

    Коментиран от #16, #20, #21, #34, #128

  • 13 Искам да ми е лошо

    49 9 Отговор
    Глобално погледнато, от 24 години живея там, където било по-лошо отколкото в България и смятам да продължавам да живея по-лошо по същия начин докато съм жив.

    Коментиран от #102

  • 14 И да не идват в България

    17 16 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    всяко лято да почиват и да оправят зъбите си

    Коментиран от #24

  • 15 Велико откритие

    39 9 Отговор
    На тая жалка пропаганда от социалното министерство с цел намаляване на емиграцията , като използва известни хора да обесняват колко е хубаво в бг и колко лошо на запад може да се върже само малоумен тийнеджър
  • 16 ГОЛАТА ИСТИНА

    35 10 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Братле, ако смяташ че "средно ниво европеец" , отговаря на българския начин на живот...свали си розовите очила и се поразходи, извън пределите на територията. Гласовете, които ти нашепват подобни мисли, бързо ще изчезнат когато хвърлиш поглед на заплатите и начина на живот в Европа.
  • 17 Парадоксален джендър

    35 9 Отговор
    Това е единственото оправдание на тези, които останаха в територията, защото и за миячи на чинии не стават на запад от Австрия. Този смачкан бурсук, който не може нищо да прави, ще трябва да работи на 3 места, да живее в мазе и да се облича от казаните. Затова му е толкова хубаво в гетото.
  • 18 Не заради доносниците а заради

    24 6 Отговор

    До коментар #11 от "Софийски":

    останалите крадци, мързеливци и любители на аванта като теб

    Коментиран от #27

  • 19 Тоо какви

    18 2 Отговор
    Ги дрънка. Инженера в Лондон е гладен. Както в България. Който може го прави на всякъде. Но на за6 не заграбват бизнеса на човек. Просто си работа и си правиш пари.
  • 20 Айде бе

    24 6 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Колко е заплатата на средностатичеесекия европеец и колко на българина?? Да ти споменавам ли и какви са цените в магазините на Запад и не само. София не е България.

    Коментиран от #81, #106

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само русофилите са бедни

    13 12 Отговор
    щот са нещастници!
  • 23 Миличкия красавчик

    34 7 Отговор
    Този тъпунгер, както и много бг селтаци наистина си мислят, че като отидат два пъти на долнопробен ал инклузив в миризливата Гърция и вече живеят като бели хора. А това, че като се приберат в панелката и съседа отгоре започне да си изхвърля буклука през терасата, това не се брои, нали?

    Коментиран от #29, #33, #107

  • 24 Великобритания

    28 6 Отговор

    До коментар #14 от "И да не идват в България":

    Щом идват в България за почивка и да си оправят зъбите, значи доста се плаща навън. Едва ли в България биха си позволили тези двете ако не теглят кредит.

    Коментиран от #100

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 какво друго ще ви каже

    17 24 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК 🐱":

    котака? Напук на другите и автора на статията. Не споря с и....ти. Живея в София и съм щастлива тук. Пътувала съм главно служебно по цял свят, смятам се за гражданин на света, но това, което казва Стоянович - е ВЯРНО!
    Другото говорят само неизлизали или незна-чи0телни хора, които още от времето на соца смятат, че всичко на ЗАПАД е СУПЕР.
    Абсолютно е прав за здравеопазването в Англия - гледах го за българка едно към едно - между другото тя е в общинското ръководство на високостандартния квартал, в който живее. Лятно време цялото благоденстващо войнство идва от държавите, в които работи, да ползва евтини здравни и особено дантални услуги.
    Но вярно е, имаме банани и тоалетна хартия. В лоното на запада сме!

    Коментиран от #39, #76

  • 29 Потвърждавам казаното

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Миличкия красавчик":

    Блок на 100 метра в пресечка на бул.България, Борово. Масово си изхвърлят торбите с буклук през терасите долу в градинката. София, 2024.
  • 30 Великобритания

    26 11 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК 🐱":

    В чужбина хора без диплома взимат повече пари отколкото българи с висше образование в БГ. Хаха. Кого лъжеш????
  • 31 Алибаба

    37 4 Отговор
    Така е, особено в Северозапада е най добре.Даж е разбрах ,че се връщат българи на талази.Дори чух ,че холандци са почнали да чистят входове из страната.... Професоре ,пътувал ли си из страната или само си пил кафе по магистралата?!

    Коментиран от #37

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 2 Отговор
    В Германия за млади хора и семейство с деца е много по уредено и по евтино от колкото в бг!За вълрастни хора също,но е трудна адаптацията на по-възрастните към климатични особености!За един човек свикнал на ред и отговорности ,Германия е по-добро място за живот !

    Коментиран от #103

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Европеец

    28 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Като ви чета коментарите- никой от вас не е живял
    и работил в държави в Европа.Или пък два милиона и половина български Пенсионери с 800 лв пенсия живеели като Европейските пенсионери с 1200 евро ( 2400 лв ),а това е Половината от Българския Народ ..

    Коментиран от #101, #108

  • 35 Сталин

    32 4 Отговор
    На Запад едно е хубаво - не живееш сред Тикви,Прасета и Простокирчовци

    Коментиран от #38

  • 36 Коко Н

    30 7 Отговор
    професоре,
    никога не съм стъпвал в Кооп,за разлика от теб,но току що се връщам от Coop,където разликата е смайваща.Нито един от доводите ти не е верен.Гледам със съжаление на това и си позволявам да ти кажа,че много си се сбъркал.
  • 37 Панелен тъпанар

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "Алибаба":

    Кой го знае какви ги е вършил по магистралите, едва ли е стигнал до кафето.
  • 38 Панелен тъпанар

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Сталин":

    Е, то това е! Това е най-важното, оттам тръгва всичко!
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 2 Отговор

    До коментар #28 от "какво друго ще ви каже":

    В момента в бг е много по зле и дентално обслужване и медицинско такова.Ако бе обратното вси щяха да се лекуват в бг,а не в германия!Лъжете хората!Дъщеря ми живее от много години там и там е семейството и.Никога не идва в бг,за да си оправя зъбите,а за да ни види и да види приятелки.внучките ми говорят чудесен български и четат макар да са с двойни гражданство и да ходят в немско училище!ПС.Убеден съм ,че до 30години тук ще е по хубаво място за живот от там и затова пазя тук за да могат внучките ,а и останалите от фамилията да имат избор!

    Коментиран от #98, #99

  • 40 Единственият кретен който твърди че

    17 3 Отговор
    в чужбина не е по-добре, отколкото в България

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ъхъъъъъъ мозък

    7 1 Отговор
    инженер за слаби токове в Лондон – живее в мазе, яде евтина риба, в събота и неделя ходи да се види с други българи около църквата или българското училище, връща се като „баровец“ през август, но гледа да си оправи зъбите, защото не може да го направи в Лондон......

    Коментиран от #105

  • 43 Политкоректен

    9 12 Отговор
    Ми прав е човекът.
  • 44 Майко мила, луд човек....

    16 1 Отговор
    Ние имам живот на средностатистически западноевропеец“, категоричен е професорът.
  • 45 Сталин

    13 3 Отговор

    До коментар #40 от "Единственият кретен който твърди че":

    Ами защото е некадърен ,не в работил и един ден през живота си ,не биха му дали дори да менажира и тоалетна
  • 46 Дебил

    20 3 Отговор
    На тоя му е екстра. Не го канят вече в БНТ, защото искал огромен хонорар. За това сега се подвизава в btv да дрънка глупости, на които сам си се кефи.
  • 47 Летището е претъпкано с емигранти

    6 2 Отговор
    от Лондон нали ? Желаещи да попаднат в рая на света.
  • 48 Стоянович

    8 6 Отговор
    Боклук
  • 49 инж. Ганчо Илков

    18 0 Отговор
    Да, де, ама колко са тези които вземат Средностатистичната Заплата в България?. В България не е Лошо да се Живее, но зависи към коя Категория спадаш. ОЛИГАРСИ, РАБОТЕЩИ БЕДНИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ПЕНСИОНЕРИ и какви Протекции на Политически Лидер ползваш. Четири Пъти на Море, не всеки може да си позволи. И на кое Море? Българското е твърде оскъпено и не Екологично. Планинските Курорти са Презастроени и не Предлагат Качествени Услуги. Всичко Зависи от Характера на Икономиката. В България Управляващите хвърлят много Пари но не контролират Качеството на Крайният Продукт. Олигарсите не са Конкурентно Способни на Пазара. В Образованието се вдигат Учителските Заплати, но не създават Кадри с Професионални Качества. "Калинките" в Администрацията не Работят с Нормативните Документи, а с това, Каквото Нареди Началника. Големите Опашки пред Гишетата и не Компетентните Служители повече забъркват, отколкото да извършват Качествени Услуги. Всеки иска, или да му Подадеш, или "Някой" да му Нареди. Да не говорим, че има Области в които трудно а и невъзможно е да намериш Професионално Грамотен Работодател. България е Красива и Богата Страна, но Лошо се Управлява. Професори, Експерти, Статистици, Политолози, Социолози, Синдикати, лежащи на Бюджета и добре Заплатени, не допринасят за Ефективна Промяна, а се явяват като Пропагандатори на Фалшивата и ниско Изпаднала Политическа Среда.
  • 50 нов акълия професор

    13 0 Отговор
    който има доход като тоя дърдорко е добре при тиквата и не ходи ратай в запада.
    Какво да правят половината бг които са реално бедни с ниски заплати, пенции и бързи кредити.
    Фактите показват малко над 1000 човека тук имат 1 милион лева, а след еврото тук ще са 200-300 милионера официално. И всичко това благодарение 16г под егидата на бат тикван
  • 51 И бедни, бедни ми Лондончани

    7 1 Отговор
    Елате в центъра на цивилизацията да видите бъдещето
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 инженер за слаби токове от Лондон

    3 3 Отговор
    Ще стана инженер за силни токове в Момчилград че и аз човек да се почувствам
  • 54 Дика

    12 3 Отговор
    Какво работи тоя дърдорко, май яко го е напекло?
  • 55 У Китай също няма

    9 1 Отговор
    дънки, маратонки, дъвки и всички останали забележителни постижения на световната демокрация.... Мидаааа
  • 56 Иван рилски

    16 0 Отговор
    Дайте му минималната заплата, отрежете му фондовете и го оставете да живее,и да видим какво ще каже след това.
  • 57 Ъхъъъъъъ мозък

    11 1 Отговор
    съобразно средната статистика за доходи и разходи сме в Африка!
  • 58 Ентусиаст

    10 12 Отговор
    Стоянович е пич! Кефи ме този човек!
  • 59 681

    16 5 Отговор
    Защо се дава трибуна на такива полуидиотини???
  • 60 пфф

    16 3 Отговор
    От коментарите на хора, които нямат връзка с реалността, никой не се интересува.
  • 61 Ало лудия

    8 0 Отговор
    Средната пенсия на един пенсионер за осигурителен стаж и възраст за 2023 г. е 861,23 лв. 
  • 62 инженер за слаби токове от Лондон

    6 2 Отговор
    Му е пуснал ток по тенджерата на кафата
  • 63 Алооо лудия

    2 0 Отговор
    Ние имам живот, не е Ние имамЕ живот.....
  • 64 живях

    15 6 Отговор
    Живях на запад, плащат високи данъци, но ми остана за къща, кола(нова не втора употреба),
    отпуска всяка година. Повярвах, че в България е по-добре и се върнах. Сега нямам работа, живея на студено, няма какво да ям.
    Щом вярвате на това ок

    Коментиран от #110

  • 65 Баба Гица

    15 1 Отговор
    Откъде го изкопахте туй изкопаемо? То си няма представа от живота. Аз живея на морето. Значи ми липсват 2 ски почивки? Алоууу. Сняг не искам да виждам. Под палмите на сянка ми е по- добре. Родилките тръгнал да дава за пример. Алоууу. Кога си раждал, че и ги разбираш на коя какво й е нужно в този момент? Упойки не ти дават при нормално раждане. Екип избирали от 1 възможен? Едно евро не ми поискаха в Испания, той тръгнал да хвали българските медикобирджии.

    Коментиран от #113

  • 66 35 години

    14 1 Отговор
    Точно това ни повтарят соросоидните НПО-та ! Това им е основната цел и задание да ни убеждават колко добре си живеем в атлантическата кочина
  • 67 #идиоти вън

    8 0 Отговор
    Е друго си е да си с пагоните на дявола!!!!
  • 68 Хахаха

    11 0 Отговор
    доживях бантустанец да ми обяснява къде ми е по-добре 🤣
  • 69 В целия свят е зле

    3 0 Отговор
    Затова идва ис.инте диг пара и рестарта
  • 70 за протокола

    13 1 Отговор
    За тези които превърнаха Родината ни в ТЕРИТОРИЯ и плацдарм, живота е хубав, а иначе някога със селскостопанската си продукция изхранвахме 3 българии, а сега осигуряване едва 30% на 5 милиона човека?!?!?!?
  • 71 Иво

    9 2 Отговор
    Скъпи ми Петре, изглеждаш умен човек, но говориш глупости!
  • 72 Мухаа ха!

    9 2 Отговор
    Егати дъонмето гъонсурат! За такива,с твоята слънчоглед ДНК, ходене четири пъти на море и два пъти на ски е нормално.И през царско - деденце добре,при бай Тошо, мама и тати- супер добре- възхвала на социализма от екрана и сцената.Задуха вятър, слънцето изгря от запад,и ти като нормален слъчоглед - към запада .Сега, вероятно лобираш пак за местните чорбаджии.Който все по често,усещат че робите станаха кът,а техните деца не искат да им робуват тук.С типичния за всички Ганъовски дъонмета маниер,когато се кръсти.. Абе с дявола сме добре,ама да ударя и един кръст!
  • 73 Васил

    13 1 Отговор
    Като на запад не е добре защо бежанците не искат да останат и една минута във България а се изнасят в западна посока????

    Коментиран от #111

  • 74 -4°

    10 1 Отговор
    западнаците ядат месо, българите картофи. средно всички европейци ядат мусака 😭
  • 75 Гошо

    6 0 Отговор
    Нахилен пудел с розова риза , с два/три коптора в ,,столицата" под наем , за които Не плаща данък печалба и още нещо под наем, човек в КАТ, човек в НАП
    И селяндура си мисли че света е негов
    Ей заради такива примати това е територия без народ
    Обаче не си вечен братле, нал знайш
  • 76 инж. Ганчо Илков

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "какво друго ще ви каже":

    Да, спадаш към Привилегированите. Гражданин на Света....? За Средно Статистичните Българи, е както казва Стоянович, но Как се Влиза в Тази Категория? Със Съдействието на Борисов, Пеевски, или.....? Когато се дава Глобална Оценка, се Уточнява с Определена Конкретика (Категория). Един получава 12000 лева ПРИХОД. Друг, 1000 лева. Средно Статистично - 6500 лева. Биха ли могли двамата да отговарят на Оценката на Стоянович? Единият получава за един Месец, толкова, колкото Другият за една година.
  • 77 ПРАВДИВ

    10 5 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВ Е !!!?!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Позволете ми

    8 3 Отговор
    да не се съглася с чукундурската му представа за живота навън. Страната, в която емигрирах, ми отвори очите за толкова много неща, така че част от мен завинаги ще бъде благодарна за опита, за прекрасните места и културните блага.

    Коментиран от #95

  • 80 един

    7 0 Отговор
    Който е мозъчно семпъл и поради тази причина нискообразован ще бъде експлоатиран навсякъде по света и у нас.
  • 81 мммда

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Айде бе":

    Бате само защо само заплата споменаваш като критерии. Цената на храната е също по-висока в Германия, а по вкъсово качество на месо и зеленчуци под всякаква критика. Застраховка автомобил средно около 80-90Евро на месец, наем на 50кв. квартира със сметките към нея около 1000-1200 месечно, заплатите както в Бг така и на запад са долу-горе съобразени със сметките(1350 евро е чисто минималната в Германияз средна е около 1800-2100 ).

    Коментиран от #87

  • 82 Чичо Дончо каза

    6 2 Отговор
    Та коя институция тука работи в полза на гражданите ? Прекалил е с пиенето този...

    Коментиран от #117, #118

  • 83 Подполковник

    4 1 Отговор
    Много далеч си от истината мой човек.
  • 84 Даа!

    7 4 Отговор
    За денталните услуги е прав! Вярно е! Хората след 30 години( онези който излизат често,живеят или работят там) се отърсиха от мантрата,че там е Рая на земята,а по тротоарите се търкалят пачки.Мой приятелчета от старата махала- израснахме заедно , мечтаеха още от бай Тошово време за щатите- и той и тя.Дойде демокрацията и двамата обуха маратонките.Той не е интересен във връзка с темата.За съжаление - пълен аутсайдер.Тя- oт заможно, образовано семейство.Една на тати и мама.Апартамент на " Солунска топ център+ вила в Панчарево.Продаде апартамента и замина. Дойде си преди пет години за пръв път.Да продаде имота в Панчарево.Видяхме се.Първото за което ме помоли е - добър зъболекар с добър зъботехник.Бях учуден- нали там имате най перфектните създатели на усмивки в света? Защо си дошла чак тук,за едни протези?- Ти наред ли си! Там за това,което ще ми изградят тукашните дентисти,ще трябва да спестявам минимум десет години.Оказа се,че при тях( средните) и да имаш кеш 4- 5 стотачки в протфейл е лукс.Дори те гледат с подозрение,ако плащаш със стотачка.

    Коментиран от #94

  • 85 Тоя добре ли е?

    3 2 Отговор
    Май не е излизал от БГ.Тая кочина много му харесва
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 инж. Ганчо Илков

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "мммда":

    На Запад, се Плаща на Седмица. Работещите се Назначават на по Часова Заплата. До като в България минималната по часова ставка е под 4 €/час, то на Запад е над 10€/час. Всичко е относително и зависи от Квалификацията и Професионалните Умения на Работещият. Икономиката е Пазарна и Конкурентна. Законите не са с Препоръчителен, а със Задължителен Характер. Политиката в една страна е Концентриран Израз на Икономиката. Русия, е много Богата Страна, с Природни и Енергийни Ресурси. Защо Младите Хора на България не отиват да Работят в Русия, а се насочват на Запад? България Копира Модела на Русия. Олигархия, Корупция, Съдебна Система обслужваща Диктаторски Режим. Без Контрол върху Социално Икономическите Отношения. Страна Водена от Диктатор носеща Смърт и Разрушения.

    Коментиран от #119

  • 88 дедо йоцо гледа

    2 1 Отговор
    А бе, тоя е слънчасал на парада на дъгата и дрънка пълни глупости. Той живее ли с минимална заплата или пенсия, та да види как не може да си купи само билета до морето. А такива хора в България са 80%, ама не ония 80% на един друг професор.
  • 89 Я СУС БРЕ

    2 0 Отговор
    Да си млъкнал че знаеш ли? Нали виждаме мургавите какви коли карат какви палати строят а в магазина ела да видиш купуват като за последно. А пък и излизаме и ние не сме кьорави. Тия може да ходиш да ти разправяш в някой затънтен край на Родината. Ама и там ще видиш зор. Айде къш.

    Коментиран от #115

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Гост

    1 0 Отговор
    Всичко има две страни! Умен и работлив човек успява навсякъде, и това е факт. Другото е въпрос на избор. Аз не познавам инженер емигрант, но виж познавал сервитьори и миячи на чинии там, което не е проблем, де! И учител не познавам, и полицай, обаче лекар в Германия познавам. Ама той се връща, тъй че отпада... , и те така. Свят широк, хора всякакви, работа и живот шарени!
  • 93 Анонимен

    1 1 Отговор
    Стоянович, с име потекло руско. Тък като знаем корените си, всичко е започнало от първа втора и сегашно войни. От Албания, Беломорието, По света, България, пак по света българи и не българи. Всеки избира сам, къде да живее. И за сведение имат два бана и на лизин нови коли. Плащат си данъците. Живеят сами в стая, и им остават пари за зъболекари, но апаратурата им е лукс на запад, но не могат да ги стигнат някои наши стари зъболекари. И идват, защото там пломбите им на вторият месец им падат, тук за 4 пломби Хиляда лева във Варна, но специалисти. Хем 5 дни море съчетано със зъболекари. От запад си резервират хотели. А в бг биха се поболяли и умряли от вас крадците на едро. Аман от комунисти, мързеливи. Не всичко е милиони, и кво като ги имате, а децата ви са кухи лейки, учиха и добре родители ги знаеме, и не ревете, а децата ви да се стягат на номенклатурата на бкодс да се трудят от малки, че утре и пенсии няма да имат бате Бойко Борисов и сие бабите им. Иванчо, да цепи дърва при °40 хаха, цеганетата милите за кюфте работят на жегата. Имайте малко състрадателност към добрите хора.

    Коментиран от #96

  • 94 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Даа!":

    Кой в САЩ откъде има стотачка в портмонето че и да я вади?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Гастърбайтър

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Анонимен":

    Луд луд
  • 97 Емо

    3 0 Отговор
    Верно ли, много добре живеем, нищо че нас управляват мафията и корупцията. Това иска да каже този слуга на мафията. Само аз питам, как щяхме да живеем ако ги нямаше мафията и корупцията? 1939 г. България е на първо място на Балканите по БВП и наближава този на Италия.
    Сега сме на последно място в ЕС, и дишаме праха на Румъния. Където, идете и вижте, храната е двата пъти по-евтина. Живеем, ама друг път. Оцеляваме и то трудно.
  • 98 Гастърбайтър

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    То некадърните стават миячи на чинии и реват но и за там са некадърни и пак миячи на чинии там с ниски заплати и пак реват. Нее.ани и недое.ани винаги ще има и ще реват за х.й
  • 99 Гастърбайтър

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Внучките ти да си седят там и да раждат турчета не да ни носят турци в БГ. И без тях тук е хубаво не да ми идват на метеното ами да си метат в Истанбул на Майн!
  • 100 Гастърбайтър

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Великобритания":

    Плаща се но ще ти требва камион да си товариш заплатата
  • 101 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Европеец":

    Пацульо колко е наема на тясната квартирка на германския пенсионер?
  • 102 Гастърбайтър

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Искам да ми е лошо":

    Дано и никога не се връщай в БГ с голямата си пенсия да те храним и тебе аман от Пацуляги гастърбайтъри.
  • 103 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ади ве тцътцъ стига ве тцътцъ а турци има те ли там?
  • 104 ...

    1 0 Отговор
    Преди ковота бяха за един месец или 15 дни втв Франция, бяха на море в Испания, Германия, а в Бг приятелите ум са с диагнози, да не дава бог, от психодиспансера, а в един гараж от дрогата заспал, по цели нощи под беседки се друсат от хубаво. И затова напускат, който желае. Едун професор на 50 г с две деца от бургас в софия и в Лондон, защо, да се лекува безплатно от захарна или деабет болест, а и операция безплатно, успява да изпрати пари в София на семейството си. Тая манджа си я сготвихте, яжте си я. Не мислете за близките ни, добре, че са добре, та и родителите им, но вие разни ченгета милиционери и номенклатурни кадри си мислехте, че вечно всичко ще е на вас, сега не ревете, а работете. И с тия купени 6 дипломи от раз отвън ще ви свалят на земята, защото са умни, работливи, добри, не са клюкари и зли хора. От малки ви знаем, някои си. Бъдете добри хора. И не ги мислете отвън, а бате ви Бойко да стяга редиците и да не шарят по коли под наем, страх ги е с новите коли от запад, а и там законите те си знаят, затова са резервирани под наем, и искаме факти да каже на БМБ, да стяга редиците на коли под наем, че тук е бантитска държава. От злоба ще се изядат простите и алчните.
  • 105 Гастърбайтър

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    В Чикаго бг гастърбайтъра идва в бг черквата да се наяде авантакис събота и неделя идват и гладните американци от квартала даже повечето са вече православни.
  • 106 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Айде бе":

    Ама спомени и наемите на Запад щото там нямат собственост!
  • 107 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Миличкия красавчик":

    Така е а в Ньойкьолн звучи Шопен от минаретата и булките са в бурки на Жани Версачи.
  • 108 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Европеец":

    Бг пенсиите имат жилища и ниви ония там са гладни гастърбайтъри в собствените си държави.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Гастърбайтър

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "живях":

    Но немаш наем колата ти е платена имаш собствени ниви село лозе бачкай.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този съвсем е слънчасъл

    2 1 Отговор
    На такива даже не трябва да им се оказва медицинска помощ, а какво остава да се коментират промитите
    и пробитите им мозъци.
  • 113 Гастърбайтър

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Баба Гица":

    И ролсройс ти е градския транспорт. Не се коси Кице стой под палмата зима няма бременей от негри тука ще требва ток да плащаш комшиите ще бият негъра.
  • 114 Анонимен

    0 0 Отговор
    Явно иде дума за Бочко, има три внучета, да са му живи и здрави. Ако е и за бабушки, за тях още по хубаво, че, ако не бяха в НС, сега щяха всучки да са в църна земя, от глад, те някои много бедни, но баце чрез цветанов, асен христов от маалата варна я пробутаха вместо на волен сидеров, там имала е мерак, но отиде в ръцете на баце, да ги спаси от глада. На 100 процента истината е. А не есе. Живи и здрави да са, изучиха се с пари на вас, хора. Защото костюми под наем в V курс. И ми били анти, друг път. Багерист и продавач на банички с бабата на георги руска георгиева. Казано приживе от баба Руска, колежка на Тотка, от поморие танас калина малина, живи и здрави да са, но са в София, а не в града на амет. Късмет, но и там амет строителя, не е живот вече в София. Спечелиха избягалите. 20 г да чукнем на дърво болест не знаят, а тук и със звезди на бате са с алергии и ми сподели докторка алерголог, скромна честна. Искахме зет ни, но уви, не го приеха, и днес е с втора операция, и с жилище от бай тошо. Извода за горният, подвеждащият господин стоянович.
  • 115 Гастърбайтър

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Я СУС БРЕ":

    Мургавите правят пари от телефона в БГ и от жобчийство в Италия не от кенефите на Германия
  • 116 Гастърбайтър

    2 2 Отговор
    Затвърждавам прав е Професора! Който не вярва да се разходи в Лондон Париж Берлин Барселона но да си носи и Корана и човал за заплатата.
  • 117 Гастърбайтър

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Чичо Дончо каза":

    Данъчното
  • 118 Гастърбайтър

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Чичо Дончо каза":

    Затвора, катажиите
  • 119 Гастърбайтър

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "инж. Ганчо Илков":

    Само в Москва 30К бг гастърбайтъри
  • 120 1211

    0 1 Отговор
    За 15 г в германия от църква, всичко безплатно, ток, къща, вода, всичко бг роми и една българка. Децата им с колела, учат немски училища, жените им домакини, мъжете им работят на кюрди, др фризьорски салони и си купиха бръснари за един милион жилище в германия, наемат само млади бръснари фризьори. И се подиграват на българката, но и тя си изучи висше детето, върнаха се с половин милион и съжаляват, но може обратно, но след бебчо, имат си немски дипломи. Който е имал пак ще има, защото са работохолици, да му мислят болните, а те са болни от живково, в предприятието отдолу им протече кръв, но имаха рода гинеколог и спасиха я, а бе на около 40,но сега да видим в Бг, кой ще ви спаси, ако ви се случи, пертонит, не са всъстояние да ви изчистят кръвта и умирате без войни. И парите пет пари не трябват, ако не спре войната и температурите може да скочат и 50 °С.
  • 121 "ВРАГ НА НАРОДА"

    2 1 Отговор
    ОТ такива "проФ€$ори"-Потом$тв€ни Доно$ници И $лагачи НА $ИЛНИТ€ НА Д€НЯ, НАРОДЪТ СИ СТРАДА!
    НЕ МОГА ДА го ГЛЕДАМ И ДА го СЛУШАМ!
    ВРЕМЕ Е, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА НОВ НАРОДЕН СЪД!
  • 122 Бай Ганю

    2 1 Отговор
    Пълни глупостите на тая изкукал странник. Живея в чужбина и с нормална заплата ходя на зъболекар , имам 2 три годишни коли и почивките ми са по дестинаций които малко българи слмогат да си позволят. Взел да ни кръщава сякаш българите не са ходили по света и не виждат разликите. За корупцията на всички нива, за ужаса по пътищата ни, за бабаитлъка, намръщените злобни, агресивни ,грозни , лошо облечени хорица и противното обслужване изобщо не ми се говори. "Професоре" живота не е само пари, коли и почивки.

    Коментиран от #123

  • 123 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Бай Ганю":

    Говориш групости, бюргер!
  • 124 Честно казано

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ако прави сравнение с редица африкански държави, и някои в азия, наистина е така.
  • 125 А така

    2 0 Отговор
    Този е голям идиот. Неблагодарник и черноглед получовек, който плюе по миналото, от което се е възползвала фамилията му.
    А истината за гастарбайтерите е, че който си е Сульо , няма значение къде се намира. И тук и там в чужбина ще мие кенефите или ще бърше масите в някоя мизерна квартална кръчма ... Който има пипе и тук и там ще бъде оценен и платен. Разликата е,че са напълно безотговорни онези, които зарязват стари родители, деца и хукват ...да са "кат другите, в чужбината" .
  • 126 Тхб

    0 0 Отговор
    Регионално погледнато как е държавата е в кома 35 години сме най бедните корумпирани умиращи и прости
  • 127 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АБЕ ПИЧ ---ЗАЩО СИ ИЧ ---МОЖЕШЕ ДА СИ ОВ !?!?! ГЛЕДАМ ТЕ И МИ СТАВА ЯСНО -ИЧ СИ ХИЧ !?!?
  • 128 Кубрат

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    При Путин няма кой да го вземе.там си имат от бившите републики достатъчно аборигени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове