Last news in Fakti

27 Юни, 2024 11:54 894 15

Радев за съставянето на редовен кабинет: Има още време, докато се дадат крайните оценки

  • румен радев-
  • редовен кабинет-
  • време-
  • оценки

На въпрос дали е оптимист за съставяне на правителство след провеждането на консултациите с парламентарно представените партии държавният каза сподели, че може да отговори след реализацията или липсата на такава на първия мандат

Радев за съставянето на редовен кабинет: Има още време, докато се дадат крайните оценки - 1
Снимка: БГНЕС

Има още време, докато се дадат крайните оценки. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за съставянето на редовно правителство, предават от БТА. Вчера приключиха консултациите при държавния глава с всички парламентарно представени партии. Предстои връчването на първия проучвателен мандат.

На въпрос дали е оптимист за съставяне на правителство след провеждането на консултациите с парламентарно представените партии държавният каза сподели, че може да отговори след реализацията или липсата на такава на първия мандат.

На питане кой ще бъде ръководител на българската делегация за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Радев каза, че предполага, че има решение на Министерския съвет.
Има позиция, която е изработена в Министерския съвет, приета е от Министерския съвет и едва след това е сведена към мен, добави още президентът, цитиран от БТА.

На уточняващо питане дали е съгласен с тази позиция, той отвърна: „Ще разберете“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    8 0 Отговор
    Раздавай мандатите и да се почва... писна ни от тикви!
  • 2 Кико

    6 0 Отговор
    Боко и Шиши водят между мутренски войни и съставянето на правителство е невъзможно

    Коментиран от #11

  • 3 Гого

    4 1 Отговор
    Какъвто ни президента, такава ни и държавата.
    Митници, пътища, Копринки...

    Коментиран от #9

  • 4 Не е лошо тоя да призове...

    1 0 Отговор
    ...тия, които са били повече от два пълни мандата депутати в миналото да се оттегляд от властта ....кво е това, управление се превърна в доживотни кланове престъпници,бкоито натрупаха милиарди, с които купуват и корумпират всяка нова малка партия, озовала се във властта
  • 5 Благовест Георгиев

    3 0 Отговор
    Ето сега срещу г-н Андрей Гюров има проверка за корумция и затова е временно отстранен от Длъжност. "У нас свестните считат за луди (Хр. Ботев)"
  • 6 Гого

    2 1 Отговор
    Радев събира армия, с която да направи десант на следващите избори вече има подкрепа от ИТН и БСП вероятно и други ще се присъединят и ще има мнозинство в следващия 51 парламент

    Коментиран от #13

  • 7 Герб

    2 0 Отговор
    Бойко днес отказа да стане премиер с първия мандат и каза че ще стане при едно условие....

    Коментиран от #15

  • 8 Гуньо Простиа

    0 0 Отговор
    Престанете ежеминутно да ни занимавате с глупости! Като стане или не просто ни информирайте !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аз мисля....

    0 0 Отговор
    Аз мисля.... Че те са Вече известни! 34 Години Демонстрации !
  • 11 За милиони няма закони

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кико":

    Кака Сийка каза, че на купен депутат от опозицията ще струва 1 милионче. Въпроса е кой ще ги дава? И кога?
  • 12 Радката само ни срами пред ес

    2 1 Отговор
    Да си подаде оставката! Ние кабинет ще си направим и без комунистите...😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽🗽🍷
  • 13 Гумен кРадев е национален предател!

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гого":

    Радев е главният агент на Русия у нас, опора на петата и колона. Всички, които настояваме за България в Европа, са срещу Радев и националните предатели путинофили, които реално ни теглят към Азия.
    Изборът на Радев беше огромна грешка, за която отговорност трябва да носят и ГЕРБ, за договорките с ген. Решетников, и избирателите подвели се по Ала Бала с Президента, който до тогава се представяше за НАТО-вец.
    Тръгнал е нов партиен проект, който цели да разшири и фиксира електоралната база на президента, която се счита за по-широка от тази на БСП, разпадащата се "Възраждане" и ИТН взети заедно, за да могат да спечелят избори да съставят правителство.
    Радев няма здрава електорална база и рейтингът му е "рисуван", най-малкото такъв който трудно може да се трансформира в партийна подкрепа.
    Разкритията за лобизъм в полза на Русия и критиките му срещу съюзниците в НАТО и ЕС, както и разкритията за корупция и национално предателство, ще натикат Радев там където е и агент Гоце.
    Българите не прощават като им бръкнеш в джоба, а заради него плащаме по близо милион ВСЕКИ ден.

    Коментиран от #14

  • 14 Лъжеца е дъно в едно общество

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гумен кРадев е национален предател!":

    Отвращавате с ниско интелигентните лъжи и помията която леете на тези национални редатели на България ПП и ДБ и ГЕРБ! Хора без бъдеще, продали го на тази мафия и ударили дъното да се въргалят в лъжи!
  • 15 Мишел

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Герб":

    Няма как и 60 депутата да изкара вече.Армията му от чиновници и простолюдие се стопява .Вече и помаци и роми и турци не се хващат на въдицата кебапчета и кюфтета .Заминават за Германия на гурбет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол