Last news in Fakti

28 Юни, 2024 09:13 879 26

Лена Бориславова: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка

  • лена бориславова-
  • антикорупционна комисия

Според нея липсата на резултати на старата антикорупционна комисия потвърждават, че този орган се води от „политически зависими лица“

Лена Бориславова: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка - 1

Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия. Това заяви Лена Бориславова в Народното събрание.

Припомняме, че Комисията за противодействие на корупцията вчера съобщи, че е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, ръководител на управление "Емисионно", с Българската народна банка. Това съобщиха от БНБ, а по-късно информацията бе потвърдена и от самата комисия.

"Ще направим това преди всичко, за да осигурим работещ в интерес на всички граждани орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските граждани. Това са правила, които са необходими да се отпуши възможността за получаване на плащането по Плана за устойчивост. Те са били внесени, но са били блокирани от Рая Назарян. По начина, по който се внасят, те са съгласувани с ЕК", допълни тя, цитирана от dariknews.bg.

Според нея липсата на резултати на старата антикорупционна комисия потвърждават, че този орган се води от „политически зависими лица“. И категорично заяви, че ако комисията не смени своето ръководство, въпреки новото законодателство, ще продължи да се използва "като политическа бухалка срещу опонентите на ГЕРБ и ДПС". И като пример посочи случая с Андрей Гюров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    24 8 Отговор
    Как е възможно един човек да е толкова антипатичен
  • 2 АлиБаба

    25 5 Отговор
    Ти ли говориш за бухалки. Щом и ти даваш съвети и мнение вече наистина копаем дъното.
  • 3 Каква бухалка тъпа парапетке

    29 1 Отговор
    В законът е записано...Управителя и подуправителите на БНБ не могат да участвуват във фирми никакви.
  • 4 Зевс

    14 0 Отговор
    Това е вярно, вярно е обаче, че и няма никой във властта, който ако го подхване комисията, няма да до хване в издънка за нещо.
  • 5 Йордан

    23 4 Отговор
    Нали вие си я създадохте такава. Като сееш вятър жънеш буря. Комисията ли го регистрира в НПО. Тази какви глупости говори.
  • 6 да де

    25 3 Отговор
    Мдааа и фалшифицирането на подписи не е престъпление.
  • 7 деийак

    21 4 Отговор
    На тая маймуна от ПП и ДБ не са и държали скоро парапета, и за това вдига шум. Нека някои да ни припомни за 34г някоя комисия в парламента дали е постигнала някакъв резултат освен да си получават допълнително заплащане от българите? Към заплатата от 15 хил. лева и за участие в комисия още до 5 хил. лева и едно голямо нищо. Докато не се напълнят затворите и с депутати дето нищо не правят освен да вземат парите на българите, няма да мръднем напред.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Форинър

    13 3 Отговор
    Реакция на кретени!
  • 10 ЪхЪ

    20 4 Отговор
    Добре ленчеле , ти сигурно си парапет бухалка тогава ......
  • 11 Иван Грозни

    8 7 Отговор
    Духът на Боко е навсякъде.
  • 12 Тогава

    4 8 Отговор
    Да направят антигравитационна комисия. Прасетата и тиквите ще полетят в космоса.
  • 13 Дечо

    15 3 Отговор
    Друго беше да е политически чадър. И тая е юрист.
  • 14 Алексия

    8 2 Отговор
    Беэ Киро е кръгла нула!!! Явно сладкарката и е раэкаэала играта!!!! Мен лично ми харесваха като двойка!!!❤
  • 15 Абе ленче, коя си ти

    16 3 Отговор
    Не беше ли една парапетка, една преписвачка на закони, една съсипваща съдебната система с неграмотност, една фалшификатирка на документи, една лъжкиня и слуга на мафията? Ти ленче май си за съд и затвор! Не се показвай повече пропаднало човече!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Таа със Парапета ли! Нагледно, защо сме приключили Вчера.
  • 19 Нали и вие

    10 2 Отговор
    искахте такава комисия, защо сега сте недоволни?
  • 20 да и нищо невърши

    1 2 Отговор
    пример брендо на барцелоната варди абаджиеви да не ги хване геше, защото ще ги пусне . брендо е по богат от ружа а нищо не са им взели и на двамата . безхаберници и глупци . хахаха
  • 21 Майора

    8 3 Отговор
    Ало Ленче , вместо да коментираш виж себе си! И ти си за тази комисия след като фалшифицира подписа на Кирчо за “ Корал”! С колкото до компетентността на комисията нсй малко вие имате право да коментирате след като не сте изрядни и се мислите че сте прави!

    Коментиран от #25

  • 22 1 капка измива 10 000 чинии

    3 1 Отговор
    Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка, която отдавна трябваше да е в нашите /в случая на Бойко Рашков/ ръце, но не би! Няма пък, искам си бухалката, реве Гуглена!
  • 23 Толкова са прозрачни ДПС-ГЕРБ!

    3 4 Отговор
    Срещу Андрей Гюров задействаха КПК! А срещу Васил Терзиев задействаха Министъра на вътрешните рабоги. Дойде един свестен кмет в София и него искат да унищожат. Чак и МВР задействаха от ДПС-ГЕРБ.
  • 24 ехааа

    1 0 Отговор
    В сливнския затвор ще посрещнат подобаващо.
  • 25 Радев и Борисив са руски еничари

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Майора":

    Докажи, че тя ги е фалшифицирала ?
    Така казва човека на Пашата, бизнес партньора на Борисов от мутренските години.
  • 26 Ахаха

    0 0 Отговор
    Га та клатеха по парапета ни рива, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове