Last news in Fakti

28 Юни, 2024 14:41 2 297 14

Адвокат: С ареста на Нико Тупарев разчистват терена за някого

  • грета ганева-
  • нико тупарев-
  • телевизии-
  • корупции-
  • корупция

Той беше задържан от МВР

Целта на задържането и обвиненията срещу продуцента Нико Тупарев са да бъде разчистен теренът за някого. Тук не става дума просто за отнемане на бизнес.

Това коментира пред "Сега" Грета Ганева, която е адвокат по търговските дела на Тупарев.

Той беше задържан от МВР вчера, като единственото ясно е, че това е направено по разпореждане на прокуратурата. До момента държавното обвинение не е обявило какво точно е делото срещу Тупарев и не става ясно какво налага задържането му. Той може да бъде държан в ареста без санкция на съд до 72 часа.

Адвокат Ганева обаче смята, че атаката не е просто срещу клиента ѝ, а и срещу bTV, тъй като се проверяват договори, свързани с телевизията. Според нея институциите се използват с нелегитимни цели. Ганева каза още, че има обяснение кой стои зад всичко това, но не иска да го сподели публично, тъй като в такива случаи никога не се оставят следи.

"Обвинението е за това, че в качеството си на съдружник е "присвоил чужди пари... поверени му да ги пази и управлява", като е "наредил" суми, разпределени му от дружеството за изплащане на печалба/ дивидент. Сумите са минали по банков път, с платен данък, обявени са като разпределен дивидент в ГФО и в данъчните декларации на дружеството и на самия Нико", написа във Фейсбук Ганева.

Тя разкрива и интересен детайл от кухнята на прокуратурата - наблюдаващ прокурор по делото е бившият спецпрокурор Димитър Франтишек Петров, прочул се и с прословутия казус "Осемте джуджета".

Според адвоката очевидно не е извършена елементарна проверка поне в Търговския регистър, от която прокурорът би могъл да установи, че управител на дружество за периода, за който е обвинен Тупарев, е бил другият съдружник, както и че единствено управителят е разполагал с представителни пълномощия да извършва банкови нареждания, т.е. "Нико няма как да си е наредил сумата".

"Управителят и вече бивш съдружник на Нико е представил в Търговския регистър документи със съмнително съдържание и автентичност, които се оспорват в съда и е сезирана прокуратурата, въз основа на които е станал уж едноличен собственик на капитала, а за да замаже положението после е опитал да направи съдружник съпругата си чрез нейно дружество", пише Ганева. Същият този човек, който е и първи братовчед на Тупарев, е подал сигнала, по който прокуратурата формално се е задействала.

Тя допуска, че решението за задържането на Тупарев "е било взето вероятно по идентичен начин с този, за който разказваше Любена Петрова (Павлова след развода с Пепи Еврото) - обвинителните актове са се пишели в "Осемте джуджета" и след отнасянето им в прокуратурата направо са били подписвани от съответния прокурор и изпълнявани".

По думите ѝ "в момента практически цялата държава е мобилизирана по случая чрез институциите си - прокуратура, КЗК, НАП, РЗИ, медии". "Както беше казано, жабата е сварена и джуджетата са все по-корпулентни", завършва алегорично поста си Ганева.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 4 Отговор
    За циркаджия армеменко, за кой друг?
  • 2 Хаха

    16 2 Отговор
    Да, ве да вие светици, ще ги изкарате тия Радка Тушева и ортачката й Тупарев😂
  • 3 Българин

    23 2 Отговор
    Със сигурност разчистват терена за някого! Както навремето го разчистваха за тупарев!
  • 4 Даниел

    7 10 Отговор
    Веднага след като се разбра,че БТВ е на тезгяха за продажба започнаха действия който очевидно целят намаляване на стойността,първо бяха хазартните реклами сега и продуцентските предавания!!
    Интересно кой ли има интерес?
  • 5 Аз,достатъчно ли е?

    12 3 Отговор
    Няма адвокат, който да не лъже. Какво да се прави-професия
  • 6 бай Иван

    13 2 Отговор
    Верно ли разчистват терена ? Само да допълни адвокатката "Може да е подготвено за някой друг да краде на негово място, не че той не крадне "
  • 7 Деветото Джудже Сарафов

    11 1 Отговор
    Шишитата искат БТВ, значи трябва да бутнем цената, за какво ме държат иначе толкова време, като и.ф. гл. прокурор?
  • 8 Тома

    13 1 Отговор
    А тупарев сигурно е чист като сълза и е невинен.На черепа същата работа и икономисъл 560 мил.от лотарията като раздал милиони на тиквата и шайката му
  • 9 Смърфиета

    5 0 Отговор
    О, да. Верваме й ,където не защитава перач на пари.
    Свърщиха ли балъците?
  • 10 Сила

    7 1 Отговор
    Не трябваше да" поръчва " Джони, това не е " Семейство Сопрано " а реален живот......!!! Обаче като си нон стоп" натупан " губиш връзка с реалността.....!!!
  • 11 Перо

    11 2 Отговор
    Щом прокуратурата се занимава, означава че това не е гражданско дело, а извършено престъпление от престъпник с нарушени държавни интереси! И арменеца е същия!
  • 12 Много интересно

    5 0 Отговор
    Сега пък ще ни занимават с поредния далавераджия. На кого му пука за поредния мошеник, че пък и адвокатът му ще се опитва да го оневинява публично
  • 13 ББ ДП

    1 0 Отговор
    Не се осмелявайте да ни пренебрегвате, ще бъдем безмилостни.
  • 14 ганев

    2 0 Отговор
    ОХРАНЕНА.....ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ...БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ...ДА ВЛЯЗАТ И ДА РАЗЧИСТВАТ ..ДЪРЖАВАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове