Last news in Fakti

1 Юли, 2024 18:08 1 853 23

Панчугов: Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и доброволно не би влязъл в такъв сценарий

  • христо панчугов-
  • бойко борисов-
  • кабинет-
  • подкрепа-
  • дпс-
  • сценарий

„Последните две години ситуацията беше ненормална. Нали си спомняте през какви щуротии минахме?! Това сега е нещо нормално – лидерът на първата политическа сила в парламента отива при президента с излъчен от нея премиер, който му връща изпълнен мандата. Радвам се, че се върнахме към нормалните политически порядки“, каза Георги Харизанов

Панчугов: Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и доброволно не би влязъл в такъв сценарий - 1
Снимка: bTV

Няма изненади в така предложения кабинет от ГЕРБ. Около това становище се обединиха в студиото на „Лице в лице“ политическите анализатори Любомир Стефанов, Георги Харизанов и Христо Панчугов.
„Не виждам изненада при предложените министри – това са хора от първите две редици на ГЕРБ. Посланието е ясно. Борисов каза: „Ето ви експерти“. Те имат успешна политическа кариера зад гърба си. Да, като всички хора в политиката, имат и провали, защото съвършени хора практически няма“, коментира предложените от ГЕРБ министри Любомир Стефанов.

Според него Борисов ясно е заявил, че е готов да носи политическата отговорност за това правителство. В същото време обаче лидерът на ГЕРБ е показал, че има и приемственост с посочването на имена, които не са чисто партийни – като например Георги Гвоздейков и Калин Стоянов.
„Последните две години ситуацията беше ненормална. Нали си спомняте през какви щуротии минахме?! Това сега е нещо нормално – лидерът на първата политическа сила в парламента отива при президента с излъчен от нея премиер, който му връща изпълнен мандата. Радвам се, че се върнахме към нормалните политически порядки“, каза Георги Харизанов.
Той смята, че „тъпите идеи“ за експертно правителство за щастие не са се случили. Според него в предложеното правителство има ярки политически имена, които в също време са експерти в своята област.
„Ние така и не определихме чия фигура е вътрешният министър Калин Стоянов. Но извън това – да, този кабинет сме го виждали и няма изненади. Това, което може би е изненадващо в известна степен, е желанието този кабинет да бъде опакован като такъв, който търси ясна подкрепа“, коментира Христо Панчугов.
Той вижда два знака. Първо – Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и той доброволно не би влязъл в такъв сценарий. Второ – вероятно той прави последен опит да включи ПП-ДБ в този разговор за редовно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    8 2 Отговор
    Никой не го пита борисов, шиши се натиска и командва
  • 2 виж

    6 0 Отговор
    Дилемата пред Борисов - правителство, или избори?

    ... и двата варианта са вредни и за Борисов и за партията му, но като че ли изборите са по-малкото зло.

    В случай на правителство, коалицията с ДПС е неизбежна и няма как да бъде прикрита, дори и от смокиновото листо "ИТН", които от своя страна все по-трудно прикриват тесните си зависимости, с тези, които щяха да "изчегъртват".
    А това, електоратът на Борисов, или по-точно, тази част от електората, която не е на "хранилка", а вярва в идеите на партията (каквито и да са те), няма да понесе и на следващите избори ще го накажат по подобие на избирателите на ППДБ.

    Може би не в такъв размах, както беше шамаросана коалицията ППДБ, защото демократичната общност е много по-чувствителна, но със сигурност отлив ще има.

    Независимо от нескритата неприязън между избирателите на ППДБ и тези ГЕРБ, обществото ни много по-силно не приема ДПС и независимо от огромният брой етнически българи в партията, все още я разпознава като етническа, верска, мафиотска и тн.

    А Борисов без партията си е самотен вълк в полето пред дружина безскрупулни ловци. Пеевски, Радев, Трифонов и други, с огромно удоволствие ще разпарчатосат ГЕРБ и ще гледат как останките от партията горят, докато Борисов се гърчи в пламъците.

    Борисов отлично знае това. Неговата единствена защита са ГЕРБ и избирателите му. Парите няма да му помогнат, както не помогнаха на много други.

    Разбира се, не трябва да се отхвърля възможността той да бъд
  • 3 виж още

    3 0 Отговор
    Разбира се, не трябва да се отхвърля възможността той да бъде притиснат до стената от Певвски и все пак правителство да има. Както каза Христо Иванов в интервюто си пред Правосъдие за Всеки, отношенията Борисов - Пеевски са "Тежка заложническа криза", което дава възможност за непредвидими за обикновеният наблюдател действия.

    Но от всички сигнали които подава Борисов, а те са много, разнообразни и взаимно отхвърлящи се, най-видим е изборът на по-малкото зло за него и партията му, а именно избори на есен.

    А държавата?

    Тя отдавна не е негова грижа. Оцеляването първо!
  • 4 КОТарАК 🐱

    2 1 Отговор
    ще имаи на Величие..вижте Киро въртиопашката , който наистина ги вкара в парламента , благодарение на лапетиите дето му цакат 6 евро на месец-а те са хиляди измамени в ценностната си система

  • 5 Светлина

    3 1 Отговор
    Коментатори? Г...лизци на Корпулентните
  • 6 Патриарха

    4 0 Отговор
    Покайте се и избори до дупка !
  • 7 3 години без ГЕРБ

    10 4 Отговор
    - Нарастване на доходите и средната заплата. По паритет на покупателна способност на разполагаемите доходи България почти настига държави като Унгария, Словакия, Румъния;
    - Нарастване на БВП;
    - Пенсиите за три години се увеличиха повече, отколкото за 10-12 години управление на ГЕРБ;
    - Инфлация, намаляваща по-бързо от тази в еврозоната, което дава надежди да изпълним Маастрихтските критерии за присъединяване към края на 2024 г.;
    - Финансовата дисциплина беше запазена въпреки сериозното увеличение на доходите и отделянето и изразходването на рекордни средства за инвестиции. Критериите от Маастрихт за дълг и дефицит са изпълнени;
    - За еврозоната има добри новини от ключови представители на ЕС. В официални документи страната се окуражава по пътя ѝ към еврозоната. Ако правителството не беше паднало, можеше вече да имаме и споменаване на членство от 2025 г. в официална комуникация на ЕС;
    - Страната влезе в Шенген и има сериозни основания да се смята, че до края на годината ограниченията върху сухопътните граници ще бъдат вдигнати;
    - Еднозначна външно-политическа позиция за войната в Украйна и министър на отбраната с ясни евроатлантически възгледи като проф. Тагарев;
    - Ясна енергийна политика, скъсваща с обвързаностите с Русия;
    - Конституционни реформи, отварящи вратата към реална промяна в съдебната система.
    Всичко това ще бъде унищожено от Борисов,Пеевски и Радев, за да запазят контрола над служби, регулатори, администрация и да продължат с грабежа.

    Коментиран от #8, #18, #20, #22

  • 8 Напредък

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "3 години без ГЕРБ":

    35 години от пусто в празно !
  • 9 Реалност

    8 2 Отговор
    Нещата са обидно прости - каруцата се обърна, когато ПП-ДБ направи рязък завой на скъсване с Делян Пеевски, а Бойко Борисов се оказа заклещен в реалната сглобка с Магнитски. И така както уж кабинетът щеше да изкара цял мандат, Делян Пеевски в ролята на Горския извади сопата - и ДАНС, МВР, прокуратура, медии и Ко. се разтичаха.
    Проблемът му обаче е като на Слона в стъкларския магазин: той ще чупи, докато има какво да бъде чупено и не бъде спрян. Всичко изпочупено може пак да не бъде забелязано от неговите анализатори в медиите, но малките стъклени парченца срязаха безвъзвратно старателно градения в идилия образ на “евроатлантик”.
    Надеждата е в слабото място на нашата мафия - Бойко Борисов. Неговата еманципация от Делян Пеевски ще е болезнена като отделянето на сиамски близнаци. И това ще е задача на всички автентични патриоти (не става въпрос за менте патриотите, поставяйки руссия на първо място), да се помогне разделянето на сиамските близнаци за да дадем живот на нашата демокрация.
  • 10 Бамбука

    6 2 Отговор
    Да не ги мислим. Те са се разбрали - Герб, ДПС и оня гологлав изтрещял с кабеларката. Ще страдаме, но така се получава. Това поиска народа от негласувалите гъбари.

    Коментиран от #15

  • 11 филип ейджи

    3 3 Отговор
    важното е какво иска сащ

    Коментиран от #14

  • 12 Джоко

    3 3 Отговор
    Това си е проблем на Тулупио! Никога не казвай- никога. А и нали са "евроатлантици" умници, от един отбор. Какво не иска- отмина онова време в което избираше, поръчваше, тропаше с дебело краче. Сега ще слуша и изпълнява. Както сам умуваше- така е отредил суверена. И козата сакаше, но дедо закла пръча.
  • 13 бай село

    4 6 Отговор
    Един е Бойко най добрия,другите са плужаци.
  • 14 оня с коня

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "филип ейджи":

    Ама защо чак сега установяваш че важното е какво иска САЩ и къде беше да го кажеш това на разбеснелите се дебили врещащи с пълен Глас "Долу ГЕРБ","Никога повече ГЕРБ" ,"Борисов при бай Ставри" и т.н.А хубаво беше да им го кажеш ,за да не се хабят ВСУЕ!Та зда видим какво искат СОЩ - ...ами АБСОЛЮТНО СЪЩОТО като Мен,който съм заклет избирател на ГЕРБ и ББ,заедно с ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ останали Избиратели!
  • 15 Ние българските граждани

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бамбука":

    Ще излезе че ти си от простите гъбари?!
    Негласувалите след като не могат да си припознаят нито едина партия защо да гласуват за някоя си безлична партия?!
    Според мен най-доброто решение би било е
    Негласувалите да отида до урните и да зачертаят в бюлетината квадратчето - "Не подкрепям никой".
    Така ЦИК ще не ще ще ги сложи в сметките за класирането.
    Така сега в Парламента нямаше да ги има последните три партии.
    Това са БСП с 2,29%, ИТН с 1,94% и величие с 1,51% от всички българи имащи право на глас!
    Това е формулата за стопиране на тоя партиен хаос!
  • 16 Въпрос

    7 4 Отговор
    Защо ние българите си причиняваме тази инквизиция и без никаква съпротива търпим този шоп, който освен много прост, е и много, много коварен тип? Какво ни казва сега: "Щял да направи правителство за 2-3 месеца и после - чао. Ако искате, ако - не, да го дуХа.е". Това е отношението му към народа. Това е долен крадец, лъжец, а и много подъл и мръсен човек, ако може да се нарече човек. Такъв неЩаст. к ли трябва да ни управлява?
  • 17 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    5 2 Отговор
    За това си напазарувах полковник Марков,пардон подполковник...Парашутист пробит...
  • 18 6666

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "3 години без ГЕРБ":

    Най- лесно се дигат доходите с заеми.Няма никакви инвестиции.Зверска инфлация и още............Това са хубавите работи на пп дп.
  • 19 Сопола .

    3 3 Отговор
    Тиквата или Прасето има най - красивото шкембе на мафията?
  • 20 Прост народ

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "3 години без ГЕРБ":

    Е да де, искат си старото положение, празни глави, празни джебове
  • 21 ХА-ХА

    1 2 Отговор
    Харизанов, всички революции идват заради некадърно управление. И понеже сте си неможачи, никога не бъди прекалено спокоен!
  • 22 ЛЕКА НОЩ!

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "3 години без ГЕРБ":

    ПОЖЕЛАВАМЕ СИ ОЩЕ 33 ГОДИНЕ БЕЗ ВАС!
  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    "ИСКАМ ДА СЪМ ---- ВНАЧУГ ПОН --- ОТ МАЛЪК ГО ИСКАМ " !?!?!?!?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол