Last news in Fakti

1 Юли, 2024 21:11 1 776 25

Нови цени за ток, парно и газ

  • цени-
  • парно-
  • газ-
  • ток

Намаление на цените има за всички топлофикации в страната - то се движи от 3% във Велико Търново до 14% в Бургас

Нови цени за ток, парно и газ - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От днес природният газ, парното и топлата вода поевтиняват, а токът за бита за по-голямата част от потребителите поскъпва.

Решенията на енергийния регулатор за цените на електро- и топлоенергията ще са валидни една година, а на синьото гориво са за настоящия месец.

От днес с 3 на сто повече за ток ще плащат клиентите на "Електрохолд", а сметките на абонатите на EVN ще се увеличат с около 2%.

За абонатите, които се снабдяват от "Енерго Про" пък, токът ще поевтинее с около 0,5 на сто.

Намаление на цените има за всички топлофикации в страната - то се движи от 3% във Велико Търново до 14% в Бургас.

Около 10-11% падат цените на топлоенергията за потребителите във Враца, Разград, Русе и Сливен.

Поевтиняването в София, Плевен и Перник е със 7%, а в Пловдив - с 8 на сто. 4-процентно понижение има във Варна.

Ако няма извънредна ситуация, която да налага преразглеждането им, тези цени на електро- и топлоенергията ще са валидни до 1 юли следващата година.

В сила днес, но само за този месец, ще са постановените цени на природния газ - той поевтинява с около 2,5% и през юли ще се продава за 58,10 лева за мегават час без такси налози.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сиг Анин

    15 1 Отговор
    Браво на Асен, ще има повече парички тази година, после може още да вдигне тока, че Масератито харчи доста
  • 3 Факти

    20 2 Отговор
    Не сте медия.. Вие сте тиня
  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    18 1 Отговор
    Требе да се стриже кирчовското и гербаджииското стадо.

    Често и по много .
  • 5 Сатана Z

    17 1 Отговор
    Брей,голямо намаление? Ти да видиш.
  • 6 Фърко

    17 1 Отговор
    Точния момент за вдигане на тока, докато няма правителство

    Коментиран от #23

  • 7 Да запитам -

    24 0 Отговор
    какво е това "минимално4 повишение или дори - "намаление" на цените на тока, след като отпадането на нощната тарифа означава поне 20% поскъпване на цената за крайния потребител?

    Коментиран от #8

  • 8 оня с коня

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да запитам -":

    Премахната ли е нощната тарифа и откога?

    Коментиран от #11

  • 9 Напред народе

    19 1 Отговор
    Всички пред Еврохолд!!! Да сринем алчния електромер и сина му!!!
  • 10 Ехааааааа

    16 0 Отговор
    Да е честито новите по- евтини цени на тока на Българския Народ !!!!! Благодарение на напъните на нашите обичани евроджендъратлантици ...които със уважение веят цветните байрачета на София Прайд !!!!!
  • 11 ОТ ПЪРВИ ЮЛИ - 2024 година.

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Поне това беше информацията отпреди неотдавна, но няма опровержение. Ще видим във фактурите, но фактът, че се мълчи по този въпрос, а се акцентира върху "минималните повишения" е доста съмнителен...

    Коментиран от #14

  • 12 ДЕ Е ОНЯ Пеееее[email protected]

    15 0 Отговор
    Дето казваше как тока ще поевтинее след като закрием Марица изток и започнем да внасяме евтин отвън ??????????
  • 13 Управляващата некадърна върхушка

    16 0 Отговор
    Отново Прее......б.....@ народа ! До кога така????????
  • 14 оня с коня

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "ОТ ПЪРВИ ЮЛИ - 2024 година.":

    Доколкото разбирам Нощната тарифа си съществува и сега,но ти само ПРЕДПОЛАГАШ че я няма и тока ще се завиши с 20%.А щом някой те е подвел с някаква фалшива Информация,нормално е да смениш Информатора а не да паникьосваш Себе си и хората около тебе !Не знам от кого очакваш опровержение по случая,но още преди месец-два въпросът се реши в НС че Поне още 1г България няма да премине към Свободен Електропазар ,като НИНОВА не пропусна да се тупне в Гърдите че точно БСП са извоювали тая благинка за народа.

    Коментиран от #16

  • 15 Асен Христов

    13 0 Отговор
    Какъвто собственика на Електрохолд такива и цените

  • 16 Съдията Дред

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Поне според изменение на Закона за енергетиката е премахната от днес , 1 юли 2024

    Коментиран от #19

  • 17 С Такива

    13 0 Отговор
    С Такива Правителства това става!
  • 18 Джанго над закона

    13 0 Отговор
    По-смешното и нагло е, че печалбите на Електрохолд се изнасят във фирма, която е регистрирана в Амстердам - ,Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани,,.....но за това никой не говори, а и не е хубаво да се подхваща темата, за да не се засегнат доста олигарси и политици!

  • 19 оня с коня

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Съдията Дред":

    На пръв поглед просто си объркал най-невинно датата 01.Юли 2024 с 1.Юли 2025г,като специално по въпроса Енергийният Експерт Еленко Божков в спец. Статия от 28-ми Миналия месец разясни защо е необходимо да отпадне нощната тарифа ЕВЕНТУАЛНО от 1.Юли 2025г.Хич обаче не си се объркал ти и приятелчетата ти,защото настоящата полит. Обстановка в Страната е доста сложна покрай съставяне на правителство на ГЕРБ и СЕГА,А НЕ ДОГОДИНА имате поставена задача да СЪБОТИРАТЕ всичко каквото можете за да всеете Смут и Несигурност ЗА РАДОСТ НА РУСИЯ!И ДА- някои от "Гъбарите" може и да ви се вържат на приказките но това не ви топли щото те така или иначе Не гласуват.НАС обаче - Простите Гербери е абсурдно да подведеш с Измамите си щото от там закъдето си се сапътил ние се Връщаме!

    Коментиран от #25

  • 20 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    6 0 Отговор
    Любимия ми номер. 3% промоция преди 33% поскъпване. И шарана кълве на бастун.
  • 21 КРАДЕНЕ ДО ДУПКА

    5 2 Отговор
    НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ !
  • 22 Даммм

    8 0 Отговор
    Други си е парното да поевтинее лятото, а тока да се увеличи...
  • 23 хммм

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фърко":

    Kaто няма правителство защо има един бунак който взима 20 000 лв? Той за какво ги взима и защо заема 3 поста след като нямало правителство? Освободете го поне да знаем, че наистина НЯМА правителство!

    Коментиран от #24

  • 24 Посоченият

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "хммм":

    Той си е най-добре не носи отговорност за нищо, а е на няколко поста и съответно с няколко заплати като министър, външен министър, директор на сметната палата и още 3-4 поста заема без да върши нищо
  • 25 Защо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Защо се натрапваш на хората, като си едновременно невеж, наивен и неграмотен, но за сметка на това много неприятен? Направи ни услуга и си намери друго хоби вместо да тролиш тук по цял ден. Освен ако за това не ти плащат де. Тогава поне те разбирам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове