Last news in Fakti

2 Юли, 2024 07:34 9 695 37

Цветанов: МВР реално е подпомагало под някаква форма определени партии, за да получат това, което имат днес

  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • партии-
  • помощ

Не може Теменужка Петкова да е министър на икономиката и иновациите. „Тя е човекът, който прокара, реализира и подписа Пътната карта за „Турски поток“, коментира бившият втори в ГЕРБ

Цветанов: МВР реално е подпомагало под някаква форма определени партии, за да получат това, което имат днес - 1
Снимка: TV1

ДПС стои твърдо зад номинацията на Росен Желязков и структурата и персонален състав на Министерски съвет. Проектът за кабинет може да кажем, че повече принадлежи с политическите назначения на ДПС, с приемствеността, която се демонстрира на седемте членове на служебния кабинет, които да преминат в редовния. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „Демокрацията с Марио Гаврилов“ по TV1, съобщават от пресцентъра на партията.
Цветанов е категоричен, че не може Теменужка Петкова да е министър на икономиката и иновациите. „Тя е човекът, който прокара, реализира и подписа Пътната карта за „Турски поток“. Не може Калин Стоянов да бъде министър на вътрешните работи. Аз до сега не съм видял да се е случило нещо значимо в борбата срещу организираната престъпност. Единственото, което видяхме е, че обявените за издирване на Интерпол, с европейска заповед за задържане сами отиват и застават пред затвора и търсят начин да си излежат присъдата“.
По думите на Цветанов твърденията на Калин Стоянов, че Брендо е влязъл преди две години с летателно средство са абсурдни. „Евелин Банев – Брендо може да влезе във всяка една държава с много на брой фалшиви самоличности. Ако имахме истинска, реална борба срещу организираната престъпност и да може действително да се издирват тези лица, смятам че резултатът щеше да бъде друг и тогава може би щяхме да поздравим действията на МВР“.
Цветанов коментира и множеството фалшификации по време на проведените местни избори и касираните избори свързани с общинските съвети. Той заяви, че се очаква касиране на изборите в Пазарджик и София. „МВР реално е подпомагало под някаква форма определени политически партии, за да могат да получат това, което имат днес“. Той припомни, че лично Пеевски и Борисов са защитили Калин Стоянов след футболното хулиганство пред БФС.
Цветан Цветанов е на мнение, че не може Томислав Дончев да отговаря за нещо, в което се е провалил, имайки предвид Плана за възстановяване и устойчивост, който ГЕРБ не внесоха април 2021г. и оттам тръгнаха проблемите със средствата, които страната ни не е получила.
И ДПС и ГЕРБ стоят зад предложението на министър на правосъдието – Мария Павлова.

„Нямаме национални стратегии по секторните политики“, заяви Цветанов и попита защо Теменужка Петкова не е внесла нова национална стратегия за енергетиката, като бивш министър на енергетиката. „Искаме да усвояваме пари по ПВУ, искаме да правим декарбонизация с всичко, което е свързано с икономиката, но нямаме абсолютно никакъв хоризонт и никакви политики. Това е огромният проблем, който стои пред държавата“, каза още Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдеее

    32 5 Отговор
    От къде взе парите бре. От гардероба. И кой ги остави там, е как кой - аз ги оставих
  • 2 да де

    43 16 Отговор
    Тоя от помощното училище дето оправи МВР като министър вече вече разбира от всичко даже и от енергетика.

    Коментиран от #3

  • 3 Хихи

    50 5 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Ама виж че знае как стават нещата
  • 4 Петър

    44 10 Отговор
    В една нормална държава сега ти щеше да си в затвора,а не да ни губят времето с твоите глупости.Дано има Бог и някой ден да си платиш справедливо за всички злини и апартаменти
  • 5 Ррр

    54 6 Отговор
    Ти бе цветко ти създаде тоя модел в мвр
  • 6 Град Козлодуй

    47 4 Отговор
    мафията и олигархията са овладели Държавата
  • 7 Ц в ЦВ! Не сме те забравили какъв

    26 9 Отговор
    Б. О. К. Л. У. К си! Ще те Светнат бившите твой Съпартийци, ще ти пратят Преторианците от Делтата....

    Коментиран от #9

  • 8 Явно бочко

    33 8 Отговор
    здраво го държат ! Готов е да си жертва партията само и само да оцелее!

    Коментиран от #26

  • 9 Трудно

    26 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ц в ЦВ! Не сме те забравили какъв":

    Ще го намерят! Има много апартаменти и всяка вечер ги сменя.
  • 10 пешо

    18 5 Отговор
    боклук си
  • 11 Банкята

    31 4 Отговор
    ТЕ затова си го избраха този мишок и пак си го оставиха. Някой трябва да им пази наСран. те задници. Това е положението в България. Мафията е превзела изцяло дъжавата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 шефа

    21 5 Отговор
    Яяяяя,тоя у.од бил жив Бе,много жалко !
  • 14 Пенчо

    31 5 Отговор
    По нелепа случайност беше министър но сега вече е всезнаещ "експерт"!
  • 15 Копнх, копнях

    11 5 Отговор
    да чуя какво мисли по въпроса Цветанът На Мисълта и се убедих, че наистина мисли.
  • 16 #идиоти вън

    26 3 Отговор
    ТоЯ знае как. Абе Цецо, ти улав ли си или нас искаш да ни правиш на улави, а ти как правеше избори бе нагъл мерзавецо?!?!?!?
  • 17 Летописец

    32 4 Отговор
    Прав е . Макар че и той като министър използваше властта си в МВР за подсушвания в полза на Герб .
  • 18 Тома

    24 5 Отговор
    Тука цъфтан сам не знае колко е прав
  • 19 Минало заминало

    16 2 Отговор
    Храни бау бау, да ти прави, ау ау. Я как разбира намеси те на МВР в политиката. Цецо я си кажи как оказа натиск на областните директори като стана министър и ги накара да си напишат оставките и после остави само двама от тях били по програма на Хайнц Зайдел. А после знаем осъдителнте присъди и не защото тези които осъдиха страната не са бандити а защото заради ей тия чистки изгониха знаещите и можещи те но пречещи на спонсорите ви. А Герб точно заради тебе загуби подкрепа. Най корумпирани те точно ти ги докара. Ей последен пример Живко Коцев лансиран от теб
  • 20 Тъпа ушанка

    22 3 Отговор
    Цветанов, а га яде кюфтета не рева, а сега ревеш майкатиии......
  • 21 Кажи си Цецо

    26 1 Отговор
    Кажи си всичко другарю гимнастик. Знаеш всичките далавери на Баце и на Шиши, ама нали и ти си от котилото. Ни лук ял, ни лук мирисал. Правиш се на света вода ненапита и акъл даваш, ама нищо важно не издаваш. Куха лейка виждал ли си. Има огледало.
  • 22 Двуличие

    8 2 Отговор
    Този продължава да тормози абсолютно невинни хора! Провидение има и то ще го застигне, когато най-малко очаква. Той има много, много за губене.
  • 23 политиците разкриват неща

    6 1 Отговор
    които социолози , политици , коментатори не разказват . има 30 партии . викат им проекти политически . нямат гласове и не са в парламента . но и от ъндърграунда и групировките се кандидатират за президенти или депутати . Не им пише на челото . нищо не се случва . флашки , разкази . никой не ги слуша . Манипулации и сценарии .
  • 24 Така да бъде

    10 0 Отговор
    Държавата е мафия 😎🇧🇬😎
  • 25 Да , явно се е срастнало с тях

    6 1 Отговор
    и едни други . Вижда се . ами да се види по ясно и в подробности кое е мвр . и с кой е в сглобка - митници ли или кнопи , или мвнр . Любопитно . сега са важни освен политиците и техните партньори . красьо черния, Сабри , ТВ платени , бухалки в наследство на гоцев и местните украински кланове и про украйнски групировки .
  • 26 Трандафор

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Явно бочко":

    А какво стана с партийката на Цецо? И как бързичко се преквалифицира от партиен лидер, уау!, в политически коментатор! Ние май не знаем какво е загубил Цецко след като Бойко го изрита, буквално!, от ГЕРБ! Борисов го страхуват с Магнитски, със Сретан, с Брендо, с Монтерей, с Барселоната и с какво ли още не и така вече 23 години! Нищожества като физкултурника го плюят, понеже не могат да го настигнат! Във всякакъв смисъл!
  • 27 Справедлив

    8 1 Отговор
    При тройна зависимост на една " държава " - американски , европейски и собствени мафиото- олигарси не може да очакваме независимост на охранителната и всяка друга система Три пъти по-зле от зависимостта при социализма, но се пропагандира демокрация. Ще се събудим някога, когато няма да е останало нищо.
  • 28 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НА "ЦВЕТКО-ПЕТКО " НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ЩЕ УРЕДИ ДА МУ ПОРАСНЕ КОСАТА И "ИМИДЖА " МУ !?!?!?!?!?!?!?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 К...УРЧО

    1 0 Отговор
    ЗНАЙМ .ГИ ТИЯ ТО ЦВЕТАНОВ Е ДОБЪР САМО И ЕДИНСТВЕНО В КЛЮКИТЕ
  • 31 Гост

    3 0 Отговор
    Ти бе убиец.Защо лежи в Ст Загорския затвор човек който ти вкара.Спомняш ли си за заразените крави и швейцарските студенти.В чужд имот представен че ти си го строил взе евро пари и ти гледаха крави.Кои уби гледача на крави кои подхвърли оръжие кои заплашва с автомати собственика на имота????
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 шиши

    1 0 Отговор
    Обикновен контрбандист на цигари.
  • 34 Боко Праните Гащи

    3 0 Отговор
    Лош човешки матрял от секъде
  • 35 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 0 Отговор
    Браво на Цецо 10-те апартамента!!!
    Не е случайно, че ГЕРБ по времето на Цветанов печелеха всички избори, личи си професионализма му. ПП+ДБ да се учат, как се атакува корупция чрез медиите. Защото явно не може през прокуратура, съд или парламент.
  • 36 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    5 0 Отговор
    Цецо, когато беше министър на вътрешните работи, какво правеще Шиши в кабинета ти по 5 пъти на ден?
    А сетих се, носел е пачки за чекмеджето на боса ти, а за теб е имало тлъсти посреднически проценти. С които си купи 10 апартамената.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол