Last news in Fakti

2 Юли, 2024 11:09 2 236 40

Харизанов: Никой не иска да е създател на кабинет "Орешарски 2" и да е участник в него

  • георги харизанов-
  • създател-
  • кабинет орешарски 2-
  • участник

"Тъжна история. Неприятно ми е да живея в такива времена", каза анализаторът относно случващото се с партия "Величие" в парламента. По думите му има няколко проблема в тази "многопластова идеологическа организация"

Харизанов: Никой не иска да е създател на кабинет "Орешарски 2" и да е участник в него  - 1
Снимка: Нова телевизия

"На никого не му се иска да е създател на правителство "Орешарски 2" и да е участник в него. Ако няма ясно заявена подкрепа, която да почива на ясни приоритети и цели, съвсем естествено ще е да няма и ентусиазъм в участниците в това управление, да няма ентусиазъм и в обществото. Съвсем естествено е след едни 100 дни, които са нормалният толеранс за всяко едно нещо, това правителство да подаде оставка и да си тръгне".

Това коментира пред БНР анализаторът Георги Харизанов.

"Тъжна история. Неприятно ми е да живея в такива времена", каза той относно случващото се с партия "Величие" в парламента. По думите му има няколко проблема в тази "многопластова идеологическа организация".

"След всичко, което видяхме през годините, доживяхме да видим и "Величие"", изтъкна Харизанов в предаването "Преди всички". И добави:

"Каквото и да се случи утре, в случай, че това правителство бъде гласувано, тези разправии и всичко, което чухме, целият сюжет около тази партия ще направят така, че се връщаме в годините на правителството на Орешарски. В момента започваме лека полека да навлизаме в тази хипотеза преди утрешното гласуване. Нищо в личността и политическата история на Росен Желязков и на номинираните за министри не заслужава подобно отношение и подобно сравнение, а то вече започва да се налага от само себе си. Ситуацията, в която изпадна цялата политическа система, е все по-неприятна и за гледане, и за коментиране, но тя става все по-неприятна и за живеене".

По думите му основният проблем е в системните партии. Управлението не търпи вакууми, обясни анализаторът:

"Когато т.нар. системни партии не се справят с това да излъчат подходящите хора, да излъчат подходящите послания и по този начин да спечелят достатъчно гласове, да продадат политическия си продукт на достатъчно хора на изборите, са възможни подобни явления, които с незначителните при нормална избирателна активност 100 хил. гласа в момента да се превърне в централен сюжет".

Според него е най-нормално ГЕРБ да предложат силните си фигури като част от евентуален нов кабинет.

"ГЕРБ и останалите политически сили продължават да живеят с мисълта за твърдото си ядро и всичко, което се прави и се говори, е насочено към избирателите на ГЕРБ. И присъствието на Борисов в президентството и на консултациите, и на връчването на мандата, и състава на правителството са ясно послание към избирателите на ГЕРБ".

Защо правосъдният министър трябва да е нечий, попита Георги Харизанов относно предложения проектокабинет.

"Защо не приемем, че правосъдното, земеделското министерства са министерства, които са ръководени от секторни специалисти и че това е някакъв жест на приемственост по отношение на служебното правителство, ако щете и към президента. И е послание, че светът не започва и не свършва с това правителство. Приемствеността не трябва на всяка цена да бъде тълкувана като намеса на мафията в политиката, защото този сюжет се изчерпа".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНЖ1

    43 6 Отговор
    Безотговорността на ГРОБ и Д(П)С към Бг са очевадни!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Крум

    47 3 Отговор
    Харизанчо, какво стана с тръбите от напоителни системи?на коя хранилка си сега? Бат тиквун трябва и на теб да даде място във върховния съд за добре свършена работа.
  • 3 Айде

    37 2 Отговор
    Този да ходи за напоителни тръби!
  • 4 Реалист

    17 7 Отговор
    И с какво са по различни от сектата на копейкин или пък Атака ?!
    Даже клоуните от възраждане са още по голямо дъно, сбиpщина от yтaйkaта на обществото, не реализирали се лyзъpи !
  • 5 не го мислете

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Парични бонуси за всички гласуващи и ще ги изметат!
  • 6 ало харизанов

    15 1 Отговор
    сравнението ти е несравнимо
    орешарски бе създаден от втората и третата партия с участието на златния пръст

    и още очакваме отговор на въпроса КОЙ

    Коментиран от #7

  • 7 отговорът не беше ли

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "ало харизанов":

    Стани шеф?
  • 8 Възрожденец

    25 1 Отговор
    На кольовци, кънчовци, андреевци, харизановци и вся остольная ... не трябва да се вярва и думичка.
    Казват това, за което им е платено.
    Кажат нещо и героите на Достоевски, започват да разпространяват пропагандата им.
    Чуя ли ги и ги изключвам, то е ясно какво ще кажат - гледната точка на българо-руската мафия, узурпирала всички постове в България.
  • 9 Бамбука

    27 1 Отговор
    Всички го питат какво стана с "напоителните тръби" ? Какво да отговори "горкият" . Изпариха се под неговото "мъдро" ръководство.
  • 10 е всеки пише приоритети

    8 0 Отговор
    а изпълнява поръчки и е продажник . примери бол . ние сме близки на румъния като икономика и политика . а като групировки до македония, гърция и сръбска . европейско по футбол сънуват от футболното лоби . да скубат пари . ама друг път .
  • 11 Мишел

    20 3 Отговор
    Двама министри, строили Турски поток през последния мандат на Борисов, са в проектокабинета на Желязков. О, не! Трима строители заедно с Нанков са. Само Борисов липсва вътре. Три милиарда български пари, налети от Бойко в руската икономика, които директно позволиха на Путин да започне войната (СВО) в Украйна, създавайки му резервен коридор за газови доставки за Европа. С български пари!
    Пари, които Путин казал пред Радев в Сочи, че Борисов и аверите му му дължат.

    (Гешев да излезе да разкаже през коя БГ банка оня с жълтото Ламборджини всяка седмица е теглил комисионните на каса от строежа на Турски поток.)

    Умирам си да видя как някой от ИТН ще гласува за кабинет, чийто министри през 2021 Слави щеше да чегърта с шпатула.

    Коментиран от #17

  • 12 Какви силни Фигури има ГЕРБ?

    26 2 Отговор
    Какви силни Фигури има ГЕРБ? Силни Мошеници! Които не зачитат Закона и Конституцията на тази страна! Кой пДоведе България До Този ХАЛ? Противозаконните и Противоконституционни Действия на правителствата управлявали Тази Страна през Последните 35 години! Освен на Противозаконните и Противоконституционни Действия на тези правителства ! Техните действия се Основаваха и на редица Противозаконните и Противоконституционни Регламенти в Закони Гласувани от Това "Българско"! Народно събрание! И накрая пратиха съавтора на тези Противозаконните и Противоконституционни в Конституционния Съд! Като Конституционен Съдия! За какво можем да Говорим при една такава Ситуация! Не може един недодялан Калъф да управлява една Страна! И тя да има претенции че е ПРАВОВА!

    Коментиран от #26

  • 13 Така де

    5 13 Отговор
    Изборът на патриарх доказа, че България е под тоталния контрол на Русия. Президентът също е антинатовски, проруски наствоен, много успешен избор на Русия. Затова избори ще има дотогава, докато не се състави стабилно проруско антиевропейско правителство.

    Коментиран от #15

  • 14 ТикВуна

    18 2 Отговор
    мазна гербаджийска подлога .......
  • 15 Така е

    8 10 Отговор

    До коментар #13 от "Така де":

    Първата крачка вече е направена. ПП-ДБ ще гласуват вече заедно с Възраждане!
  • 16 Вуте

    21 2 Отговор
    Харизанов, верен слуга и глашатай на Борисов. Без никакъв свян на черното казва бяло и обратно.
  • 17 Иван

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мишел":

    Световния лидер на света Володя Путин е казал в Сочи на президента Радев че Бойко и сие му дължат 3 милиарда и 450 милиона още! Радев приведен попитал световния лидер Путин как е направил калкулацията и Путин само отговорил " Аз така сметнах"...Радев промълвил само "Господин Борисов предостави над 3 милиарда Бг.средства за тръбите на вашия Газпром за Руско-турски поток и още над 3 милиарда ви дължи ли,не Борисов ще ги плати а нашия народ ", лидера Путин само махнал с ръка и казал "Деньги есть "...Затова Боко трепери защото Американците го държат за топките след като подарил над 6 милиарда на руснаците наши народни пари

    Коментиран от #28, #35

  • 18 Анонимен

    19 1 Отговор
    Защо постоянно се дава думата на независимия анализатор от ГЕРБ? Защо постоянно се забравя,че Георги Харизанов е член на ГЕРБ?
  • 19 велчев премиер

    5 1 Отговор
    и без външен министър , културата на клементина . бизнесмени . групировки , сенчести клонове на мафията са друга клика бе .
  • 20 Жалката истина

    10 1 Отговор
    За съжеление балканския манталитет докара тази красива и богата държава в това жалко състояние.Погледнете около нас румъния гърция турция .Там от години хората се радват на стабилност и вървят напред.У нас се появи лъч на надежда Случи се невероятното бг политици проявиха разум и патриотизъм И подходиха цивилизовано както в една германия Партии опоненти си подадоха ръце за да управляват заедно за благото на държавата.За жалост случи се логичното Провалиха се именно поради балканския си манталитет. Върнаха държавата пак там където беще преди 4 години. Невероятно но напълно реално е да предизвикат нови 7 ми избори??? Със същия резултат.Такъв срам и позор за българия е нямало в най новата ни история. Ако тази държава със своите дадености и потенциал.Се управляваше примерно от британци или германци. Отдавна щеше да е богата уредена и водеща в Европа.
  • 21 Име

    3 1 Отговор
    Харизанов, ако всяка партия разчита на себе си и предлага собствени политики, хоризонта ще се изчисти след 3 ротации. Неодобряваните ще отпаднат. Заради сглобките, България е на 6 ротации.
  • 22 Лъжливия подполковник Марков..

    5 0 Отговор
    Утре той и депутати от Величие ще подкрепят кабинета на ГЕРБ. Изявление на Ивелин Михайлов -
    ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ: „ПОЛКОВНИК МАРКОВ МИ КАЗА: „СПРИ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ПОЛИТИКА! ЩЕ ЛЕЖИШ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР! ЩЕ БЪДЕШ УНИЩОЖЕН! ЛОШОТО Е, ЧЕ СМЪРТТА ТИ НЯМА ДА БЪДЕ ДОСТОЙНА!“ /ВИДЕО/
  • 23 Насо

    3 3 Отговор
    Тука няма “искам - не искам”! Това е служба, и каквото разпореди г-н Пеевски, това се изпълнява! Така е устроена българската държава и който не се подчинява, ще бъде унищожен, като Кирчо и асенка!
  • 24 Да попитам

    13 1 Отговор
    Някой знае ли защо всички неприятни са в ГЕРБ ?
  • 25 Пенсионер

    12 0 Отговор
    Харизанов: "Тъжна история. Неприятно ми е да живея в такива времена"
    Ами то вие гербаджиите сте свикнали от софра на софра, от парти на парти и всички да ви правят евала. Всичко по-малко от това ви се струва мъчение. Но гербаджийското време приключи.
  • 26 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Какви силни Фигури има ГЕРБ?":

    Логичен коментар
  • 27 Ламбо

    11 0 Отговор
    " Факти" много се излагате , как може да давате трибуна ха един осъден мошеник и престъпник , толкова ли ви е паднал гарда . Срамота , поредните гъзоблизци на Тиквата .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Индийско орехче

    8 2 Отговор
    Раззпадът на мафиотизираната мутренска групировка герп/дъпъсъ, наистина е жалка и отвратителна картинка. Обаче публичните изявления на яко побъркалия се напоследък Дон тиквон, осигуряват много матрял за специализиращите психиатрия и клинична психология.
  • 30 БРАВОС БЕ

    7 0 Отговор
    Харизанов ти си най и по разбирач фитнеса явно не ти помага за развитието ти на мисловна дейност това че ходиш в две три студия не те прави някой и тези на които гостуваш не блестят с мисъл ясни са ни и те Ризова и в челюсти тази дето я мързи и да говори....
  • 31 минувач

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дори":

    лъжи са тъпите ченгесарски истории с пудели, лъжа е всяка втора дума на бойко и всяка трета на пеевски, лъжи са дрънканиците на добрев, харизанов и пр. а това че кремълските мафиоти не понасяте ппдб, е само още едно доказателство, че ппдб са от правилната страна на историята.
  • 32 Инамен

    6 0 Отговор
    ми омръзнаха вечните ви тарикатлъци.
  • 33 Стеф

    8 1 Отговор
    Навсякъде чета, че предложения кабинет бил от някакви доказани експерти, участници в предишни правителства на ГЕРБ. Обаче, като се върна назад питам, не беше ли заради тези доказани експерти излязъл народа по улиците. И едно е доказано, че няма институция, която да си свърши работата, за да докаже, тези доказани експерти )))), а не да ги препира и вади на всеки три години. Това ще ни върне пак назад!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Реалност

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    "Световния лидер на света Володя Путин" е приеман само в Северна Корея и няколко африкански племана.В Китай ходи да се отчита и занесе дарове на господаря си.
    На всички останали места го чака арест за извършените престъпления срещу деца, геноцид и тероризъм.
  • 36 Тома

    4 0 Отговор
    След като видя жоро тръбата цял ден се чувствам нещастен
  • 37 евалата чалгопитеци

    0 1 Отговор
    Как е Промяната? Свежичко ли ви е още?
  • 38 Светлина

    3 0 Отговор
    Радко отвратителен е този. Мутра дето се мисли за мъдрец.
  • 39 404

    0 0 Отговор
    Харизанов, как от журналя стана аналлизатор и то на козяшка ясла....а беше, ама беше едно време ХАРИЗАНОВ! посвири им на козяк те обичат да им шумите.
  • 40 Ние българските граждани

    1 0 Отговор
    Има решение за това е!И то е;
    "Негласувалите след като не могат да си припознаят нито едина партия защо да гласуват за някоя си безлична партия?!
    Според мен най-доброто решение би било е
    Негласувалите да отида до урните и да зачертаят в бюлетината квадратчето - "Не подкрепям никой".
    Така ЦИК ще не ще ще ги сложи в сметките за класирането.
    Така сега в Парламента нямаше да ги има последните три партии.
    Това са БСП с 2,29%, ИТН с 1,94% и величие с 1,51% от всички българи имащи право на глас!
    Това е формулата за стопиране на тоя партиен хаос!"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол