Last news in Fakti

2 Юли, 2024 22:39 896 12

КАТ започва акция срещу зачестилите катастрофи с мотористи

  • пътна полиция-
  • кат-
  • акция-
  • катастрофа-
  • мотористи

Това идва след анализ на Пътна полиция

КАТ започва акция срещу зачестилите катастрофи с мотористи - 1
Снимка: БГНЕС

През последните седмици се наблюдава завишаване на броя на загиналите и ранени участници в движението по пътищата.

Това каза пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“ на МВР.

Предприели сме някои действия, свързани с ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. На база анализите ни, част от участниците в движението по пътищата, които са попаднали в ситуация да са по-често ранявани или да са загубили живота си в пътнотранспортни произшествия (ПТП), са водачите на двуколесни превозни средства. С особено внимание се обръщаме към мотоциклетистите, обясни Ботева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голем дебил

    11 0 Отговор
    КАТ да идват на Ботевградско шосе,ама късно вечер,за да видят какво става по булеварда.Моториститие сами са виновни за инцидентите.Карат като луди.Не се спи от тях.Така че хич не ми е жал за тях.
  • 2 Моторист съм и шофьор съм

    10 2 Отговор
    От 50 години...ама на калъфите от днешният КАТ ще кажа,че с ,,АКЦИИ",криене на сянка...НИ
    ЩО НЕ СТАВА
    По ,,Живково" време през седемдесетте на м.в. са ме спирали на Два пъти за проверка на дистанция от 20-на км с мотора тогава...
  • 3 И на южната дъга

    14 2 Отговор
    Дебилите на две колела нагли и нахални карат с 200 и никой не обърне камерите А и да ги обърнат номерата им са прищипани на половина и не се виждат.
    И при това положение вместо да ги изпрати от движение те им се моля да внимават. И после защо са загинали толкова много от тях. И мен не ме е жал.
  • 4 Мотурист

    2 1 Отговор
    СпецияяАална операция?
  • 5 Стария Рокер

    12 1 Отговор
    Новите мотористи от се мислят за безсмъртни. Те не мислят с главите си. Свикнали са като на село но тук движението не е като там. На времето моторите не бяха толкова мощни и бързи. Пак ставаха бели но ги причиняваха ербапи които мислеха , че могат всичко. Всяка машина е различна дори от една марка и една серия на производство да е е различна. За мен пистовите мотори трябва да бъдат забранени в града както са забранени кросовите. Но повечето искат да се направят на велики и да изпънат мотора да ги видят всички. И при моторите важи правилото като при колите. Като му видиш колата може да го разбереш какъв е.

    Коментиран от #8

  • 6 Ония с Фордо

    3 0 Отговор
    Е какъв анализ трябва пък толкова да правят от КАТ при положение че средноителигентен човек разбира че в затворените четириколесни МЕСта пътниците са по-добре защитени отколкото в двуколесните отворени МЕСта !
  • 7 Нещо истинско и смешно

    5 0 Отговор
    Тир дал ляв мигач завива и моторист го изпреварва както винаги не правилно при двупосочно движение се озова почти под ремаркето. Действието се развиваше на 5 м от мен а мотористът пищеше като малко дете . Беше смешно защото водачът на двуколесното се опита да излъже че тираджията не е дал мигач но аз ясно виждах че го прави защото е обезумял от страх. Беше много смешно.
  • 8 Злогош

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стария Рокер":

    Я градско карам бавно и чопъра клокочи за да ме чуат и видат сите а не да питат кой беше тоа дека прелете или да ми гледат снимката на стълбо .
  • 9 От тридесет

    2 4 Отговор
    години карам мотоциклет. Почнах Балканче Simson MZ минах и през много мощни мотоциклети. Разбрах че за българските пътища и уменията на автомобилистите не стават. Сега карам Адвенчър мотоциклет. Спазвам до колкото мога всички ограничения. Никога до сега не е имало такива дебили водачи на автомобили. Всеки втори говори или дзяпа по телефончето. По автомобилите ядат гримират се чоплят се нокти и коси. Бабички подкараха мощни джипове. Карам в ограничението и почти винаги някой ме натиска и кара близо зад мен. Младите мотоциклетисти си мислят че са в електронна игра. Много от тях карат неразумно. Има вече и много автомобили който пукат и трещят повече и от нормален мотоциклет. Не всеки на мотоциклет е безхаберник и джигид.
  • 10 П.Тошев

    5 0 Отговор
    Мотористите се чувстват безнаказани . Елате вечер на бул . България да видите и чуете за какво става въпрос .
    Защо в чужбина рег . табели са закачени правилно (отвесно спрямо пътя ) ,а тук всякакви пространствени положеният.
  • 11 Горски

    6 0 Отговор
    КАТ да правят проверки на магистрала "Хемус" - бензиностанция "Лукойл" - посока София, както и на входа на Аксаково, всяка вечер има кушии и това е от 20 години.
  • 12 Хаха

    3 0 Отговор
    КАТ започва акция срещу зачестилите катастрофи с мотористи

    Да ги оставят да се трепят,за мен това са си живи камикадзета
    Е вчера пред мен един караше на задна гума с мотора,луди хора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове