Last news in Fakti

3 Юли, 2024 13:09, обновена 3 Юли, 2024 15:02 5 165 80

Разгорещен дебат в парламента по правителството, предложено от ГЕРБ ВИДЕО

  • росен желязков-
  • правителство-
  • кабинет-
  • депутати-
  • народно събрание

Указът на президента за гласуване на кабинета беше издаден на 1 юли

Разгорещен дебат в парламента по правителството, предложено от ГЕРБ  ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите дебатират и гласуват проектокабинета на ГЕРБ-СДС начело с Росен Желязков за министър-председател. Точно в 13 часа председателят на НС Рая Назарян поднови заседанието на парламента.

Указът на президента за гласуване на кабинета беше издаден на 1 юли. За да бъде приет проектокабинетът "Желязков", са необходими 121 гласа от народните представители.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова представи кандидатурата на Росен Желязков за премиер. „Ако подкрепите Росен Желязков, то той ще бъде достоен премиер на България“, каза Петкова.

От своя страна той представи и структурата на кабинета, както и имената на министрите. Малко след това Росен Желязков представи основните приоритети на правителството на малцинството.

От ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" , ИТН "Величие" вече заявиха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат.

"Предложеното правителство на ГЕРБ-СДС има за основна задача да преодолее три основни дефицита - дефицит на доверието и легитимността, дефицит на целеполагането и целепостигането, дефицит на правоприлагането. В последните години българското общество преживява една от най-тежките политически кризи от създаването на съвременната българската държава.

Липсата на лидерство и отговорност бе проведено с експерименти с неясен смисъл. Войната между институциите и фрагментирането на обществото на твърди партийни ядра, които са противопоставени хронични, са на път да превърнат политическата криза на криза на демокрацията", заяви Росен Желязков от парламентарната трибуна и добави, че това води до безкритичен популизъм.

"Средно през последните три години в България се провеждат избори на всеки 6 месеца. Обществото вече стана апатично и няма доверие вече да дава доверие. Това довежда до липса на интерес от избирателите и гласуване само от твърдите ядра", допълни той.

"Пътят на единението е труден, аз предлагам сформиране на правителство с ясен политически мандат.

Представих структура и състав без осигурено мнозинство - като правителство на малцинството с политика към наваксване на загубеното време. Ще го постигнем заедно с модернизация, дигитализация, повишаване на производителността на труда, дигитализация и като инструмент на публичните процеси, намаляване на административната и корупционната тежест, ще насочим политиките си и към връзка нa обрaзoвание и пазар на труда.", посочи Росен Желязков.

От началото на демокрацията са проведени 15 парламентарни избори, от тях 4 са редовни, припомни кандидатът за премиер. "Кредитът на доверие на избирателите 90-та година започва с 83% участие, за да стигне до 34% на последните избори. 21-ва година има 4 избора - 3 парламентарни и един президентски.

Средно в последните 3 г. в България се провеждат избори на всеки 6 месеца", припомни Росен Желязков.

Има голямо различие поне по два въпроса – защо сме тук в тази ситуация, и как можем да излезем от нея, каза Николай Денков от ПП-ДБ. По думите му през последните три години само коалицията ПП-ДБ са успели да формират редовни правителства с по-високи доходи за хората, икономическа среда за инвестиции, политическа подкрепа за приемането на закони и ясни позиции на България в международната политики и приемането в Шенген.

„Днес ни се предлага правителство на ГЕРБ с подбрани министри от Пеевски. Наистина ли ни предлагат същите министри със същите схеми?“, попита Денков.

По думите му това е правителство от типа „забравете за бъдещето“.

„За нас приоритет беше да осигурим парите за строежа на детска болница“, каза още той.

Денков отбеляза, че правителствата на ПП-ДБ е намалило инфлацията.

„Ние ще осветяваме всеки опит за злоупотреба с обществени средства за лични или корпулентни интереси. Изборните резултати не поставят в положението на опозиция“, каза още той.

„Кой не е по-силен от хората“, допълни той.

Тези, които се наричаха евроатлантици, финансираха Путин, отговори Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. По думите му в правителството на Денков са купували три пъти повече руски петрол, а Денков е заплашвал да си подаде оставката, ако посегнат на петрола.

„Аз не разбирам назидателния тон, при условие, че никой не е гласувал за Денков, за Асен Василев или Кирил Петков. Дясната общност е използвана в България за пореден път, за да се прокарат проруски интереси в България. Ще отидем на избори през септември вероятно и в България ще има проруско правителство, така както те искат“, обясни Добрев.

„Спомняме си вашата реформа в областта на висшето образование, акад. Денков. Образователната общност писа на Денков „Слаб 2“., каза Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Първият извод за нас беше, че хората са свалили до критичен минимум доверието в политическия процес и институциите, припомни депутатът от ДПС Йордан Цонев. Вторият извод според него е, че избирателите са поискали да има стабилно мнозинство в Народното събрание.

Какъв е изходът, ако не съставим правителство по отношение на доверието в политическия процес? Още повече ще спадне участието на българските граждани, каза той.

По думите му няма друг начин да бъде прекъсната кризата освен някой в парламента да осигури мнозинство за правителство. Той обясни, че няма сговаряне около идеи и принципи, което няма да доведе до нищо.

„Това е причината ДПС да не се отнася така, както виждаме да се отнасят повечето тук. Ние сме втори и ще подкрепим мандата на първия. Ще изчакаме президента да даде неговия мандат и там ще положим всички усилия и с третия мандат да има управление. Но това ще е управление само около ценностите, на които България принадлежи“, каза той, като уточни, че няма да подкрепят „Възраждане“.

Ние бяхме 45 години на Изток и затова българите не харесват Изтока, и затова ние сме в западния модел. Затова няма да водим разговори с „Възраждане“, но ще водим разговори с всички други“, припомни Йордан Цонев.

Отговорността е и на първата и втората сила, но и на третата сила. „Дали пък не е правилното да се постъпи държавнически? Ние от ДПС ще постъпим държавнически и при първия, и при втория, и при третия избори“, допълни той.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов директно обвини, че ДПС е заплаха за националната сигурност за България. Той призова за ново мнозинство, което да изключи ДПС и ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да се прекратят дебатите. „Да кажем на българските граждани, че се извиняваме, че молим за прошка. Никого не обиждам, няма нужда от това, да си пожелаем да се видим след изборите. Предлагам процедура да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет и да отидем да молим за прошка“, заяви Борисов.

„Днеска гледам как Костадин Костадинов ви изкомандва и вас, и БСП, и „Величие“. Аз видях, бях тука, за което му казвам честито за новата роля. Ако дадете третия мандат на „Възраждане“, г-н президент, ще имаме правителство“, каза Борисов. Формацията на Костадин Костадинов е „новата сила в парламента“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

В трудни ситуации ние се подкрепихме, обърна се той към ПП-ДБ. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте към ДПС, каза той. От казаното дотук ние единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от десетина или колкото трябва депутати от вас, да си понесем цялата отговорност, допълни Борисов.

Казаното от Бойко Борисов Борисов да се прекрати дебата и да ходим да искаме прошка, щеше да е конструктивно, ако беше поискал прошка за всички тези години, в които съдебната реформа не влезе реално в сила, или се беше покаял, че службите на България не работят за този народ. Или пък че всеки един пункт в скалата за корупция отговаряше на 70-те лева МРЗ в страната ни. Ако беше казал "покайвам се, че развалих уговорката, и че два пъти свалих редовно правителство, което имаше всички шансове да напредне България още повече".

Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков по време на дебата.

Ако някой мисли, че ще бъдем коалиционен партньор без тези реформи, много се лъже.

Потвърждавам на нашите избиратели, че ще работим за антикорупционни политики, и ще работим проевропейски, и няма да направим компромис в нито една посока. И само да кажа, че повече хора в София са гласували за мен с преференции, отколкото за Борисов, завърши Петков. Той също обяви, че се разкайва са липсата на съдебна реформа.

Тошко Йорданов от ИТН заяви, че правителството на ГЕРБ няма да получи подкрепа и призова президента да даде третия мандат на партията на Слави Трифонов. След неговото получаване ще проведем консултации за експертен кабинет с ясна програма и цели.

Да си дадем сметка, че си играем с огъня. Всеки един от нас участва в ликвидирането на парламентарния модел на България. Никой от нас не знае в какъв свят ще се събудим в началото на другата година. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков .

Днешният дебат и днешното гласуване надхвърля случващото се в днешния ден, категоричен е той.

Естествено, че трябва да има правителство, но като си помислим какво ще бъде, си казваме "по-добре да няма правителство". Темата е много по-голяма, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    38 3 Отговор
    Да видим сега, кои ще си излязат и кои ще се "объркат"

    Коментиран от #13

  • 2 Страшно е

    48 10 Отговор
    В момента е страшно в НС. Пеевски не се съобразява с призива на Ахмед Демир Доган и привиква депутатите на ДПС в стаята на движението един по един под тежка охрана от 6 бодигардове! Чуват се викове ,дори ритници и ругатни. ПП/ДБ са в коридорите и единия от депутатите им Димитър Найденов снима и танцува от забавление! Инкасират Величие ,инкасира ИТН. Къде е Бойко в цялата схема? Толкова ли е зависим от Пеевски? Зад него е смърта ,пред него бездната!

    Коментиран от #15, #60, #61

  • 3 гроб е мафия

    29 16 Отговор
    арестувайте другарят копейкин
  • 4 Васил

    51 9 Отговор
    Коалиция “Шушана” с Ментата от ДПС и останките от Величие. Тъжният край на Борисов.
    Ако има малко останало достойнство и срам за достополепната си възраст, нека Борисов прекрати този фарс в Парламента и да спре с политиката, защото фарсът е негово си дело. Най-добре да предаде партията си на Пеевски, който и без това го е пробил отвътре, а скоро ДПС ще му отеснее със замаха, с който действа. Обръщам се лично към него, загрижен за държавата, за бъдещето и за него самия.
    Бойко, срамно е за теб да са гласували само 8% от българите и то защото половината от тях са на общинската, държавната и олигархичната хранилка,другите ромски гласове а ти да се напъваш да заграбиш цялата власт с помощта на няколко купени продажни депутати, изтъргували душите си и избирателите си на дявола.
    Бойко, стига трикове и слугинаж на “началниците” в името на личнотото ти оцеляване. Отдавна си разкрит и достигнал нивото на собствената си компетентност. Сега е моментът да запазиш малко достойнство и да си тръгнеш сам от сцената, преди да бъдеш изхвърлен с общонароден бунт и с шутове завинаги от нея само след няколко месеца. Понякога да улучиш точния момент, за да се махнеш, е много по- трудно, но пропуснеш ли го, краят винаги е фатален. Бойко, мисли за края! Само той е пред теб.

    Коментиран от #69

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 САМО ГЕРБ

    10 58 Отговор
    Ще възстановят държавата.

    Коментиран от #42, #77

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наско

    34 10 Отговор
    Денков така нацепи ОПГ ГЕРБ-ДПС, че Мутрата стана и излезе от залата.
  • 13 АМИ ОН БИСТРИШКИЯ „🐯”

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофилчо":

    ИЗЛЕЗЕ НА ДЕСЕТАТА МИНУТА..
    ПРИНУДИТЕЛНА СМЯНА,МАЙ...
  • 14 Наско

    7 36 Отговор
    г-н Пеевски ни спаси от натрапените ни ит козяк соросоиди и с това спечели вечната признателност на народа! За това всички нормални хора гласуваха за ГЕРБ-ДпС и така ще е още много десетилетия за напред! Победа Бойко!

    Коментиран от #39

  • 15 Русофилчо

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Страшно е":

    Дай боже всекиму такъв страх от инкасиране.
    Кой се страхува от шума на банкомата преди да му даде парите бе
  • 16 Блез Паскал

    22 8 Отговор
    В отвъдния Свят Борисов и герберите ще СЪПРЕЖИВЯВАТ всичките мъки, нещастия, страдания и терзания на хората доведени до това състояние, причинени от кражбите лъжите и престъпното му управление на България !
  • 17 Последния Софиянец

    34 7 Отговор
    Не съм протестирал две години в дъжд и сняг против Тиквата за да се върне пак на власт!

    Коментиран от #20

  • 18 боко се пече на бавен огън

    34 4 Отговор
    А дано не мине..АМИН!
  • 19 Когато

    39 3 Отговор
    Денков каза , че при правителството на ГЕРБ хората са се палели , Бою не издържа и напусна Парламентарната зала.....
  • 20 Идваме

    12 10 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Абе ти кога ще ни дадеш парите за протестите
  • 21 Боча

    19 5 Отговор
    Да изненадаме Толупа.
  • 22 Целувачът

    17 2 Отговор
    на престъпната крадлива ръка изигра един гнусен спектакъл , направо да драйфаш !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Къде

    4 6 Отговор
    се скриха статийките ви за Йозеф Байдън и неговите велики речи. Явно съдебното преследване е ободрило Тръмп ,който с нищо не е по-добър ,но поне е с по-ясен ум от опонента си. Този път лагера на демократите успя да замаже криво-ляво кафявата следа оставена на дебатите ,но при следваща подобна издънка ,а тя е много вероятна ,тълпата наречена избиратели ,едва ли ще даде шанс на Байдън да стане президент. През септември най-вероятно ще наблюдаваме мач бол в дебатите ,в който Тръмп едва ли ще пропусне да опозори Байдън.
  • 28 Пешо

    11 18 Отговор
    Сапунчев, на ПП/ДБ правителството беше подарък от Борисов, и без Пеевски и Борсов нямаше да изкара дори един ден...а ти нямаше да пътуваш дори до Калотина. Ама наглееш и лъжеш като Киртака,, Бойкикев, Гномов и Кокоро, нали сте един дол дренки: некадърни, крадливи и лъжливи измамници.

    Коментиран от #29

  • 29 История

    23 6 Отговор

    До коментар #28 от "Пешо":

    Мутрата подаръци не дава. Той само взема. Подлъга ПП-ДБ за да ги провали и да им свали % на следващите избори. Те знаеха, че така ще стане, но се жертваха за да отнемат властта от Радев, чието служебно правителство ни тикаше към Русия и ни заробвае с дългосрочни договори като този с Боташ.

    Коментиран от #78

  • 30 Мнение

    29 3 Отговор
    ГЕРБ и Борисов са Проклятието за Държавата ни и Народа ни!!
  • 31 Хитрино

    8 17 Отговор
    Хубавото на лошото е, че падат параваните и става видно,че Денковци са наистина такива каквито са си
  • 32 Гласове от зайчарника в Банкя

    12 3 Отговор
    Бацо излезе и отиде да си удари една ножка!
  • 33 Попето

    20 1 Отговор
    Хора с неприятно излъчване, небръснати, дебели, елементарни политици, които се нападат и обвиняват едни други, губят време в празни приказки-това е днес НС.
  • 34 инж. Ганчо Илков

    13 4 Отговор
    Отчита се Политическата Криза и се отправя Желание за Доверие. Не се Отчита обаче Реалната Причина за това. А Тя е Ясна. Борисов трябва да бъде изправен пред Съда и да бъде отстранен от Политическата Сцена с неговия Побратим - Пеевски. Обединената Опозиция да Анализира Реалните Потребности на Обществото, да Разработи Реформаторска Програма и да Състави Коалиционно Правителство с Коалиционно Споразумение, така че да се Поставят на Принципна Основа Процесите на Промяна. Посочва се Разликата в Избирателната Активност. В Началото на "Прехода" към Демокрация, Общественоста Повярва в Демокрацията и Демонстрира своето обществено Желание. Тя не беше запозната със Сценария приег на Юлския Пленум на БКП от 1987 година и беше Излъгана. На Последните Избори Общественоста вече Рабрала Тънките Игрички на Статуквото не Гласува. Докато Борисов си Играе с Олигарсите за Доверие не може да се Говори. Габриел разбра Грамотноста на Борисов и също сне Доверието си от Него.
  • 35 Физиогномика

    12 3 Отговор
    Лицето на човека е израз на душа и нейното съ­държание, както и ума и сърцето му.. Лицето е капиталът на чо­века, който е в обръщение.
    Вгледайте се в лицето на г-н Росен Костинбродски!

    Коментиран от #37

  • 36 Симеон

    12 12 Отговор
    Мъка, мъка....кокоро, бойкиков, гномов, лена параПеткова и киртака вече ням да ни "оправят", никога. Ама никога! За България е хубаво да има правителство, но може би е по-добре да има нови избори, защото при нови избори гореописаните от ПП/ДБ няма да прескочат 4 процентната бариера...и пак ще леят омраза и лъжи по пазари и площади, а българите ще ги замерят с камъни и павета.
  • 37 Зора

    4 11 Отговор

    До коментар #35 от "Физиогномика":

    Лая Костинбродска, слава Богу, вече не е в НС...и никога повече няма да бъде. А, на вас от ПП/ДБ ви остава само да измисляте нови лъжи и да правите нови интриги...до следващите избори, когато ще изтлеете в небитието, късдето ви е мястото.
  • 38 Смях

    18 3 Отговор
    Петков само как затапи Мутрата с "между другото аз спечелих повече преференции от теб" :)
  • 39 Ддд

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наско":

    Леле, с какво се друсаш, бе човек
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 хммм

    14 3 Отговор
    Тоя смешен полицай забравя, че ГЕПП събраха по-малко гласове от ИТН на едни избори.
  • 42 Град Козлодуй

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "САМО ГЕРБ":

    Никога ГЕРБ Вие сте Чао
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Честност-не присъща за евроатлантиците

    11 20 Отговор
    Защо не престанете да предъвквате изтока и Русия? НИКОГА не съм чул някой да казва че ще ходим на изток или с Русия. Това, да имаме добри отношения (от което само можем да спечелим), НЕ означава че отиваш на изток. Значи като имаме добри отношения с Турция сме отишли много на юг, където не е Европа. Що за болен мозък може да измисля тези глупости? Да не забравяме, че навремето Русия ни дари военно оборудване и самолети, а почти всичко което сме платили сме го платили с износ на чушки, домати, краставици(чел съм различни статии в гугъл, потърсете). Не знам дали някога САЩ са ни подарявали нещо (освен мухлясалата царевица- също четете в гугъл), или ЕС са ни подарили нещо. Винаги е било - ще ви дадем ако направите това(кое? - да унищожим АЕЦ, или да си нарежем военната техника, или да я подарим, да подарим парите на нашите данъкоплатци на Украйна........) От САЩ, ЕС, НАТО не сме получили нищо даром без да са ни загробили с нещо.
    И въпреки това трябва да потдържаме добри отношения без да се превръщаме в килимчета по които да се разхождат.
  • 46 българка

    27 1 Отговор
    Уважаеми политици, ако искахме да се забавляваме, щяхме да отидем на цирк! Вие сте избрани, ЗА ДА РАБОТИТЕ ЗА НАС! Вие получавате заплати от НАС! И като имаме предвид, че мнозинството от вас краде необезпокоявано задкулисно и забогатява, ВИЕ НЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ЗА НАС-НАРОДЪТ! Да си депутат и министър не е ПРОФЕСИЯ, а престижно място, за да работите за благоденствието на своя народ!

    Коментиран от #51

  • 47 Град Козлодуй

    11 0 Отговор
    Олигархия мафия
  • 48 ИНЖ1

    20 3 Отговор
    Свалиха готово работещо правителство, а сега обясняват, че трябвало да има "редовно" такова???
    Шизофрения!!!
  • 49 Американско-турски вилает

    14 1 Отговор
    "Грандиозен дипломатически скандал: Час преди гласуването в Народното събрание турският посланик се среща с ДПС/Пеевски, за да осигури вота на етническата партия за кабинета "Желязков".

    Турция брутално се намесва във вътрешните ни работи. Часове преди гласуването на новото правителство турският посланик погази Виенската конвенция за дипломатическите отношения и публично притиска ДПС да гласува за кабинета на ГЕРБ.
  • 50 Мунчо

    5 2 Отговор
    Турските партии гербппдбдпситн искат да управляват дружно.
  • 51 Мунчо

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "българка":

    Хехе. Да не си мислиш че турците от гербппдбдпс се препитават от заплати?
  • 52 Павел пенев

    4 2 Отговор
    Отново ни натрапват Бойко крадеца, Кирчо лъжеца и Доган мъдреца.
  • 53 Мафията се завръща с нови сили да краде

    12 2 Отговор
    Гробари където се хванете все съхне, но явно кражбата ви се е усладила!
  • 54 Никой

    10 2 Отговор
    КОЙ дава прошка на крадци ? Може би Негово светейшество. Народа ви иска в затвора не в НС.
  • 55 Само България

    11 1 Отговор
    Честно казано ми писна от 2022г.да слушам за русофили, русофоби, евроатлантици, Путин...... и да се нападат взаимно. Забравихте за България, забравихте от какво имат нужда българите, забравихте, че вместо да благоденства България умира.
    Не ме интересува нито САЩ, нито ЕС, нито Русия, още по-малко Украйна(заради която настана цялостното опустошение на Европа), искам само благоденствието на България, а то може да съществува само с висша дипломация, а не с противопоставяне на едни или други,или като се превърнем в раболепни послушни и.

    Коментиран от #59

  • 56 Госあ

    9 4 Отговор
    Евала на Костадинов за приказката. В момента се правят циркове от дпс, които да ги легитимират като управляваща партия. Ще сложат представителни лица - еничари и помаци като свинчо, ментата и прочие които ще играят по свирката на турчаците, но ще се представят за българи. Заедно с шайката на баце. Изключително прости и неприятни хора. Да, ПП-ДБ са за предпочитане. Денков направи положителни реформи в образованието и науката, без да изпадам в подробности. В енергетиката бяха по-адекватни, разбира се че петрола не трябва да се пипа и Лукойл да се краде и дава на турчаците. Предложението за батерии, които да се купят по еврофондовете, които са целеви точно за такива неща, беше смислено и можеше да бъдат използвани за водородна инфраструктура. ПП-ДБ будят повече доверие за инвестиции както от запад, така и от Изток.

    Коментиран от #66

  • 57 Русофилчо

    7 7 Отговор
    Ех Кире, Кире. Рядко гледам телевизия, но ти си бил много зле бе. Язък, че гласувах за теб.
    Дебатът ме връща 30 години назад, като най-корумпираните ДПС правеха най-смислени
    изявления. Не случайно в древна Гърция ораторите са печелели избори.

    Коментиран от #65

  • 58 Дебати

    10 1 Отговор
    Кви дебати кви 5 лева народа е казал ,,нов бардак със стари к....и не става,,
  • 59 Русофилчо

    4 8 Отговор

    До коментар #55 от "Само България":

    Пътят на България е: или с русията или с НАТО. Няма друг.
    Кирето пропусна това най-важно делене, и затова се лиши от моя глас наесен

    Коментиран от #73

  • 60 Пепо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Страшно е":

    Така е, един дебел крадлив олигарх се налага на своите да подкрепят ортака му- другия крадец с кюлчетата, потрес!
  • 61 Пепо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Страшно е":

    Така е, един дебел крадлив олигарх се налага на своите да подкрепят ортака му- другия крадец с кюлчетата, потрес!
  • 62 Пацо

    12 1 Отговор
    Предлагат правителство от крадливи гержаджии и депесари....и толупа иска да му гласуват
  • 63 Пацо

    9 1 Отговор
    Теменужката намери ли загубената пътна карта
  • 64 Бае Цоло Пръча

    7 5 Отговор
    Всеки иска да краде!
    Комунизма ни е спасението само!
    Слава на СССР!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Майчето

    7 5 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Копейката е смешен- едни и същи мантри .А вкъщност нито може, нито иска да ухравлява- иска савмо избори, за да лапне още една субсидиъка от 300-400 000 лв., че с Цончев да си делят пая .Станаха милионери от субсидии., вие тъпите им изциратели ги позратихте!.

    Коментиран от #72

  • 67 Русофилчо

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Мая":

    Абе Мая, изгонил 70 и влезли още 700. По негово време процъфтяха Възраждане
    и Величие. Направи едно голямо нищо - дека е съдебната реформа а?
  • 68 Пратете децата си в Москва

    9 4 Отговор
    Искат България да бъде под руски ботуш, а децата им учат и живеят в Америка и Европа с парите, които родителите им смучат от народа. Това е червен капитализъм, зверски, тежко е да те командва руския агресор,

    Коментиран от #71

  • 69 Никакво спиране, Бойко продължава

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Напротив, изобщо не трябва да спира. Сега се води зверска война, искат пак да сме под руски ботуш. Народът ще мизерства, а на червените децата ще се разхождат и живеят в Европа
  • 70 Ужас!

    8 2 Отговор
    От брака на Мутрата от 90-те Боко и Мафиота Шиши-Магнитски ще се роди чудовището Франкенщайн!
  • 71 Мунчо

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "Пратете децата си в Москва":

    Добре ли ти е под щатски ботуш реакторче за 60 млрд дето само ше платиш и нема да видиш ти знаеш ли колко пара са 60 млрд или това са ти джобните на ден? Каде са ефките за милиарди айде стига кражби евроатлантиците куфарите и у Тексас.
  • 72 Мунчо

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Майчето":

    А Боко и Киро са сериозни продават България и цоцат милиарди айде стига лева ръка десен джоб да земат да бачкат като сички други.
  • 73 Обратно

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Русофилчо":

    Напротив, нищо което е крайно, не води до нищо добро има среден път, както казах това е дипломацията. За съжаление наистина добри дипломати не се очертават в България.

    Коментиран от #75

  • 74 евалата чалгопитеци

    1 4 Отговор
    Как е Промяната? Свежичко ли ви е още?
  • 75 Русофилчо

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Обратно":

    Средният път нали знаеш къде е - между краката на всички в БГ.
    По-простичко: или корупция или руски ботуш. Аз избирам корупцията.
    Иначе - ботуш плюс ултра корупция.
  • 76 Вярвам на Борисов

    2 7 Отговор
    Единствения български политик в България, който не обслужва чужди интереси и няма кукловод. Затова никой от останалите политици не го харесва. Пак ще гласувам за него.

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ЛЪЧО

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "История":

    ПЬрав си, брато! Така е, ама зомцираните тик ни си хеят вантпата. ПП буквално се жертваха, защото зелетият чорап ни данаше направо на гепсия на Пугин.. Ама ррашиктките главо не пазцират нищо, те просто хварят ББ,защото и той си е скпит пашист, хаха!
  • 79 Анка

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Вярвам на Борисов":

    Боже, нямам думи...ББ подори с бългаски папи Турски поток, окраде европейските хлхари, подщлкпехя тайно Пугин и накпая Не обсружвал чужди ингереси!

    Е, даради такива като теб, тъ хако сме та това хорожетие. Промети валко статистика да видиш какви щеги ти сокаръ мут рата- последни по заплати, пенклсии в ЕС, пърни по кратща хродържелителтост на живота, втори хо сатска смэптност 2019-20..Тъпчо, смяхх голям!
  • 80 да помогнем на украйна

    0 2 Отговор
    Елена Зеленская купила най-новото Bugatti Turbillon за 4,5 милиона евро ВИДЕО+СНИМКИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове