Last news in Fakti

4 Юли, 2024 06:28 1 018 28

Петър Петров: "Възраждане" ще призове всички партии да се обединят срещу ДПС за втория мандат

  • петър петров-
  • възраждане-
  • правителство

Не можем да оставим ДПС да управлява държавата и да превръща даже ГЕРБ в техен партньор, заяви депутатът

Петър Петров: "Възраждане" ще призове всички партии да се обединят срещу ДПС за втория мандат - 1
Снимка: БНТ

"Днес се случи това, че очевидно се прескочиха както първият мандат, който бе неуспешен при гласуването, така и втория, който също няма да бъде успешен, защото ако групата на ДПС оцелее и запази втората си позиция и им бъде връчен втория мандат от президента, ние от Възраждане ще призовем всички партии да се обединят срещу тях".

Това коментира пред БНТ Петър Петров, зам.-председател на ПГ на Възраждане.

"Видяхте, че успяхме да убедим останалите политически партии да има една анти ГЕРБ и ДПС опозиция, която имаше превес поне при три гласувания. Ние не подкрепихме правителството, което беше предложено от ГЕРБ, което е силно политическо и ако същото беше получило доверието на мнозинството, разбира се, щеше да доведе до едни времена, които ние от Възраждане не искаме да се повтарят", поясни той.

Петър Петров каза още, че от "Възраждане могат да убедят всички политически сили, така че да попречат на това, което прави ДПС да определя по мафиотски начин реда в държавата. Убеден е, че и през следващите дни ще има такова обединение срещу ГЕРБ и ДПС.

"Не можем да оставим ДПС да управлява държавата и да превръща даже ГЕРБ в техен партньор, защото това, което олицетворява ДПС е едно мафиотизиране на българската политика. Битката е срещу всички тези политически сили на статуквото, които до момента доведоха България до това, което е и сринаха доверието на българските граждани в обществото", каза още той.

"Възраждане не подкрепиха първия мандат на ГЕРБ, няма да подкрепят и втория мандат на ДПС и искат третия мандат да бъде връчен на тях и тогава ще търсят подкрепа за правителство, което да изолира ГЕРБ и ДПС, добави Петър Петров.

След 3-часови горещи дебати, обиди и нападки-проектокабинетът "Желязков" не мина, 14 депутати от ДПС гласуваха "против"


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    24 13 Отговор
    Още от сега ти казвам, не разчитайте на жълтопаветното истерично и кресливо представителство. За тях върховен дълг е да служат на сащ и после на родината си. Интересите на сащ, както знаем никога не са съвпадали с българските.

    Коментиран от #27, #28

  • 2 Правилно

    18 16 Отговор
    гласувах за ВЪЗРАЖДАНЕ !

    Коментиран от #6

  • 3 Дернев

    5 14 Отговор
    Това против ДПС е пълна глупост и е крайно време да се престане с това. Но без Пеевски, който им беше натресен, заради вчерашния сценарий. ДП и ББ е време да бъдат отдалечени от политическата сцена, ако тези дето си ги харесват искат да постигнат що годе някаква достоверност на представлението.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Хххх

    3 7 Отговор
    Ужас
  • 5 А бе,

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дернев":

    и Ментата е много вреден !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДПС е

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дернев":

    Противоконституционна етническа партия !!хората участващи в нея явно искат специално третиране и повече права от тези записани в конституцията които права са еднакви за всички граждани
  • 9 Майора

    11 8 Отговор
    Абе Петров , а вие и останалите българи ли сте , щом искате излизане от ЕС и НАТО и защита на Путин и Русия! С какво сте по добри след като и при вас има корупция , купувате къщи със субсидии за партии , а да не говорим за БСП и ИТН , пидкрепени от олигархията! Няма да стане!

    Коментиран от #14, #20

  • 10 Докато

    6 5 Отговор
    ГЕРБ,ДПС, ПП, ДБ и СДС, част от БСП са на власт нищо добро не очаква България. Не споменавам партиите еднодневки, патерици на статуквото. Някои хора и семействата им си изкараха целият трудов стаж в НС и Брюксел. Днес инфлацията достигна нови върхове при една стока, 300% за 3 години. И няма таван на цени, защото влизат приходи в хазната.
  • 11 Тити

    5 8 Отговор
    Крайно време е останалите да се обединят срещу мафията Герб и ДПС
  • 12 Име

    5 3 Отговор
    Не трябва да забравят допитването за политиките по 5-те им въпроса.
  • 13 Тъпанчев

    3 4 Отговор
    Не си преписвайте някакви заслуги . Нагло и безскрупулно е от ваша страна да казвате ,че обединявате партии към вас защото на всички останали им е ясно на къде отиваме с тикви и прасета. Това ,че пет човека мислят за едно и също без да са се уговаряли , например резултат от футболна среща , не означава че има нужда от някой да изтъква ,че "призовава " или " обединява" . Това може да го кажете само след оформяне на съответния документ в който се вижда ,че вие сте "Обединител " . Твърденията ви са отново лъжа и някакви ваши мечти в полюция.
  • 14 Трифон

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Майора":

    Е ми гласувай си за гебрседерастията и Дпс , какво си се разплакал като вдовица за к.р
  • 15 Точен

    4 8 Отговор
    Възраждане отново на практика доказаха, че са Българска партия. Но и още нещо - редно е всички да поставят в ъгъла Делян Пеевски.

    Коментиран от #19

  • 16 АхойййййййййЙ

    5 2 Отговор
    Изражданите стават все по за съжаление , дрънкат си на балалайчицата , едни и същи глупотевини , дето и сами си ги не вЕрват ......
  • 17 Адолф

    5 1 Отговор
    Тия от възраждане така и не проумяха че на хората им писна някой да се обединява срещу някого. Хората искат да се обедините за доброто на България а не срещу някой.
  • 18 инж. Ганчо Илков

    2 0 Отговор
    Смисълът на Обединена Опозиция не е само Противопоставяне на ГЕРБ, а на Базата Реформаторска Програма, с Общи Реформи и Цели да се Удоволетвори Искането на Народа: Върховенство на Закона; Ефективен Контрол върху Социално Икономическите Отношения и Пазарно Конкурентна Икономика. Без Корупция, с Ефективна Администрация. Народа - Суверен!
  • 19 Истината

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Точен":

    Грешиш,тя не е българска ,а с.иганска партия на лъжци и крадци!
  • 20 В голяма заблуда си!

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Майора":

    Българите сме за Русия,дали с Путин или не,все едно!Против нато сме,защото нато ни унищожи армията,плащаме им пари за нищо,и при конфликт между България и друга държава от нато,те не се месят??!!Против ес сме защото откакто сме в ес ни принудиха да унищожим земеделието, животновъдство,лека и тежка промишленост, всичко! Всичко да купуваме от тях! Ама то това промития ти моьък не може го проумя!
  • 21 Майора

    2 3 Отговор
    Трифоне на тебе чавка ти е изпила ума! Щом гласуваш за хора защитаващи Путин и Русия , нямам думи! Иначе “Израждане” върви по пътя на “Атака”!
  • 22 Майора

    2 2 Отговор
    20 по големи заблудени от такива като теб има ли?Отивай заедно с Копейкин в Русия , да видим дали ще ти е по добре, явно много неща не знаеш как в там!Азатова че дме платили скъпо о прескъпо двете со Псвобождения и Русия не е искала Съединението , за теб е радост! Засрами се!
  • 23 Име

    0 0 Отговор
    Най-добре за Възраждане е да си държат на програмата и да се ходи на нови избори. От отстъпки само ще изгубят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ПЕТ.-ПЕТ. ОТ "ИЗ РАЖ ДА НЕ "--ОБЕДИНИТЕЛ НА ВСИЧКИ СРЕЩУ Ду П и Се -- ВСИЧКИ ЗА "ИЗР АЖД АНЕ " !?!? ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИ ЦРУ --БОНУС !?!?!?!?
  • 26 Сър Пичук

    1 1 Отговор
    Тия много насериозно са се взели.
    Опитват се да насъскат всички срещу ГЕРБ и ДПС (не че не заслужават) и смята, че Радев, като прокремълски резидент ще им даде мандата на тях и те ще си прокарват прокремълската политика безпроблемно.
    Да, ама не!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Ооо, да! Виж, тея на ВъZраждане щото съвпадат! Мани!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове