Last news in Fakti

5 Юли, 2024 14:21 2 747 25

Валентин Тончев: Доган е в страхотна форма и единственият, и незаменим лидер на ДПС

  • валентин тончев-
  • доган-
  • дпс

"На ДПС ѝ отива да вземе втория мандат, нека не го зачеркваме, но е необходим диалог между партиите"

Валентин Тончев: Доган е в страхотна форма и единственият, и незаменим лидер на ДПС - 1

Ще разсея спекулацията за ДПС. С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е демокрацията в страната.

Това заяви в интервю пред БНР Валентин Тончев, депутат от ДПС и член на Бюрото на партията и един от подписалите писмото до почетния председател Ахмед Доган.

„Да сме благодарни, че д-р Доган разполага с това критично мислене и визия за развитието на България и може да ни бъде полезен в този критичен момент. Затова призовахме да вземе отношение за случващото се, както в нашата партия, така и в България“, призна Тончев, който дълги години бе в екипа на Илхан Кючук в Брюксел.

Валентин Тончев обясни защо той и негови колеги от ПГ на ДПС не подкрепиха кабинета „Росен Желязков“ на ГЕРБ:

„При цялото ми уважение към Росен Желязков, прекрасен кандидат за премиер на ГЕРБ, но ние сме депутати, изпратени в НС не да натискаме един бутон. Ние трябва да водим дебат за политики, какво ще прави България, какво е участието на ДПС.“

Депутатът отрече породилите се спекулации, че в ДПС има разцепление – „не са верни“, заяви той.

„Д-р Ахмед Доган е единственият и незаменим лидер на ДПС. Нека да сме наясно, сред нашите симпатизанти, членове, структури няма съмнение, че Доган представлява непреходните ценности и интересите на ДПС. С колегите гласувахме против „Желязков“, защото последвахме волята на Доган“, откровено обясни ВАлентин Тончев в предаването „Хоризонт за вас“.

И обясни, че чл. 9а от Устава на ДПС е записано, че Доган е носител на непреходните и стратегическите цели.

„Каква по-стратегическа цел да участваме в разговори, трябва ли да бъде подкрепен политическия кабинет на ГЕРБ. Доган каза, че с ДПС никой не е разговарял за политиките на кабинета „Желязков“. Хубаво е на лист хартия да има за подкрепата на Украйна, Шенген и т. нат., но кой е водил разговори с ДПС, какви политики ще следваме, за да постигнем тези цели“, аргументира гласуването в НС срещу кабинета „Желязков“ Тончев.

За напрежението в ДПС той обясни:

Има напрежение по отношение на политиката, която се води, по отношение на симпатизанти няма напрежение. Бяха избрани двама съпредседатели и Доган заяви, че така ще се води партията. Но през последните седмици наблюдаваме еднолично взимане на решение от „Кой е председател на ПГ на ДПС – Делян Пеевски?“. Ние не искаме да разцепваме партията, но трябва да следваме, това което сме гласували на Националната конференция. Вчера изключен Джейхан Ибрямов, Айсел Руфат без ясни аргументи и дебати - партията ДПС е 34 години на политическия терен в България.

„Затова ние призовахме д-р Доган да се включи и поеме юздите, защото ДПС никога не е била управлявана по този начин. И ще видите, че той скоро ще вземе отношение. ДПС е силно изразена либерална партия и с уважение към всяка личност. И точно това се опитваме да споделим в момента. В ДПС няма разцепление, всички наши симпатизанти застават зад Доган, като единствен лидер на ДПС. Спорът е, как се ръководи ПГ към момента“, убеден е депутатът Валентин Тончев.

За вторият мандат той препоръча:

"На ДПС ѝ отива да вземе втория мандат, защото назад във времето ДПС е партията, която е съумявала в сложни, политически времена да състави коалиционни правителства – 2001 и 2005. Затова не трябва да зачеркваме втория мандат. Ситуацията изглежда сложна. На мен, преди всичко, ми се иска политическите партии да седнат и разговарят с конкретни политики. И 6, и 10 пъти да отидем на избори, ако не седнат да говорят за приоритети, ценности, политики, България ще е продължи да е в блатото, в момента сме на дъното по развитие на демокрация в страната. Отиваме избори и какво, сменяме държавното устройство? Това ли е най-ценното, което могат българските политиците. Нека не бързаме с втория мандат и президентът проявява разбиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    17 0 Отговор
    Моля Няма незаменими Хора
  • 2 Сульо Пулев

    24 2 Отговор
    Мутрата докато е жива тая страна няма да тръгне.
  • 3 Тома

    20 1 Отговор
    Пълни глупости.Доло дпс

    Коментиран от #24

  • 4 Оффф ,

    22 0 Отговор
    и тоя субект у Брюксел на хранилка на вятъра !
  • 5 Доган бил в страхотна формааа???

    17 0 Отговор
    Някакъв боксов мач ли му предстои, изтървал съм нещо събитията аз....или е във форма да продължава да унищожава българската нация чрез обръчите от фирми
  • 6 Истината

    13 2 Отговор
    Когато през време на местните избори законно избраният от Конференцията на ДПС се стараеше да печели Общини за ДПС и успя в Никола Козлево и трябва да подчертая много ДЕБЕЛО , ДПС спечели Дулово, Силистренско, което се виждаше изключено ,точно тогава се появи един ФЕНОМЕН, изказва се по много въпроси ( включително и въпроса с Газа и Палестина), саможивява се,тогава Почетния Председател на партията ДПС НЕ ПОДКРЕПИ МУСТАФА САЛИ КАРАДАЙЪ, ЗАЩОТО АГЕНТ АНГЕЛОВ, СИРЕЧ АХМЕД ДЕМИРЕВ ДОГАН, ЗАЕДНО С МАЙКАТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ БЯХА НАМИСЛИЛИ ТОЗИ ХОД.
    АХМЕД ДЕМИРЕВ ДОГАН Е казвал пред много представителни органи и лица, че " Който е против ПЕЕВСКИ е ПРОТИВ НЕГО САМИЯ АХМЕД ДОГАН.
    ДОГАН ПОЖЕРТВА НАЙ- ПРЕДАНИЯ СИ ЧОВЕК, МУСТАФА САЛИ КАРАДАЙЪ В ИМЕТО НА ЕДИН НАРЦИСТ И ЛУД..Предупредих АХМЕД ДЕМИРЕВ ДОГАН още в началото, че ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, няма да си " свие опашката " и да си тръгне ей така от ДПС, както Лютфи Местан и Мустафа Сали КАРАДАЙЪ.
    За голямо съжаление днес излязох прав. Следователно, в стремежа си да трупа богатства и отдалечи турския народ от корените си АХМЕД ДЕМИРЕВ ДОГАН залага на хора, които би трябвало да бранят неговите интереси. Но винаги е доказано от историята, че всеки предател си има свой отгледан Брутос...
    А ти дойде на готово Тончев, също както Пеевски, Йордан Цонев-Ментата и други. За това ти е мил Доган. За мен НЕ Е ЦЕНЕН ТОЛКОВА....

    Коментиран от #12, #15

  • 7 По какво

    17 2 Отговор
    е доктор видният хидроинженер, ДС доносник и енич.арин бай Доган, "пазителят" на етническия мир?
  • 8 Така ли?!

    15 2 Отговор
    така ли бе, Валентинчо?! Така ли бе, сарайски ибрикчия и подлога на "Проклятието на България", на най-голямото зло, сполетявало държавата ни не само в новата й история! Да, саарйският милиардер е най-голямото зло! Този рязан мерзавец, когото, за наше нещастие, дърндарският циганин, татко му демек, не го изпуснал на черджето, а оставил да се пръкне това чудовище, та този мерзавец, взел се за новия султан на България и се разпорежда във великата ни някога държава наистина като султан! За него няма закони и правила! Той държи на къса каишка комунистите-престъпници, които, заедно с КГБ и ДС му направиха и партия - ДПС, за да провалят демокрацията в държавата ни и за да запазят политическата, но най-вече икономическата си власт! Да не говорим пък на каква къса каишка държи банкянската мутра, която се напикава от страх само като чуе името на султана от сараите! Да, агент Сава е най-ценното творение на КГБ и ДС! Друго такова няма! Операцията им по създаването на султан Доган е повече от блестяща!
  • 9 Ддд

    8 11 Отговор
    Приятно или не, ДПС е фактор в българската политика повече от 30 години. И е така, благодарение на А. Доган,един от най - интелигентните политици /да не кажа единствен/. Мисля, че с действията Пеефски се самозастреля. Предстои да разберем.
  • 10 Абориген

    9 5 Отговор
    Как може умен и умерен политик като Доган да се довери на такъв фалшив човек, малоумен досадник и намагнитена персона като новия председател???
  • 11 Кмета:

    4 1 Отговор
    Като умра няма кой да управлява селото!
  • 12 Град Козлодуй

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    точно
  • 13 Хахаха

    8 1 Отговор
    Нещо тука немога да разбера, догата се оттегли преди 13г.Ама все още бил той човека, ам тея смешници ,местан, карадая какви бяха ,демек пионки.Къде е прокуратурата и тая партия защо е има още.ДАНС,ГДБОП и всички спец звена във държавата трябва да са във офисите на кметовете на дпс то,иначе испускате държавата,хората нямат избор или си дпс или никва работа, нищо
  • 14 Мюмюн Гьозпатлан....

    11 3 Отговор
    Вярно е, в страхотна форма е старият оскубан сокол, в по добра форма е дори и от Мбапе и Роналдо, обаче валяка Шиши е набрал скорост и мачка наред.

    Коментиран от #16

  • 15 Да питаме

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Как по точно "отдалечава турския народ от корените му"? Към промените от 1989 год., във всеки град я имаше по 5-6 турски семейства и се знаеха кои са. Днес, цели орди сигани и по.маци, дето по 100 турски думи не знаят, както те така и предците им, се турчеят. За келепира, измислени работни места по региони, за постове и превилегии. Доган не отдалечава турци от корените им, той отдалечи българи мюсюлмани от корените им. И това ние българите, след 500 години робство няма да приемем.

    Коментиран от #20

  • 16 Сила

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мюмюн Гьозпатлан....":

    Колко дига от лежанка тоя,проскубания ....щото Шиши дига целото КТБ,плюс Булгартабак и Лавка от раз ....!!!

    Коментиран от #25

  • 17 Ха ха

    12 1 Отговор
    Шиши и герб явно приключват
    Доган ага отегли благословията си
  • 18 Коко

    5 0 Отговор
    На лидерите им отива да не се крият в сараи, другите са крадци
  • 19 кмета на врани кон

    4 0 Отговор
    ЕГЕНЕТО СИ КАЗВА ДУМАТА ,И от сутринта дасе започва със УИСКИ
  • 20 КОСТОФ И ПРИЯТЕЛИ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да питаме":

    МНОГО СТЕ ПРАВИ ЕВАЛА ЗА ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ
  • 21 Тити

    1 0 Отговор
    Що се правят на ударени като Додан е продал ДПС-то на Пеевски.
  • 22 9-и сарайски ласкател

    4 0 Отговор
    Нищо не се знае! Поръчат ли те, отърване няма! Бягай да питаш Илия Павлов и му кажи много здраве от Доктора, от Кюлев и подобни, дето бяха "единствени"!!
  • 23 голем дебил

    1 0 Отговор
    Валентине,запомни,няма незаменими,има незабравими.Така че няма незаменим Доган,като се гътне,какъв ще бъде?
  • 24 мдаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    тази група(дпс),трябваше отдавна да е закрита.В какво се състои нейното съществуване?В Бг всеки е свободен,и има права.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове