Last news in Fakti

5 Юли, 2024 19:48 5 435 42

Рамадан Аталай: Границата е прекрачена. Доган ще излезе с позиция

  • рамадан аталай-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски

Когато ситуацията е тежка около ДПС, значи и в държавата нещата не вървят

Рамадан Аталай: Границата е прекрачена. Доган ще излезе с позиция - 1
Снимка: бТВ

Границата е прекрачена. Oт 17-и юни Доган и Пеевски не си говорят. Когато ситуацията е тежка около ДПС, значи и в държавата нещата не вървят.

Така дългогодишният депутат от ДПС Рамадан Аталай, който преди дни бе изключен от парламентарната група на партията, коментира в ефира на Дарик отношенията между почетния председател на „Движението за права и свободи“ Ахмед Доган и съпредседателя Делян Пеевски.

“Моето виждане е, и преди това съм предлагал на Пеевски, да намери сили егото да се спре и да звънне на г-н Доган по телефона и да си говорят. Защото често пъти аз съм чувал той да казва: „Той ми е втори баща”, каза Аталай.

Запитан дали има вероятност за компромис от страна на Доган, депутатът допусна, че е възможно това време да е минало и че почетният председател на ДПС трябва да каже сам.

Уточни и че не е врачка да предрича, но подчерта: “Трябва да знаете, че границата вече е прекрачена с опитите от последните дни да налага на народните представители да не се реши предложението на почетния ни председател, и да накараш около 30 народни представители да не послушат мнението на г-н Ахмед Доган аргументирано. Мисля, че и внушенията, които се пускат след това, раздвояват и политически среди, и нашите активисти. Г-н Доган мисля, че в един удобен момент ще излезе с позиция и това няма да е много далече".

Решението за снемане на доверие от Рамадан Аталай е взето с мнозинство от Областния съвет на ДПС в Пловдив

ДПС отчетливо се раздели на два лагера при гласуването за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, като 14 депутати се съобразиха с призива на Доган и гласуваха “против”, а други 14 - с мнението на съпредседателя Пеевски за подкрепа на правителство с премиер Росен Желязков. След това някои от тях обявиха, че системата им е отчела погрешно и броят на гласувалите в синхрон с Доган нарасна с още няколко.

Аталай обясни, че от 17-и юни Доган и Пеевски не си говорят.

Тогава почетният председател е изпратил имейл, в който уведомява, че двамата съпредседатели – и Пеевски, и Джевдет Чакъров са равноправни. Допълни и че основната грешка на Пеевски е, че смята, че в политиката е като в бизнеса – взимат се еднолично решения, а не било така.

“Това продължи до момента, в който той (Пеевски – бел. ред) е получил имейл от почетния председател, в който точно и ясно му казва, че двамата председатели, които са избрани от Националната конференция, са равноправни и би трябвало да бъдат положени подписите им в документите заедно.

И още нещо от устава на партията е, че пише, че председателят на партията е председател на парламентарната група и там се получи разривът – Пеевски реши, че той трябва да бъде сам, едноличен председател на парламентарната група.

Не че другият ни председател е направил чак толкова големи усилия да му се противопостави, но явно, че колективното тяло и г-н Доган не намери, а сигурно има и други съпротивителни сили, които в момента се представят пред обществото като интриганти, като хора, които отиват и промиват мозъка на г-н Доган.

Който познава г-н Доган, ако може да му се промени мнението само с две изречения или с три изречения, без да провери за какво става дума, аз за 28 години не съм виждал такова нещо”, заяви Аталай.

Той опроверга спекулациите за влошено здравословно състояние на Доган. Заяви, че преди два дни го е видял и е бил в отлично здраве.

От думите на Аталай стана ясно, че допреди години Доган принудително е бил затворен в сараите си и не му е било позволявано да излиза дори на погребенията на своите близки с предупреждението, че има опасност за живота му. Имал е охрана от НСО, която преди 4 г. е била свалена.

“Когато ситуацията е тежка около ДПС, значи и в държавата нещата не вървят. Той (Доган - бел. ред.) е един от онези държавници, които винаги е бил загрижен за държавата. Бъдете убедени, че решенията, които ще вземе, свързани с ДПС, ще бъдат и в полза на държавата”, каза Аталай.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доган

    54 1 Отговор
    Коледа тази година ще подрани .
  • 2 Асан

    61 5 Отговор
    Абе, хора сложете един читав лидер не се излагайте с това Шиши!

    Коментиран от #10

  • 3 Българка.

    22 9 Отговор
    На нас ни казаха да викаме за евроатлантика пеевски.
  • 4 Град Козлодуй

    21 6 Отговор
    Ало Юнион Ивкони Вас нали Ви изхвърлиха от ДПС
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Али Реза

    14 0 Отговор
    Сапунка от секъде, ша ревна
  • 7 УЖАС

    40 1 Отговор
    ФЕСОВЕТЕ НЕГРАМОТНИЦИ ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ ПОЛИТИЦИ ДА БЪДАТ РАЗСЛЕТВАНИ И ЗАЕДНО С ГЕРБ КАТО МНОЗЕНСТВО НАПРАВО В ЗАНДАНА.
  • 8 А сега де

    8 0 Отговор
    Бре,.че интресно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да бе

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Къръдайъту тъкмо научи да словореди Български и го....

    Коментиран от #15

  • 11 Ами

    13 1 Отговор
    да излиза ! Кой вярва на "позициите" ? И на твоите агент Вергил !
  • 12 Турчин

    10 16 Отговор
    Ефенди, ти заедно с агента на ДС и КГБ доган бягайте при путин. Ердоган не ви е фен, нито ви е фен ЕС и НАТО
  • 13 Крадливите обръчи от фирми около ДПС

    23 0 Отговор
    са объркани и не знаят на кого да отчитат процента
  • 14 МИУИ ВАНИУИ

    14 8 Отговор
    ШО МЪЛЧИ ПОЧЕТНИЯ ,НЕЩО ШИШИ ГО Е ЯХНАЛ МНООООО ЯКО И ОНЯ СЕ ПРАЙ НА ПРЪДНАЛ В АВТОБУС,ИЗОБЩО НЕ Е ЯСНО КОЙ КОГО ШИШИ Е БИТКАЖИЯ НЯМА ДА ПУСНЕ АВАНТА НА АЛКОХОЛИКА
  • 15 БЕНОВСКА

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    ПЕЛТЕКА КАРАДАЙЪ СИ ВРЪТКА МЛАДАТО ЖЕНИЦА И ИЗОБО НЕ ГО Е ЕНЯ КО СТАВА
  • 16 Мишел

    11 5 Отговор
    Каква граница Аталай? Преди малко Костадинов постна снимка в профила си че той е запалил и ще изгори ДПС и написа че протяга ръка към ПП/ДБ да ги довършат заедно с ГЕРБ

    Коментиран от #19, #35

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стойко

    11 12 Отговор
    Светослава Рудолф програмен директор на ТВ БЪЛГАРИЯ -24 преди малко написа този пост -
    За ДПС: Всички ядоха кюфтета от ръката на Пеевски. Много кюфтета! Над 15 години ги храни. Но няма безплатен обяд! Сега той поиска да платят цената. И мисля, че ще я платят. Защо не роптаеха, когато ядоха кюфтетата? Защо не ги отказаха? Защото в ДПС засищане на “глада” няма. Пеевски със сигурност стартира стъпките, които прави в последните дни, защото си е подсигурил тила. Той е много умен. И има предимството да е млад.

    Коментиран от #24

  • 19 ТаумвЗе

    13 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мишел":

    За съжаление пепетата отказаха протегнатата ръка на Костадин с декларация че имат външно-политически различия в програмите и целите
  • 20 Феникс

    21 7 Отговор
    Да идва Коцето на власт и да ги обябвява тези за противоконституционни, че ми писна от тази етническо олигархично силова структура :)
  • 21 ОПГ

    20 1 Отговор
    Проблема на ДПС е че нямат нито един дето да не е за затвора. Дано се разпаднат, та всички да си отдъхнем.

    Коментиран от #25

  • 22 България

    24 2 Отговор
    Доган никога не е бил загрижен за държавата,а само за финансовите обръчи от фирми около него които смучат силиците на държавата
  • 23 Анонимен

    0 9 Отговор
    Ако зависи от народа, рано е, за дпс всички етноси биха гласували за дпс, българина никой не го иска, а и те са без семейства, деца, родените около смяната на имената им, 1984 години. Каква вина имаха те, турчета, българчета да ги гоните от България. Запретвайте ръкави и инвестиции на България, че всичко е развалина по някои градове, изключвам градовете на дпс, а на добрев например. Всичко бяга от тези градове
    Четете в пик, допада ми доцент Борислав Цеков.
    Или ще трябва да дочакаме борисов караянчева да им пораснат внуците и да управляват те. Натам вървят нещата. Турци помаци са много богати и са от ДСигурност. Сменяли са им имената и те. Но се държат, единни са, а българин срещу българин и сега не знаят към къде да заминат и с право. Комунистите българи пуснаха 1986 коли за 6900 и жилища за 20 хиляди, а това бяха много пари, ако не бяха ги задължили, а за ремонти 20 хиляди, и така 50 хиляди до 1989 отидоха на някои хора. И това бяха българи от Бкп кгб ДСигурност. Грехота е. С некрадени пари убихте бъкгарина.

    Доц. Борислав Цеков, това е човека, който ми допада.
    Много лъжи, преди 21 г, той х мрази турците и комунистите, а с тях управлява дълги години, тия хора са опасни и бихави взривили и убили без да им мигне окото и го правеха, гонеха ги, с лъжи, те знаят кои и се поболяха на 50 г, от българина по зло животно няма, мързелив и крадлив. Хората се чудят, уж го харесват, а не може борисов да състави правителство. Народа и децата му страдат от български

    Коментиран от #32, #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ООООО,

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "ОПГ":

    БЪРКАШ! ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ГРОБ... ТАМ СИЧКОТО Е ГНИЛО... ВОНИИ.. ЗА ЗАТВОР СА... А ИМА И ЗА РАЗСТРЕЛ...
  • 26 Е та ДПС

    8 0 Отговор
    винаги е било разделено. Кърджалийци срещу Делиормана. Помаците и ромите са там заради парите по земеделските програми и усвояване на общественити поръчки. Ще се родят няколко ДЪПЪСЪТА.
  • 27 японец

    5 0 Отговор
    Бащ турчина Делян е начело на ДПС
  • 28 089954

    16 0 Отговор
    Как допускате изобщо един човек да беснее из хубавата ни държава .Време е всички българи и турци да се обеденим срещу мафията , а не срещу етноси .
  • 29 Истини

    1 1 Отговор
    И то за кротък човек казва х горе мразя турци и комунисти лично на жена му, а гони мъжа й българин това са болни мозъци и българи от герб срещу българи, които хал хабер си няма човечеца от политика, научен на труд, герб настройват техните хора срещу невинните мъже. Дано се задавите с парите на отрудените българи дошли от войни. Имайте милост българи тукашни. Не ви са виновни турци помаци вие дс кгб им сменихте 1972 и 1984 години имената им, но ядоха невинните безпартийни българи и децата им от вас дс кгб бкп след 1944 до днес.
  • 30 Турчин

    1 1 Отговор
    Агентите доносници няма как да са лидери на Турците в България. Хааа на незнащите себе си и келепирджии Турци може.За сега лидера на Турците е Ердоĝан А после вече който дойде на неговия пост.Никой да не си прави Илюзии
  • 31 Не се заблуждавайте

    2 10 Отговор
    Делян Пеевски е умен човек,иска да я направи истинска партия на всички в България,стига сте го плюли чули-недочули...Ахмед Доган е умен човек,но около него все подли и лукави подлизурки турци,които се мъчат да ги противопоставят...Иван Костов навремето го каза-"ДПС е проклятие за България"...Знаете ли колко е гадно,когато полуграмотни турци ти заповядват какво да мислиш,правиш и т.н.Нямате представа колко са жестоки,лукави,двулични са ДПСарите...Елате в Разградско в общините и т.н.и ще видите-на поразия крадат от държавата чрез схеми,както навремето крадяха от ТКЗСетата...
  • 32 ГРЕШИШ АНОНИМНИЙ.

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    КОЙ КАЗВАШ ХАРЕСВА ИДИОТА ПРОСТ БОКОТЪПАКА?! НЕЕЕ, НЯМА ТАКИВА... ХАРЕСВАТ ГО ЦИГАНЯТА ... ЗА 100-200 КИНТА НА КАЛПАК... И ЗА ТУЙ, ЧЕ ГИ НАПРАВИ "БИЗНЕСМЕНИ"... НО БЪЛГАРИТЕ ГО МРАЗЯТ ИСТИНСКИ... ДЕЦАТА ИМ ПРОКУБИ... ГРОБИЩЕ НАПРАВИ ОТ БЪЛГАРИЯ С "МАГИСТРАЛИТЕ" СИ... АМИ КРАЖБИТЕ?! РАЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ БОГАТСТВА?! Ф-16?! ХА-ХА! МРАЗЯТ ГО БЪЛГАРИТЕ! КЪЛНЯТ ГО! ДЪЛГО ДА ЖИВЕЕ... БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИ... НАСЛЕДНИЦИТЕ МУ ДА УМИРАТ ПРЕД ОЧИТЕ МУ... И С ВСИЧКИ ПАРИ ОКРАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ... ДА НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ...
  • 33 ХиХи

    1 2 Отговор
    Корнан го каза след 10 години ще се оправят нещата в България, когато на бат бойко и на караянчева се изучат и станат президенти и в НС. Смешно ни е, но той горният си знае, и жабата ги събирал 1982 у квартирата в София, но дъщеря му отиде и дъщерята на станка болна от неизлечима болест. Който гроб копае влиза той и внуците им
  • 34 ЧОЧО

    5 3 Отговор
    Ако някой мисли, че Делянчо върши тия работи без знанието на вожда,много се лъже. Това е цирк за пред раята. Отлъчените искат да крадат повече от вождовете.
  • 35 Мишлен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мишел":

    Мишчице ,то тоя тъмния си приписва всичко което смята ,че му е изгодно и патологически си вярва във собствените лъжи. Кажи кое не е негово дело в последните 3-4 години ? Луната ли ,слънцето ли не изгрява за да го види Него и подобни. Нарцисизъм, любов и стремеж към диктаторска власт , алчност и лъжи водят само до фашизъм или комунизъм. Доказано от векове.
  • 36 Гражданин

    0 3 Отговор
    Те и турците го мразят борисов един ден жената преди години замина сина й а и бе набеден че е крал бензин но не бе и майка му, не е редно, но кълнеше. Жив и здрави да са герб, но поне да не отмъщават, да не убиват жертвите си, живерм със страх за децата си, има крайни българи комунисти са с бойко борисов, драскат коли, най лошото могат да ви сторятимат си методи ченгета обаждат се по жицата и т. н. Много неща знаем, но нищо не става да се изправуш срещу хишници, биха ви убили, с кола, с пушка, навремето убиха с кола учен и го погребаха. Страшно е, но аз няма какво да губя, изгубих младостта си, на детето ми младостта, на родители и тяхните родители от войни и тяхната младост и бяха погубени
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 запознат

    1 0 Отговор
    КОГАТО НЯМА ГРАБЕНЕ, ГРАБЕНЕ, ГРАБЕНЕ....НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ.....
  • 39 Васил

    1 5 Отговор
    Не думай щял да излезе с позиция ама тя партията вече не му принадлежи Доган е просто една марионетка на Пеевски който дърпа конците.
  • 40 Тец варна

    4 0 Отговор
    Вергиле, позицията на сокола е ясна: дайте да се успокоим, да помислим за бъдещето на България - докато Шиши намери милионите за да покрие дълга на сокола, а после ще видим!
  • 41 Възродител.

    3 1 Отговор
    Незабавна забрана на ДПС и новините на турски по националната телевизия !!! После събаряне на всички джамии.
  • 42 Пак чакат...

    1 1 Отговор
    Завидяхте, че ДП работи повече и иска повече работа. Но онези, които не желаят да носят отговорност, квичат: не ...не...не ...Те са докопали кокала и туй то. Другите им трябват до изборите, после кучета ги яли. Близо до хората означава да сте сред нас, а не само предизборно със заучени фрази и повтаряне като папагал: Доган каза, Доган рече. Доган провери кой кого ще последва- направи ви направо разногледи. Остава да прецени от кого става лидер, от кого става интересчия. С пръст в уста оставихте всички ни, това ли са нашите избраници. Как не можахте преди гласуването за правителство да се разберете. половин милион знае как да гласува на изборите , а вие какъв пример им дадохте
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове