7 Юли, 2024 17:23 1 746 45

Стоян Михалев: "Технически кабинет" е премиер, отдалечен от всички партии, състав от експерти и програма

  • стоян михалев-
  • технически кабинет-
  • премиер-
  • партии-
  • експерти

Никоя от парламентарните партии няма да има квота в това правителство, затова говорим за техническо правителство, обясни депутатът

Стоян Михалев: "Технически кабинет" е премиер, отдалечен от всички партии, състав от експерти и програма - 1
Снимка: БГНЕС

Предлагаме технически кабинет, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат, заяви пред журналисти Стоян Михалев, заместник-председател на „Демократи за силна България“ (ДСБ) след заседанието на Изпълнителния съвет на партията, което се състоя вчера и днес, предават от БТА. След заседанието от ДСБ разпространиха решението, взето от членовете на Изпълнителния съвет.

Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, но всъщност това ще е технически национален мандат, каза Михалев.

По думите му предлаганият вариант е начин за излизане от задълбочаващата се политическа криза. Михалев обясни, че предстои обсъждане на идеята във формата на коалицията „Демократична България“ и големия коалиционен формат „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Михалев разясни, че това ще бъде мандат за всички парламентарно представени политически субекти, на които ще им бъде предложено да подпишат споразумение. По своя смисъл техническото правителство представлява един премиер, който да е равно отдалечен от всички партии, който да е широко наложен авторитет в нашето общество и който да е безупречен със своята биография и умения и който да предложи кабинет с експертен състав, така че да може този кабинет да работи по конкретна програма за определен срок и да дадем възможност на нашите партии и нашите политически субекти да имат време да се справят с политическата криза, която съм сигурен, че много ще се задълбочи, ако не търсим никакво решение в тази посока, добави депутатът.

Никоя от парламентарните партии няма да има вътре квота в това правителство, затова говорим за техническо правителство, обясни Михалев.

Третият мандат е кризисен мандат, добави той и посочи, че този мандат дава възможности, когато не може нищо друго да се направи.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    32 2 Отговор
    Технически инвалид говори за поредната техническа сглобка.
  • 2 Махора

    27 2 Отговор
    Това да не ти е песен , в която участваш Михалев! Как ще намериш такъв човек че всички да го подкрепят! Последни напъни да не изпаднете извън борда!
  • 3 Данко Харсъзина

    24 2 Отговор
    Това е нещо като дървено железо. Такова нещо нема.
  • 4 Умен по целата глава

    10 3 Отговор
    Слави да вади оня, Шнорхела!
  • 5 Данко Харсъзина

    18 6 Отговор
    Костовистите са лакоми и гладни. Ще правят нещо като растение, нещо като животно, нещо като нищо на света.
  • 6 Ами да

    9 6 Отговор
    Това е пътят! Още малко и ще проумеем, че партии изобщо не ни трябват! Мажоритарни избори в едно мандатни райони само от грамотни образовани българи, с български език и данъци в България! Пряк избор на депутати, областни прокурори и съдии и полицейски началници! Натам вървим и ще стигнем!
  • 7 Кикимора

    23 3 Отговор
    То не беше експертно, на националното спасение, сега техническо… глупости, глупости, само и само още да се задържат в парламента, че знаели се на следващите избори .. и кой ще ги предлага тези ‘технически’ министри- Генерал Наско ли?
  • 8 Име

    20 5 Отговор
    Предлагам за външен министър Денков - да не го изпуснем!

    Коментиран от #9

  • 9 Съгласен

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Име":

    Поне ще може да пътува… без пари
  • 10 Българка

    15 7 Отговор
    Абе спрете се! Гласоподавателите не сме гласували за поредна сглобка! бНека първите и вторите поемат отговорността си и да направят правителство. Крайно време е ОПГ ГЕРБ-ДПС да поемат отговорност! Стига са властвали зад смокинови листа. Сега правителството си е на ГЕРБ-ДПС, но се води служебно. Сиреч двете тлъсти мутри не носят отговорност, но си властват и вършеят

    Коментиран от #20

  • 11 ха ха

    14 1 Отговор
    Никоя от парламентарните партии няма да има вътре квота в това правителство, затова говорим за техническо правителство, обясни Михалев./ приказки от костов за лов на шарани
  • 12 Данко Харсъзина

    13 4 Отговор
    Демик пак сглобка с турците и тиквите ама ще му викате технически кабинет. Това ли измисли драгалевското влечуго?
  • 13 Отдалечен партиен премиер

    6 1 Отговор
    Гълъб Донев, Далайлама, - изчерпан списък кандидати.
  • 14 Милен

    14 0 Отговор
    Е па де ще го намерят тоя чиляк, който хем да не е обвързан с никоя партия, хем да им се върже на акъла, само в Карлуково могат да намерят такова нящо.
  • 15 Данко Харсъзина

    10 4 Отговор
    Коя от наложниците на Тиквата ще сложите за Премиер? Една вече стана Председател на НС. Целия харем ли ще изтипосате да управлява държавицата?

    Коментиран от #19

  • 16 Данко Харсъзина

    3 3 Отговор
    Те служебните на Радев преди Тиквата да му тропоса Главчо всички бяха отдалечени.
  • 17 Техничен кабинет

    10 0 Отговор
    за извършване на прецизни технични машинации с делегираната им власт според поръчките на клиента.
    Клиента винаги има право - пазарен принцип.
  • 18 Данко Харсъзина

    7 0 Отговор
    На края Радев ще плесне мандата при комунягите и всички ше мирясате.
  • 19 Стенли

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Данко Харсъзина":

    Много точно казано
  • 20 оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Предлагаш ТЕРБ и ДПС да направят Правителство и да поемат Отговорност?Ами направиха го де- нали Борисов го представи в Парламента,но ЕДИНСТВЕНО ДПС го подкрепи?Ама 14 депутати от ДПС гласували "против"...ДОРИ и с тях Бройката ПАК не стига- трябваше ПП или ИТН да откликнат/останалите партии не ги броя за Бройка/!Управлявали ГЕРБ и ДПС чрез Служ. правителство...Ама това е НЕДЪГАВО УПРАВЛЕНИЕ,защото Служ. Правителство НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА на Редовно ОСОБЕНО в Междунар. Мащаб- то не може да тегли Заеми/може да предлага единствено Родни Облигации на Фонд. Борса,То НЕ ВДЪХВА ДОВЕРИЕ на евентуални Инвеститори защото е краткосрочно и т.н.А КОЙ ще страда най-вече от подобна полит. Ситуация?Ами основно Дебилите с по 5лв в джоба си,които гласуват за разни Про-Руски партии с надеждата че като дойде дядо Иван ще им даде за Бог да прости по още 5лв,та да им станат 10!

    Коментиран от #26

  • 21 българка

    4 1 Отговор
    Японците вече имат човекоподобни образци на Изкуствен Интелект. След като ние българите сме най-големите тъпанари в Европа, щом ни управляват толкова години мутри, да си купим 15-20 образци ИИ, за да управляват държавата. И ще се случи или едното или другото, сами се сетете кое от двете. Приятен ден на всички!
  • 22 Софийски

    4 1 Отговор
    Махнете Атанасов, как не си подаде оставката?!
  • 23 Вашето мнение

    8 2 Отговор
    Само като гледам тоя започва да ми се повдига. За какъв кабинет ми говори тоя папагал? Посолството дори ги заряза като ненадежден матриал.
  • 24 Стоянчо

    7 0 Отговор
    а къде е Виктор?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Милен

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Пич я ни обясни каква е разликата в правомощията на служебно и редовно правителство, че не ги виждам? Още повече, че туй "служебно правителство" дето го имаме в момента има и парламентарна подкрепа.

    Коментиран от #28, #31

  • 27 Е и кво

    6 1 Отговор
    "Техническият кабинет" е пример как всеки неудачник, който не може да пробие по друг начин, може да се вреди в ограбването на хазната и застой в развитието на държавата, като такава. Тоя филм сме го гледали вече. "За Бога братя, не купувайте!"
  • 28 Данко Харсъзина

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Милен":

    Драгалевският лаборант е изтрещял. За кво му е на Тиквата друго правителство като той сега си има изцяло негово правителство?
  • 29 Техническият кабинет

    8 0 Отговор
    Обезмисля изборите ! Подменя се вота на гражданите и не кореспондира с никаква форма или дефиниция на демокрация. Спокойно под "Техническият кабинет" може и дори военна диктатура да се дефинира или каквато и да е друга форма на диктатура. Няма как и не е логично да се овластяват хора за който никога никой не е гласувал
  • 30 Отново „Демократи за силна България“

    8 1 Отговор
    Забиха яко у царевичака .
  • 31 оня с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Милен":

    Изредих някои разлики но пропуснах НАЙ-ВАЖНАТА щото предположих че на всички е известна,а тя е че МИЛИАРДИ Евросубсидии за БГ СА БЛОКИРАНИ до излъчване на Редовно правителство!И съм забранил да ме питате глупости и пак го правите?!

    Коментиран от #36

  • 32 Ддд

    5 0 Отговор
    Пак приказки от 1001 нощ. Всички персонажи са налице, Шехерезада, Али Баба, Аладин...... И най вече разбойници, даже са в излишък, много повече от 40.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Зззззз

    6 0 Отговор
    Започвате с глупостите Стояне .
  • 35 Ако ще се върви в посока

    5 0 Отговор
    технически кабинет от експерти, по добре на избори не за партии, а изцяло мажоритарно за хора да гласуваме. И впрочем това е по близко до идеята за президентска република а не до парламентарна.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Уффф,

    5 1 Отговор
    докъде го докарахме, един неуспял и не особено умен певец да дава акъли за управлението на страната.
  • 38 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    Кой е този измекяр
  • 39 Отбор безхаберници

    2 0 Отговор
    Вижте им глупостите за правителство през годините: експертно, евроатлантическо, прозападно, на споделената отговорност, експертно, ротационно, целево, сега техническо, национално отговорно, сглобки, рестартиращо прехода. Явно не е от жегите - предложенията са правени през различни сезони!
    Толкова им е пипето!
  • 40 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    Доста нелепо предложение,по същество това е служебно правителство,каквото бездруго ще назначи радев,но като нормално е почти невъзможно да се утвърди,такова безпартийно и аморфно,при настоящите ежби и интриги..НС са го превърнали в кабаре,вариете,шоу и за нищо сериозно не се захващат,как да си представим,че изведнъж застават сериозно и се залавят да спасяват държавата и народа?
  • 41 Програмата ....

    2 0 Отговор
    Програмата .... Дбре! Но.. Кам ги Експертите? Които да направят Праграмата! Защото Както се Вежда Тези Бурсузе освен да Присвояват! Друго Не Могат!
  • 42 МУЛЕН РУЖ

    2 0 Отговор
    ТЕХНИЧЕСКИ ЕКСПЕРТЕН
    ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ.
    НОВО КАБАРЕ С СТАРИ ТАНЦЬОРКИ
  • 43 ИЗБИРАТЕЛ

    2 0 Отговор
    Искам ама много депутат да ми посвири на джойстика?
  • 44 Какви

    2 0 Отговор
    Са тези недомислици и фантазии.На избори,докато Тиквата изчезне от този парламент.Стига сте му давали шанс да си спасява г.....Ей този Атанасов много ламти за власт бе.
  • 45 Минчо

    2 0 Отговор
    Техническо правителство от експерти? Първо – експерти по какво, второ експерти с каква политическа визия, експерти с какви ценности, експерти с какво минало, с какви зависимости, откъде ще ги доведем. На практика независим човек няма. Видяхме как се заплашват политически фигури и техните семейства с физическо унищожение. В един момент експертът става послушен на политическите Партии. ОТГОВОРНОСТТА от извършените дивотии в управлението се размива и не може да се определи ясно. С една дума Безотговорно управление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол