8 Юли, 2024 15:11 4 797 22

Доц. Иванов: Вероятно конфликтът между Ахмед Доган и Делян Пеевски ще бъде много тежък и жесток

  • доц. михаил иванов-
  • дпс-
  • централа-
  • доган-
  • пеевски

Пеевски има мнозинство в ПГ на ДПС, но Доган има предимство на ниво обикновени поддръжници

Доц. Иванов: Вероятно конфликтът между Ахмед Доган и Делян Пеевски ще бъде много тежък и жесток - 1
Снимка: БГНЕС

Вероятно конфликтът между Ахмед Доган и Делян Пеевски ще бъде много тежък и жесток. Единият ще трябва да напусне сцената след време. Доган има предимство на ниво обикновени поддръжници. Силата на Пеевски са парите, защото той намира пари и особено по време на избори и в платения апарат - тези, които са на заплата в ДПС.

Така експертът по етнически въпроси доц. Михаил Иванов коментира по "Дарик" напрежението в ДПС.

„Много е важно, че активните привърженици на ДПС имат чувството, че са общност.

Всъщност онова, срещу което сега Пеевски се изправя, е тази общност. Още от самото начало, и тук Доган наистина не посегна, ДПС беше общност и през всички тези години това му е силата, на това той дължи присъствието си в парламента. Когато тези членове на общества почувстват, че над главата им има един едноличен началник, тогава той се откъсва от тях и няма база.

Той може наистина да има пари и да държи апарата, но това не му е достатъчно. В по-далечна перспектива мисля, че Пеевски, че няма да успее. Той не се ползва с международен авторитет и това, че е в списъка „Магнитски“, ще му тежи“, прогнозира доц. Иванов.

„Силата на Пеевски са парите, защото той намира пари и особено по време на избори и в платения апарат - тези, които са на заплата в ДПС“, коментира още експертът, като подчерта, че в джоба си Пеевски държи и трети коз – силните му връзки със службите за сигурност и съдебната власт.

„Централното оперативно бюро не се е събирало от януари, а преди се събираше всяка седмица. Централният съвет също не се е събирал.

Централата им е затворена за ремонт.

Елементарно изискване е, когато единият председател прави нещо, да се обади на другия председател и той да го направи. Първата стъпка е ДПС да се върне към нормалността. И втората стъпка е да се потърси силата на общността“, заяви доц. Иванов.

Той заяви и че вероятно очакваната позиция на Доган, почетният председател на ДПС, ще е да се възстанови животът на колективните органи, независимо че са в голяма степен в ръцете на Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дпс

    32 3 Отговор
    При Герб, дпс, бсп. Държавата се разруши парите се крадяха и никой не му пукаше за народа. сами ЛУСТРАЦИЯ ще спаси БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #17

  • 2 УРА,, УРА

    42 5 Отговор
    Шишкото е на път да падне от много високо. Нищо че има пари. Доган е лидера на ДПС и всички ще го слушат както досега.
  • 3 адаша

    37 3 Отговор
    А Ментата мълчи като пукъл. Ни дума, ни вопъл. Тресе се като малеби в чиния.

    Коментиран от #8

  • 4 имаджин

    7 3 Отговор
    Не ме интересува изобщо!
  • 5 Безнаказно

    28 1 Отговор
    Вместо от преди 10 год заедно с Боко да са в една килия ,те пак като за световно крадат
  • 6 дом

    20 4 Отговор
    Мисля, че до тук няма нито един индикатор за конфликт. Дебелия магнит и Догано са в пълна симбиоза и всичко се случва по техният план, който просто НЕ Е сведен до елита на ДПС, за да има време Пееф да се подготви.
  • 7 Хасковски каунь

    27 0 Отговор
    И лоената топка , и Почетният рязан председател са за затвора.
  • 8 УСА боклук

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    Чуди се на кого да издупи
  • 9 Макето

    22 1 Отговор
    Защо Шиши ни разруши Бугартабак в Благоевград и сега всичкия тютюн засаден в България отива в Иран на заводите на тютюневите заводи на Пеевски в Иран!

    Коментиран от #12

  • 10 РИБАР

    31 1 Отговор
    Данчо ментата притежава 400 дек земи по морето и никой не го търси как ги е придобил ЩО ТАКА!
  • 11 БАХИР ИСМАЙЛОВ

    21 1 Отговор
    ХОРА БЪЛГАРИ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ И АЗ БЯХ В ТАЗИ МАФИЯ ПРЕДИ 7 ГОДИНИ! И ВИЕ ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ!
  • 12 оня с коня

    5 14 Отговор

    До коментар #9 от "Макето":

    Никакъв Булгартабак не е разрушил пеевски както казваш,просто е преместил Производството в Иран.Няма никакъв проблем обаче да се насочите към Иран и да работите там в Любимия си Тютюнев Комбинат.
  • 13 Хасан

    16 0 Отговор
    докато има такива политици (баш хайдуци) като данчо лингура/ментата и Д.П. държава няма да има, а само мафия. Сега искат да грабят и разпределят порциите, ама ще играят патлаците. Без стрелба няма да мирнат.
  • 14 Анализатор

    19 0 Отговор
    Пеевски/Магнитски НЕ НАМИРА ПАРИ, ТОЙ КРАДЕ ПАРИ И РЕКЕТИРА, ТОЙ Е ЕДИН ОТЯВЛЕН ПРЕСТЪПНИК, ЧИЕТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА, НЕ В ПАРЛАМЕНТА!!!
  • 15 Ялчин

    13 0 Отговор
    Дано и двамата да лежат дълго в ЦСЗ може да си вземат Борисов.
  • 16 М Константинов

    14 0 Отговор
    данчо ментата иска синът му да пробута на държавата вендиг машините, които е уредил та да продават китайски хапчета на раята . Ей, не се ли наядоха и накрадоха тези дпсарски мутри и калинки паразити. .Докатро не влезат в затвора гербави и дпсе крадци, държавата ще тъне в мизерия и бедност. Вижте хайдука костов как си харчи крадените пари и имоти и има за 100г напред за деца и внуци и никой не му търси сметка, Та и ментите и те искат да има поне за 100г папкане.
  • 17 Байчо

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дпс":

    Спасението от мутренската мафия ще дойде само с Калашников.
  • 18 Доктор

    11 2 Отговор
    Шиши е собственик на Българиа държи банки и прокуратурата но е много лаком и ще се прецака нищо не е вечно.
  • 19 софиянец

    6 4 Отговор
    Ще се разберат.Двамата са силно зависими един от друг.Пеевси ще трябва да намали агресита си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 За протокола

    13 0 Отговор
    Доган е гърмян заек, хитър и лукав и много по-опитен в политиката и интригите от Пеевски. Така, че ще скрои шапката на дебелото момченце когато повече не му е нужно!
  • 22 ЕЛИ

    5 4 Отговор
    ПАРЛАМА ИЗГОТВЕНА ОТ ДОГАН, ДОГАН ИСКА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЯКОЙ НЕГОВИ ХОРА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове