8 Юли, 2024 16:10 2 850 15

Хасан Адемов: В ДПС в момента доминират индивидуалните решения и силовият подход

  • делян пеевски-
  • дпс-
  • хасан адемов

Той бе категоричен, обаче, че ДПС има съпротивителните сили да реши собствените си проблеми

Хасан Адемов: В ДПС в момента доминират индивидуалните решения и силовият подход - 1

„Случващото се в Движението за права и свободи може да се определи като „криза на механизма за вземане на решения“. ДПС е така структурирано, че когато е налице проблем в някоя от регионалните структури, например, веднага се активира имунната система на партията. Колективните органи винаги са били тези, които обсъждат и вземат решения, оттам и дойде сегашният проблем, тъй като напоследък доминират индивидуалните решения и силовият подход.“

Така описа пред БНР ситуацията в ДПС д-р Хасан Адемов, бивш министър на труда и социалната политика и едно от знаковите лица на партията. По думите на Адемов, в ДПС водещият принцип винаги е бил решенията да се вземат след разговори. Именно по тази причина въпросът за подкрепата на кабинета „Желязков“ е създал напрежение.

„Скърца механизмът за вземане на решения в партията. Факт е, че Централното оперативно бюро не е заседавало от националната конференция насам“, каза още д-р Адемов.

Той бе категоричен, обаче, че ДПС има съпротивителните сили да реши собствените си проблеми.

„ДПС е в топ форма, на последните избори увеличи гласовете си и присъствието си в Народното събрание. Партия като ДПС няма да допусне разединение и това беше основното послания след срещата на 17-те народни представители с почетния председател д-р Ахмед Доган. Очакваме той да се произнесе и да разтълкува посланието „Връщане назад няма“, добави Хасан Адемов.

Според Адемов е ноторно известно, че лидерът на ДПС е д-р Ахмед Доган, а оперативното ръководство се състои от двама души, които имат ясни права и задължения.

„Двамата съпредседатели имат съвършено различен профил: единият идва от бизнеса, където решенията се вземат еднолично и се очаква да доведат до конкретни резултати. Джевдет Чакъров е академичен човек, диалогичен, разчита на колективните решения“, каза още Адемов.

По думите му, уставът на партията ясно казва, че ако са допуснати нарушения в процедурите, трябва да има санкция.

Според д-р Адемов ситуацията в България и случващото се в Европа изискват полагането на максимум усилия за съставяне на правителство, но решение за втория мандат ще има след провеждането на необходимите обсъждания в ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    7 11 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #4

  • 2 Един от мнохото

    10 1 Отговор
    В момента е така, но и винаги е било по същия начин..Имаше пак разногласия между Доган - и Местан или Карадайъ не съм сигурен, когато Турция свали изтребител на Русия на границата със Сирия . В тази партия винаги ще е така , докато Сокола , не предаде властта напълно, и не направят промени в управлението на партията
  • 3 Иван Грозни

    5 2 Отговор
    Отец Дионисий е пиян или на прахчета за да невижда, че вече се навиват чалми на новите продажни личности в парламента, а говори за войната в Ук..... То сега вече предстои войната в БГ за надмощие в парламента. Само масовото гласуване може да ни спаси от тази напаст ДъПъСъ де ги е.а в г..а.
  • 4 ТАКА ЛИ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    ОЧЕ РАЗТВОРИ БУЗИ И ПЛУВАЙ АМЕРИКА Е ДАЛЕЧЕ
  • 5 ДА МУ СЕ ЧУДИШ НА ДОГАН

    12 1 Отговор
    ОТКЪДЕ МУ ХРУМНА ПЕЕВСКИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ Е САНКИОНИРАН ПО МАГНИТСКИ. ОЧЕВИДНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ФИНАНСОВИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ТЕЦ-ВАРНА МОЙТО ИМА ДЪЛГ 40 МИЛИОНА И РАЗЧИТА НА ШИШИ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА. НА ДОГАН МУ ЛИПСВА ДАЛНОВИДНОСТ,ДОКАЗА ГО С ИЗБОРА НА МЕСТАН,А СЕГА И НА ПЕЕВСКИ.

    Коментиран от #9

  • 6 леле мале

    5 5 Отговор
    В Д П С ЦАРИ САМО ЛЮБОВ И НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ БАЩИНСКА ОБИЧ МЕЖДУ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ... ЗА КАКВИ СИЛОВИ ПОДХОДИ ИДЕ РЕЧ?
  • 7 Силов

    6 1 Отговор
    подход ? До бой ли се стигна ?
  • 8 Брей,

    7 0 Отговор
    Доган ще "разтълкува посланието"? Дръндарският Нострадамус?? Жалка история.
  • 9 Елементарно

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "ДА МУ СЕ ЧУДИШ НА ДОГАН":

    Пеевски държи парите на доган и ДПС, а и има достатъчно финанси и възможности, и разбира се подкрепа от Турция и вместо Пеевски в списъка Магнитски трябваше да е доган, но не е късно
  • 10 ДПСар

    2 3 Отговор
    Дерибеите ще се борят до,,, край,заедно с Доган, който ще се прави, че спи и според ситуацията някой ще го събуди. Изхода на борбата ще се решава вън
  • 11 ИНЖ1

    7 3 Отговор
    Последната партия от "Прехода" е време да отиде в историята. 35г. спира Бг по пътя ѝ към Европа.
  • 12 Тома

    4 0 Отговор
    Да те ще разрешат проблема си благодарение на роднина милиционер.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хххх

    3 1 Отговор
    Правителство "Денков" продължава мандата.
  • 15 Така

    1 0 Отговор
    Адемов р човек интелигентен,с политически опит,умерен и свестен и на него може да се вярва.Тия Пеевски те лизачи започват с лъжи да обясняват ситуацията и да разпъват локуми.Италианците имат един лаф Нон а ме.Не на мен.Така,че да се показвате да лъжете р гнусно пеевчета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове