8 Юли, 2024 16:33 2 454 48

Шест деца, яли бисквити с канабис, са в болница

  • деца-
  • бисквити-
  • канабис

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години

Шест деца, яли бисквити с канабис, са в болница - 1
Снимка: shutterstock

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски" в Плевен са приети шест деца, след като са консумирали бисквити с канабис. Още едно дете се лекува, след като е приело наркотичен опиат и кокаин. Това съобщи Таня Вашкова, експерт "Връзки с обществеността" в здравното заведение, предава БТА.

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години.

"Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи", допълни Вашкова.

Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка коментира, че "лекарите токсиколози са загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати".

"Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия. Като родители и възрастни е изключително важно да бъдем бдителни и да гарантираме безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати", допълва доц. д-р Бързашка.

По случая е уведомена полиция, отдел "Закрила на детето" и Детска педагогическа стая, казаха още от плевенската болница.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киру тъпуту

    20 3 Отговор
    шарлатаните сме на пица с кристали

    Коментиран от #23

  • 2 Жителите на Холандия...

    20 4 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ...
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор
    Дано се оправят децата! Здравето е най голямото богатство!

    Коментиран от #29

  • 4 В болница ами

    11 4 Отговор
    вместо да го изпушат, те взели че го изяли. Ка щяло да не са в болница?

    Коментиран от #5

  • 5 Риболовеца

    37 2 Отговор

    До коментар #4 от "В болница ами":

    При изяждането на канабис не може да се дозира така добре, както при пушенето. Който е подхвърлил бисквитите на децата, е за сто тояги на голо.

    Коментиран от #9

  • 6 Ломския

    32 4 Отговор
    И всичко това под зоркото око на милицията ръководена от дпс.
  • 7 Е ми

    24 0 Отговор
    Първото, на което научих дъщеря си , беше да не разговаря и да не взема нищо от непознати.

    Коментиран от #12

  • 8 Хмм

    20 1 Отговор
    Хм, канабисът не е токсичен, но все пак това са деца, не бива да докосват такива неща... Кой и защо би направил нещо подобно???
  • 9 адаша

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Риболовеца":

    Сто тояги са малко. Вързан за едно дърво в парка и табелка на врата - "Аз дадох бисквитите с наркотици, на вашите деца". Дали ще оживее до сутринта?

    Коментиран от #11

  • 10 посна ми от лъжи

    7 20 Отговор
    стига глупости немогат да се натровят с канабис защото в него няма отровни вещества!!! могат да предозират с веществото каращо човека да се чувства опиянен но не и да се отровят!!! веществото се казва терахидрокарабинол и по никакъв начин не е утровно за човешкия организъм независимо от възрастта !!! всеки който се интересува може да прочете малко литература по случая вещество и неговото влияние върху човешкия организъм се изследва откакто света се е научил да прави изследвания!

    Коментиран от #19, #22, #25, #30

  • 11 ти първо

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "адаша":

    се научи какво е наркотик и после давай акъли! тук всеки втори абсолютно невеж дава акъл по тени за които си няма ни най-малка представа и после се чудите защо живеем толква зле…

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Лекувам наркозависимост

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Е ми":

    Като иде в Англия първата й работа ще е да се затвори в една стая с 5 негъра....ако си видят жените и дъщерите там самоубийствата много рязко ще скочат....а и там всеки взима ,дрогата е 24/7

    Коментиран от #17

  • 13 Стенли

    7 3 Отговор
    Куку руку вафла вкусна пълна с чудни вещества
  • 14 Слава на Евроатлантическа България

    16 3 Отговор
    Недоумявам, сега имаме БАНАНИ в изобилие! За какво са яли тия бисквити?
  • 15 адаша

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "ти първо":

    Аз първо чета и после пиша. А ти успя ли да стигнеш до трети ред на статията? Не си успял?! Нищо. Ще успееш. О творко ...
  • 16 Клари Фикатор

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "ти първо":

    Опиатите са наркотици. THC е наркотик. Кофеинът, алкохолът, никотинът - наркотици.
    Една подробност, която в тази статия изглежда липсва, е че кутиите бисквити са били дадени на 23-годишната майка на шестте деца от непозната жена, докато майката е обикаляла контейнерите за боклук.
  • 17 Е ми

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лекувам наркозависимост":

    В Англия е с мъжа си и сина си. Други констатации за хора, които не познаваш, имаш ли, или това е личният ти опит.
  • 18 Умен (че, кой друг)

    1 6 Отговор
    Явно вече всички предпочитат новите незабранени канабиоиди пред вмирисаната трева на мафията. Това ми звучи като опит на мафията на очерни пазара на новите незабранени канабисови продукти, при това това е опит който можеше да убие някой - новите канабиоиди са силни, и ако малко дете налапа всички бисквити може да умре, да! От такива бисквити се хапва една четвъртинка, или по-малко!!!!!! Дали на жената - явно от ромски произход, която нищо не отбира от тия неща и може и да не знае английски да прочете, - и естествено че ще им прилошее на женицата и дечицата!!! Тия които са направили този УЖАСЕН АКТ НА ОЧЕРНЯНЕ на легалния канабис, свързан с риск от СМЪРТ на децата, заслужават най-тежко наказание. Това не са случайни хора, подозирам държавна тайна гнусна акция да стои зад това!!!
  • 19 Писна ми от неграмотни жендъри

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "посна ми от лъжи":

    “утровен” ти е мозъкът на теб, ако изобщо си го имал…
  • 20 Ний ша Ва упрайм

    10 0 Отговор
    кой Идиот е дал на децата курабииките? Това изчадие трее лежи у панделата барем 15 години!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 утровно

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "посна ми от лъжи":

    Утровно, това нещо свързано с утрото ли е? Не разбирам, отскоро уча български език и затова питам. Май на теб ти е утровнено съзнанието от ТХК. А иначе викаш безобидно е. Доказана е вече връзката между затъпяването и THK. Личният пример може би си ти?

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Вълк единак

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "киру тъпуту":

    Не бе това оная дрога на Борисов.
  • 24 Умен

    2 7 Отговор

    До коментар #22 от "утровно":

    Напротив - доказано е, че тхц помага при лечението на редица заболявания, и потиска симптомите на други. Радвай се никога да не разбереш какво е Множествена склероза... И освен това - като човек завършил психология наскоро, - ти казвам, че няма никакви, повтарям НИКАКВИ доказателства, че канабиса отключва шизофрения повече отколкото други вещества като кафето и особено алкохола. В Германия вече официално е легално, макар и още преди това да е било на практика легално, никой не е правил проблеми за притежание на не големи количества. И по целия свят е така, само тук и в Словакия е селяния до шия и алкохолни изпарения. Не знам от къде си родом и дали живееш в България и отскоро учиш българския език, но там от където идваш вероятно канабиса е много по-малко контролиран отколкото тук, а може и дори да е легален. А ние тук тънем в невежество и опиянчване (друга дума за прекомерна употреба на алкохол) и младите интелигентни хора масово заминават за чужбина да работят и живеят, защото тука не издържат вече.

    Коментиран от #38

  • 25 Умен

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "посна ми от лъжи":

    Абсолютно съм съгласен, но в случая си в грешка - това не е тетрахидроканабинол. Това е някой от новите канабиоиди, които са прекрасни, но и мнооого силни и трябва много внимателно да се приемат, и НИКОГА от малки деца!!! Ако възрастен човек изяде една - две кутии с бисквити които имат тхцп примерно, може да умре. Това не ги прави опасни, или поне не по-опасни от една кутия разтворимо кафе нестле, ако някое дете изяде няколко лъжички от него щото му е вкусно... Хората дали на неграмотната ромка и децата й тези бисквити, от които се хапва максимум половинка бисквитка, са жестоки и безскруполни, защото в стремежа си да очернят новите канабиоиди, са били готови да убият децата.
  • 26 Умен

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "утровно":

    Връзка между затъпяването и тхц не е доказана, но е доказана връзка между унищожаване на мозъчни клетки и алкохола. Познавам човек получил шизофрения от прекалено много алкохол, но това хлапе беше малко тъпо де... Познавам човек с 3 висши образования, на 60 години, който от калкохол към днешна дата няма никаква краткосрочна памет, имам предвид НИКАКВА краткосрочна памет, а дългосрочната му е засегната много. Той има нужда от грижите на близките си постоянно, защото може да е опасен за себе си или някой друг. От алкохола, да, алкохола!!! Доказано и потвърдено от лекарите. Освен това ако някой човек е пушил трева от 8-ми клас и сега е на 30 и е тъп, най-вероятно той да си е бил тъп по рождение ама някой хора да се опитват да изкарат че е било от тхц-то.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Емигрант

    6 0 Отговор
    В държавата на мутренското беззаконие се стигна до най-тежкото престъпление да се тровят деца на 4 години с наркотици ! Дори и в държавите от латинска Америка наркотрафикантите не допускат такова престъпление да бъде осъществено ! Живеете в най-корумпирани държава в света с най-много замесени политици в корупция обявени от САЩ и Великобритания, но смръдливо, манипулирано и контролирано общество като българското умее само едно да мрънка и акълства но не където трябва, а тук в медиите които са под контрола на мутрите-политици ! Шанс нямате никакъв в близките 10-20-30 години да водите полезен и успешен живот от който да останете доволни ! "Каквото си сготвиш, това и ще сърбаш" ! Разиграват ви двама "намагнитени" престъпника и ви предлагат поредни сценарий след сценарий за да ви отклонят от истината за беднотията ви - Тиквата и Пеевски !
  • 29 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Те бащите на такива деца те гавреха пред тих труд Вальо.
  • 30 Емигрант

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "посна ми от лъжи":

    Абе ти не знаеш как се изписва "Отровно" тръгнал си да раздаваш "акъл" кое е вредно, отровно или полезно, само в държава като България е възможно неграмотен да си позволи да говори пред павиани, макаци и разни ЧАЛГАРИ, копейки и мухльовци подредили на изборите най-корумпираните политици на първо и второ место ! Ще се оправите на КУКУВО ЛЯТО !
  • 31 Уточнение

    6 1 Отговор
    Майката на децата е 23 годишна. Децата са между 4-14 годишна възраст. Тя е родила първото си дете на 9-10 годишна възраст.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Факти

    5 1 Отговор
    Майката е 23 годишна клошарка с 6 деца между 4-14 годишна възраст.
  • 34 ха ха ха

    2 0 Отговор
    Те са на възраст от 4 до 14 години.

    Майка им – жена на 23 години, също е в болницата.

    Приетите са в тежко общо състояние, но са стабилизирани и няма опасност за живота им.
  • 35 Бранителя

    2 0 Отговор
    А тия бисквити в Украйна ли са произведени или внесени от трети страни. Защото в последно време 90 % от промоциите в търговските вериги са украинско производство. Интересно ми е как ще вземеш нещо от непознати и най вече храна. Аз се съмнявам в стоките които предлагат в магазините като реклама да опиташ на определена марка продукт. Друг е въпроса с възрастта на децата и колко пъти са яли от тия продукти. Нещо не се вързва или е продукт на автора за по голяма тежест на статията.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Нещо да е изненадащо?

    3 0 Отговор
    ДЪРЖАВА, КОЯТО ПРЕВРЪЩА ЕДИН ДОКАЗАН НАРКОПЛАСЬОР В НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ САМО ЗАЩОТО МОЖЕЛ ДА ВДИГА ЩАНГИ, ИМАМ ПРЕДВИД КАРЛОС НАСАР/ НЕ ТРЯБВА ДА ОЧАКВА ДРУГА СЪДБА ЗА ДЕЦАТА СИ, ОСВЕН БИСКВИТИ С ДРОГА. ВПРОЧЕМ . И ОЩЕ ЕДИН ЩАНГИСТ БЕШЕ СПОРТИСТ НОМЕР ЕДНО НА БЪЛГАРИЯ И СЕ ПРОЯВИ НА ПО-ВИСОКО НИВО КАТО РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ДРОГА - г.бОЕВСКИ. НАРОЧНО ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, РАЗБИРАТЕ ЗАЩО, НАЛИ?
  • 38 ПСЕВДОИНТЕЛИГЕНТНИ ГЛУПОСТИ .

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Умен":

    От това, че И алкохолът /и ни само/ предизвикват загуба на способности, означава ли, че трябва да оневиняваме канабиса? Впрочем - знаеш ли колко лекарства при ненужен прием водят до още по-страшни последствия - ами включи ги и тях в "доводите" си. Впрочем - какви са ти МЕДИЦИНСКИТЕ познания ,доколкото знам, специалността "психология" не е клинична специалност...

    Коментиран от #42, #47

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Емигрант

    0 1 Отговор
    Това е дразнещ зависим от корупцията сайт, трият истини отнасящи се до корумпирани политици ! Това са деца бе пом...яри, има ли значение етносът, утре ще пострадат вашите деца, каквото и дете да е то има ли вина от какъв етнос е ? Проsташка корумпирана държава, затова и вече един гараж е станал 120 хил. лева защото овчето стадо застрашително увеличава бройката си, няма държава в света в която едно гаражче да струва толкова пари, колкото едностаен апартамент в която и европейска столица да се провери ! Бедни сте биле, не, не сте бедни, вие сте проsти в тази корумпирана овча кошара !
  • 42 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ПСЕВДОИНТЕЛИГЕНТНИ ГЛУПОСТИ .":

    При положение, че алкохола и огромна част от лекарствата, както и приемането на никотин чрез пушене, са ДОКАЗАНО многократно по-вредни от пушенето на канабис (другите форми на приемане са многократно по-безвредни за здравето, защото не са свързани с пушене), е лицемерие да бъде забранено нещо с доказани медицински цели - да, доказани, - и доказано многократно по-малка вреда при използване за забавление, успокоение, вдъхновение и ред други ползи. Факт с който не можеш да спориш, защото знаеш, че е истина. Ако искаха да ни пазят от наистина вредните неща, биха забранили алкохола и цигарите и отровната вредна храна с която се тъпчем. Но не, те ни "пазят" от нещата от които нямат интерес да са легални, за да могат да ги продават под формата на мафия нелегално, без да плащат данъци.

    Я ми кажи - наистина ли вярваш, че уж случайна жена подхвърлила ххцп бисквити на гладна неграмотна ромка и децата им, които нямат идея какво е това и го възприемат за храна? Знаеш ли, че ако едно от децата беше изяло кутията само, би изпаднало в дълбока кома от която вероятно не би се събудило??? Не вярвам да не вдяваш, че това е направено НАРОЧНО, с цел да се очерни този нов легален пазар и по възможност да бъде забранен? Това е сторено от хора които искат канабиса да е забранен, за да го продават нелегално без да плащат данъци. Това е ужасно престъпление, за да постигнат целта си са били готови дори да убият по този начин невинно дете!!!

    За такива хора ли вярваш, че мислят

    Коментиран от #43

  • 43 Умен

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Умен":

    За такива хора ли вярваш, че мислят за доброто на хората и забраняват неща които са ужасни и вредни? По телевизията не спират да дъвчат тази тема, беше ми ясно от първия ден какво целят - и днес вече показаха и сайтовете от които може да бъдат закупени тези продукти. Хората които купуват такива бисквити, обикновено са грамотин, редовни граждани на България, които работят и си плащат данъците, хапват си по четвърт такава бисквита след работа и си релаксират по този начин, вместо да пият шише гроздова и да изпадат в насилие и алкохолизъм. И тези хора крият от децата си тези бисквити или желирани бомбони, защото знаят, че ако децата ги намерят и ги хапнат, могат да умрат. По същия начин държат ножове далече от децата, токсични домакински препарати, антифриз и други опасни неща. И откакто в България има такива канабиоиди - от около две години, - за първи път се случва деца да пострадат от тях. Това ако не ти крещи силно, че е резултат на пъклен - и признавам, МНОГО добър и изпипан план, - аз просто не виждам смисъл да общувам тук с теб.

    Канабиса трябва да е легален НА ПЪРВО МЯСТО - забележи и следи мисълта ми, - за много по-безопасен заместител на алкохола. За разлика от алкохола, той прави потенциално агресивните хора по-спокойни и разумни. И дава вдъхновение за изкуство. Хора които са против канабиса, бих им забранил да слушат съвремена музика, да четат някой класически произведения и да гледат някой пиеси - с две думи бих им забранил да се наслаждават н

    Коментиран от #44

  • 44 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Умен":

    Хора които са против канабиса, бих им забранил да слушат съвремена музика, да четат някой класически произведения и да гледат някой пиеси - с две думи бих им забранил да се наслаждават на плодовете на труда на хора, които са ползвали канабиса за вдъхновение и творчески устрем!!! И на ВТОРО място, трябва да е легален за медицински цели. Ууууу, тоя умния каза на второ място за медицински цели, ах какво безочеие!!! Да бе, така викам - щото реално е най-важно да мислим за качеството на живота на масата хора, да се стремим да е максимално високо добро и безопасно, и след това да мислим как да подобрим живота на хората за които алкохола, цигарите, стреса и нелечимостта на някой заболявания, са отнели блаженството което изпитват здравите хора. На това място нарочно ти оставям вратичка за здравословна доза спор с мен, защото както осъзнаваш, другите неща които казах просто няма как да ги оспориш без да ставаш смешен или смешна.

    В момента в който пиша това, една млада красива талантлива интелигентна жена, прикована на инвалидна количка и с болезнена мускулна спастика, на която й работи само дясната ръка и с нея мести лявата си в която вече няма живот, спи спокойно благодарение на канабиоида ххцп, и даже не плаче!!! Виждал(а) ли си ТАЗИ болка, а?????????? В момента в който пиша това, един човек на около 70 години, С РАК, спи спокойно а преди това се е нахранил без да повръща, благодарение на вече забранения канабиоид ххц. А утре ще си терка усмихнат с електриче

    Коментиран от #45

  • 45 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Умен":

    А утре ще си терка усмихнат с електрическата тротинетка из града и ще се радва на слънцето. Това са хората за които аз лично и персонално знам. А знаеш ли колко са МНОГО в тая пропаднала държава??? А аз ли? Аз не ползвам. Ползвах от 1998-ма година, но преди няколко години ми писна да се чувствам престъпник и да се претеснявам за безопасността си. А искам да ползвам! Ама искам да е безопасно, като в белите държави. Иначе и аз си имам една мигренка, за която ххц преди да го забранят и аз да изхвърля недоизпарения си карт поради тази причина, то ми помагаше, и даже пак бях почнал да пиша проза...

    Вреди от канабиса: вреда от самото пушене, същата като от пушенето на цигари. За това има вейпове и ядливи форми, както нинктури. Вреда от психическа И ДА - ФИЗИЧЕСКА зависимост: много леки вреди, защото тази зависимост е сравнима по сила с тази към кофеина, при който толеранса се развива по-бързо, но и по-бързо се нулира когато човек го спре временно. Някога боляла ли те е главата в събота когато не си на работа и си се събудил доста по-късо? Това е заради забавения прием на кофеин, физическата абстиненция от кофеина, която има и други аспекти. Е, при канабиса е от същата сила, но не води до главоболие а до лека раздразнителност, понякога проблеми със съня и леко потиснато настроение. Тази зависимост е типична обаче само за хора които в живота си са празни и с ПОСТОЯННАТА непрестанна употреба на ГОЛЯМО количество канабис, компенсират нещо друго. Тогава идва мом

    Коментиран от #46

  • 46 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Умен":

    Тази зависимост е типична обаче само за хора които в живота си са празни и с ПОСТОЯННАТА непрестанна употреба на ГОЛЯМО количество канабис, компенсират нещо друго. Тогава идва момент в който той не им действа със същата сила като преди, и те правят така наречената "Т-пауза" (идва от толеранс), която продължава седмица - две, и след това канабиса отново им действа със същата сила. При дроги като алкохол и хероин, това време е много по-дълго и не е сигурно, че помага. Канабиса е единствената дрога, с така наречената "обратна резистенция". При нормална употреба на канабис, зависимостта и абстинентите симптоми са изключително редки, и ако се проявят поради някаква причина са пренебрежимо слаби. А сега сравни тези неща със зависимостта от алкохол, някой лекарства, сладкото и по-специално шоколада, и нездравословното киснене по разни сайтчета да се четат постове на умни хора и отчаяни от тая държава хора :)

    Ако имаш още въпроси свързани с канабиса, си потърси сам(а) информация, като не пропуснеш да провериш фактите които ти поднесох в този коментар. Ако искаш питай и чат гпт. Този коментар ми отне около 40 минути от живота, и ако канабиса беше легален тук, а незабранения канабис не беше очернян масово, сигурно сега щях да слушам малко музика и да й се наслаждавам, вместо да си тровя нервите да пиша тук. А вие, дами и господа, нещо по-интересно нямате ли да правите? :)
  • 47 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ПСЕВДОИНТЕЛИГЕНТНИ ГЛУПОСТИ .":

    ...и все пак на въпроса ти, защото може да ти хрумне да го зададеш пак, особено ако не си способ(на)ен да вникнеш в написаното от мен по-горе: ползите които носи канабиса са многократно по-големи отколкото рисковете които носи (без да ги крие). И освен това вредите които има забраната му, са напълно съизмерими с ползите му. Поради тази причина свалям всичките "обвинения" срещу канабиса, да живее, да бъде, да го има и да ни радва с ползите си!!! :)

    Коментиран от #48

  • 48 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Умен":

    А на дечицата и на майка им, пожелавам скорошно възстановяване. Жалко, че трябва да живеят в тая бананова държава. А хората отговорни за нарочното им отравяне, един ден историята ще ги съди, и поколението им ще се срамува от тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове