8 Юли, 2024 22:38 4 303 30

Георги Киряков: Докато Доган не свърши с "елиминирането" на Пеевски в партията, няма да проговори

  • георги киряков-
  • ахмед доган-
  • елиминиране-
  • делян пеевски-
  • партия

"Това е атаката на Делян Пеевски, който се явява водач на "младите лъвчета". Какво ще се случи оттук нататък - дали ще има фракция, която да последва Пеевски или всички ще се обединят около Ахмед Доган, то ударът вече е нанесен", добави Кольо Колев

 Георги Киряков: Докато Доган не свърши с "елиминирането" на Пеевски в партията, няма да проговори - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Парламентарната група на ДПС трябва да реши кой ще е кандидатът за министър-председател. В случая обаче имаме ли кандидат за мин.-председател? Шеф на ПГ е Делян Пеевски, от една страна той заяви желанието си веднага да върне мандата, а от друга - като че ли е наобратно. Трудно е да се каже как ще се разиграе тази процедура, но така или иначе няма да има значение за този мандат. Това каза социологът Кольо Колев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му разговори между партиите може да създадат потенциални условия за третия мандат.
"Нито ДПС може без Доган, нито Доган може без ДПС на този етап. Неслучайно той е почетен председател на партията и неслучайно оттогава, който е председател, е с явното съгласие на почетния председател. Нищо друго досега в ДПС не е показало, че работи. Още по-малко име, което не е приемливо за по-голяма част от избирателите на тази етническа партия. Това би си проличало в едни избори, в които ако Пеевски реши да отцепи някаква част от партията, накъде ще се насочат многото избиратели на ДПС", коментира политологът Георги Киряков за Bulgaria ON AIR.
Той е на мнение, че хората ще тръгнат след Ахмед Доган, а не след Пеевски.

"Пеевски иска изцяло да овладее партията. Целта не е да се разцепи партията, а да се овладее. Доган я владее. Това е атаката на Делян Пеевски, който се явява водач на "младите лъвчета". Какво ще се случи оттук нататък - дали ще има фракция, която да последва Пеевски или всички ще се обединят около Ахмед Доган, то ударът вече е нанесен", добави Колев.

Киряков пък смята, че докато Доган не свърши с "елиминирането" на Пеевски в партията, няма да проговори.
"Сега е процесът на заявка кой чия страна ще заеме. Въпрос на избор измежду хората с най-силно влияние в ДПС накъде ще тръгнат. Както навсякъде, и ДПС е партия, в която фракции и крила, които се водят от някакви хора. Важното в такъв тип партии е безспорната фигура, както в ГЕРБ е Борисов, а в ДПС все още е Ахмед Доган. И крайното решение винаги ще е негово", коментира още политологът.

Той подчерта, че до предсрочните избори проблемът в ДПС ще е решен, но ще е във вреда на Делян Пеевски.

"Във всяко положение ще има отражение. Когато има битка от този тип, винаги има електорални щети. Оттук нататък зависи величината. Прекалено много противоречия се натрупаха между политическите елити. Този кабинет, за да бъде създаден, трябва да бъде еднакво неприемлив за всяка една от партиите, но пък да отложи самите избори. Но ако се стигне до нови избори - президентът Радев ще бъде подложен на много силен натиск да излезе на политическата сцена", добави Кольо Колев.

"Президентът е възможна алтернатива в тази ситуация, само че не се знае дали ще се поддаде на изкушението. Обществото го очаква най-много", категоричен е Георги Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофилчо

    6 21 Отговор
    Пеефски ще сглоби правителство с втория мандат.
  • 3 Аве

    39 0 Отговор
    Шишо тресна гредата и сега се чуди, как да обяснява, че нарочно се е целил в нея!
    Този само едно "работи", цял живот краде бизнеси та една партия ли няма да опита да открадне? Сега дали стареца с оранжериите, ще я даде зависи от това, какво КъТъБъ, ще извади?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    18 1 Отговор
    А АЗ ИСКАМ И ДВАМАТА ДА УМРАТ
    ЕДНОВРЕМЕННО :))
  • 8 Главаначев

    4 15 Отговор
    Баш па зеления чорап ше очаквам... ;)
    Я си имам правителство.
  • 9 Интересно каква е идеята

    20 0 Отговор
    да каните за анализи доказан изнудвач,интригант и гешефтар като псевдоспециалиста Илхан Андай който се ползва с лошо име в Родопите.
  • 10 татку и син

    9 0 Отговор
    айде да видим театро ли е ?
  • 11 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    24 0 Отговор
    ГЛАВЧОТО НА СИК
    НАЗНАЧИ 11 НОВИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
    ОТ КОИТО 7 ИМАТ ПРОБЛЕМ С БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК :))
    .... ДПС И СЕГА ВИ УПРАВЛЯВАТ:((( НЕ Е СМЕШНО
  • 12 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    15 0 Отговор
    ТАКА СТАВА КОГАТО СИНА ТИ
    ИСКА ДА СЕ ОМЪЖИ
    ЗА ЗЕТЯ НА ЕРДОГАН:))
    .....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българин

    2 5 Отговор
    България геостратегически е определено да се управлява от ДС. За това те създадоха ДпС, като използваха монолитно гласуващите избиратели, за да завземат всички основни сектори на държавното управление. Така че Пеевски с лекота ще подави метежа срещу него!
  • 15 Андропов

    5 3 Отговор
    Той (Киряков) е на мнение, че хората ще тръгнат след Ахмед Доган, а не след Пеевски. Пълни глупости!!! Всичски разбраха, че доган е нито философ, нито е политик-стратег. Той е донсник, но впоследсвие обачаван за оперетивен работник. Той е резидент, на когото му са дадени агенти да ги ръководи. Но не е способен да вземе самостоятелно решения. Каквата ни е държавата, такива са и соцоилозите и политолозите. А и политиците... Със Сава е свършено, който никога не е бил сокол. Доган означава, който се ражда, който се появява. Андрей Луканов го кръсти така, ражда се след като е предал приятелите и приятелките си.
  • 16 А не се излагайте

    7 8 Отговор
    Е то бива бива ,пишман анализатори.Пеевски не иска нищо да овладява,а да изчисти дерибеиите които мачкат хората и структурите .Това казаха много представители от ДПС.Тези горните многознайковци изобщо не слушат хората.Става дума за тези от ДПС които се овълчиха през годините на гърба на Доган.И няма кой да го свърши освен Пеевски ,защото другите не смеят.Доган трябва единствено да е благодарен на Пеевски.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хаха

    5 8 Отговор
    Ако Пееф успее да разбие тази етно олигархична мафия, която продава българския държавен суверенитет на всеки завой като локум на капалъ заслужава да му вдигнем паметник. ДПС работи за разграждането на българската държавност от момента на своето основаване. Пожелавам успех на Пееф в начинанието.
  • 19 !!!!!

    3 2 Отговор
    Ахмед Доган решава!!!!!!!
    Другите са пешки на дъската за шах!!!!!
  • 20 С ДПС

    10 1 Отговор
    е приключено. И това е добра новина за България.
  • 21 Кой

    11 0 Отговор
    България има гооолям проблем , в медиите чуваме основно само турски имена, Имаме ли още държава, или тия паразити вече ни я взеха!
  • 22 Ванга

    4 1 Отговор
    Доган е зависим от Пеевски. Пеевски е погасил дълговете на Доган за Ел. Централата( Около 40 милиона)към банката. И сега става много сложно. Пеевски е отмъстителен .
  • 23 Хохо Бохо

    3 3 Отговор
    Ердоган номинира Пеевски за лидер на ДПС.
    Защо мислите, че сега трябва да го елиминира?...
  • 24 Пеевски е отмъстителен .

    5 0 Отговор
    Има и по-отмъстителни от него.
    Мдааа.....

    Коментиран от #25

  • 25 И така

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Пеевски е отмъстителен .":

    Пеевски е прям !Е вдигна парата,защото старите оядени вълци скочиха и почнаха интригите, да реват на Доган.А Доган трябва да е наясно кого е хранил и другия какво е ял за негова сметка.Точно тези най плашат хората в смесените райони че пак ще им сменят имената и затова трябва да им се подчиняват. Има и натиск,а това не е добре. Както каза Пеевски хората трябва да са спокойни.Надявом се да се разберат,все пак Доган не е от вчера .Зависи как ще се получи баланса.

    Коментиран от #27

  • 26 Дългия

    5 1 Отговор
    Да, да гледайте дебелия един ден той ще е бащица като се траем и не гласуваме!
  • 27 Шамара

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "И така":

    И така Пеевски е олигарх мошеник с забрана да влиза в САЩ и да върши бизнес! Пеевски е в Магнитски! Пеевски с неговите лавки например щото има и друго с колко завлечи България?! С една дума такава мушенгия не ни трябва!!!
  • 28 Иван

    7 0 Отговор
    Най-бедни в Европа и с най-много политолози на глава от населението.
  • 29 ТрампЛин

    2 0 Отговор
    Доган креатурата на ДС - КГБ начело на ДПС, или Делян креатурата на ДС - КГБ и жертва на руската Нео Олигархия? Избора е ваш. Едно е повече от ясно, Магнитски работи неумолимо, сменя местата на полюсите в компаса на потърпевшите.
  • 30 Ахоййййййй

    1 0 Отговор
    Тия двамата пак ли дрънкат глупости на търкалета . Явно всеки незнайник може да бръщолеви каквото си иска .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол