9 Юли, 2024 09:41 1 065 29

Атанас Пеканов: Ще вземем само половината от второто плащане по ПВУ

  • атанас пеканов-
  • пву-
  • плащане

По думите му работата в Народното събрание не се движи напред

Атанас Пеканов: Ще вземем само половината от второто плащане по ПВУ - 1

„Трябва да имаме песимизъм на разума и оптимизъм на волята. Виждам оптимистични развития. Смятам, че протестите от преди 4 години на днешния ден бяха исторически важни за България и доведоха до позитивни резултати. На първо място обединение на хората, излизане от летаргията, реформи на институциите, антикорупционни мерки, съдебна реформа. Тогава водач на всичко това беше президентът Радев. Това трябва да го признаем.“

Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият вицепремиер по управление на европейските средства в четири служебни кабинета Атанас Пеканов.

„Остават много неща да се свършат. Промени, които са заложени в Плана за възстановяване се бавят. Надявам се, че колегите от ГЕРБ в този парламент ще имат готовността да го придвижат. Инфраструктурните проекти се забавиха. Не получаваме европейски средства така както получавахме, когато Борисов управляваше – това е вярно. С еврозоната се забавихме. Но трябва да сме реалисти и да се борим това да не се случва, за да не стават жертва другите, позитивните промени“, заяви Пеканов.

„Така наречената сглобка от части реабилитира някои политически сили. Правителство трябва да има, защото се бавим с много неща. Реформи се бавят. Идеята на конституционните промени бяха голяма грешка на сглобката. Вместо да се занимават с неща, които са зададени по ПВУ, те се занимаваха с други неща. В момента имаме служебен кабинет, който „уж“ трябваше да се контролира от парламента, но парламентът е толкова раздробен, че нито може да контролира служебния кабинет, нито може да взима важните решения. Служебният кабинет няма посока“, добави още Атанас Пеканов.

„Работата в НС не се движи напред. Пет закона има, които трябва да приемем, за да се получат парите по втория транш по ПВУ. Не видях в кампанията да се говори за тях. Не съм сигурен дали и сега ще се получи. Това забавяне ще доведе до милиони загуби за българските граждани. Имаме още 8 млрд. лева да получим, от които смятам, че ще получим малка част. Според мен ще вземем половината от второто плащане по ПВУ“, допълни той.

"Не знам как ще се сформира правителство, а трябва. Преди една седмица изглеждаше като да няма шанс да се създаде правителство и с трети мандат. Без политически кабинет не можем да се борим толкова силно за еврозоната. Не можем за това какъв ще бъде следващият бюджет на Европейския съюз. Има голяма вероятност да започнем всички пари, както ПВУ. Това има позитиви, но води и до не толкова добри развития", коментира Пеканов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това кон Дом

    11 1 Отговор
    Не влезе в час и само повтаря ПВУ
  • 2 БАЦЕ ЕООД

    5 5 Отговор
    ПП ДБ не иска пари по ПВУ , а пари за дрога

    Коментиран от #5

  • 3 А бе,

    5 2 Отговор
    и това ни е много !
  • 4 яяя

    7 0 Отговор
    дърдорко
  • 5 Е тъй де!

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕ ЕООД":

    Ще ги ВЗЕМАТ и ще ги похарчат за вазелин и наркотици!

    Коментиран от #28

  • 6 Емигрант

    5 4 Отговор
    Че за какво са ви пари бе, нали опростачените са мнозинство което не иска да бъде в ЕС, да чакат пари от Путин, тон ще им плати в копейки не във валута с които ще могат да се разплащат само в С.Корея и в тундрата при русомахите !

    Коментиран от #19

  • 7 Даниел

    2 4 Отговор
    Чрез неприемането на закони,които ще доведат до получаване средства от пву водещите партии държат народа в бедност и зависимост!!
  • 8 очилат измамник

    8 2 Отговор
    Това, което не ви казват е, че за да може тази мазна очилата хлебарка на снимката да открадне и да прибере в джоба си парите от европейските фондове, трябва да се приеме такъв закон, който ще направи 2,5 милиона българи енергийно бедни, и повече от половината домакинства няма да могат да си плащат сметките за ток. Единици ще се облагодетелстват и ще преберат парите на гърба на 2,5 милиона българи, които трябва да обеднеят според този "европейски" ПВУ . Затова не слушайте какво ви говорят такива мазни очилати хлебарки. Целта им е да си натъпчат само собствените джобове, като предават родината.

    Коментиран от #13

  • 9 а бе

    6 1 Отговор
    като почнат с тва какво ще вземем, какво ще загубим, боли ме, аз съм на заплата и нищо не виждам от това което те вземат, т.е. крадват
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мнение

    4 2 Отговор
    Как може към планът за възстановяване и устойчивост от к.вид, да бъде добавено и затваряне на 40-50% от мариците???????
    Гл.ба ли.сти ческите тер. ри .ти принудиха света да затвори, заради разработения от самите тях в.р у с, а сега искат да ни закриват енергетиката, щото явно им е неудобна нашата независимост?!

    Това п.сол ствено л.ке нце ще отговаря пред народа си, рано или късно!
  • 13 Ти си типичен

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "очилат измамник":

    нехранимайко и празнотиквеник, отивай и се нареждай на опашка за копейки глYпако ! Опростачената маса български овце е само за кланицата !

    Коментиран от #15

  • 14 А защо

    4 2 Отговор
    подписвахте ПВУ и скандалните ангажименти противоречащи на интересите на българския народ? Затрихте ТЕЦ2, базова мощност, чрез увеличаване на квоти? Кой ви тикаше да подписвате за борса ток ПВУ? Кой? Колко неща скрихте от българите? Няма да се изненадам ако такса електромер и такса водомер са пак по някаква скрита инициатива на политиците. Колко пъти хората предупреждаваха не подписвайте ПВУ, задълженията и загубите са в пъти повече от няколко милиарда, които ще се профукат, незнайно къде, текущи плащания.
  • 15 Мнение

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ти си типичен":

    Жълтопаветна г н и д о!
    Нали се сещаш, че когато някой се опита да прецака един цял народ, накрая този някой и всички като него си получават заслуженото с лихвите?!

    Вие жълтопаветарните сектанти сте плюнка в България! Правете си сметката какво ми ви чака, ако продължите в същата посока на антибългарщина!!!

    Аз искам народът ми да бъде питан по важните въпроси, под формата на референдум!!!
    Който не е съгласен с това и определя себе си и своята посолствена група като по-важен фактор от мнението на един цял народ, то нищо хубаво не го чака, както него, така и цялата му зависима група на продалите се!!!
  • 16 Име

    9 0 Отговор
    Този комсомолец като го видя и някак ми се повдига! Лустрация!
  • 17 Абе пич, кой лъжеш

    5 0 Отговор
    Нищо от това, което казваш не се е случило. Просто краденето от Герб намаля. Коректно е да казваш само половината от ПВУ ще откраднете, вземането не е вашата сила.
  • 18 Вземате, но на ония свят няма да носите

    4 1 Отговор
    Само за вземане мислят тия политици. За 34 години само вземат. Едно нещо не направиха за народа, освен да го изгонят в чужбина.

    А, и да го инжектират със съмнителна ваксина, която не се разбра срещу коя болест е точно.
  • 19 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Емигрант":

    Споко дженди, ще се разплащаме с копейки без проблеми в най могъщия икономически съюз - БРИКС, в който членуват 4 от петте на големи икономики в света.
    А на теб ти пожелавам приятно миене на чинии в Германистан в дюнержийницата на турските ти шефове:)
  • 20 Ехаааа

    7 0 Отговор
    Пет години чакаме да вземем това ПВУ от 8 милиарда, но иначе ежегодно си плащаме 3 милиарда членски внос към помийната яма, наречена ЕС. И докато ПВУ-то ще си го приберат шепа избрани, членския внос го плащаме всички.
  • 21 Мдаа....

    3 0 Отговор
    Поне само половината ще краднете
  • 22 Иван

    3 0 Отговор
    Не стига нищо до крайните потребители, тоест - до гражданите.

    Нещо ужасно е - като доходи, като всичко, разбирам, че трябва време.

    Само 1 поликлиника да погледнеш - разбита, изтърбушена сградата.
  • 23 евалата чалгопитеци

    5 2 Отговор
    Как е Промяната? Преяждате ли със суджуци?

    Коментиран от #29

  • 24 Граматик

    1 0 Отговор
    ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПО-МАЛКО! НАС ......
  • 25 Граматик

    2 0 Отговор
    ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПО-МАЛКО! НАС ......
  • 26 дядото

    4 0 Отговор
    ще вземем някому де....я.новите ни господари от запад знаят само да отнемат,не да дават.с такива продажници и чуждите инвестиции ни заобикалят.нещо добро не чака тази територия и този овчедушен народ
  • 27 Пенев

    2 0 Отговор
    Пе(ли)канов, що преработи плана на Дончев, така че да не получим нищо? Дали не работиш за австрийските интереси във вреда на България и за собствена изгода?
  • 28 по-полека

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Е тъй де!":

    Това да не си ти, дето харчиш всички за шантонерки?
  • 29 суджук

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "евалата чалгопитеци":

    На вас ви приседна последния и ни напред, ни назад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове