10 Юли, 2024 14:28 2 203 20

Проф. Марин Русев: ДПС ще направи умни ходове, за да не се получи кабинет и с третия мандат

  • дпс-
  • ходове-
  • кабинет-
  • трети мандат

Ахмед Доган започва да допуска грешки от политическа разсеяност, може би заради прекалено дългия му опит и възрастта му, коментира анализаторът 

Проф. Марин Русев: ДПС ще направи умни ходове, за да не се получи кабинет и с третия мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски е олицетворение на новото в ДПС и неговият начин на мислене, на един такъв млад бизнесмен, е, че не понася местните дерибеи, както ги нарекоха.

Това каза пред БНР проф. Марин Русев, преподавател по политическа география в СУ "Св. Климент Охридски", автор на книгата "Електорална география на България".

"Елементи на деребейство има. Няма в България малък, среден или голям бизнесмен, който да гравитира към етническите и религиозните характеристики на ДПС, който да не плаща данък на ДПС. Макар и не официално. Това направи силата на ДПС във вторите години. Първите им години бяха свързани с проекти, реорганизация, опити за влияние, поставяне на лидери по места, които израстваха пред очите ни".

Според него Ахмед Доган "започва да допуска грешки от политическа разсеяност, може би заради прекалено дългия му опит и възрастта му".
"Появата на младите стана почва да се протестира срещу старите, особено тези, които стоят десетилетия на едно място. ... Пеевски иска друг тип поведение на бизнес елита в ДПС - тези, които инвестират, а не да събират данъци"
, коментира проф. Русев.

Той прогнозира много силен отпор срещу това, защото "една такава рязка промяна и такова бързо заместване на някогашни лидери с нови, може да доведе до сътресения, които да разцепват ДПС по региони, а и в страната.

По думите на проф. Марин Русев очакваното изявление на почетния председател на ДПС Ахмед Доган ще има оздравителен ефект за партията, но в смисъл на оздравяване чрез връщане на старото.

ДПС ще си изиграе ролята на търсещ спасение за страната, но се вижда, че няма с кого за втория мандат, а след това "ще направи много умни ходове, за де не се случи кабинет и с третия мандат", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    22 2 Отговор
    Хехе шиши бил бизнесмен, ако не бяха обръчите от фирми и порциите на Доганя прасето щеше да си остане тотаджийското отроче на мама тотаджийка.

    Коментиран от #17

  • 2 Град Козлодуй

    10 0 Отговор
    Кога ли Бг ще се Оправи
  • 3 Умни

    13 1 Отговор
    или хитри мушенгии ?
  • 4 УРА,,УРА

    22 2 Отговор
    Шиши не понасял местните дерибеи. Но за сметка на това той е общонационален дерибей. Това може. И факта, че приемаме дерибейството като нещо нормално говори, че сме много далече от нормалните народи и държави.

    Коментиран от #11

  • 5 факуса

    14 2 Отговор
    вече да вземат я забранят незаконната партия,нали все за законност приказват
  • 6 Аз съм тъпо копеуе

    11 2 Отговор
    Стига с тия фесове. Въобще не ме интересува дали Хамид Хамид е ходил в Баден Баден да слуша Дюран Дюран.
  • 7 Мюфтията

    5 2 Отговор
    Сега Сокола ще направи с.ю.н.е.т на Шиши и всичко ще си дойде на място.
  • 8 777

    6 0 Отговор
    ХАЙДЕ СТИГА СТЕ ГО ИЗДИГАЛИ НА РОЗОВИ БАЛОНИ...СПРЕТЕ СЕ ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМ... ДО ВЧЕРА ГО ПЛЮЕХТЕ, А ДНЕС Е ВЕЧЕ МНОГО ВЕЛИК
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Айнщайний

    4 2 Отговор
    В герб имат интелектуални капацитети като Лъчо Мозъка и Дани Кирилов, а в дъпъсъ никой не е по-умен от доктора по философски науки, архитект, хидроинженер и велик везир, Дръндарския сокол.
  • 11 кмета на врани кон

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "УРА,,УРА":

    25 години област ТЪРГОВИЩЕ един ДЕЛИБЕИЯ СИ ПОЗВОЛЯВА много ВЛАСТ и до кога ще го търпим
  • 12 Красимир Петров

    5 2 Отговор
    Всички бок.луци величаят ДПС
  • 13 Аз съм прост като Бочко

    3 2 Отговор
    ТОЗИ НЕ.ЩАСТЕН "ПРОФЕСОР" НЕ ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ ПЕЕВСКИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕРИБЕЙ В ДПС И ПЕРАЧ НА ПАРИ, КРАДЕЦ И РЕКЕТЬОР, ОТКРАДНАЛ С БОЙКО БАНКАТА КТБ И ЗАТОВА БЕШЕ ПРЕБИТ В ДУБАЙ ОТ РУСНАЦИТЕ ОТ "ОМОН", ЗАЩИТО В КТБ ИМАШЕ 150млн.$
    НА ВТБ-БАНКАТА НА ПУТИН, СЛЕД КОЕТО РАЗПРОДАДЕ БИЗНЕСА СИ ЗА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ, ЗАЩОТО И МОЛБИТЕ НА МАЙКА МУ ПРЕД РУСКИЯ ПОСЛАННИК НЯМАШЕ ДА ГО СПАСЯТ!!! САЩ ГО СЛИЖИ В СПИСЪКА МАГНИТСКИ, ЗАРАДИ ПРАНЕ НА ПАРИ И ТЪРГОВИЯ В АРАБСКИЯ СВЯТ, НО "ДЕБЕЛОТО" НЕ МИРНА, А НАПРОТИВ СЕ ИЗПИСА КАТО ПРЪВ ЕВРОАТЛАНТИК!!!
    ПАРАДОКС: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАФИОЗ СЕ ИЗКАРА БОРЕЦ СРЕЩУ СТАТУКВОТО В ДПС...ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО Е СТАТУКВОТО!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пътник

    3 2 Отговор
    "Старите" от ДПС си изпълниха политическата мисия,но застинаха в края на миналия век с ретроградното си /вече/ мислене.И Доган го знае.ДПС е в процес на обновление.Млади и образовани с ясно гражданско съзнание предстои да модернизират партията по пътя на евроатлантическото й развитие.

    Коментиран от #18

  • 17 баба Ванга

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    НЕ СИ ПРАВ! ПЕЕВСКИ Е НАСЛЕДНИК НА ДС...ДЯДО ГЕНЕРАЛ В ДС, А МАЙКА МУ Е САМО МАЙОР В ДС! ТОТОТО И ЗЛАТНАТА ЛЪЖИЧКА НЕСЛУЧАЙНО БЕШЕ ДАДЕНА НА ТЪРКАЛЯЩАТА МУ СЕ МАЙКА...,А ДА ПЕРЕ ПАРИ. ПЕЕВСКИ Е МНОГО ПО-БЛИЗЪК НА КУКЛОВОДИТЕ ОТ ДОГАН, КОЙТО СЪЩО Е ПРОДУКТ НА ДС/КГБ!!!
    ЗАТОВА ДОГАН НЕ Е СТЪПВАЛ В ТУРЦИЯ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ Е СВЪРЗАН С ДС ПРЕДИ 1989г. ПРЕСТОЯТ МУ В ЗАТВОРА И ИЗДИГАНЕТО МУ В ДПС Е ПРОГРАМА НА ДС И ВСИЧКИ РЕВАТ ЧЕ Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ НО НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО ДОГАН Е ПОДКРЕПЯН ОТ СЛУЖБИТЕ ПРЕДИ 10.11.89г.
    ФАКТИТЕ СА РАЗЛИЧНИ ОТ ТОВА КОЕТО КАКАНИЖАТ ЖУРНАЛЯ И ПОЛИТИЦИ!!!
  • 18 Хасан Келеш

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "пътник":

    Това е като да учиш прасета да играят балет, Няма млади,няма стари.Всички са там, за да краднат.
  • 19 АЙЙЙ

    1 0 Отговор
    Тоя каква шпакла прави на дебелия мазаен ГАЗ та ще се задави чак като тия мазни списвачи тука
  • 20 Ха на бас!

    0 0 Отговор
    ДПС нищо да не прави трети мандат няма да мине.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол