10 Юли, 2024 15:09 4 055 29

Журналист обяви версия: Брендо влезе в затвора, защото май е свършил парите

  • брендо-
  • затвор-
  • дрога-
  • трафик

Само кораб не може да се внесе в затвора, защото там няма плавателен канал

Журналист обяви версия: Брендо влезе в затвора, защото май е свършил парите - 1
Снимка: БГНЕС

Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо може да се е върнал в България, където влезе в затвора, защото парите му са свършили. Единствената служба, за която очевидно Брендо не е работил е КГБ, защото нямаше да го разкрият в Украйна. Евелин Банев има сериозен легален бизнес чрез подставени лица в сферите на строителството, недвижимите имоти, хотелиерството.

Тази версия обяви пред "Дарик радио" разследващият журналист от “Банкеръ” Иван Рачев.

“Доколкото знам се е прибрал с “онзи неизвестен самолет”, дошли са едни хора и са го закарали в хотелския му комплекс “Оазис” в курорта Лозенец”, коментира разследващият журналист Иван Рачев пред Дарик. Той не допусна връзка между прибирането на Брендо и бизнесмена Васил Божков, който също се прибра у нас след 3 години неизвестност и издирване във връзка с 19 обвинения. Причината - “двамата да са копали в една бразда”.

Запитан дали е възможно завръщането на Брендо да е свързано с опит да обезпечи сигурността си, Рачев заяви: “Не. Всички казват, че само кораб не може да се внесе в затвора, защото там няма плавателен канал. Няма човек, който да е сигурен в затвора, в който и да било затвор”.

Разследващият журналист заяви, че соченият за кокаинов крал вече не е такъв след присъдите му в чужбина. И обясни, че официалното му израстване в престъпния свят е станало покрай бизнесмена Иван Тодоров-Доктора, който бе показно разстрелян с 13 куршума през февруари 2006 г.

Брендо изчезна безследно преди шест години, когато присъдата му от 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик у нас влезе в сила на последна инстанция. Междувременно беше осъден и в чужбина.

Той получи 20 години лишаване от свобода в Италия по т.нар. дело “Кокаинови крале”, а в Румъния - 10 години затвор за наркотрафик. Заради присъдите Брендо беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. След 6 г. безуспешно търсене, на 24 юни Брендо се появи пред вратите на Централния софийски затвор.

Тогава от МВР не дадоха логично обяснение как е възможно издирван от три държави беглец да влезе у нас безпроблемно. Вътрешният министър Калин Стоянов обясни само, че от силовото ведомство подозират, че е пристигнал в България на 8 юни 2022 г. с незаконният полет на малък самолет “Пайпър”, за който се разбра, че е нарушил последователно въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България, без да бъде установена радиовръзка с него. Прокуратурата тогава започна разследване по случая, но без резултат.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    36 0 Отговор
    Демек кохортата му от адвокати работят за него от любов към спорта.
  • 2 Трол

    25 0 Отговор
    Дано поне да е внасял редовно осигурителни вноски.
  • 3 Последния Софиянец

    22 9 Отговор
    Брендо видя че с Украйна е свършено и реши да лежи в затвора вместо в Сибир.
  • 4 Верно ли

    29 0 Отговор
    Ох, да бе, и затова е решил да мине на държавна издръжка! Как и на мен не ми е минало през ума!!! Свършил е парите, а изобщо не са му казали, че е пътник...
  • 5 ТаУмВзе

    6 9 Отговор
    КГБ не съществува от 1987ма де, натам алабализмите са си Лачени на писта! ХАХАХАХХА
  • 6 Страх лозе пази

    20 0 Отговор
    Колумбийците му дишат във врата.
  • 7 стринка мара от панделата каза

    16 0 Отговор
    защото май е свършил парите и като бг гражданин има право на пансион
  • 8 Сила

    21 0 Отговор
    Топла храна,одеало и матрак.....кво повече му трябва на един реално доказан международен наркотрафикант и милионер .....Парите са фалш и суета .....ВЕРЕВАМЕ ТИ ,А ТИ ВЕРЕВАШ ЛИ СИ РАЧЕВ ?!?
  • 9 адаша

    9 0 Отговор
    Лошо нещо е инфлацията. И на тоя му изяде паричките. Голяма гл упост.
  • 10 Свършил

    30 0 Отговор
    му е мозъка на този “журналист” !
  • 11 Брендо можеше да си направи пластична

    16 0 Отговор
    Операция да отслабне драстично така лицето му ше се промени доста да го играе офчар у некое затънтено село и да си упровлява парите и бизнесите на спокойствие и мафията не може го намери
  • 12 Тремор

    16 0 Отговор
    Да му съберем някой леф с смс-и. Трябва да си помагаме, българи сме.
  • 13 Некой си

    11 1 Отговор
    Ако имаше истинска прокуратура и съд, всички имоти с поставени лица на тоя, щяха да бъдат конфискувани. И тогава щеше да има момента, че е останал без пари.Територия, не държава е това.
  • 14 Дааа

    22 1 Отговор
    Доста Глупав "журналист"!
  • 15 никола гешев

    14 2 Отговор
    А кой вЕрва, че парите са негови, а не на милиционерите от ДС? Абе, забравихте ли кой произвеждаше и контрабандираше дрога и оръжие в НРБ?!
  • 16 Мите

    17 0 Отговор
    Брей....колко отворен журналист! Свършил парите.....ха-ха-ха!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Васил

    12 0 Отговор
    Нямам спомен прокуратурата да има успех в кое да е по- голямо дело!
  • 19 така де

    11 0 Отговор
    хотели има легален бизнес има и няма пари за кюфтета Свършили стотачките и пачките Българска журналистика то и е ясно че няма кой да каже защо е там и сам е влезнал в затвора ПА и не ни е работа да питаме Сигурно само ще се води на адрес в зандана
  • 20 Читател

    7 1 Отговор
    То пък тоя един журналист мани мани
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 народа

    7 0 Отговор
    Поредната мисирка(посе.ко) се е изказал.Мога ли и аз да кажа нещо
  • 23 Аз съм прост като Бочко

    9 0 Отговор
    БРЕНДО СВЪРШИЛ ПАРИТЕ, АМИ ТОГАВА НИЕ -ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ СМЕ УМРЕЛИ В МИЗЕРИЯ ЩОМ МУЛТИМИЛИОНЕРИТЕ СА ЗЛЕ!!!
    ХА-ХА-ХА...СМЕШНИ ЖУРНАЛЯ!
  • 24 Ти да видиш

    4 1 Отговор
    За журналистите всичко е възможно!
  • 25 кеч в затвора

    2 0 Отговор
    Свършил парите щото няма кеш поток. Ако и на Боко,Шиши и Доган им спрат кеш потоците и те ще искат доброволно да влязат в затвора. По принцип там им е мястото с 50 годишна присъда. Окрадоха народа и продължават да го крадат нещастниците.
  • 26 Интересно

    1 0 Отговор
    Май месец ли ги е свършил или юни!
  • 27 Шиши-винету

    3 0 Отговор
    НИЕ СМЕ В ТЕЖКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА...Разпад на морал икономика надежди и бъдеще ..младежите напускат ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРИЯ....
  • 28 Тома

    3 0 Отговор
    Че приятели няма ли брендо да му дадат пари.Например киро джапанката защо да не му даде.Нали са в един бизнес заедно.
  • 29 Тежкарка

    1 0 Отговор
    М, пак мога да гепя най-доброто. В уикито пише за него : български престъпленик, писател и бля, бля :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове