11 Юли, 2024 11:11 2 284 14

ПП-ДБ: МВР и прокуратурата да се самосезират за модела "Доспат"

  • пп-дб-
  • модел-
  • доспат-
  • кмет-
  • елин радев

Много хора в малките населени места всекидневно са поставени пред избори – да изпълняват, каквото им каже местния феодал. Или да изразяват правото си на свободно мнение, с риск да бъдат погнати от инструментариума на местната власт.

ПП-ДБ: МВР и прокуратурата да се самосезират за модела "Доспат" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" излезе с декларация по повод протестът на жители на Доспад срещу кмета Елин Радев.

Много хора в малките населени места всекидневно са поставени пред избори – да изпълняват, каквото им каже местния феодал. Или да изразяват правото си на свободно мнение, с риск да бъдат погнати от инструментариума на местната власт. Всеки знае за безобразията на деспотичния кмет на Доспат. Там или си с кмета, или животът ти е много тежък, заради целенасочена политическа репресия. В компетенциите ни е да вдигаме темите, които са важни за хората. Да насочваме вниманието там, където има сигнал, заяви в декларация Венеция Ангова.

По думите ѝ ситуацията в Доспад прилича на злоупотреба с власт от кмета Елин Радев. "От информация на местните става ясно „Общината или получава сигнали, или изфабрикува сигнали за определени жители. Разглежда собствените си сигнали и издава заповеди за събаряне на постройки, прекратяване на договори и възпрепятстване на бизнеси да функционират с цел всяване на страх и подчинение. Ситуацията в Доспад е еманация на модела ГЕРБ", добави още тя.

От ПП-ДБ призоваха компетентните институции да разгледат всички сигнали, жалби и молби, а МВР и прокуратура да извършат необходимите мерки за прекратяване на злоупотребите в Доспат.

"Моделът Доспат не е само там и време депутатите да обърнат внимание на този умишлено създаден и толериран модел. Доспат, не сте сами. Не можем да позволим на многомандатни кметове да упражняват властта си, която противоречи с устоите и духа на Конституцията", каза още Ангова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    18 14 Отговор
    Би било добре да се самосезират и за модела ПП. Кой както иска да си разшифрова абревиатурата, има доста варианти и все верни. ;)
  • 2 Презвитер Козма

    28 9 Отговор
    Дерибеите на ГЕРБ и ДПС тъпчат и обират народа така както и османския потисник не го е правил Народе, българи, турци и роми, изметете тези тумори на следващите избори

    Коментиран от #12

  • 3 Даниел

    18 2 Отговор
    Сопата,сопата трябва Да играе.
  • 4 ю ка ка

    18 3 Отговор
    В Доспат, Сърница и околията всичко се държи от ДПС! Местните са помаци. Преди са повярвали на партията, сега разбраха, че са лъгани и няма заплаха от държавата и обществото. ДПС започна да ги мачка чрез местните полицаи. Уволняват ги от работа, бият, заплашват. Няма кой да ги защити, трябва да мигрират в София или в ЕС.
  • 5 Фибата

    5 2 Отговор
    Гондолата нещо се е объркала! Колкото МВР може да занимава със здравословното хранене на депутатите, толкова и с "модела Доспат"!

    Коментиран от #9

  • 6 Българин

    3 10 Отговор
    Феодалната система се е доказала, като най-добра за българите! Тя ни дава яснота, стабилитет и защита на семейните цености! Всички тия измислици за "демокрация", свобода и право на мнение са само оправдание за кражби и хаос! Никой нормален човек не иска такова нещо! И е съвсем нормално, че оставени на мира, хората се връщат към естествените си корени!

    Коментиран от #8

  • 7 Кмет от ГЕРБ е в Доспат

    9 1 Отговор
    Защо срамежливите журналисти не пишете, че дерибея-кмет жт Доспат е на евро-атлантическата партия ГЕРБ??? Ако беше от ПП-ДБ щеше да вият до небесата!!@@

    Коментиран от #13

  • 8 Тогава

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Отивай в Русия или в Турция! Там ти е мястото! България е демокрация и е свободна страна!
  • 9 Равносметка

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фибата":

    Значи МВР може да се занимама с някакви колчета в столицата, но с престъпленията в Доспат не може!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Фибата

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Равносметка":

    Свободното боравене с думички като: престъпления, промяна, реформи, мир, прозрачност и антикорупция някак неусетно създадоха "модела Киро"! И да, май от него трябва да започне почистването от партийно-политически плевели в китната градинка на българската политическа система! Ако това обяснение ти се вижда подигравателно, то "да изгоним търговците от храма" е смисълът! Корумпираните нямат цвят, а само ужасяваща лакомия! И са отблъскващо еднакви, като бурканчета лютеница, например!
  • 11 Габи

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Равносметка":

    Очаквано защитници на нарушителите се оказаха безумната чалгаджйска партия и тази на доказаните лъжци и манипулатори. Защо жителите на Доспат трябва да са над закона и да строят кога, къде и каквото си искат?Редно е да има контра протест против незаконното строителство, организирани от отговорнине и спазващи закона партии.
  • 12 До объркания Козма

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    България продължава да бъде под турско господство в лицето на ДПС и неговият почетен председател. Никой уважаващ се народ и търсещ своята едентичност и свобода ни би позволил водеща и контролираща живота в държавата да бъде една турск партия. Само не замесвайте ГЕРБ, а тези които управляваха открито с ДПС-например БСП.
  • 13 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кмет от ГЕРБ е в Доспат":

    Това че кмет в Доспат е от ГЕРБ в този момент може само да аплодираме и възхваляваме. Това показва, че кадрите на ГЕРБ са за спазване на законността. Кой единствено има сараи в България?Доган сигорно е най-богатият философ в света. Дори държавата няма такива палати. С какъв труд и философски бизнес е спечелил това богатство Доган?
  • 14 Червената шапчица

    0 0 Отговор
    Тази ми прилича в устата на кокоше дупе...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове