11 Юли, 2024 18:54 1 916 29

Служебният премиер припомни: Втората политическа сила все още е ДПС

  • димитър главчев-
  • правителство-
  • дпс-
  • политическа криза-
  • българия

България, Гърция и Румъния подписаха намерение за създаване на хармонизирани коридори за военна мобилност

Втората политическа сила все още е ДПС, въпросът е, че парламентарната група не е втора по големина. По-важното е България да има редовно правителство. Президентът трябва да връчи мандата на втората по численост партия. Не е подписан конкретен срок за връчване на мандата.

Това коментира служебният министър-председател Димитър Главчев по време на посещението си за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

"Президентът трябва да връчи мандата на втората по численост партия. Не е подписан конкретен срок за връчване на мандата, но се смята, че в рамките на седем дни, е нормално това да се случи. По-важното е България да има редовно правителство, и тук на форума на НАТО, се наблюдава различно отношение, когато една държава има редовно, и когато е със служебно правителство", посочи той.

"През вчерашния ден България, Гърция и Румъния подписаха намерение за създаване на хармонизирани коридори за военна мобилност. Това представлява по-бързото придвижване по два коридора – направление юг и север. Единият коридор е в по-източната част на България, другият е в западната. Турция също има желание да се включи, но там механизмът е друг, тъй като страната не е част от Европейския съюз. Във въпросните вертикални коридори, се използват европейски средства. Вчера се подписа и споразумение с Румъния за специалните сили. Работим в тези посоки", обясни още Главчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжеш Главчо

    19 4 Отговор
    Точен анализ на Костадин Костадинов който също написа че България трябва да бъде за едно благодарна на Пеевски че не се огънал а обявил смъртоносен двубой на Доган -
    Ако състоянието на ДПС се предаваше като нивото на река Дунав в сантиметри по БНР, щеше да звучи по следния начин:

    Передаем сведения об уровне депутатов ДПС в НС:
    10 ч. - минус 17
    12 ч. - минус один
    14 ч. - минус два
    15 ч. - сон шон жмо.
    🤣

    Днес ДПС се разцепи на две почти равни части - в ДПС-П останаха 25 депутати, а в ДПС-Д се включиха 22. Така ДПС от втора стана четвърта по големина група, а Възраждане отново е трета политическа сила в парламента.

    Това е към 18 ч. днес. Утре ДПС-П може да падне и под 20 депутати, с което да стане пета сила, а не бих се учудил, ако накрая се разпадне напълно и ДПС остане без група в парламента.

    Коментиран от #5

  • 2 Леон

    33 1 Отговор
    Не ВЕЧЕ неЕ Господин гЛавундест
  • 3 дидо

    45 1 Отговор
    Главанака отново не е в час
  • 4 Делян Пеевски за Свободи ДПС

    36 2 Отговор
    Очаквайте разцепване и в ГЕРБ.

    Коментиран от #6

  • 5 Мюмюн

    3 24 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжеш Главчо":

    Дилян Пиевски тоз гяyр се опълчи на ага Ааамеет Демир Дуган и разби нашата група ДПС. Вместу да подаде уставка както поиска ага Аамеет и да остане цяло ДПС той се упълчи на агата. Ние от родопите мюсюлманите тръгвами към софия за блокада на булгаруя в подкрепа на нашия ага разбрахте ли гяyри

    Коментиран от #21, #23, #28

  • 6 Гербер

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Делян Пеевски за Свободи ДПС":

    Кой ще го разцепи?

    Коментиран от #17

  • 7 Нова сглобка

    4 11 Отговор
    Стана ясно защо от няколко месеца ППиро иска да разгражда модела Пеевски (уж чрез съдебна реформа) и се оказва, че той няма проблем с Доган, а сега и Чакъра декларира, че ще подкрепи ППиро за съвместно управление.

    Коментиран от #9

  • 8 Долен човек

    20 1 Отговор
    Теб никой не те пита селска пръчка, защото от устата ти излизат само лъжи.
  • 9 Дедо Джо

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Нова сглобка":

    Киро и Хасан са на щат в Сараите. Плюете по Пеевски ама не той продаде България 90-те години. Мястото на Меди е в затвора в една килия с Драгалевския Кюмур.
  • 10 Абе, чичо, теб кой те

    15 1 Отговор
    пита?
  • 11 Бай Дън

    18 1 Отговор
    Главчо не е в час!
  • 12 павел

    16 0 Отговор
    Има разлика между партия и парламентарна група!
  • 13 Дедо Джо

    20 1 Отговор
    Като гледат децата такива дървета като Главоча се питат защо им е да учат. Майка плаче.
  • 14 12340

    4 1 Отговор
    Ни е сигурну! :))
  • 15 Павел

    15 0 Отговор
    Според конституцията президента връчва вторият мандат на втората по численост парламентарна група!

    Коментиран от #20

  • 16 Що е то

    16 1 Отговор
    Прост, по Прост, най прост - главчев.
    Е няма такава държава
  • 17 Делян Пеевски за Свободи ДПС

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гербер":

    Тези на които им е писнало от глупостите на Тиквата. Това ще се случи след връчването на втория мандат на ПП-ДБ. Бойко никога повече няма да бъде премиер, а ГЕРБ никога няма да съставят правителство с техен мандат. Не е случаен отказа на Доган да подкрепи правителството на ГЕРБ. Доган остави Бойко и Пеевски да се наиграят. И те се наиграха хубаво. Защо Доган сложи Пеевски за председател на ДПС? Случайно ли? Доган работи с мозъчния тръст на ДС от създаването на ДПС.

    Коментиран от #19

  • 18 хххх

    8 1 Отговор
    Явно е ПП/ДБ, а ти ставаш излишен!
  • 19 да де

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Делян Пеевски за Свободи ДПС":

    айде кажи че мозъчния тръст е на цру , а кадрите на дс са само изпълнители на поръчките , отдавна се продадоха за да властват и тероризират българите
  • 20 Димо

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Павел":

    Явно Доган не иска мандатът да бъде даден на ДПС. А защо?
  • 21 Халил Ибрям

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мюмюн":

    Отивайте ,ама да знаеш ,че ние обираме по избори парите . Ние Циганите ,не вие с белите шалвари от Родопите. Вий са бийте из София ,ние чакаме следващи избори и паричките на вашия Ага ли е ,що е ? за нас е един голям ,дебел банкомат и затова си го обичаме отдалеч.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Боре

    9 0 Отговор
    Главанак изчезвай, нито искам да те чувам, нито да ти чета глупостите!
  • 25 Дика

    8 0 Отговор
    Луи дьо Фюнес.
  • 26 Пипи

    6 0 Отговор
    Бравус Мустафа Главанчев! Така ли беше или Митко Тъпото?
  • 27 Ама

    8 0 Отговор
    Главоча върна ли се от разпродажбата на България?!
  • 28 Хихи

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мюмюн":

    Мюмюн - свиркюн ...
  • 29 Главанак

    1 0 Отговор
    Този главанак счетоводител ли беше и как си обяснява думата численост?Тъпак до тъпака мила моя майно,ле....Хайде пожелаваме на Толупа ОПГГЕРБ да остане първа политическа сила,ама числото на депутатите и да стане 13.Логика ,бадженал голяма има главанак.Туриста Главчев да си подава оставката.Кой му е дал диплома за счетоводител?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове