13 Юли, 2024 14:47 3 462 28

Борис Бонев: Таки и Маджо искат да превземат икономиката на София

  • борис бонев-
  • таки-
  • маджо-
  • икономика-
  • софия

Скандалите в СОС продължават

С гласуваните през тази седмица решения от Столичния общински съвет икономиката на София най-вероятно ще бъде овладяна от Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния. Зад Красьо Черния стоят Таки (Христофорос Аманатидис), който държи подземния паркинг под НДК, а също и Маджо (Младен Михалев).

Това заяви лидерът на групата на ПП/ДБ/"Спаси София" в СОС Борис Бонев пред журналисти.

Формацията подкрепя кмета Васил Терзиев, но няма мнозинство в градския парламент.

"Твърди се, че това са хората, които в момента имат най-силно желание да овладеят общинската икономика", коментира той.

През седмицата Бонев каза още, че гласуваните рокади в общинските фирми имат за цел да изкарат от тях директори, приближени на бизнесмена и бивш общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Неотдавна "Спаси София" съобщи, че фирми, свързани с Алексиев, са основен изпълнител на договори на общинския мастодонт "Топлофикация-София" в периода, в който дружеството се управляваше от доскорошния изпълнителен директор Александър Александров. Същият подаде оставка, след като от "Спаси София" изнесоха данни, че като поизпълнител в изпълнението на тези договори са участвали фирми на жената, с която той живее на семейни начала.

Припомняме, че в четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, ИТН и на всички общински съветници без политически групи бе извършена поголовна подмяна на директорските съвети във фирми на Столична община в най-различни икономически сфери. Вносител на доклада бе Карлос Контрера от ВМРО, за който на миналите местни избори гласуваха по-малко от 6 000 души, но който предреши съдбата на общинска икономика за над 3 милиарда лева.

Кметът на София

Васил Терзиев няма да подпише решението на т.нар. икономическо мнозинство в СОС, с което бяха сменени директорите на шестте най-важни общински дружества.

Това съобщи самият той по БНТ. Терзиев поясни, че предстои да върне доклада за ново обсъждане и гласуване в градския парламент. "Нека пак да си помислят дали втори път да ударят печат на това безобразие. Може пък да се промени нещо", коментира Терзиев. Актът изглежда обаче по-скоро символичен и почти сигурно решението ще бъде потвърдено.

"Всички тези дружества - "Топлофикация-София", ЦГМ, "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест", имат отношение към качеството на живот на всички софиянци. И какво се случва с тези няколко милиарда на година, които минават през тези дружества? Дали те се инвестират по предназначение е много важно за нас", коментира кметът.

"Едната група - Карлос Контрера и други защитници на доклада твърдят, че сме били за запазване на текущите ръководства. Не е вярно, тъкмо обратното. Това, за което се борим, е в рамките на следващите 3-4 месеца да има прозрачни, честни конкурси, в които всеки един, който се интересува как са направени условията, да има пълна убеденост, че не са нагласени. Искаме най-добрите хора, независимо от политическа партия или безпартийни, да бъдат надзор и управляващи на тези дружества, през които минават милиарди на година", заяви Терзиев.

"Другата група казва: "Не, ще ги сменим на тъмно". Водим дебати за доклад на стойност 2400 лв. За такъв доклад трябват 46 човека от общинския съвет да гласуват "за", за да мине. Обаче с 31 гласа минават доклади за тъмни назначения на хората, които ще управляват "временно" няколко милиарда ресурси и още няколко пъти по толкова активи. И временните стават постоянни, защото в онзи доклад една малка подробност е, че няма никакъв ангажимент за срок", коментира кметът на София.

По повод обвиненията на Слави Трифонов, че Терзиев и общинските съветници искат да запазят досегашните директори, кметът коментира: "Диванните политици могат да си говорят каквото си искат, те не носят никаква отговорност. Не са в боя, нека раздават правосъдие от дивана".

По отношение на групата на ИТН в СОС Терзиев също взе отношение: "През цялото време досега ИТН обясняваха как държат всички промени в надзорите на дружествата да се направят по златните стандарти за добро управление.

Видя се, че го направиха до добре познатите родни "стандарти" за добро управление.

БСП също сипеха клетви и заклинания как щели да променят "модела ГЕРБ".

Видяхме как го промениха - първо като се гласуваха комисиите в СОС, и тази седмица за общинските фирми. Това гласуване беше много по-важно от комисиите", каза още Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Очевадно е

    31 25 Отговор
    В България още патим от прехода и руското влияние.
  • 4 Българка

    39 24 Отговор
    Таки, Масжо,Вълкът и все мутри от мафията са неразделна част от ОПГ ГЕРБ-ДПС. Техните лидери, върхушки са милионери/ милиардери и двете банди последователно саботират и най-малките опите за прозрачност, справедливост и реформи. Докато не се прочисти Прокуратура, Съд, силови институции от съучастниците на тези престъпници, няма как да има справеливо възмездие за грабителите на българския народ. И в настоящата политическа картинка точно ПП-ДБ са тези, които могат реално да се противопоставят на мафията

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Майора

    34 15 Отговор
    Мис Бони , а вие какви сте, освен да смучете София друго знаете ли?Та нали съпругата на ваш кмет печаташе бюлетините за изборите? Софрата с двойното тарифиране на боклука , с който ощетявате общината с 50 млн лв? Нищо не става от вас освен тройното вдигане на заплатите си!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Айде сега

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    А мозъчния капацитет на двете същества посочени в ком 6 е еднакъв
  • 8 Баю

    20 1 Отговор
    Таки и МАДЖО е време да си ходят, черничкия е лесен
  • 9 Хахаха

    10 8 Отговор
    Връщай парите ма.
  • 10 ЕдинДрУгь

    19 2 Отговор
    Като се заговорихме така.....кой държи боклука в София, и не само? Не са ли от същите обрачи?
  • 11 МВР служител

    18 8 Отговор
    Като сменят службите ще направят цяла телевизионна вечер за арестуването Маджовците и техните солташаци валю, малю , Бойко и т.н.
  • 12 Нагоре е високо надолу е дълбоко

    15 4 Отговор
    В София стана тесно
    Нема вече лесно
  • 13 Моряка

    18 6 Отговор
    Не се безпокой,бе Борко.Те сами се самоликвидират.Кой да очакваше, че Илийката Павлов например ще си отиде скоропостижно.И Трактора.И Нотариуса.Природата се самопочиства.
  • 14 Призив!

    22 5 Отговор
    Арестувайте всички мошеници, маджовисти, такита-макита и продажни корумпета в администрацията от ГЕРБ, БСП, ИТН!!!
  • 15 ....

    12 15 Отговор
    по-добре мутри от това недуразомение на природата

    Коментиран от #16, #24

  • 16 Софийски

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "....":

    То толкова ти е акъла докато нЕкой не ти пръсне тиквата
  • 17 Красимир Петров

    5 4 Отговор
    А Прокопиев не иска
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    17 7 Отговор
    МИС БОНИ Е .................. ПЪЛЕН БОКЛУК , КАТО .................. ПРОСТО КИРО И КОКОРЧО ............., ФАКТ !
  • 21 Петър младенов

    12 4 Отговор
    Дс и бкп , няма да разрешьт смяна на тези кадри - ако трябва ще дойдат танковете
    С племенника напред
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Напротив

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "....":

    Ведоразумението си ти.
  • 25 бай село

    11 2 Отговор
    До българката от ромски произход,образовай се малко.Когато Мажо и Таки бяха на власт Герб го нямаше на терена .Това са офицери от ДС.
  • 26 ИЗОСТАНАЛ

    5 2 Отговор
    БОРКА БОРКА УЖ СТЕ УМНИ ХОРА ТЕ ПРЕВЗЕХА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ТИ ЗА НЯКВА СОФИЯ МИ ГОВОРИШШ
  • 27 Росица Кирова

    0 0 Отговор
    Нема да говорите лошо за Таки, щото така говорите лошо за брат ми.
  • 28 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    тоя мяза на мека китка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове